Meni Search

Superwoman

Obojeni hamburger

Hrskavi trokuti
Pašticada voli penne a ti mene
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočna pureća rolada
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Bakalar s krumpirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci s umakom od kupina
Dječje lazanje
Tuna burger
Ljetni lungić
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti na kineski način
Lignje na šumskom rižotu
Brudet
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina u pivu
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Skandinavske rolice s cimetom
Pileći gulaš
Hrskava pileća krilca
Odresci u umaku s češnjakom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Šampinjoni u palačinki
Pita s muškatnom bundevom i makom
Marinirane srdele
Kruh od cvjetače s kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje u tavi
BBQ cheeseburger
Piletina s mascarponeom
Rižoto s dagnjama
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bruskete s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Pogača sa sardinom
Pureća rolada s mlincima
Brownie s kajenskim paprom
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mljevenim mesom
Riblji ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bouillabaisse
Piletina s kozjim sirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Dip od južnog voća
Svinjski file s povrćem
Bruskete od cvjetače
Energetske kuglice s kurkumom
Pohani zamotuljci
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zlatna piletina
Svinjski file s grila
Pileća prsa punjena čvarcima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Rižini ravioli s mozzarellom
Rebarca s grilla
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brancinovo oko
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teriyaki piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Srneći file na salatu
Lignji po gosposki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Finska - Juha s lososom
Cous-cous s povrćem
Kunić na bijelo
Kuglice od riže i svježeg sira
Male teleće pitice
Špageti mediteraneo
Riba u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini shepherd's pie
Nadjeveni kaneloni u umaku
Punjena teleća prsa
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek s povrćem
Slatka patka
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s graškom
Kaštelanski makaruni
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hamburger kakav još niste probali oduševit će vas slojevima okusa u kojim se prožima prah kurkume, crnilo od sipe, ljubičasti luk, ploške rajčica, svježeg krastavca, listovi salate, sir i zelena paprika, a bez uprženog ajvara, pesta rossa i ketchupa neminovno je uživanje u omiljenim namirnicama između mliječnog peciva bilo da se radi o mesnoj ili vegetarijanskoj varijanti s bijelim grahom.

Sastojci

Za tijesto:
700 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 Instant kvasac Dolcela
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
80 g maslaca
1 jaje
oko 400 ml mlijeka
oko 2 žličice Vegeta Maestro kurkume
1 crnilo od sipe (4 g)
2 žlice Ajvara uprženog blagog Podravka
1 žlica sjemenki sezama
1 jaje
2 pakiranja Danburgera Podravka (2 x 400 g)
ulje za pečenje
Za nadjev:
1 ljubičasti luk
2 rajčice narezane na ploške
1 svježi krastavac narezan na ploške
9 listova zelene salate
1 Ajvar uprženi blagi Podravka
1 Pesto Rosso Podravka
9 ploški sira
100 g narezanog crvenog kupusa
1 zelena paprika
Ketchup blagi Podravka

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, šećer, instant kvasac i prašak za pecivo te promiješajte. Dodajući rastopljeni maslac, jaje i toplo mlijeko, zamijesite glatko tijesto.
  • 2 Tijesto podijelite na tri dijela. U prvi dio dodajte kurkumu i zamijesite da dobijete jednolično glatko tijesto. U drugi dodajte malo crnila od sipe, ovisno o tome koliko tamno tijesto želite.
  • 3 U treći dio dodajte ajvar te po potrebi malo brašna da zamijesite glatko crveno tijesto.
  • 4 Tijesta prekrijte krpom i ostavite na toplome mjestu da se dižu dok se volumen ne udvostruči, odnosno oko 1 sat.
  • 5 Od dignutih tijesta oblikujte devet kruščića, po tri od svake boje. Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Premažite ih jajetom, pospite sezamom i ostavite 20 minuta da im se volumen udvostruči.
  • 6 Obojena peciva pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 7 Kad se malo ohlade, peciva prerežite popola.
  • 8 Zamrznuti Danburger držite na sobnoj temperaturi oko 5 minuta, a zatim pecite na roštilju, roštilj tavi ili u tavi s uljem 5 – 7 minuta uz okretanje.

Savjet

Ako želite vegetarijanske hamburgere, umjesto pljeskavice za nadjev pripremite namaz od krupnog bijelog graha Podravka. Krupni bijeli grah ima putrasti okus i bogat je proteinima.

Posluživanje

Svako pecivo premažite crvenim pestom ili paštetom, na koji stavite odrezak Danburgera, a onda slažite nizove povrća te poklopite drugim dijelom peciva.

Male tajne

Hamburgeri će ljepše izgledati ako boja nadjeva bude pratila boju tijesta, pa se time rukovodite kod izbora namirnica. Npr. crno pecivo odlično će izgledati ako kombinirate meso, ljubičasti kupus, sir i kečap.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 4362.56 545 545
Kalcij mg 2289.8 229 229
Kalij mg 5606.41 152 152
Pantotenska kiselina mg 13.06 187 187
Vitamin A μg 7241.24 181 145
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 282.22 - -
Vlakna g 40.07 - -
Ugljikohidrati g 639.34 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 55.77 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 120.5 - -
Masti g 387.28 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke