Meni Search

Ful nabrijana

Norveška krem juha od ribe i kozica

BBQ svinjska rebarca u foliji
Ossobuco
Ljetni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kuhano meso s umakom od hrena
Meso s repom
Kunić na bijelo
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill povrće na salatu
Povrtni ražnjići
Prežgana juha
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski špageti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Urbana pola
Marinirana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Sočna rebarca
Grdobina u pikantnoj šalši
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Turske pizze
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s manistrom u škartocu
Pečena piletina s limunom
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Umak od limete (Molho de limao)
Grill pirjana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Odresci od morskog psa
Delikatesna junetina na češki
Mirisna pečenka
Zabavni kineski ravioli
Sočna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Mini lazanje
Hlebinska i pretepena juha
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski kruščić s lovorom
Blagdanska rolada
Kroketi od piletine
Kaštelanski makaruni
Salata od liganja
Grdobina s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Špageti s ribom
Irska janjetina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Račići na posteljici od povrća
Hrskavi trokuti
Voćna juha od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Fileti lososa u finom umaku
Zlatna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Krem juha od tikvica
Mini shepherd's pie
Lungić s povrćem
Nadjevene lignje
Popečci od tikvica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina laganini
Vege odresci s marinadom
Salata s mora
Teleći savici u umaku od grejpa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina s medom od kadulje
Sendvič s avokadom
Ražnjići od lososa
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lagana sarma
Rolice od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Grill vratina u sendviču
Povrtni lonac
Šampinjoni u palačinki
Miješani grill
Rajčica s kukuruzom
Lazanje s lignjama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Aromatizirani kruh
Piletina Kiev
Viška pogača
Fina pikantna piletina
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina fuži s tartufima
Kobasica u pivu i pecivu
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina na kijevski način
Lungić u sendviču
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Hrskava pileća krilca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Riba u bijelom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke