Meni Search

Ful nabrijan

Norveška krem juha od ribe i kozica

Kaštelanski makaruni
Ljetni ražnjići
Grill povrće na salatu
Povrtni lonac
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill vratina u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetno meso i povrće iz woka
Kobasica u pivu i pecivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Urbana pola
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
Nadjevene lignje
Rajčica s kukuruzom
Lungić s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Manastirski đuveč
Čarobna ljetna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od tikvica
Pašticada s njokima
Kunić na bijelo
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata od liganja
Dagnje na buzaru
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić u sendviču
Okruglice u umaku od rajčice
Blagdanska rolada
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza s tunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Voćna juha od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna rebarca
Zanimljiva salata s kikirikijem
Meso s repom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Aromatizirani kruh
Zlatna piletina
Račići na posteljici od povrća
Jabučni krumpirići s cimetom
Krem juha od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mora
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fish&Chips u tortilji
Lignje s povrćem i smokvama
Hrskavi trokuti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Irska janjetina
Grill pirjana piletina s roštilja
Marinirana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Fina pikantna piletina
Miješani grill
Belgija - Salade Liégeoise
Riba u bijelom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Brancinovo oko
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Uzbudljivi kolač od blitve
Lagana sarma
Mediteranski špageti
Ražnjići od lososa
Mirisna pečenka
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina na padelu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina laganini
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Prežgana juha
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Pečena piletina s limunom
Mini lazanje
Sendvič s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grdobina s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke