Meni Search

Macho

Obojeni hamburger

Dagnje na buzaru
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić s povrćem
Lungić u sendviču
Sočna pureća rolada
Pileća krilca s Coca-Colom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Biftek rolice
Piletina sa šafranom
Teriyaki piletina
Janjetina na padelu
Bakalar s krumpirom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani zamotuljci
Pileća prsa punjena čvarcima
Govedina s lukom
Špageti na kineski način
Pileća krilca s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Ramstek s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u pivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Slasni BBQ burgeri
Ribarska popara
Salata od tune i povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Kotlet s varivom od leće
Piletina s mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teletina s pirjanim povrćem
Pašticada
Ramsteak u seksi umaku
Delikatesna junetina na češki
Umak od limete (Molho de limao)
Brancinovo oko
Punjene tikve
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
File steak na povrću
Kuhana govedina s umakom od hrena
Odrezak s umakom chimichurri
Pita s crnim pivom
Pirjani kunić
Pileći štapići u ketchupu
Zabavni kineski ravioli
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci u umaku s češnjakom
Irska janjetina
Kotlovina
Hrskavi trokuti
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Zlatna piletina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Slatki lungić
Marinirano svinjsko pečenje
Grill vratina u sendviču
Špageti s acetom balsamicom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Proljetna janjetina
Juha od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrenovke u panceti
Pizza s tunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Velika Britanija - Pastirska pita
Palačinke s nadjevom od riže
Teleći odresci u umaku od višanja
Macho hamburger
Medeni teleći kotleti
Ljetni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Pureća rolada s mlincima
Mladi krumpir s ajvarom
Nadjevene lignje
Rezanci s krušnim mrvicama
Šampinjoni u palačinki
Rebarca s grilla
Mirisna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kotleti u pivskom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci s umakom od kupina
Dip od južnog voća
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hamburger kakav još niste probali oduševit će vas slojevima okusa u kojim se prožima prah kurkume, crnilo od sipe, ljubičasti luk, ploške rajčica, svježeg krastavca, listovi salate, sir i zelena paprika, a bez uprženog ajvara, pesta rossa i ketchupa neminovno je uživanje u omiljenim namirnicama između mliječnog peciva bilo da se radi o mesnoj ili vegetarijanskoj varijanti s bijelim grahom.

Sastojci

Za tijesto:
700 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 Instant kvasac Dolcela
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
80 g maslaca
1 jaje
oko 400 ml mlijeka
oko 2 žličice Vegeta Maestro kurkume
1 crnilo od sipe (4 g)
2 žlice Ajvara uprženog blagog Podravka
1 žlica sjemenki sezama
1 jaje
2 pakiranja Danburgera Podravka (2 x 400 g)
ulje za pečenje
Za nadjev:
1 ljubičasti luk
2 rajčice narezane na ploške
1 svježi krastavac narezan na ploške
9 listova zelene salate
1 Ajvar uprženi blagi Podravka
1 Pesto Rosso Podravka
9 ploški sira
100 g narezanog crvenog kupusa
1 zelena paprika
Ketchup blagi Podravka

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, šećer, instant kvasac i prašak za pecivo te promiješajte. Dodajući rastopljeni maslac, jaje i toplo mlijeko, zamijesite glatko tijesto.
  • 2 Tijesto podijelite na tri dijela. U prvi dio dodajte kurkumu i zamijesite da dobijete jednolično glatko tijesto. U drugi dodajte malo crnila od sipe, ovisno o tome koliko tamno tijesto želite.
  • 3 U treći dio dodajte ajvar te po potrebi malo brašna da zamijesite glatko crveno tijesto.
  • 4 Tijesta prekrijte krpom i ostavite na toplome mjestu da se dižu dok se volumen ne udvostruči, odnosno oko 1 sat.
  • 5 Od dignutih tijesta oblikujte devet kruščića, po tri od svake boje. Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Premažite ih jajetom, pospite sezamom i ostavite 20 minuta da im se volumen udvostruči.
  • 6 Obojena peciva pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 7 Kad se malo ohlade, peciva prerežite popola.
  • 8 Zamrznuti Danburger držite na sobnoj temperaturi oko 5 minuta, a zatim pecite na roštilju, roštilj tavi ili u tavi s uljem 5 – 7 minuta uz okretanje.

Savjet

Ako želite vegetarijanske hamburgere, umjesto pljeskavice za nadjev pripremite namaz od krupnog bijelog graha Podravka. Krupni bijeli grah ima putrasti okus i bogat je proteinima.

Posluživanje

Svako pecivo premažite crvenim pestom ili paštetom, na koji stavite odrezak Danburgera, a onda slažite nizove povrća te poklopite drugim dijelom peciva.

Male tajne

Hamburgeri će ljepše izgledati ako boja nadjeva bude pratila boju tijesta, pa se time rukovodite kod izbora namirnica. Npr. crno pecivo odlično će izgledati ako kombinirate meso, ljubičasti kupus, sir i kečap.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 4362.56 545 545
Kalcij mg 2289.8 229 229
Kalij mg 5606.41 152 152
Pantotenska kiselina mg 13.06 187 187
Vitamin A μg 7241.24 181 145
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 282.22 - -
Vlakna g 40.07 - -
Ugljikohidrati g 639.34 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 55.77 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 120.5 - -
Masti g 387.28 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke