Meni Search

Ful nabrijana

Norveška krem juha od ribe i kozica

Roštilj s umakom Romesco
Rolice od blitve
Povrtni lonac
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Grickalica slanutak iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
Vege odresci s marinadom
Brancinovo oko
Grill povrće na salatu
Delikatesna junetina na češki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Odresci od morskog psa
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pečenka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fileti lososa u finom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Janjetina s medom od kadulje
Rajčica s kukuruzom
Lungić s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Okruglice u umaku od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Proljetno meso i povrće iz woka
Ljetni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna pureća rolada
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Lagana sarma
Povrtni ražnjići
Meksička party salata
Ossobuco
Meso s repom
Voćna juha od višanja
Popečci od tikvica
Irska janjetina
Salata s mora
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskava pileća krilca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Miješani grill
Viška pogača
Sočna rebarca
Lungić u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brusketa s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Urbana pola
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pogača sa sardinom
Čarobna ljetna piletina
Špageti s ribom
Fina pikantna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Aromatizirani kruh
Piletina laganini
Prežgana juha
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Račići na posteljici od povrća
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grdobina u pikantnoj šalši
Riba u bijelom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina na kijevski način
Turske pizze
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Manastirski đuveč
Mini shepherd's pie
Svinjski file s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Nadjevene lignje
Sočni pureći ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kobasica u pivu i pecivu
Krem juha od tikvica
Lazanje s lignjama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jabučni krumpirići s cimetom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza s tunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Proljetna janjetina
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Blagdanska rolada
Hlebinska i pretepena juha
Salata od liganja
Mediteranski špageti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grdobina s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sendvič s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke