Meni Search

Ful nabrijan

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brusketa s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Fina pikantna piletina
Salata od liganja
Vege odresci s marinadom
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Urbana pola
Zanimljiva salata s kikirikijem
Belgija - Salade Liégeoise
Mirisna pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Svinjski file s povrćem
Pizza s tunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna rebarca
Grdobina s povrćem
Voćna juha od višanja
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Okruglice u umaku od rajčice
Delikatesna junetina na češki
Umak od limete (Molho de limao)
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Miješani grill
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Dagnje na buzaru
Fish&Chips u tortilji
Manastirski đuveč
Vratina sa sezonskim povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Bugarska pita od krumpira
Popečci od tikvica
Šampinjoni u palačinki
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Sendvič s avokadom
Krem juha od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetna janjetina
Prežgana juha
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina s medom od kadulje
Pileći bataci s umakom od luka
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Salata s mora
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Irska janjetina
Fini gulaš od gljiva
Aromatizirani kruh
Hrskavi trokuti
Povrtni lonac
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjevene lignje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lagana sarma
Lignje s povrćem i smokvama
Riba u bijelom umaku
Pečena piletina s limunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kobasica u pivu i pecivu
Čarobna ljetna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od lososa
Piletina Kiev
Rolice od blitve
Grill povrće na salatu
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pirjani kunić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Povrtni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Račići na posteljici od povrća
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pohani tofu s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina laganini
Grill vratina u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Rajčica s kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Uzbudljivi kolač od blitve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Lungić s povrćem
Pašticada s njokima
Meso s repom
Zabavni kineski ravioli
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke