Meni Search

Ful nabrijan

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Sendvič s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Pašticada s njokima
Pizza s tunom
Proljetna janjetina
Mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill povrće na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Irska janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hrskavi trokuti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vege odresci s marinadom
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fini gulaš od gljiva
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski file s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Meso s repom
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić u sendviču
Brancinovo oko
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza sirni jastučići
Voćna juha od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pečenka
Krem juha od tikvica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rajčica s kukuruzom
Dagnje na buzaru
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rolice od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Piletina Kiev
Pečena piletina s limunom
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Lagana sarma
Šampinjoni u palačinki
Nadjevene lignje
Bugarska pita od krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od tikvica
Povrtni lonac
Piletina sa šafranom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Urbana pola
Zabavni kineski ravioli
Kobasica u pivu i pecivu
Prežgana juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s povrćem i smokvama
Riba u bijelom umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pirjani kunić
Piletina laganini
Rezanci s krušnim mrvicama
Račići na posteljici od povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna rebarca
Marinirana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Salata od liganja
Mini lazanje
Grickalica slanutak iz pećnice
Fina pikantna piletina
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meksička party salata
Ražnjići od lososa
Salata s mora
Umak od limete (Molho de limao)
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Aromatizirani kruh
Kuhano meso s umakom od hrena
Miješani grill
Mediteranski špageti
Delikatesna junetina na češki
Kaštelanski makaruni
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke