Meni Search

Ful nabrijana

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Nadjeveni kaneloni u umaku
Čarobna ljetna piletina
Urbana pola
Irska janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Ljetni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Grdobina u pikantnoj šalši
Mirisna pečenka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina na padelu
Mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Roštilj s umakom Romesco
Kuhano meso s umakom od hrena
Fileti lososa u finom umaku
Kaštelanski makaruni
Fini gulaš od gljiva
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Lignje s povrćem i smokvama
Grdobina s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje s manistrom u škartocu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina Kiev
Sočni pureći ražnjići
Povrtni ražnjići
Riba u bijelom umaku
Nadjevene lignje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Miješani grill
Uzbudljivi kolač od blitve
Turske pizze
Sendvič s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od tikvica
Proljetna janjetina
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić u sendviču
Martinjska guska s hajdinom kašom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Delikatesna junetina na češki
Salata s mora
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lazanje s lignjama
Grill vratina u sendviču
Belgija - Salade Liégeoise
Pileći bataci s umakom od luka
Lagana sarma
Voćna juha od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Manastirski đuveč
Mediteranski špageti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Aromatizirani kruh
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Meso s repom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s ribom
Pogača sa sardinom
Umak od limete (Molho de limao)
Pirjani kunić
Odresci od morskog psa
Janjetina s medom od kadulje
Mini lazanje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rolice od blitve
Povrtni lonac
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krem juha od tikvica
Mini shepherd's pie
Hlebinska i pretepena juha
Prežgana juha
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Račići na posteljici od povrća
Hrskava pileća krilca
Piletina laganini
Grickalica slanutak iz pećnice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Vege odresci s marinadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Viška pogača
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočna rebarca
Grill povrće na salatu
Pizza sirni jastučići
Piletina na kijevski način
Rajčica s kukuruzom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić s povrćem
Zlatna piletina
Ossobuco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Fina pikantna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Zabavni kineski ravioli
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata od liganja
Ražnjići od lososa
Mediteranski kruščić s lovorom
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke