Meni Search

Ful nabrijan

Norveška krem juha od ribe i kozica

Svinjski file s povrćem
Brancinovo oko
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rolice od blitve
Lungić s povrćem
Meksička party salata
Zabavni kineski ravioli
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada s njokima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Miješani grill
Kunić na bijelo
Kobasica u pivu i pecivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina sa sezonskim povrćem
Aromatizirani kruh
Pečena piletina s limunom
Piletina Kiev
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vege odresci s marinadom
Nadjevene lignje
Lagana sarma
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Povrtni lonac
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Sočna rebarca
Piletina sa šafranom
Povrtni ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Urbana pola
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od lososa
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill povrće na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Okruglice u umaku od rajčice
Čarobna ljetna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pečenka
Janjetina s medom od kadulje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Proljetno meso i povrće iz woka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meso s repom
Proljetna janjetina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fini gulaš od gljiva
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Kolinjsko zelje s frišketinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prežgana juha
Umak od limete (Molho de limao)
Delikatesna junetina na češki
Pirjani kunić
Fileti lososa u finom umaku
Hrskavi trokuti
Fina pikantna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Manastirski đuveč
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u bijelom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Pizza s tunom
Pileći bataci s umakom od luka
Račići na posteljici od povrća
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Salata s mora
Salata od liganja
Irska janjetina
Mini lazanje
Lignje s povrćem i smokvama
Voćna juha od višanja
Piletina laganini
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći odresci u umaku od višanja
Rajčica s kukuruzom
Mediteranski špageti
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina s povrćem
Zlatna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Sendvič s avokadom
Dagnje na buzaru
Roštilj s umakom Romesco
Krem juha od tikvica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke