Meni Search

Superwoman

Obojeni hamburger

Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Skandinavske rolice s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Manastirski đuveč
Pašticada voli penne a ti mene
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Energetske kuglice s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje u tavi
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s tri vrste gljiva
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u aromatičnom omotaču
Gulaš od oslića i povrća
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Kroketi od piletine
Sočni pureći ražnjići
Finska - Juha s lososom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pogača sa sardinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavo pečeno pile
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s kozjim sirom
Teriyaki piletina
Lignje na šumskom rižotu
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mirisna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bakalar s krumpirom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni lungić
Mini shepherd's pie
Male teleće pitice
Kunić na bijelo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marinirane srdele
BBQ svinjska rebarca u foliji
Riblji ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski file s grila
Piletina u pivu
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dip od južnog voća
Rebarca s graškom
Hrskavi trokuti
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto s dagnjama
Bouillabaisse
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riba u škartocu
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kaštelanski makaruni
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ cheeseburger
Brusketa s avokadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani zamotuljci
Piletina s mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Blagdanska rolada
Rebarca s grilla
Rižini ravioli s mozzarellom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s povrćem
Punjena teleća prsa
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Špageti mediteraneo
Srneći file na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski gulaš
Proljetna janjetina
Slatka patka
Tjestenina fuži s tartufima
Dječje lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Hrskava pileća krilca
Ljetni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Bruskete od cvjetače
Ramstek s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tuna burger
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lignji po gosposki
Brudet
Grill vratina u sendviču
Pureća rolada s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hamburger kakav još niste probali oduševit će vas slojevima okusa u kojim se prožima prah kurkume, crnilo od sipe, ljubičasti luk, ploške rajčica, svježeg krastavca, listovi salate, sir i zelena paprika, a bez uprženog ajvara, pesta rossa i ketchupa neminovno je uživanje u omiljenim namirnicama između mliječnog peciva bilo da se radi o mesnoj ili vegetarijanskoj varijanti s bijelim grahom.

Sastojci

Za tijesto:
700 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 Instant kvasac Dolcela
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
80 g maslaca
1 jaje
oko 400 ml mlijeka
oko 2 žličice Vegeta Maestro kurkume
1 crnilo od sipe (4 g)
2 žlice Ajvara uprženog blagog Podravka
1 žlica sjemenki sezama
1 jaje
2 pakiranja Danburgera Podravka (2 x 400 g)
ulje za pečenje
Za nadjev:
1 ljubičasti luk
2 rajčice narezane na ploške
1 svježi krastavac narezan na ploške
9 listova zelene salate
1 Ajvar uprženi blagi Podravka
1 Pesto Rosso Podravka
9 ploški sira
100 g narezanog crvenog kupusa
1 zelena paprika
Ketchup blagi Podravka

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, šećer, instant kvasac i prašak za pecivo te promiješajte. Dodajući rastopljeni maslac, jaje i toplo mlijeko, zamijesite glatko tijesto.
  • 2 Tijesto podijelite na tri dijela. U prvi dio dodajte kurkumu i zamijesite da dobijete jednolično glatko tijesto. U drugi dodajte malo crnila od sipe, ovisno o tome koliko tamno tijesto želite.
  • 3 U treći dio dodajte ajvar te po potrebi malo brašna da zamijesite glatko crveno tijesto.
  • 4 Tijesta prekrijte krpom i ostavite na toplome mjestu da se dižu dok se volumen ne udvostruči, odnosno oko 1 sat.
  • 5 Od dignutih tijesta oblikujte devet kruščića, po tri od svake boje. Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Premažite ih jajetom, pospite sezamom i ostavite 20 minuta da im se volumen udvostruči.
  • 6 Obojena peciva pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 7 Kad se malo ohlade, peciva prerežite popola.
  • 8 Zamrznuti Danburger držite na sobnoj temperaturi oko 5 minuta, a zatim pecite na roštilju, roštilj tavi ili u tavi s uljem 5 – 7 minuta uz okretanje.

Savjet

Ako želite vegetarijanske hamburgere, umjesto pljeskavice za nadjev pripremite namaz od krupnog bijelog graha Podravka. Krupni bijeli grah ima putrasti okus i bogat je proteinima.

Posluživanje

Svako pecivo premažite crvenim pestom ili paštetom, na koji stavite odrezak Danburgera, a onda slažite nizove povrća te poklopite drugim dijelom peciva.

Male tajne

Hamburgeri će ljepše izgledati ako boja nadjeva bude pratila boju tijesta, pa se time rukovodite kod izbora namirnica. Npr. crno pecivo odlično će izgledati ako kombinirate meso, ljubičasti kupus, sir i kečap.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 4362.56 545 545
Kalcij mg 2289.8 229 229
Kalij mg 5606.41 152 152
Pantotenska kiselina mg 13.06 187 187
Vitamin A μg 7241.24 181 145
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 282.22 - -
Vlakna g 40.07 - -
Ugljikohidrati g 639.34 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 55.77 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 120.5 - -
Masti g 387.28 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke