Meni Search

Superwoman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Janjetina na padelu
Popečci od cvjetače
Lignji po gosposki
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti na kineski način
Riba u škartocu
Bakalar s krumpirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kuglice od riže i svježeg sira
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pašticada voli penne a ti mene
Rižini ravioli s mozzarellom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brudet
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brancinovo oko
Svinjski file s grila
Pureća rolada s mlincima
Mirisna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Blagdanska rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavo pečeno pile
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tuna burger
Pileći gulaš
Piletina Kiev
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Marinirane srdele
Bruskete s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u aromatičnom omotaču
Energetske kuglice s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Finska - Juha s lososom
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s graškom
Riblji ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Dip od južnog voća
Teleći odresci u umaku od višanja
Goveđa rebarca sa zeljem
Kaštelanski makaruni
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti mediteraneo
Slatka patka
Obojeni hamburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci u umaku s češnjakom
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cous-cous s povrćem
Rižoto s dagnjama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pogača sa sardinom
Mini shepherd's pie
Piletina u pivu
Zlatna piletina
Rebarca s grilla
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bouillabaisse
Srneći file na salatu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Ljetni lungić
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
Punjena teleća prsa
Odresci s umakom od kupina
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Gulaš od oslića i povrća
Dječje lazanje
Piletina s mascarponeom
Lazanje u tavi
Brusketa s avokadom
Male teleće pitice
Proljetna janjetina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke