Meni Search

Superwoman

Obojeni hamburger

Rižini ravioli s mozzarellom
Zlatna piletina
Rebarca s graškom
Blagdanska rolada
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Pureća rolada s mlincima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Dječje lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavo pečeno pile
Goveđa rebarca sa zeljem
Kaštelanski makaruni
Tuna burger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mini lazanje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slatka patka
Brancinovo oko
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s grilla
Ljetni lungić
Brownie s kajenskim paprom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Srneći file na salatu
Ljetni ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s kozjim sirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti mediteraneo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pogača sa sardinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski gulaš
Odresci s umakom od kupina
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fish&Chips u tortilji
Velika Britanija - Pastirska pita
Kroketi od piletine
Piletina sa šafranom
Brudet
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Bruskete s povrćem
Popečci od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Dip od južnog voća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Lazanje u tavi
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina u pivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s dagnjama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bouillabaisse
Marinirane srdele
Salata s mljevenim mesom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini shepherd's pie
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Finska - Juha s lososom
Piletina Kiev
Riba u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Meksička party salata
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći gulaš
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Male teleće pitice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći bataci s umakom od luka
Cous-cous s povrćem
Kunić na bijelo
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani zamotuljci
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Špageti na kineski način
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Bakalar s krumpirom
Skandinavske rolice s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignji po gosposki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ cheeseburger
Janjetina s medom od kadulje
Punjena teleća prsa
Pašticada voli penne a ti mene
Riblji ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brusketa s avokadom
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s mascarponeom
Teriyaki piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s grila
Mirisna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hamburger kakav još niste probali oduševit će vas slojevima okusa u kojim se prožima prah kurkume, crnilo od sipe, ljubičasti luk, ploške rajčica, svježeg krastavca, listovi salate, sir i zelena paprika, a bez uprženog ajvara, pesta rossa i ketchupa neminovno je uživanje u omiljenim namirnicama između mliječnog peciva bilo da se radi o mesnoj ili vegetarijanskoj varijanti s bijelim grahom.

Sastojci

Za tijesto:
700 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 Instant kvasac Dolcela
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
80 g maslaca
1 jaje
oko 400 ml mlijeka
oko 2 žličice Vegeta Maestro kurkume
1 crnilo od sipe (4 g)
2 žlice Ajvara uprženog blagog Podravka
1 žlica sjemenki sezama
1 jaje
2 pakiranja Danburgera Podravka (2 x 400 g)
ulje za pečenje
Za nadjev:
1 ljubičasti luk
2 rajčice narezane na ploške
1 svježi krastavac narezan na ploške
9 listova zelene salate
1 Ajvar uprženi blagi Podravka
1 Pesto Rosso Podravka
9 ploški sira
100 g narezanog crvenog kupusa
1 zelena paprika
Ketchup blagi Podravka

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, šećer, instant kvasac i prašak za pecivo te promiješajte. Dodajući rastopljeni maslac, jaje i toplo mlijeko, zamijesite glatko tijesto.
  • 2 Tijesto podijelite na tri dijela. U prvi dio dodajte kurkumu i zamijesite da dobijete jednolično glatko tijesto. U drugi dodajte malo crnila od sipe, ovisno o tome koliko tamno tijesto želite.
  • 3 U treći dio dodajte ajvar te po potrebi malo brašna da zamijesite glatko crveno tijesto.
  • 4 Tijesta prekrijte krpom i ostavite na toplome mjestu da se dižu dok se volumen ne udvostruči, odnosno oko 1 sat.
  • 5 Od dignutih tijesta oblikujte devet kruščića, po tri od svake boje. Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Premažite ih jajetom, pospite sezamom i ostavite 20 minuta da im se volumen udvostruči.
  • 6 Obojena peciva pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 7 Kad se malo ohlade, peciva prerežite popola.
  • 8 Zamrznuti Danburger držite na sobnoj temperaturi oko 5 minuta, a zatim pecite na roštilju, roštilj tavi ili u tavi s uljem 5 – 7 minuta uz okretanje.

Savjet

Ako želite vegetarijanske hamburgere, umjesto pljeskavice za nadjev pripremite namaz od krupnog bijelog graha Podravka. Krupni bijeli grah ima putrasti okus i bogat je proteinima.

Posluživanje

Svako pecivo premažite crvenim pestom ili paštetom, na koji stavite odrezak Danburgera, a onda slažite nizove povrća te poklopite drugim dijelom peciva.

Male tajne

Hamburgeri će ljepše izgledati ako boja nadjeva bude pratila boju tijesta, pa se time rukovodite kod izbora namirnica. Npr. crno pecivo odlično će izgledati ako kombinirate meso, ljubičasti kupus, sir i kečap.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 4362.56 545 545
Kalcij mg 2289.8 229 229
Kalij mg 5606.41 152 152
Pantotenska kiselina mg 13.06 187 187
Vitamin A μg 7241.24 181 145
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 282.22 - -
Vlakna g 40.07 - -
Ugljikohidrati g 639.34 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 55.77 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 120.5 - -
Masti g 387.28 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke