Meni Search

Superwoman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Pizza sirni jastučići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rebarca s graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Riblji ražnjići
Teriyaki piletina
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kunić na bijelo
Kuglice od riže i svježeg sira
Popečci od cvjetače
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bruskete od cvjetače
Male teleće pitice
Brownie s kajenskim paprom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa punjena čvarcima
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s kozjim sirom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Pileći gulaš
Cous-cous s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramsteak u seksi umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Špageti mediteraneo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ cheeseburger
Bouillabaisse
Janjetina na padelu
Finska - Juha s lososom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski file s grila
Piletina u aromatičnom omotaču
Marinirane srdele
Bugarska pita od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Punjena teleća prsa
Svinjski gulaš
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani zamotuljci
Pureća rolada s mlincima
Blagdanska rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Kroketi od piletine
Piletina u pivu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Goveđa rebarca sa zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u škartocu
Odresci s umakom od kupina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mljevenim mesom
Mini lazanje
Dip od južnog voća
Šampinjoni u palačinki
Bruskete s povrćem
Piletina Kiev
Lignji po gosposki
Rižoto s dagnjama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti na kineski način
Mini shepherd's pie
Bakalar s krumpirom
Lazanje u tavi
Hrskava pileća krilca
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ljetni lungić
Pogača sa sardinom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mirisna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Odresci u umaku s češnjakom
Tuna burger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek s povrćem
Meksička party salata
Slatka patka
Brudet
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dječje lazanje
Piletina s mascarponeom
Rebarca s grilla
Brancinovo oko
Mladi krumpir s ajvarom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s tri vrste gljiva
Lignje na šumskom rižotu
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižini ravioli s mozzarellom
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke