Meni Search

Ful nabrijana

Nadjeveni kaneloni u umaku

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od tikvica
Prežgana juha
Pizza s tunom
Ražnjići od lososa
Grill povrće na salatu
Pirjani kunić
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Irska janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marinirana piletina s roštilja
Salata s mora
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pogača sa sardinom
Meso s repom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje s manistrom u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Nadjevene lignje
Hlebinska i pretepena juha
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Fish&Chips u tortilji
Povrtni ražnjići
Grdobina s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s ribom
Brancinovo oko
Račići na posteljici od povrća
Manastirski đuveč
Krem juha od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina laganini
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Pečena piletina s limunom
Lazanje s lignjama
Grill vratina u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Uzbudljivi kolač od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fina pikantna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci od morskog psa
Vege odresci s marinadom
Zabavni kineski ravioli
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna rebarca
Mediteranski kruščić s lovorom
Aromatizirani kruh
Miješani grill
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Turske pizze
Fini gulaš od gljiva
Sočni pureći ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Riba u bijelom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Lagana sarma
Rolice od blitve
Odresci u umaku s češnjakom
Ossobuco
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić u sendviču
Sočna pureća rolada
Sendvič s avokadom
Viška pogača
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Janjetina na padelu
Salata od liganja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pečenka
Mini shepherd's pie
Piletina sa šafranom
Mediteranski špageti
Fileti lososa u finom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Urbana pola
Janjetina s medom od kadulje
Hrskava pileća krilca
Povrtni lonac
Lungić s povrćem
Voćna juha od višanja
Kaštelanski makaruni
Grickalica slanutak iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nadjevena tjestenina u umaku razveseliti će ljubitelje talijanskih kulinarskih dostignuća. Kaneloni inače spadaju u prve oblike tjestenine: radili su ih još i stari Rimljani, spajajući kvadrate tijesta u oblik cijevi.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
naribani parmezan
2 žlice vrhnja za kuhanje
1 jaje
500 g svježeg špinata
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
300 g mljevene junetine
2 češnja češnjaka
50 g luka
200 g kanelona
Za umak:
1 žlica maslinova ulja
½ žličice majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka
½ žličice Vegeta Maestro origana
3 žlice Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
1 češanj češnjaka
500 g rajčica
100 g Pancete Podravka
50 g luka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na kockice, dodajte protisnuti češnjak, junetinu, sol, papar i pirjajte 20 minuta uz podlijevanje vodom.
  • 2 Na kraju umiješajte kuhani, ocijeđeni i narezani špinat. Kad se smjesa ohladi, umiješajte jaje koje ste razmutili s vrhnjem.
  • 3 Umak pripremite tako da na ulju popečete narezani luk i pancetu narezanu na kockice.
  • 4 Dodajte oguljene i narezane rajčice, protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, origano, bosiljak, majčinu dušicu, Vegetu i pirjajte podlijevajući vodom na laganoj vatri 15-ak minuta, dok ne dobijete polutekući umak.
  • 5 Kanelone napunite pripremljenim nadjevom.
  • 6 Dno vatrostalne posude prelijte s malo umaka od rajčice, posložite napunjene kanelone, prelijte ostatkom umaka i pospite parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta.

Savjet

Umak mora biti dovoljno tekuć da kaneloni budu sočni.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 524.77 66 66
Kalcij mg 337.87 34 34
Kalij mg 1570.64 42 42
Niacin mg 16.72 119 84
Vitamin C mg 71.23 95 79
Vitamin D μg 24.03 12 12
Vitamin A μg 9604.93 240 192
Sol g 3.87 0 0
Bjelančevine g 40.29 - -
Vlakna g 7.28 - -
Ugljikohidrati g 53.36 - -
Masti g 42.44 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke