Meni Search

Ful nabrijana

Nadjeveni kaneloni u umaku

Turske pizze
Pizza s tunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Urbana pola
Krem juha od tikvica
Delikatesna junetina na češki
Kuhano meso s umakom od hrena
Aromatizirani kruh
Meso s repom
Grill vratina u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Piletina laganini
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti s ribom
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Riba u bijelom umaku
Fina pikantna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Umak od limete (Molho de limao)
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lagana sarma
Piletina na kijevski način
Kobasica u pivu i pecivu
Mirisna pečenka
Lignje na šumskom rižotu
Prežgana juha
Ražnjići od lososa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Belgija - Salade Liégeoise
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni lonac
Voćna juha od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ljetni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Odresci od morskog psa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill povrće na salatu
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Čarobna ljetna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna pureća rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Viška pogača
Salata od liganja
Blagdanska rolada
Mediteranski špageti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sendvič s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s manistrom u škartocu
Zlatna piletina
Račići na posteljici od povrća
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje s lignjama
Rolice od blitve
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hlebinska i pretepena juha
Salata s mora
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Pogača sa sardinom
Janjetina na padelu
Mediteranski kruščić s lovorom
Hrskavi trokuti
Nadjevene lignje
Lignje s povrćem i smokvama
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Irska janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Pečena piletina s limunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini shepherd's pie
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirana piletina s roštilja
Brancinovo oko
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od tikvica
Sočna rebarca
Fini gulaš od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Vege odresci s marinadom
Manastirski đuveč
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Miješani grill
Kunić na bijelo
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice
Ossobuco
Lungić s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pirjani kunić
Odresci u umaku s češnjakom
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina Kiev
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nadjevena tjestenina u umaku razveseliti će ljubitelje talijanskih kulinarskih dostignuća. Kaneloni inače spadaju u prve oblike tjestenine: radili su ih još i stari Rimljani, spajajući kvadrate tijesta u oblik cijevi.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
naribani parmezan
2 žlice vrhnja za kuhanje
1 jaje
500 g svježeg špinata
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
300 g mljevene junetine
2 češnja češnjaka
50 g luka
200 g kanelona
Za umak:
1 žlica maslinova ulja
½ žličice majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka
½ žličice Vegeta Maestro origana
3 žlice Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
1 češanj češnjaka
500 g rajčica
100 g Pancete Podravka
50 g luka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na kockice, dodajte protisnuti češnjak, junetinu, sol, papar i pirjajte 20 minuta uz podlijevanje vodom.
  • 2 Na kraju umiješajte kuhani, ocijeđeni i narezani špinat. Kad se smjesa ohladi, umiješajte jaje koje ste razmutili s vrhnjem.
  • 3 Umak pripremite tako da na ulju popečete narezani luk i pancetu narezanu na kockice.
  • 4 Dodajte oguljene i narezane rajčice, protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, origano, bosiljak, majčinu dušicu, Vegetu i pirjajte podlijevajući vodom na laganoj vatri 15-ak minuta, dok ne dobijete polutekući umak.
  • 5 Kanelone napunite pripremljenim nadjevom.
  • 6 Dno vatrostalne posude prelijte s malo umaka od rajčice, posložite napunjene kanelone, prelijte ostatkom umaka i pospite parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta.

Savjet

Umak mora biti dovoljno tekuć da kaneloni budu sočni.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 524.77 66 66
Kalcij mg 337.87 34 34
Kalij mg 1570.64 42 42
Niacin mg 16.72 119 84
Vitamin C mg 71.23 95 79
Vitamin D μg 24.03 12 12
Vitamin A μg 9604.93 240 192
Sol g 3.87 0 0
Bjelančevine g 40.29 - -
Vlakna g 7.28 - -
Ugljikohidrati g 53.36 - -
Masti g 42.44 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke