Meni Search

Gladna kao vuk

Obojeni hamburger

Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Juha od gljiva
Pureći hamburger
Puretina s jabukom iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Patka s mlincima
Svinjski gulaš
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vegetarijanski čips
Povrtni lonac
Mediteranski kruščić s lovorom
Velika Britanija - Pastirska pita
Biftek rolice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Mladi krumpir s ajvarom
Ciganski odrezak
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slatki lungić
Pileća krilca s roštilja
Pureća rolada s mlincima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Hrenovke u panceti
Fino varivo v loncu
Teletina s pirjanim povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Medeni teleći kotleti
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Ribarska popara
Mesne okruglice u umaku
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Kotlovina
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Govedina s lukom
Slatko twist pile
Glazirana patka s umakom od jabuka
Varivo od kelja i teletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Sočna rebarca
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Neobične punjene paprike
Fish&Chips u tortilji
Slasni burger sa slaninom i sirom
Punjena pečenka u vinu
Ramsteak u seksi umaku
Fino začinjena piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramstek s povrćem
Špageti s tikvicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Meso u woku na indonezijski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u egzotičnom umaku
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Rebarca s grilla
Janjetina na padelu
Umak od limete (Molho de limao)
Sarma sa suhim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Lazanje u tavi
Tortilje pikant
Slasni BBQ burgeri
Macho hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci u paketiću
Sočna Wellington pečenka
Piletina u aromatičnom omotaču
Harrisa janjetina s limunom
Skandinavske rolice s cimetom
Mesna rolada u tijestu
Janjetina s medom od kadulje
Quiche od bundeve, sira i luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tuna burger
Pizza sirni jastučići
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pašticada s njokima
Vratina s roštilja
Piletina s nadjevom od ajvara
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u pivu
Pikantni gulaš
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Odresci s umakom od kupina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hamburger kakav još niste probali oduševit će vas slojevima okusa u kojim se prožima prah kurkume, crnilo od sipe, ljubičasti luk, ploške rajčica, svježeg krastavca, listovi salate, sir i zelena paprika, a bez uprženog ajvara, pesta rossa i ketchupa neminovno je uživanje u omiljenim namirnicama između mliječnog peciva bilo da se radi o mesnoj ili vegetarijanskoj varijanti s bijelim grahom.

Sastojci

Za tijesto:
700 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 Instant kvasac Dolcela
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
80 g maslaca
1 jaje
oko 400 ml mlijeka
oko 2 žličice Vegeta Maestro kurkume
1 crnilo od sipe (4 g)
2 žlice Ajvara uprženog blagog Podravka
1 žlica sjemenki sezama
1 jaje
2 pakiranja Danburgera Podravka (2 x 400 g)
ulje za pečenje
Za nadjev:
1 ljubičasti luk
2 rajčice narezane na ploške
1 svježi krastavac narezan na ploške
9 listova zelene salate
1 Ajvar uprženi blagi Podravka
1 Pesto Rosso Podravka
9 ploški sira
100 g narezanog crvenog kupusa
1 zelena paprika
Ketchup blagi Podravka

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, šećer, instant kvasac i prašak za pecivo te promiješajte. Dodajući rastopljeni maslac, jaje i toplo mlijeko, zamijesite glatko tijesto.
  • 2 Tijesto podijelite na tri dijela. U prvi dio dodajte kurkumu i zamijesite da dobijete jednolično glatko tijesto. U drugi dodajte malo crnila od sipe, ovisno o tome koliko tamno tijesto želite.
  • 3 U treći dio dodajte ajvar te po potrebi malo brašna da zamijesite glatko crveno tijesto.
  • 4 Tijesta prekrijte krpom i ostavite na toplome mjestu da se dižu dok se volumen ne udvostruči, odnosno oko 1 sat.
  • 5 Od dignutih tijesta oblikujte devet kruščića, po tri od svake boje. Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Premažite ih jajetom, pospite sezamom i ostavite 20 minuta da im se volumen udvostruči.
  • 6 Obojena peciva pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 7 Kad se malo ohlade, peciva prerežite popola.
  • 8 Zamrznuti Danburger držite na sobnoj temperaturi oko 5 minuta, a zatim pecite na roštilju, roštilj tavi ili u tavi s uljem 5 – 7 minuta uz okretanje.

Savjet

Ako želite vegetarijanske hamburgere, umjesto pljeskavice za nadjev pripremite namaz od krupnog bijelog graha Podravka. Krupni bijeli grah ima putrasti okus i bogat je proteinima.

Posluživanje

Svako pecivo premažite crvenim pestom ili paštetom, na koji stavite odrezak Danburgera, a onda slažite nizove povrća te poklopite drugim dijelom peciva.

Male tajne

Hamburgeri će ljepše izgledati ako boja nadjeva bude pratila boju tijesta, pa se time rukovodite kod izbora namirnica. Npr. crno pecivo odlično će izgledati ako kombinirate meso, ljubičasti kupus, sir i kečap.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 4362.56 545 545
Kalcij mg 2289.8 229 229
Kalij mg 5606.41 152 152
Pantotenska kiselina mg 13.06 187 187
Vitamin A μg 7241.24 181 145
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 282.22 - -
Vlakna g 40.07 - -
Ugljikohidrati g 639.34 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 55.77 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 120.5 - -
Masti g 387.28 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke