Meni Search

Ful nabrijan

Norveška krem juha od ribe i kozica

Irska janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza s tunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Aromatizirani kruh
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni lonac
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fileti lososa u finom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Salata s mora
Rajčica s kukuruzom
Mediteranski špageti
Jabučni krumpirići s cimetom
Okruglice u umaku od rajčice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Miješani grill
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata od liganja
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill povrće na salatu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Meso s repom
Brusketa s avokadom
Mirisna pečenka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Krem juha od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Grickalica slanutak iz pećnice
Rolice od blitve
Lungić u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Voćna juha od višanja
Pašticada s njokima
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Dagnje na buzaru
Vratina sa sezonskim povrćem
Račići na posteljici od povrća
Fina pikantna piletina
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prežgana juha
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Šampinjoni u palačinki
Urbana pola
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sendvič s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Riba u bijelom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od tikvica
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Ražnjići od lososa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna rebarca
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Pirjani kunić
Lagana sarma
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski kruščić s lovorom
Pečena piletina s limunom
Zabavni kineski ravioli
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci u umaku od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fini gulaš od gljiva
Nadjevene lignje
Povrtni ražnjići
Piletina laganini
Čarobna ljetna piletina
Vege odresci s marinadom
Belgija - Salade Liégeoise
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kobasica u pivu i pecivu
Marinirana piletina s roštilja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke