Meni Search

Superwoman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci s umakom od kupina
Ljetni ražnjići
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Mladi krumpir s ajvarom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Lazanje u tavi
Zlatna piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileća prsa punjena čvarcima
Roštilj s umakom Romesco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti mediteraneo
Ramstek s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Kunić na bijelo
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Lignji po gosposki
Pohani zamotuljci
Bugarska pita od krumpira
Riba u škartocu
Hrskava pileća krilca
BBQ cheeseburger
Rebarca s graškom
Marinirane srdele
Janjetina s medom od kadulje
Odresci u umaku s češnjakom
Pileći gulaš
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavi trokuti
Piletina s kozjim sirom
Cous-cous s povrćem
Male teleće pitice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Pogača sa sardinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Dječje lazanje
Mirisna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Bruskete s povrćem
Svinjski gulaš
Bruskete od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rebarca s grilla
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s tri vrste gljiva
Pureća rolada s mlincima
Piletina u aromatičnom omotaču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slatka patka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Punjena teleća prsa
Pileći bataci s umakom od luka
Obojeni hamburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tuna burger
Kaštelanski makaruni
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina u pivu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bouillabaisse
Svinjski file s grila
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Meksička party salata
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Energetske kuglice s kurkumom
Ljetni lungić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavo pečeno pile
Brudet
Riblji ražnjići
Bakalar s krumpirom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pašticada voli penne a ti mene
Lignje na šumskom rižotu
Kuglice od riže i svježeg sira
Finska - Juha s lososom
Šampinjoni u palačinki
Grill vratina u sendviču
Popečci od cvjetače
Goveđa rebarca sa zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s dagnjama
Brusketa s avokadom
Gulaš od oslića i povrća
Salata s mljevenim mesom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke