Meni Search

Ful nabrijana

Norveška krem juha od ribe i kozica

Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje s povrćem i smokvama
Meksička party salata
Piletina Kiev
Povrtni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pohani tofu s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pizza s tunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Turske pizze
Šampinjoni u palačinki
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Sendvič s avokadom
Brancinovo oko
Piletina na kijevski način
Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski špageti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina laganini
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pogača sa sardinom
Špageti s ribom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od lososa
Pirjani kunić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meso s repom
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice
Salata s mora
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Krem juha od tikvica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Brusketa s avokadom
Piletina sa šafranom
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna rebarca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci od morskog psa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisna pečenka
Lignje s manistrom u škartocu
Urbana pola
Nadjevene lignje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Hlebinska i pretepena juha
Lazanje s lignjama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Uzbudljivi kolač od blitve
Jabučni krumpirići s cimetom
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić u sendviču
Sočna pureća rolada
Povrtni lonac
Prežgana juha
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Voćna juha od višanja
Mini shepherd's pie
Račići na posteljici od povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lungić s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje na šumskom rižotu
Salata od liganja
Rezanci s krušnim mrvicama
Delikatesna junetina na češki
Pizza sirni jastučići
Grill povrće na salatu
Pečena piletina s limunom
Odresci u umaku s češnjakom
Grdobina s povrćem
Aromatizirani kruh
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill vratina u sendviču
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Čarobna ljetna piletina
Irska janjetina
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Okruglice u umaku od rajčice
Vege odresci s marinadom
Riba u bijelom umaku
Miješani grill
Grickalica slanutak iz pećnice
Ossobuco
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od tikvica
Pileći bataci s umakom od luka
Fina pikantna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Belgija - Salade Liégeoise
Lagana sarma
Viška pogača
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Proljetna janjetina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskava pileća krilca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Grdobina u pikantnoj šalši
Blagdanska rolada
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Proljetno meso i povrće iz woka
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke