Meni Search

Ful nabrijana

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Voćna juha od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Odresci od morskog psa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Proljetno meso i povrće iz woka
Račići na posteljici od povrća
Lazanje s lignjama
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kroketi od piletine
Hrskava pileća krilca
Nadjevene lignje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ossobuco
Rajčica s kukuruzom
Meksička party salata
Salata od liganja
Brusketa s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramsteak u seksi umaku
Miješani grill
Čarobna ljetna piletina
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje s manistrom u škartocu
Roštilj s umakom Romesco
Vege odresci s marinadom
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Meso s repom
Prežgana juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić u sendviču
Brancinovo oko
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći savici u umaku od grejpa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Manastirski đuveč
Irska janjetina
Popečci od tikvica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pileći bataci s umakom od luka
Fish&Chips u tortilji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni lonac
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Ražnjići od lososa
Krem juha od tikvica
Lungić s povrćem
Piletina laganini
Sendvič s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Aromatizirani kruh
Zlatna piletina
Urbana pola
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisna pečenka
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Blagdanska rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pečena piletina s limunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill povrće na salatu
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Kaštelanski makaruni
Viška pogača
Grill vratina u sendviču
Sočna rebarca
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Delikatesna junetina na češki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Šampinjoni u palačinki
Turske pizze
Riba u bijelom umaku
Pohani tofu s povrćem
Piletina na kijevski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Lagana sarma
Fini gulaš od gljiva
Piletina Kiev
Mini shepherd's pie
Odresci u umaku s češnjakom
Mediteranski kruščić s lovorom
Kobasica u pivu i pecivu
Fina pikantna piletina
Pizza s tunom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pogača sa sardinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Pirjani kunić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Grill pirjana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s ribom
Mediteranski špageti
Salata s mora
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke