Meni Search

Superwoman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Piletina u pivu
Mini lazanje
Lazanje u tavi
Svinjski gulaš
BBQ cheeseburger
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Velika Britanija - Pastirska pita
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s kozjim sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s grilla
Blagdanska rolada
Male teleće pitice
Meksička party salata
Finska - Juha s lososom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Rižoto s tri vrste gljiva
Punjena teleća prsa
Dip od južnog voća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Mirisna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Bruskete s povrćem
Marinirane srdele
Riblji ražnjići
Piletina s mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Špageti na kineski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Tuna burger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s graškom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Brancinovo oko
Kunić na bijelo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina Kiev
Pašticada voli penne a ti mene
Teriyaki piletina
Cous-cous s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Energetske kuglice s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Pizza sirni jastučići
Pohani zamotuljci
Sočni pureći ražnjići
Dječje lazanje
Ljetni ražnjići
Bruskete od cvjetače
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuglice od riže i svježeg sira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slatka patka
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignji po gosposki
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s grila
Hrskava pileća krilca
Odresci u umaku s češnjakom
Pileći bataci s umakom od luka
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižini ravioli s mozzarellom
Bakalar s krumpirom
Riba u škartocu
Odresci s umakom od kupina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetna janjetina
Mini shepherd's pie
Pileći gulaš
Srneći file na salatu
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Bouillabaisse
Obojeni hamburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižoto s dagnjama
Zlatna piletina
Kroketi od piletine
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Popečci od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Brudet
Pohani tofu s povrćem
Pogača sa sardinom
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni lungić
Špageti mediteraneo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke