Meni Search

Ful nabrijan

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pečena piletina s limunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Fini gulaš od gljiva
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rajčica s kukuruzom
Sendvič s avokadom
Grill povrće na salatu
Salata od liganja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna rebarca
Piletina laganini
Grill vratina u sendviču
Popečci od tikvica
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Račići na posteljici od povrća
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lungić s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Jabučni krumpirići s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina Kiev
Rolice od blitve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Miješani grill
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni ražnjići
Salata s mora
Zlatna piletina
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pašticada s njokima
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pečenka
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Kaštelanski makaruni
Delikatesna junetina na češki
Povrtni lonac
Zanimljiva salata s kikirikijem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina s povrćem
Lagana sarma
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pizza sirni jastučići
Roštilj s umakom Romesco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirana piletina s roštilja
Manastirski đuveč
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Kuhano meso s umakom od hrena
Vratina sa sezonskim povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Riba u bijelom umaku
Mediteranski špageti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Vege odresci s marinadom
Dagnje na buzaru
Ražnjići od lososa
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Nadjevene lignje
Tjestenina fuži s tartufima
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Prežgana juha
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zabavni kineski ravioli
Aromatizirani kruh
Blagdanska rolada
Čarobna ljetna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći savici u umaku od grejpa
Krem juha od tikvica
Urbana pola
Meso s repom
Proljetna janjetina
Hrskavi trokuti
Belgija - Salade Liégeoise
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke