Meni Search

Superwoman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Rebarca s grilla
Dječje lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Pašticada voli penne a ti mene
Pohani zamotuljci
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni ražnjići
Ramstek s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignji po gosposki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Meksička party salata
Lazanje u tavi
Male teleće pitice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina sa šafranom
Ljetni lungić
Brownie s kajenskim paprom
Kaštelanski makaruni
Rižini ravioli s mozzarellom
Riba u škartocu
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s grila
Špageti mediteraneo
Pileći gulaš
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavo pečeno pile
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileći bataci s umakom od luka
Cous-cous s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Srneći file na salatu
Brudet
Kroketi od piletine
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Slatka patka
Hrskava pileća krilca
Piletina u pivu
Špageti na kineski način
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Punjena teleća prsa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Riblji ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Manastirski đuveč
Goveđa rebarca sa zeljem
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Piletina s kozjim sirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bakalar s krumpirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavi trokuti
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kuglice od riže i svježeg sira
Popečci od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Bouillabaisse
Mesne okruglice na ražnjiću
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci s umakom od kupina
Pizza sirni jastučići
Svinjski gulaš
Piletina s mascarponeom
Dip od južnog voća
Marinirane srdele
Obojeni hamburger
Energetske kuglice s kurkumom
Kunić na bijelo
Tuna burger
Pogača sa sardinom
Pileća prsa punjena čvarcima
Fish&Chips u tortilji
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Salata s mljevenim mesom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teriyaki piletina
Rebarca s graškom
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ cheeseburger
Mini shepherd's pie
Pureća rolada s mlincima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke