Meni Search

Ful nabrijan

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Janjetina na padelu
Irska janjetina
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Meso s repom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Krem juha od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kroketi od piletine
Pizza s tunom
Ramsteak u seksi umaku
Fina pikantna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna rebarca
Salata od liganja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni lonac
Riba u bijelom umaku
Fini gulaš od gljiva
Zabavni kineski ravioli
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina Kiev
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kaštelanski makaruni
Mirisna pečenka
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Rolice od blitve
Aromatizirani kruh
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Račići na posteljici od povrća
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Pašticada s njokima
Kunić na bijelo
Urbana pola
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fileti lososa u finom umaku
Manastirski đuveč
Mesne okruglice na ražnjiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Sendvič s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa sezonskim povrćem
Povrtni ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Marinirana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mora
Fish&Chips u tortilji
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina laganini
Meksička party salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zanimljiva salata s kikirikijem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjevene lignje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Voćna juha od višanja
Hrskavi trokuti
Prežgana juha
Pirjani kunić
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Rajčica s kukuruzom
Grill povrće na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dagnje na buzaru
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill pirjana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Blagdanska rolada
Miješani grill
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Okruglice u umaku od rajčice
Mediteranski špageti
Sočna pureća rolada
Lagana sarma
Lungić s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke