Meni Search

Superman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s kozjim sirom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Goveđa rebarca sa zeljem
Skandinavske rolice s cimetom
Tjestenina u finom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s tri vrste gljiva
Kroketi od piletine
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tuna burger
Bruskete s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Pohani zamotuljci
Pileća prsa punjena čvarcima
Srneći file na salatu
Vratina sa sezonskim povrćem
Mini lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kokošja juha s požirakima
Brownie s kajenskim paprom
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Pureća rolada s mlincima
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileći gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Ljetni lungić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Meksička party salata
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lazanje u tavi
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Macho hamburger
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s grila
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Finska - Juha s lososom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s mascarponeom
Pileća prsa iz pećnice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mirisna pureća rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski gulaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Salata s mljevenim mesom
Dip od južnog voća
Brusketa s avokadom
Sočna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Ramstek i salata s roštilja
Kaštelanski makaruni
Bruskete od cvjetače
Dječje lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slatka patka
BBQ cheeseburger
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s grilla
Špageti na kineski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teriyaki piletina
Rižoto s dagnjama
Hrskava pileća krilca
Piletina sa šafranom
Rebarca s graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Pašticada s njokima
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Odresci s umakom od kupina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u aromatičnom omotaču
Koprivnički odojak
Kolinjsko zelje s frišketinom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Riba u škartocu
Piletina u pivu
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke