Meni Search

Ful nabrijan

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Miješani grill
Lungić u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Sočna rebarca
Piletina Kiev
Irska janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pirjani kunić
Urbana pola
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina laganini
Zabavni kineski ravioli
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Kobasica u pivu i pecivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Delikatesna junetina na češki
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rajčica s kukuruzom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Čarobna ljetna piletina
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Voćna juha od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mediteranski špageti
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Lagana sarma
Piletina sa šafranom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata s mora
Mirisna pečenka
Fina pikantna piletina
Kroketi od piletine
Proljetno meso i povrće iz woka
Vege odresci s marinadom
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u bijelom umaku
Blagdanska rolada
Marinirana piletina s roštilja
Lignje s povrćem i smokvama
Grickalica slanutak iz pećnice
Rolice od blitve
Proljetna janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Nadjevene lignje
Pizza s tunom
Okruglice u umaku od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file s povrćem
Popečci od tikvica
Prežgana juha
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramsteak u seksi umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Hrskavi trokuti
Vratina sa sezonskim povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sendvič s avokadom
Meso s repom
Aromatizirani kruh
Salata od liganja
Ljetni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina u pikantnoj šalši
Pašticada s njokima
Šampinjoni u palačinki
Fini gulaš od gljiva
Grill oslić u aromatičnoj korici
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Fileti lososa u finom umaku
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Grill povrće na salatu
Povrtni ražnjići
Dagnje na buzaru
Grdobina s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Povrtni lonac
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brancinovo oko
Pečena piletina s limunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od lososa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke