Meni Search

Ful nabrijana

Norveška krem juha od ribe i kozica

Riba u bijelom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina na kijevski način
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Proljetno meso i povrće iz woka
Blagdanska rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill vratina u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Račići na posteljici od povrća
Špageti s ribom
Roštilj s umakom Romesco
Meso s repom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina na padelu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Hrskava pileća krilca
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni lonac
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina sa šafranom
Sočna rebarca
Viška pogača
Salata od liganja
Odresci od morskog psa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Delikatesna junetina na češki
Lignje s povrćem i smokvama
Zabavni kineski ravioli
Sočna pureća rolada
Vege odresci s marinadom
Povrtni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od tikvica
Nadjevene lignje
Prežgana juha
Mediteranski špageti
Turske pizze
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fina pikantna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini lazanje
Urbana pola
Grill povrće na salatu
Proljetna janjetina
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kunić na bijelo
Odresci u umaku s češnjakom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Sendvič s avokadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rezanci s krušnim mrvicama
Aromatizirani kruh
Fini gulaš od gljiva
Lungić u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Mirisna pečenka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Ossobuco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lagana sarma
BBQ svinjska rebarca u foliji
Krem juha od tikvica
Brancinovo oko
Ražnjići od lososa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Okruglice u umaku od rajčice
Lazanje s lignjama
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Miješani grill
Piletina laganini
Belgija - Salade Liégeoise
Kroketi od piletine
Marinirana piletina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Lignje s manistrom u škartocu
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina u pikantnoj šalši
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mora
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Voćna juha od višanja
Mini shepherd's pie
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza s tunom
Ljetni ražnjići
Pirjani kunić
Grdobina s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pečena piletina s limunom
Rolice od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke