Meni Search

Superwoman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Janjetina na padelu
Špageti mediteraneo
Hrskavo pečeno pile
Rižini ravioli s mozzarellom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lazanje u tavi
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s grilla
Kuglice od riže i svježeg sira
Riblji ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Svinjski file s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani tofu s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u pivu
Špageti na kineski način
Lignje na šumskom rižotu
Obojeni hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Meksička party salata
Rebarca s graškom
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Slatka patka
Ljetni lungić
Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Punjena teleća prsa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Teriyaki piletina
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Pureća rolada s mlincima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ cheeseburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Energetske kuglice s kurkumom
Mini shepherd's pie
Finska - Juha s lososom
Manastirski đuveč
Cous-cous s povrćem
Brudet
Male teleće pitice
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Dip od južnog voća
Pohani zamotuljci
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski gulaš
Sočna pureća rolada
Pileći gulaš
Mirisna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Šampinjoni u palačinki
Bruskete od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Dječje lazanje
Ramstek s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s tri vrste gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zlatna piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brownie s kajenskim paprom
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Gulaš od oslića i povrća
Lignji po gosposki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s mascarponeom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetna janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Riba u škartocu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s grila
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pašticada voli penne a ti mene
Bouillabaisse
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s dagnjama
Marinirane srdele
Blagdanska rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bakalar s krumpirom
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Srneći file na salatu
Tuna burger
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke