Meni Search

Superwoman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cous-cous s povrćem
Svinjski gulaš
Srneći file na salatu
Riblji ražnjići
Popečci od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Rižoto s dagnjama
Finska - Juha s lososom
Pileći gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ cheeseburger
Meksička party salata
Rižini ravioli s mozzarellom
Lignji po gosposki
Mirisna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brownie s kajenskim paprom
Kroketi od piletine
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileća prsa punjena čvarcima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje u tavi
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fish&Chips u tortilji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u pivu
Piletina sa šafranom
Gulaš od oslića i povrća
Špageti mediteraneo
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s grila
Hrskavo pečeno pile
Pureća rolada s mlincima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dip od južnog voća
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Punjena teleća prsa
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete s povrćem
Teriyaki piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kunić na bijelo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riba u škartocu
Odresci s umakom od kupina
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s mascarponeom
Male teleće pitice
Sočna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti na kineski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni lungić
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Odresci u umaku s češnjakom
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata s mljevenim mesom
Mesne okruglice na ražnjiću
Dječje lazanje
Svinjski file s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Ramstek s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Brudet
Šampinjoni u palačinki
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskava pileća krilca
Pohani zamotuljci
Rižoto s tri vrste gljiva
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bakalar s krumpirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Bouillabaisse
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tuna burger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zlatna piletina
Piletina s kozjim sirom
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Blagdanska rolada
Proljetna janjetina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pogača sa sardinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pašticada voli penne a ti mene
Slatka patka
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavi trokuti
Marinirane srdele
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mladi krumpir s ajvarom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke