Meni Search

Superwoman

Nadjeveni kaneloni u umaku

Brownie s kajenskim paprom
Marinirane srdele
Rebarca s graškom
Pohani tofu s povrćem
Svinjski gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci u umaku s češnjakom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočni pureći ražnjići
Pohani zamotuljci
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od cvjetače
Svinjski file s grila
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slatka patka
Riblji ražnjići
Grill vratina u sendviču
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s tri vrste gljiva
Dječje lazanje
Proljetna janjetina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kroketi od piletine
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Pašticada voli penne a ti mene
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brusketa s avokadom
Bakalar s krumpirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Srneći file na salatu
Lazanje u tavi
Teriyaki piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignji po gosposki
Šampinjoni u palačinki
Rebarca s grilla
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Finska - Juha s lososom
Mini shepherd's pie
Kunić na bijelo
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Manastirski đuveč
Riba u škartocu
Rižini ravioli s mozzarellom
Mesne okruglice na ražnjiću
Cous-cous s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Obojeni hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Gulaš od oslića i povrća
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Tuna burger
Punjena teleća prsa
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bruskete s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ cheeseburger
Odresci s umakom od kupina
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s kozjim sirom
Bruskete od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni lungić
Piletina s mascarponeom
Pureća rolada s mlincima
Pileći bataci s umakom od luka
Brudet
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Dip od južnog voća
Pileći gulaš
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Fish&Chips u tortilji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavo pečeno pile
Pizza sirni jastučići
Skandinavske rolice s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u pivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti mediteraneo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina na padelu
Energetske kuglice s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Mirisna pureća rolada
Špageti na kineski način
Ramstek s povrćem
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto s dagnjama
Hrskavi trokuti
Brancinovo oko
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bouillabaisse
Salata s mljevenim mesom
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Male teleće pitice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nadjevena tjestenina u umaku razveseliti će ljubitelje talijanskih kulinarskih dostignuća. Kaneloni inače spadaju u prve oblike tjestenine: radili su ih još i stari Rimljani, spajajući kvadrate tijesta u oblik cijevi.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
naribani parmezan
2 žlice vrhnja za kuhanje
1 jaje
500 g svježeg špinata
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
300 g mljevene junetine
2 češnja češnjaka
50 g luka
200 g kanelona
Za umak:
1 žlica maslinova ulja
½ žličice majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka
½ žličice Vegeta Maestro origana
3 žlice Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
1 češanj češnjaka
500 g rajčica
100 g Pancete Podravka
50 g luka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na kockice, dodajte protisnuti češnjak, junetinu, sol, papar i pirjajte 20 minuta uz podlijevanje vodom.
  • 2 Na kraju umiješajte kuhani, ocijeđeni i narezani špinat. Kad se smjesa ohladi, umiješajte jaje koje ste razmutili s vrhnjem.
  • 3 Umak pripremite tako da na ulju popečete narezani luk i pancetu narezanu na kockice.
  • 4 Dodajte oguljene i narezane rajčice, protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, origano, bosiljak, majčinu dušicu, Vegetu i pirjajte podlijevajući vodom na laganoj vatri 15-ak minuta, dok ne dobijete polutekući umak.
  • 5 Kanelone napunite pripremljenim nadjevom.
  • 6 Dno vatrostalne posude prelijte s malo umaka od rajčice, posložite napunjene kanelone, prelijte ostatkom umaka i pospite parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta.

Savjet

Umak mora biti dovoljno tekuć da kaneloni budu sočni.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 524.77 66 66
Kalcij mg 337.87 34 34
Kalij mg 1570.64 42 42
Niacin mg 16.72 119 84
Vitamin C mg 71.23 95 79
Vitamin D μg 24.03 12 12
Vitamin A μg 9604.93 240 192
Sol g 3.87 0 0
Bjelančevine g 40.29 - -
Vlakna g 7.28 - -
Ugljikohidrati g 53.36 - -
Masti g 42.44 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke