Meni Search

Ful nabrijana

Norveška krem juha od ribe i kozica

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Hrskava pileća krilca
Kunić na bijelo
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Umak od limete (Molho de limao)
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meso s repom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pirjani kunić
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Bugarska pita od krumpira
Grill povrće na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Lignje s povrćem i smokvama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vege odresci s marinadom
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata od liganja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Krem juha od tikvica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lagana sarma
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Popečci od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file s povrćem
Mini shepherd's pie
Grdobina s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Račići na posteljici od povrća
Sendvič s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Čarobna ljetna piletina
Brusketa s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski špageti
Sočna rebarca
Lazanje s lignjama
Piletina laganini
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kroketi od piletine
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zabavni kineski ravioli
Janjetina s medom od kadulje
Salata s mora
Proljetna janjetina
Aromatizirani kruh
Manastirski đuveč
Jabučni krumpirići s cimetom
Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od lososa
Nadjevene lignje
Špageti s ribom
Delikatesna junetina na češki
Odresci od morskog psa
Rajčica s kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Viška pogača
Grill pirjana piletina s roštilja
Prežgana juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Voćna juha od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić u sendviču
Blagdanska rolada
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lungić s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina na kijevski način
Mini lazanje
Irska janjetina
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Turske pizze
Pileći bataci s umakom od luka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hlebinska i pretepena juha
Pizza s tunom
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni ražnjići
Janjetina na padelu
Urbana pola
Rolice od blitve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje s manistrom u škartocu
Teleći savici u umaku od grejpa
Fileti lososa u finom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Miješani grill
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grickalica slanutak iz pećnice
Mirisna pečenka
Ossobuco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni lonac
Grill vratina u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke