Meni Search

Superwoman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Ljetni lungić
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani zamotuljci
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lazanje u tavi
Finska - Juha s lososom
Male teleće pitice
Skandinavske rolice s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pureća rolada s mlincima
Obojeni hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskava pileća krilca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavo pečeno pile
Rižini ravioli s mozzarellom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Punjena teleća prsa
Mini shepherd's pie
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Marinirane srdele
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignji po gosposki
Bruskete od cvjetače
Dječje lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Brownie s kajenskim paprom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći gulaš
Svinjski gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Srneći file na salatu
Špageti na kineski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zlatna piletina
Rebarca s grilla
Mesne okruglice na ražnjiću
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Odresci u umaku s češnjakom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tuna burger
Proljetna janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Pogača sa sardinom
Bruskete s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kunić na bijelo
Bouillabaisse
Ljetni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Brudet
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s kozjim sirom
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavi trokuti
Teriyaki piletina
Janjetina na padelu
Riblji ražnjići
Sočna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ cheeseburger
Bakalar s krumpirom
Riba u škartocu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Salata s mljevenim mesom
Odresci s umakom od kupina
Piletina u pivu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Svinjski file s grila
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slatka patka
Kaštelanski makaruni
Kroketi od piletine
Ramstek s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s graškom
Fish&Chips u tortilji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dip od južnog voća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Meksička party salata
Cous-cous s povrćem
Svinjski file s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mirisna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća prsa punjena čvarcima
Popečci od cvjetače
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Špageti mediteraneo
Rižoto s dagnjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke