Meni Search

Superwoman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Energetske kuglice s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Manastirski đuveč
Svinjski gulaš
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignji po gosposki
Cous-cous s povrćem
Mirisna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Pohani tofu s povrćem
BBQ cheeseburger
Male teleće pitice
Sočni pureći ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pogača sa sardinom
Proljetna janjetina
Tuna burger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dječje lazanje
Meksička party salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s graškom
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Srneći file na salatu
Svinjski file s povrćem
Ramstek s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete s povrćem
Piletina sa šafranom
Pileći gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s kozjim sirom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u pivu
Slatka patka
Piletina Kiev
Riba u škartocu
Roštilj s umakom Romesco
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s grilla
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riblji ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani zamotuljci
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brudet
Bruskete od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file s grila
Brusketa s avokadom
Marinirane srdele
Rižoto s dagnjama
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti mediteraneo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s mascarponeom
Ljetni lungić
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mladi krumpir s ajvarom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Gulaš od oslića i povrća
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Punjena teleća prsa
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Obojeni hamburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pizza sirni jastučići
Grill vratina u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Mini shepherd's pie
Goveđa rebarca sa zeljem
Finska - Juha s lososom
Kroketi od piletine
Bakalar s krumpirom
Kaštelanski makaruni
Blagdanska rolada
Špageti na kineski način
Dip od južnog voća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pureća rolada s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mini lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci u umaku s češnjakom
Bugarska pita od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Popečci od cvjetače
Teriyaki piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lazanje u tavi
Rižoto s tri vrste gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavo pečeno pile
Ljetni ražnjići
Bouillabaisse
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke