Meni Search

Superwoman

Nadjeveni kaneloni u umaku

Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci s umakom od kupina
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni lungić
Pohani zamotuljci
Srneći file na salatu
Blagdanska rolada
Riblji ražnjići
Bakalar s krumpirom
Svinjski file s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Teleći odresci u umaku od višanja
Dječje lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bruskete s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Slatka patka
Rebarca s grilla
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete od cvjetače
Male teleće pitice
Špageti mediteraneo
Lignje na šumskom rižotu
Pileći gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s grila
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s graškom
Brudet
Mini shepherd's pie
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mladi krumpir s ajvarom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fish&Chips u tortilji
Dip od južnog voća
Piletina Kiev
Cous-cous s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
Šampinjoni u palačinki
Odresci u umaku s češnjakom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek s povrćem
Kaštelanski makaruni
Hrskava pileća krilca
Tuna burger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina sa šafranom
Pureća rolada s mlincima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ cheeseburger
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s dagnjama
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s kozjim sirom
Popečci od cvjetače
Riba u škartocu
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Obojeni hamburger
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bugarska pita od krumpira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lazanje u tavi
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Marinirane srdele
Salata s mljevenim mesom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočni pureći ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Kuglice od riže i svježeg sira
Gulaš od oslića i povrća
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavo pečeno pile
Pileći bataci s umakom od luka
Lignji po gosposki
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Špageti na kineski način
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s mascarponeom
Punjena teleća prsa
Brusketa s avokadom
Bouillabaisse
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetna janjetina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pogača sa sardinom
Piletina u pivu
Teriyaki piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brancinovo oko
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nadjevena tjestenina u umaku razveseliti će ljubitelje talijanskih kulinarskih dostignuća. Kaneloni inače spadaju u prve oblike tjestenine: radili su ih još i stari Rimljani, spajajući kvadrate tijesta u oblik cijevi.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
naribani parmezan
2 žlice vrhnja za kuhanje
1 jaje
500 g svježeg špinata
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
300 g mljevene junetine
2 češnja češnjaka
50 g luka
200 g kanelona
Za umak:
1 žlica maslinova ulja
½ žličice majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka
½ žličice Vegeta Maestro origana
3 žlice Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
1 češanj češnjaka
500 g rajčica
100 g Pancete Podravka
50 g luka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na kockice, dodajte protisnuti češnjak, junetinu, sol, papar i pirjajte 20 minuta uz podlijevanje vodom.
  • 2 Na kraju umiješajte kuhani, ocijeđeni i narezani špinat. Kad se smjesa ohladi, umiješajte jaje koje ste razmutili s vrhnjem.
  • 3 Umak pripremite tako da na ulju popečete narezani luk i pancetu narezanu na kockice.
  • 4 Dodajte oguljene i narezane rajčice, protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, origano, bosiljak, majčinu dušicu, Vegetu i pirjajte podlijevajući vodom na laganoj vatri 15-ak minuta, dok ne dobijete polutekući umak.
  • 5 Kanelone napunite pripremljenim nadjevom.
  • 6 Dno vatrostalne posude prelijte s malo umaka od rajčice, posložite napunjene kanelone, prelijte ostatkom umaka i pospite parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta.

Savjet

Umak mora biti dovoljno tekuć da kaneloni budu sočni.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 524.77 66 66
Kalcij mg 337.87 34 34
Kalij mg 1570.64 42 42
Niacin mg 16.72 119 84
Vitamin C mg 71.23 95 79
Vitamin D μg 24.03 12 12
Vitamin A μg 9604.93 240 192
Sol g 3.87 0 0
Bjelančevine g 40.29 - -
Vlakna g 7.28 - -
Ugljikohidrati g 53.36 - -
Masti g 42.44 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke