Meni Search

Superman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Tjestenina u finom umaku
Pašticada s njokima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani zamotuljci
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brownie s kajenskim paprom
Srneći file na salatu
Lazanje u tavi
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s dagnjama
Koprivnički odojak
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci s umakom od kupina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Nadjevene lignje
Piletina u pivu
Bruskete od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Mladi krumpir s ajvarom
Goveđa rebarca sa zeljem
Kroketi od piletine
Pureća rolada s mlincima
Rezanci s krušnim mrvicama
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice na ražnjiću
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Ramstek s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Grill vratina u sendviču
Rebarca s grilla
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Blagdanska rolada
Kokošja juha s požirakima
Špageti mediteraneo
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bruskete s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignje na šumskom rižotu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskavo pečeno pile
Dip od južnog voća
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileća prsa punjena čvarcima
Pizza sirni jastučići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek i salata s roštilja
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riba u škartocu
Špageti na kineski način
Hrskavi trokuti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dječje lazanje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s povrćem
Teriyaki piletina
Sočna pureća rolada
Tuna burger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni lungić
Piletina s mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s graškom
Manastirski đuveč
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski gulaš
Brancinovo oko
Piletina s kozjim sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kunić na bijelo
Finska - Juha s lososom
Macho hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ cheeseburger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa iz pećnice
Piletina u aromatičnom omotaču
Slatka patka
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s grila
Pileći bataci s umakom od luka
Brusketa s avokadom
Mirisna pureća rolada
Obojeni hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke