Meni Search

Superwoman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza sirni jastučići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
Lignji po gosposki
Mini shepherd's pie
Bruskete od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bugarska pita od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavo pečeno pile
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Pohani zamotuljci
Velika Britanija - Pastirska pita
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s grilla
Punjena teleća prsa
Pohani tofu s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižoto s tri vrste gljiva
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s dagnjama
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Pileći gulaš
Piletina s kozjim sirom
Svinjski gulaš
Popečci od cvjetače
Piletina u pivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riba u škartocu
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pogača sa sardinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Mirisna pureća rolada
Mini lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Svinjski file s grila
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Pileća prsa punjena čvarcima
Tuna burger
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata s mljevenim mesom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Finska - Juha s lososom
Brudet
Srneći file na salatu
Pureća rolada s mlincima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna pureća rolada
Ljetni lungić
Roštilj s umakom Romesco
Rižini ravioli s mozzarellom
Mladi krumpir s ajvarom
Bouillabaisse
Šampinjoni u palačinki
Janjetina na padelu
Slatka patka
Kunić na bijelo
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirane srdele
Dip od južnog voća
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Obojeni hamburger
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Goveđa rebarca sa zeljem
Proljetna janjetina
Rebarca s graškom
Brownie s kajenskim paprom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina u aromatičnom omotaču
Teriyaki piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s mascarponeom
Dječje lazanje
Špageti mediteraneo
Riblji ražnjići
Bakalar s krumpirom
Lazanje u tavi
Bruskete s povrćem
Male teleće pitice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina Kiev
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Meksička party salata
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
BBQ cheeseburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Gulaš od oslića i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke