Meni Search

Superwoman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Kruh od cvjetače s kurkumom
Brusketa s avokadom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lazanje u tavi
Rižini ravioli s mozzarellom
Salata s mljevenim mesom
Skandinavske rolice s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Marinirane srdele
Riblji ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pašticada voli penne a ti mene
Cous-cous s povrćem
Špageti na kineski način
Dječje lazanje
Popečci od cvjetače
Kroketi od piletine
Rižoto s tri vrste gljiva
Srneći file na salatu
Rižoto s dagnjama
Hrskavo pečeno pile
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s grilla
Punjena teleća prsa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Grill vratina u sendviču
Piletina u pivu
Piletina sa šafranom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete od cvjetače
Janjetina na padelu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Gulaš od oslića i povrća
Sočni pureći ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s grila
Pureća rolada s mlincima
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice na ražnjiću
Energetske kuglice s kurkumom
Bakalar s krumpirom
Mirisna pureća rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bruskete s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u škartocu
Hrskava pileća krilca
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina s medom od kadulje
Pileći gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Finska - Juha s lososom
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ cheeseburger
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Piletina u aromatičnom omotaču
Teriyaki piletina
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Pohani zamotuljci
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Brudet
Teleći odresci u umaku od višanja
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Špageti mediteraneo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kunić na bijelo
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Mini lazanje
Svinjski gulaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Slatka patka
Bouillabaisse
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni lungić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignji po gosposki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s graškom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pita s muškatnom bundevom i makom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini shepherd's pie
Goveđa rebarca sa zeljem
Mladi krumpir s ajvarom
Male teleće pitice
Odresci s umakom od kupina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Dip od južnog voća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Obojeni hamburger
Meksička party salata
Brancinovo oko
Tuna burger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke