Meni Search

Superwoman

Nadjeveni kaneloni u umaku

Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s dagnjama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ cheeseburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lazanje u tavi
Obojeni hamburger
Ljetni lungić
Roštilj s umakom Romesco
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek s povrćem
Dječje lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete s povrćem
Špageti mediteraneo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Energetske kuglice s kurkumom
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Male teleće pitice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u pivu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pureća rolada s mlincima
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pureća rolada
Slatka patka
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Bouillabaisse
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s kozjim sirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pogača sa sardinom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brancinovo oko
Svinjski file s grila
Svinjski gulaš
Špageti na kineski način
Janjetina na padelu
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Teriyaki piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Rebarca s grilla
Blagdanska rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Proljetna janjetina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Srneći file na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignji po gosposki
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci s umakom od kupina
Piletina u aromatičnom omotaču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Dip od južnog voća
Odresci u umaku s češnjakom
Meksička party salata
Pašticada voli penne a ti mene
Salata s mljevenim mesom
Punjena teleća prsa
Finska - Juha s lososom
Ljetni ražnjići
Popečci od cvjetače
Kroketi od piletine
Riblji ražnjići
Brusketa s avokadom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice na ražnjiću
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Cous-cous s povrćem
Hrskava pileća krilca
Riba u škartocu
Brudet
Jabučni krumpirići s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bakalar s krumpirom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brownie s kajenskim paprom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s mascarponeom
Pohani zamotuljci
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mini shepherd's pie
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Pileća prsa punjena čvarcima
Marinirane srdele
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nadjevena tjestenina u umaku razveseliti će ljubitelje talijanskih kulinarskih dostignuća. Kaneloni inače spadaju u prve oblike tjestenine: radili su ih još i stari Rimljani, spajajući kvadrate tijesta u oblik cijevi.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
naribani parmezan
2 žlice vrhnja za kuhanje
1 jaje
500 g svježeg špinata
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
300 g mljevene junetine
2 češnja češnjaka
50 g luka
200 g kanelona
Za umak:
1 žlica maslinova ulja
½ žličice majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka
½ žličice Vegeta Maestro origana
3 žlice Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
1 češanj češnjaka
500 g rajčica
100 g Pancete Podravka
50 g luka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na kockice, dodajte protisnuti češnjak, junetinu, sol, papar i pirjajte 20 minuta uz podlijevanje vodom.
  • 2 Na kraju umiješajte kuhani, ocijeđeni i narezani špinat. Kad se smjesa ohladi, umiješajte jaje koje ste razmutili s vrhnjem.
  • 3 Umak pripremite tako da na ulju popečete narezani luk i pancetu narezanu na kockice.
  • 4 Dodajte oguljene i narezane rajčice, protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, origano, bosiljak, majčinu dušicu, Vegetu i pirjajte podlijevajući vodom na laganoj vatri 15-ak minuta, dok ne dobijete polutekući umak.
  • 5 Kanelone napunite pripremljenim nadjevom.
  • 6 Dno vatrostalne posude prelijte s malo umaka od rajčice, posložite napunjene kanelone, prelijte ostatkom umaka i pospite parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta.

Savjet

Umak mora biti dovoljno tekuć da kaneloni budu sočni.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 524.77 66 66
Kalcij mg 337.87 34 34
Kalij mg 1570.64 42 42
Niacin mg 16.72 119 84
Vitamin C mg 71.23 95 79
Vitamin D μg 24.03 12 12
Vitamin A μg 9604.93 240 192
Sol g 3.87 0 0
Bjelančevine g 40.29 - -
Vlakna g 7.28 - -
Ugljikohidrati g 53.36 - -
Masti g 42.44 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke