Meni Search

Ful nabrijan

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Salata s mora
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rajčica s kukuruzom
Mediteranski kruščić s lovorom
Lungić s povrćem
Mediteranski špageti
Brancinovo oko
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskavi trokuti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Belgija - Salade Liégeoise
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Zanimljiva salata s kikirikijem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pečena piletina s limunom
Miješani grill
Pirjani kunić
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sendvič s avokadom
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Pašticada s njokima
Bugarska pita od krumpira
Dagnje na buzaru
Ramsteak u seksi umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić u sendviču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći savici u umaku od grejpa
Fini gulaš od gljiva
Piletina Kiev
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Povrtni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
Krem juha od tikvica
Sočna rebarca
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grickalica slanutak iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Vratina sa sezonskim povrćem
Mesne okruglice
Nadjevene lignje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meksička party salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill vratina u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Urbana pola
Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Rolice od blitve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata od liganja
Popečci od tikvica
Mirisna pečenka
Jabučni krumpirići s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Lagana sarma
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od lososa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni lonac
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill povrće na salatu
Pizza sirni jastučići
Meso s repom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Irska janjetina
Zabavni kineski ravioli
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Proljetna janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Prežgana juha
Sočni pureći ražnjići
Riba u bijelom umaku
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file s povrćem
Zlatna piletina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grdobina s povrćem
Kaštelanski makaruni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Vege odresci s marinadom
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill pirjana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Fina pikantna piletina
Voćna juha od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Račići na posteljici od povrća
Pizza s tunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Okruglice u umaku od rajčice
Kobasica u pivu i pecivu
Aromatizirani kruh
Marinirana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina laganini
Lignje s povrćem i smokvama
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke