Meni Search

Macho

Obojeni hamburger

Pohani zamotuljci
Pašticada
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa iz pećnice
Marinirano svinjsko pečenje
Lungić u sendviču
Piletina s mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Bakalar s krumpirom
Teriyaki piletina
Pita s crnim pivom
Dip od južnog voća
Zabavni kineski ravioli
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s grilla
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Salata od tune i povrća
Delikatesna junetina na češki
Špageti s acetom balsamicom
Proljetna janjetina
Mirisna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci s umakom od kupina
Macho hamburger
Kotleti u pivskom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Hrenovke u panceti
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća krilca s roštilja
Pileća krilca s Coca-Colom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjevene lignje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Medeni teleći kotleti
Palačinke s nadjevom od riže
Umak od limete (Molho de limao)
Juha od gljiva
Slatki lungić
Irska janjetina
Ribarska popara
Kotlet s varivom od leće
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u pivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Janjetina na padelu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileći štapići u ketchupu
Pileća prsa punjena čvarcima
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Marinirana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci u umaku s češnjakom
Govedina s lukom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini lazanje
Biftek rolice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s pirjanim povrćem
Hrskavi trokuti
Špageti na kineski način
Slasni BBQ burgeri
File steak na povrću
Teleći savici u umaku od grejpa
Odrezak s umakom chimichurri
Tjestenina fuži s tartufima
Punjene tikve
Dagnje na buzaru
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pirjani kunić
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kotlovina
Pizza s tunom
Piletina s nadjevom od ajvara
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hamburger kakav još niste probali oduševit će vas slojevima okusa u kojim se prožima prah kurkume, crnilo od sipe, ljubičasti luk, ploške rajčica, svježeg krastavca, listovi salate, sir i zelena paprika, a bez uprženog ajvara, pesta rossa i ketchupa neminovno je uživanje u omiljenim namirnicama između mliječnog peciva bilo da se radi o mesnoj ili vegetarijanskoj varijanti s bijelim grahom.

Sastojci

Za tijesto:
700 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 Instant kvasac Dolcela
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
80 g maslaca
1 jaje
oko 400 ml mlijeka
oko 2 žličice Vegeta Maestro kurkume
1 crnilo od sipe (4 g)
2 žlice Ajvara uprženog blagog Podravka
1 žlica sjemenki sezama
1 jaje
2 pakiranja Danburgera Podravka (2 x 400 g)
ulje za pečenje
Za nadjev:
1 ljubičasti luk
2 rajčice narezane na ploške
1 svježi krastavac narezan na ploške
9 listova zelene salate
1 Ajvar uprženi blagi Podravka
1 Pesto Rosso Podravka
9 ploški sira
100 g narezanog crvenog kupusa
1 zelena paprika
Ketchup blagi Podravka

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, šećer, instant kvasac i prašak za pecivo te promiješajte. Dodajući rastopljeni maslac, jaje i toplo mlijeko, zamijesite glatko tijesto.
  • 2 Tijesto podijelite na tri dijela. U prvi dio dodajte kurkumu i zamijesite da dobijete jednolično glatko tijesto. U drugi dodajte malo crnila od sipe, ovisno o tome koliko tamno tijesto želite.
  • 3 U treći dio dodajte ajvar te po potrebi malo brašna da zamijesite glatko crveno tijesto.
  • 4 Tijesta prekrijte krpom i ostavite na toplome mjestu da se dižu dok se volumen ne udvostruči, odnosno oko 1 sat.
  • 5 Od dignutih tijesta oblikujte devet kruščića, po tri od svake boje. Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Premažite ih jajetom, pospite sezamom i ostavite 20 minuta da im se volumen udvostruči.
  • 6 Obojena peciva pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 7 Kad se malo ohlade, peciva prerežite popola.
  • 8 Zamrznuti Danburger držite na sobnoj temperaturi oko 5 minuta, a zatim pecite na roštilju, roštilj tavi ili u tavi s uljem 5 – 7 minuta uz okretanje.

Savjet

Ako želite vegetarijanske hamburgere, umjesto pljeskavice za nadjev pripremite namaz od krupnog bijelog graha Podravka. Krupni bijeli grah ima putrasti okus i bogat je proteinima.

Posluživanje

Svako pecivo premažite crvenim pestom ili paštetom, na koji stavite odrezak Danburgera, a onda slažite nizove povrća te poklopite drugim dijelom peciva.

Male tajne

Hamburgeri će ljepše izgledati ako boja nadjeva bude pratila boju tijesta, pa se time rukovodite kod izbora namirnica. Npr. crno pecivo odlično će izgledati ako kombinirate meso, ljubičasti kupus, sir i kečap.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 4362.56 545 545
Kalcij mg 2289.8 229 229
Kalij mg 5606.41 152 152
Pantotenska kiselina mg 13.06 187 187
Vitamin A μg 7241.24 181 145
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 282.22 - -
Vlakna g 40.07 - -
Ugljikohidrati g 639.34 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 55.77 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 120.5 - -
Masti g 387.28 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke