Meni Search

Ful nabrijana

Norveška krem juha od ribe i kozica

Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni ražnjići
Janjetina na padelu
Irska janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje s manistrom u škartocu
Rolice od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Turske pizze
Fini gulaš od gljiva
Salata od liganja
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna rebarca
Meso s repom
Fish&Chips u tortilji
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fileti lososa u finom umaku
Pizza s tunom
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s povrćem
Lagana sarma
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Voćna juha od višanja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lazanje s lignjama
Sočni pureći ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Šampinjoni u palačinki
Marinirana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Pirjani kunić
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Grickalica slanutak iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill vratina u sendviču
Odresci od morskog psa
Piletina laganini
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pečena piletina s limunom
Vege odresci s marinadom
Sendvič s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice
Blagdanska rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill povrće na salatu
Račići na posteljici od povrća
Povrtni lonac
Popečci od tikvica
Miješani grill
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjevene lignje
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Viška pogača
Zabavni kineski ravioli
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meksička party salata
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Okruglice u umaku od rajčice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Lungić s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Lungić u sendviču
Pizza sirni jastučići
Mediteranski špageti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Urbana pola
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Ossobuco
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kunić na bijelo
Grill oslić u aromatičnoj korici
Delikatesna junetina na češki
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brusketa s avokadom
Piletina na kijevski način
Fina pikantna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Krem juha od tikvica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od lososa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini lazanje
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci u umaku s češnjakom
Grdobina s povrćem
Mirisna pečenka
Hrskavi trokuti
Hlebinska i pretepena juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna pureća rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ljetni ražnjići
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mora
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Pogača sa sardinom
Špageti s ribom
Aromatizirani kruh
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Čarobna ljetna piletina
Bugarska pita od krumpira
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke