Meni Search

Superman

Nadjeveni kaneloni u umaku

Fish&Chips u tortilji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Obojeni hamburger
Brownie s kajenskim paprom
Teriyaki piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mirisna pureća rolada
Dip od južnog voća
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni ražnjići
BBQ cheeseburger
Pileća prsa iz pećnice
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s nadjevom od ajvara
Nadjevene lignje
Špageti na kineski način
Janjetina na padelu
Špageti mediteraneo
Piletina u aromatičnom omotaču
Pašticada s njokima
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani zamotuljci
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s grilla
Slatka patka
Srneći file na salatu
Piletina u pivu
Grill vratina u sendviču
Proljetna janjetina
Salata s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pureća rolada s mlincima
Manastirski đuveč
Mini lazanje
Hrskava pileća krilca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočni pureći ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kaštelanski makaruni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina Kiev
Riba u škartocu
Popečci od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski gulaš
Svinjski file s grila
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s kozjim sirom
Lignje na šumskom rižotu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek i salata s roštilja
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
Finska - Juha s lososom
Hrskavo pečeno pile
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Velika Britanija - Pastirska pita
Koprivnički odojak
Sočna pureća rolada
Macho hamburger
Dječje lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kunić na bijelo
Goveđa rebarca sa zeljem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s graškom
Piletina s mascarponeom
Brusketa s avokadom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Kokošja juha s požirakima
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje u tavi
Tuna burger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Meksička party salata
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zlatna piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nadjevena tjestenina u umaku razveseliti će ljubitelje talijanskih kulinarskih dostignuća. Kaneloni inače spadaju u prve oblike tjestenine: radili su ih još i stari Rimljani, spajajući kvadrate tijesta u oblik cijevi.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
naribani parmezan
2 žlice vrhnja za kuhanje
1 jaje
500 g svježeg špinata
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
300 g mljevene junetine
2 češnja češnjaka
50 g luka
200 g kanelona
Za umak:
1 žlica maslinova ulja
½ žličice majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka
½ žličice Vegeta Maestro origana
3 žlice Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
1 češanj češnjaka
500 g rajčica
100 g Pancete Podravka
50 g luka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na kockice, dodajte protisnuti češnjak, junetinu, sol, papar i pirjajte 20 minuta uz podlijevanje vodom.
  • 2 Na kraju umiješajte kuhani, ocijeđeni i narezani špinat. Kad se smjesa ohladi, umiješajte jaje koje ste razmutili s vrhnjem.
  • 3 Umak pripremite tako da na ulju popečete narezani luk i pancetu narezanu na kockice.
  • 4 Dodajte oguljene i narezane rajčice, protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, origano, bosiljak, majčinu dušicu, Vegetu i pirjajte podlijevajući vodom na laganoj vatri 15-ak minuta, dok ne dobijete polutekući umak.
  • 5 Kanelone napunite pripremljenim nadjevom.
  • 6 Dno vatrostalne posude prelijte s malo umaka od rajčice, posložite napunjene kanelone, prelijte ostatkom umaka i pospite parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta.

Savjet

Umak mora biti dovoljno tekuć da kaneloni budu sočni.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 524.77 66 66
Kalcij mg 337.87 34 34
Kalij mg 1570.64 42 42
Niacin mg 16.72 119 84
Vitamin C mg 71.23 95 79
Vitamin D μg 24.03 12 12
Vitamin A μg 9604.93 240 192
Sol g 3.87 0 0
Bjelančevine g 40.29 - -
Vlakna g 7.28 - -
Ugljikohidrati g 53.36 - -
Masti g 42.44 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke