Meni Search

Superwoman

Obojeni hamburger

Rižini ravioli s mozzarellom
Lignje na šumskom rižotu
Teleći savici u umaku od grejpa
Bakalar s krumpirom
Punjena teleća prsa
Teriyaki piletina
Zlatna piletina
Hrskavo pečeno pile
Mini shepherd's pie
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Rebarca s grilla
Slatka patka
Velika Britanija - Pastirska pita
Šampinjoni u palačinki
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileći gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Gulaš od oslića i povrća
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Male teleće pitice
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete od cvjetače
Dip od južnog voća
Popečci od cvjetače
Rižoto s tri vrste gljiva
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina na padelu
Riba u škartocu
Manastirski đuveč
Piletina s kozjim sirom
Kuglice od riže i svježeg sira
Proljetna janjetina
Pizza sirni jastučići
Odresci u umaku s češnjakom
Cous-cous s povrćem
Sočna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Mini lazanje
Bruskete s povrćem
Piletina sa šafranom
Piletina u pivu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bouillabaisse
Kroketi od piletine
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s dagnjama
Ramsteak u seksi umaku
Marinirane srdele
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski file s povrćem
Špageti mediteraneo
Blagdanska rolada
Lazanje u tavi
Mirisna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Ljetni ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rebarca s graškom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Tuna burger
Salata s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riblji ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s grila
Pohani zamotuljci
Piletina u aromatičnom omotaču
Bugarska pita od krumpira
Lignji po gosposki
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brownie s kajenskim paprom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Energetske kuglice s kurkumom
Špageti na kineski način
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskava pileća krilca
Odresci s umakom od kupina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
Kunić na bijelo
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brudet
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni lungić
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hamburger kakav još niste probali oduševit će vas slojevima okusa u kojim se prožima prah kurkume, crnilo od sipe, ljubičasti luk, ploške rajčica, svježeg krastavca, listovi salate, sir i zelena paprika, a bez uprženog ajvara, pesta rossa i ketchupa neminovno je uživanje u omiljenim namirnicama između mliječnog peciva bilo da se radi o mesnoj ili vegetarijanskoj varijanti s bijelim grahom.

Sastojci

Za tijesto:
700 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 Instant kvasac Dolcela
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
80 g maslaca
1 jaje
oko 400 ml mlijeka
oko 2 žličice Vegeta Maestro kurkume
1 crnilo od sipe (4 g)
2 žlice Ajvara uprženog blagog Podravka
1 žlica sjemenki sezama
1 jaje
2 pakiranja Danburgera Podravka (2 x 400 g)
ulje za pečenje
Za nadjev:
1 ljubičasti luk
2 rajčice narezane na ploške
1 svježi krastavac narezan na ploške
9 listova zelene salate
1 Ajvar uprženi blagi Podravka
1 Pesto Rosso Podravka
9 ploški sira
100 g narezanog crvenog kupusa
1 zelena paprika
Ketchup blagi Podravka

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, šećer, instant kvasac i prašak za pecivo te promiješajte. Dodajući rastopljeni maslac, jaje i toplo mlijeko, zamijesite glatko tijesto.
  • 2 Tijesto podijelite na tri dijela. U prvi dio dodajte kurkumu i zamijesite da dobijete jednolično glatko tijesto. U drugi dodajte malo crnila od sipe, ovisno o tome koliko tamno tijesto želite.
  • 3 U treći dio dodajte ajvar te po potrebi malo brašna da zamijesite glatko crveno tijesto.
  • 4 Tijesta prekrijte krpom i ostavite na toplome mjestu da se dižu dok se volumen ne udvostruči, odnosno oko 1 sat.
  • 5 Od dignutih tijesta oblikujte devet kruščića, po tri od svake boje. Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Premažite ih jajetom, pospite sezamom i ostavite 20 minuta da im se volumen udvostruči.
  • 6 Obojena peciva pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 7 Kad se malo ohlade, peciva prerežite popola.
  • 8 Zamrznuti Danburger držite na sobnoj temperaturi oko 5 minuta, a zatim pecite na roštilju, roštilj tavi ili u tavi s uljem 5 – 7 minuta uz okretanje.

Savjet

Ako želite vegetarijanske hamburgere, umjesto pljeskavice za nadjev pripremite namaz od krupnog bijelog graha Podravka. Krupni bijeli grah ima putrasti okus i bogat je proteinima.

Posluživanje

Svako pecivo premažite crvenim pestom ili paštetom, na koji stavite odrezak Danburgera, a onda slažite nizove povrća te poklopite drugim dijelom peciva.

Male tajne

Hamburgeri će ljepše izgledati ako boja nadjeva bude pratila boju tijesta, pa se time rukovodite kod izbora namirnica. Npr. crno pecivo odlično će izgledati ako kombinirate meso, ljubičasti kupus, sir i kečap.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 4362.56 545 545
Kalcij mg 2289.8 229 229
Kalij mg 5606.41 152 152
Pantotenska kiselina mg 13.06 187 187
Vitamin A μg 7241.24 181 145
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 282.22 - -
Vlakna g 40.07 - -
Ugljikohidrati g 639.34 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 55.77 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 120.5 - -
Masti g 387.28 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke