Meni Search

Ful nabrijan

Norveška krem juha od ribe i kozica

Proljetno meso i povrće iz woka
Lungić s povrćem
Piletina sa šafranom
Teleći savici u umaku od grejpa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dagnje na buzaru
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lagana sarma
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Pašticada s njokima
Riba u bijelom umaku
Kunić na bijelo
Mesne okruglice
Pizza s tunom
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni lonac
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mediteranski špageti
Aromatizirani kruh
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rezanci s krušnim mrvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Urbana pola
Račići na posteljici od povrća
Miješani grill
Manastirski đuveč
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje s povrćem i smokvama
Pečena piletina s limunom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pirjani kunić
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Uzbudljivi kolač od blitve
Šampinjoni u palačinki
Irska janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prežgana juha
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rajčica s kukuruzom
Zabavni kineski ravioli
Sočna rebarca
Sendvič s avokadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje na šumskom rižotu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od lososa
Roštilj s umakom Romesco
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Čarobna ljetna piletina
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Popečci od tikvica
Kaštelanski makaruni
Grdobina s povrćem
Meso s repom
Kuhano meso s umakom od hrena
Pileći bataci s umakom od luka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Grill povrće na salatu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Delikatesna junetina na češki
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Piletina laganini
Grickalica slanutak iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill pirjana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Voćna juha od višanja
Mini lazanje
Povrtni ražnjići
Salata od liganja
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Blagdanska rolada
Mirisna pečenka
Salata s mora
Hrskavi trokuti
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vratina sa sezonskim povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Krem juha od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Fileti lososa u finom umaku
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke