Meni Search

Ful nabrijan

Norveška krem juha od ribe i kozica

Marinirana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetna janjetina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Aromatizirani kruh
Brusketa s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina Kiev
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
Delikatesna junetina na češki
Grickalica slanutak iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić s povrćem
Grill povrće na salatu
Proljetno meso i povrće iz woka
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Pizza s tunom
Povrtni ražnjići
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Nadjevene lignje
Riba u bijelom umaku
Pohani tofu s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Roštilj s umakom Romesco
Lagana sarma
Rolice od blitve
Vege odresci s marinadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice
Okruglice u umaku od rajčice
Sendvič s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Fileti lososa u finom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fina pikantna piletina
Urbana pola
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavi trokuti
Umak od limete (Molho de limao)
Voćna juha od višanja
Ražnjići od lososa
Vratina sa sezonskim povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brancinovo oko
Belgija - Salade Liégeoise
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Miješani grill
Pizza sirni jastučići
Mini lazanje
Zlatna piletina
Meso s repom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Povrtni lonac
Piletina laganini
Salata od liganja
Ljetni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mirisna pečenka
Dagnje na buzaru
Grdobina s povrćem
Krem juha od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Rajčica s kukuruzom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Janjetina na padelu
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kunić na bijelo
Mediteranski špageti
Račići na posteljici od povrća
Piletina sa šafranom
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Salata s mora
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Grill vratina u sendviču
Sočna rebarca
Kuhano meso s umakom od hrena
Pirjani kunić
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Irska janjetina
Fini gulaš od gljiva
Pašticada s njokima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke