Meni Search

Ful nabrijana

Nadjeveni kaneloni u umaku

Piletina na kijevski način
Riba u bijelom umaku
Sočna pureća rolada
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pečena piletina s limunom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fish&Chips u tortilji
Lazanje s lignjama
Povrtni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski kruščić s lovorom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Meksička party salata
Sočna rebarca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Kuhano meso s umakom od hrena
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočni pureći ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Brusketa s avokadom
Nadjevene lignje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Delikatesna junetina na češki
Grdobina u pikantnoj šalši
Umak od limete (Molho de limao)
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Manastirski đuveč
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Piletina sa šafranom
Fileti lososa u finom umaku
Čarobna ljetna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Aromatizirani kruh
Ražnjići od lososa
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fina pikantna piletina
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rajčica s kukuruzom
Lungić u sendviču
Urbana pola
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ossobuco
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski špageti
Sendvič s avokadom
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani tofu s povrćem
Rolice od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina Kiev
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci od morskog psa
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni lonac
Piletina laganini
Šampinjoni u palačinki
Pizza s tunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s ribom
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od tikvica
Grill povrće na salatu
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Mini shepherd's pie
Krem juha od tikvica
Salata s mora
Fini gulaš od gljiva
Marinirana piletina s roštilja
Kobasica u pivu i pecivu
Okruglice u umaku od rajčice
Hrskavi trokuti
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Irska janjetina
Mirisna pečenka
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hlebinska i pretepena juha
Račići na posteljici od povrća
Miješani grill
Kunić na bijelo
Grickalica slanutak iz pećnice
Pirjani kunić
Teleći savici u umaku od grejpa
Proljetno meso i povrće iz woka
Brancinovo oko
Turske pizze
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill pirjana piletina s roštilja
Lagana sarma
Lignje s manistrom u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Meso s repom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prežgana juha
Viška pogača
Vege odresci s marinadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nadjevena tjestenina u umaku razveseliti će ljubitelje talijanskih kulinarskih dostignuća. Kaneloni inače spadaju u prve oblike tjestenine: radili su ih još i stari Rimljani, spajajući kvadrate tijesta u oblik cijevi.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
naribani parmezan
2 žlice vrhnja za kuhanje
1 jaje
500 g svježeg špinata
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
300 g mljevene junetine
2 češnja češnjaka
50 g luka
200 g kanelona
Za umak:
1 žlica maslinova ulja
½ žličice majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka
½ žličice Vegeta Maestro origana
3 žlice Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
1 češanj češnjaka
500 g rajčica
100 g Pancete Podravka
50 g luka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na kockice, dodajte protisnuti češnjak, junetinu, sol, papar i pirjajte 20 minuta uz podlijevanje vodom.
  • 2 Na kraju umiješajte kuhani, ocijeđeni i narezani špinat. Kad se smjesa ohladi, umiješajte jaje koje ste razmutili s vrhnjem.
  • 3 Umak pripremite tako da na ulju popečete narezani luk i pancetu narezanu na kockice.
  • 4 Dodajte oguljene i narezane rajčice, protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, origano, bosiljak, majčinu dušicu, Vegetu i pirjajte podlijevajući vodom na laganoj vatri 15-ak minuta, dok ne dobijete polutekući umak.
  • 5 Kanelone napunite pripremljenim nadjevom.
  • 6 Dno vatrostalne posude prelijte s malo umaka od rajčice, posložite napunjene kanelone, prelijte ostatkom umaka i pospite parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta.

Savjet

Umak mora biti dovoljno tekuć da kaneloni budu sočni.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 524.77 66 66
Kalcij mg 337.87 34 34
Kalij mg 1570.64 42 42
Niacin mg 16.72 119 84
Vitamin C mg 71.23 95 79
Vitamin D μg 24.03 12 12
Vitamin A μg 9604.93 240 192
Sol g 3.87 0 0
Bjelančevine g 40.29 - -
Vlakna g 7.28 - -
Ugljikohidrati g 53.36 - -
Masti g 42.44 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke