Meni Search

Ful nabrijana

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Povrtni lonac
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pogača sa sardinom
Ramsteak u seksi umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Blagdanska rolada
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina sa šafranom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ossobuco
Fish&Chips u tortilji
Mini lazanje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Brusketa s avokadom
Irska janjetina
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rolice od blitve
Uzbudljivi kolač od blitve
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina s medom od kadulje
Mirisna pečenka
Vege odresci s marinadom
Mediteranski špageti
Salata s mora
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočni pureći ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Okruglice u umaku od rajčice
Hrskava pileća krilca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Voćna juha od višanja
Pečena piletina s limunom
Šampinjoni u palačinki
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina Kiev
Pohani tofu s povrćem
Lagana sarma
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meksička party salata
Grill pirjana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Hlebinska i pretepena juha
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci od morskog psa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fina pikantna piletina
Pirjani kunić
Čarobna ljetna piletina
Povrtni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kroketi od piletine
Grill povrće na salatu
Sočna pureća rolada
Krem juha od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina na kijevski način
Viška pogača
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Hrskavi trokuti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći savici u umaku od grejpa
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lazanje s lignjama
Urbana pola
Lungić u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Popečci od tikvica
Pizza s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill vratina u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od lososa
Bugarska pita od krumpira
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Umak od limete (Molho de limao)
Brancinovo oko
Lignje s manistrom u škartocu
Aromatizirani kruh
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u bijelom umaku
Grdobina s povrćem
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fini gulaš od gljiva
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna rebarca
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini shepherd's pie
Miješani grill
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Račići na posteljici od povrća
Salata od liganja
Turske pizze
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Manastirski đuveč
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meso s repom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s ribom
Piletina laganini
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke