Meni Search

Superwoman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Riblji ražnjići
Dječje lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Salata s mljevenim mesom
Popečci od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pašticada voli penne a ti mene
Bakalar s krumpirom
Ljetni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Gulaš od oslića i povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mladi krumpir s ajvarom
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Srneći file na salatu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Lignji po gosposki
Špageti na kineski način
Riba u škartocu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci s umakom od kupina
Kunić na bijelo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižini ravioli s mozzarellom
Cous-cous s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Punjena teleća prsa
Rižoto s tri vrste gljiva
Sočna pureća rolada
Marinirane srdele
Velika Britanija - Pastirska pita
Pureća rolada s mlincima
Janjetina s medom od kadulje
Teriyaki piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brownie s kajenskim paprom
Piletina sa šafranom
Pohani zamotuljci
Tuna burger
Bouillabaisse
Hrskavo pečeno pile
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Male teleće pitice
Svinjski file s povrćem
Rižoto s dagnjama
Rebarca s graškom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brudet
Bruskete od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pogača sa sardinom
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s kozjim sirom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramstek s povrćem
Hrskavi trokuti
Svinjski gulaš
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s grila
Brusketa s avokadom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći odresci u umaku od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lazanje u tavi
Pileći gulaš
Piletina s mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Finska - Juha s lososom
Skandinavske rolice s cimetom
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ cheeseburger
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatka patka
Dip od južnog voća
Mini shepherd's pie
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s grilla
Odresci u umaku s češnjakom
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Piletina u aromatičnom omotaču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskava pileća krilca
Kuglice od riže i svježeg sira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Obojeni hamburger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti mediteraneo
Mirisna pureća rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Energetske kuglice s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Bruskete s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pizza sirni jastučići
Ljetni lungić
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Šampinjoni u palačinki
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina na padelu
Piletina u pivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke