Meni Search

Superwoman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Zlatna piletina
Brudet
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teriyaki piletina
Pileći gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Cous-cous s povrćem
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s graškom
Tuna burger
Rezanci s krušnim mrvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Kunić na bijelo
Bruskete od cvjetače
Mirisna pureća rolada
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižoto s dagnjama
Punjena teleća prsa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Dip od južnog voća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Odresci u umaku s češnjakom
Slatka patka
Bruskete s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Brownie s kajenskim paprom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Marinirane srdele
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavo pečeno pile
Piletina s mascarponeom
Pizza sirni jastučići
Gulaš od oslića i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bakalar s krumpirom
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Lungić s toplom salatom od šparoga
Proljetna janjetina
Obojeni hamburger
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Srneći file na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci s umakom od kupina
Riba u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Lignji po gosposki
Ljetni lungić
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s povrćem
Svinjski gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill vratina u sendviču
Piletina u pivu
Pohani zamotuljci
Blagdanska rolada
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s grilla
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kuglice od riže i svježeg sira
Energetske kuglice s kurkumom
Finska - Juha s lososom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Brancinovo oko
Manastirski đuveč
Teleći odresci u umaku od višanja
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Goveđa rebarca sa zeljem
Male teleće pitice
Dječje lazanje
Riblji ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti na kineski način
Bouillabaisse
Svinjski file s grila
Hrskava pileća krilca
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ cheeseburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Špageti mediteraneo
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke