Meni Search

Ful nabrijana

Norveška krem juha od ribe i kozica

Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Voćna juha od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill vratina u sendviču
Rolice od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Meso s repom
Salata s mora
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Rajčica s kukuruzom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vege odresci s marinadom
Miješani grill
Mediteranski špageti
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Prežgana juha
Mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fish&Chips u tortilji
Mini lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Salata od liganja
Mediteranski kruščić s lovorom
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina na kijevski način
Pizza s tunom
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill pirjana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Urbana pola
Sočna pureća rolada
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Okruglice u umaku od rajčice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Povrtni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskava pileća krilca
Manastirski đuveč
Popečci od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Sendvič s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Račići na posteljici od povrća
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Riba u bijelom umaku
Proljetna janjetina
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjevene lignje
Roštilj s umakom Romesco
Kuhano meso s umakom od hrena
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna rebarca
Delikatesna junetina na češki
Lignje na šumskom rižotu
Meksička party salata
Pirjani kunić
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fileti lososa u finom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina laganini
Piletina Kiev
Belgija - Salade Liégeoise
Hrskavi trokuti
Povrtni lonac
Kobasica u pivu i pecivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Turske pizze
Mirisna pečenka
Sočni pureći ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje s manistrom u škartocu
Lungić s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Viška pogača
Odresci u umaku s češnjakom
Fini gulaš od gljiva
Zabavni kineski ravioli
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hlebinska i pretepena juha
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lazanje s lignjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Bugarska pita od krumpira
Ossobuco
Teleći savici u umaku od grejpa
Brancinovo oko
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brusketa s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kaštelanski makaruni
Odresci od morskog psa
Irska janjetina
Pečena piletina s limunom
Janjetina s medom od kadulje
Špageti s ribom
Proljetno meso i povrće iz woka
Lungić u sendviču
Kunić na bijelo
Fina pikantna piletina
Mini shepherd's pie
Krem juha od tikvica
Ražnjići od lososa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill povrće na salatu
Aromatizirani kruh
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke