Meni Search

Superwoman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Piletina u pivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Finska - Juha s lososom
Rebarca s grilla
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Cous-cous s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini lazanje
Pileći gulaš
Brancinovo oko
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tri vrste gljiva
Riba u škartocu
Bruskete s povrćem
Lazanje u tavi
Dip od južnog voća
Salata s mljevenim mesom
Piletina s mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Srneći file na salatu
Pileća prsa punjena čvarcima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Bruskete od cvjetače
Marinirane srdele
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti na kineski način
Bouillabaisse
Velika Britanija - Pastirska pita
Riblji ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Punjena teleća prsa
Rižoto s dagnjama
Pizza sirni jastučići
Rebarca s graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Goveđa rebarca sa zeljem
Slatka patka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brudet
Špageti mediteraneo
Hrskavi trokuti
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni lungić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ cheeseburger
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Svinjski file s grila
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tuna burger
Meksička party salata
Skandinavske rolice s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina Kiev
Odresci u umaku s češnjakom
Pogača sa sardinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Male teleće pitice
Janjetina s medom od kadulje
Bakalar s krumpirom
Blagdanska rolada
Lignji po gosposki
Mini shepherd's pie
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Obojeni hamburger
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zlatna piletina
Odresci s umakom od kupina
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pureća rolada
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Dječje lazanje
Ramstek s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski gulaš
Brusketa s avokadom
Hrskava pileća krilca
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Teriyaki piletina
Popečci od cvjetače
Pašticada voli penne a ti mene
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Proljetna janjetina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pureća rolada s mlincima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke