Meni Search

Ful nabrijana

Norveška krem juha od ribe i kozica

Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Urbana pola
Bugarska pita od krumpira
Aromatizirani kruh
Teleći odresci u umaku od višanja
Lazanje s lignjama
Marinirana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci od morskog psa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Viška pogača
Mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna pureća rolada
Turske pizze
Salata od liganja
Grdobina u pikantnoj šalši
Krem juha od tikvica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Meso s repom
Delikatesna junetina na češki
Špageti s ribom
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fini gulaš od gljiva
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kunić na bijelo
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza sirni jastučići
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Kuhano meso s umakom od hrena
Pohani tofu s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Povrtni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Lungić u sendviču
Mini lazanje
Piletina laganini
Sendvič s avokadom
Sočna rebarca
Irska janjetina
Rolice od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Hlebinska i pretepena juha
Pogača sa sardinom
Mirisna pečenka
Roštilj s umakom Romesco
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Blagdanska rolada
Ossobuco
Pizza s tunom
Voćna juha od višanja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zlatna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Miješani grill
Salata s mora
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zabavni kineski ravioli
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od lososa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prežgana juha
Proljetna janjetina
Račići na posteljici od povrća
Grdobina s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina sa šafranom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskava pileća krilca
Popečci od tikvica
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina na kijevski način
Nadjevene lignje
Belgija - Salade Liégeoise
Šampinjoni u palačinki
Čarobna ljetna piletina
Manastirski đuveč
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni lonac
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill povrće na salatu
Grickalica slanutak iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rajčica s kukuruzom
Lungić s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Grill vratina u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Mini shepherd's pie
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lagana sarma
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kaštelanski makaruni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke