Meni Search

Ful nabrijan

Norveška krem juha od ribe i kozica

Svinjski file s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna rebarca
Piletina laganini
Piletina sa šafranom
Irska janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Delikatesna junetina na češki
Fish&Chips u tortilji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Umak od limete (Molho de limao)
Čarobna ljetna piletina
Aromatizirani kruh
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći savici u umaku od grejpa
Sendvič s avokadom
Voćna juha od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata s mora
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjevene lignje
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grickalica slanutak iz pećnice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Pizza sirni jastučići
Janjetina na padelu
Zabavni kineski ravioli
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni lonac
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa sezonskim povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Račići na posteljici od povrća
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kroketi od piletine
Fini gulaš od gljiva
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Okruglice u umaku od rajčice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Rolice od blitve
Salata od liganja
Mesne okruglice na ražnjiću
Fina pikantna piletina
Pizza s tunom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Belgija - Salade Liégeoise
Grill povrće na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Krem juha od tikvica
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vege odresci s marinadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rezanci s krušnim mrvicama
Urbana pola
Roštilj s umakom Romesco
Lungić u sendviču
Mediteranski špageti
Manastirski đuveč
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lungić s povrćem
Miješani grill
Dagnje na buzaru
Kaštelanski makaruni
Kunić na bijelo
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pašticada s njokima
Riba u bijelom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mini lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina Kiev
Grill oslić u aromatičnoj korici
Marinirana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Mirisna pečenka
Grdobina s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Meksička party salata
Kuhano meso s umakom od hrena
Hrskavi trokuti
Pirjani kunić
Meso s repom
Ljetni ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke