Meni Search

Ful nabrijana

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fina pikantna piletina
Pizza s tunom
Turske pizze
Lungić s povrćem
Zlatna piletina
Povrtni ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pileći bataci s umakom od luka
Mini shepherd's pie
Lungić u sendviču
Meksička party salata
Meso s repom
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina fuži s tartufima
Hlebinska i pretepena juha
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mediteranski špageti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice
Piletina laganini
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Mirisna pečenka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Pirjani kunić
Pohani tofu s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjevene lignje
Grdobina s povrćem
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Roštilj s umakom Romesco
Delikatesna junetina na češki
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mini lazanje
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni lonac
Prežgana juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje s lignjama
Šampinjoni u palačinki
Piletina sa šafranom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje na šumskom rižotu
Pogača sa sardinom
Ražnjići od lososa
Salata s mora
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Vege odresci s marinadom
Fileti lososa u finom umaku
Fish&Chips u tortilji
Piletina na kijevski način
Sendvič s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Čarobna ljetna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Uzbudljivi kolač od blitve
Krem juha od tikvica
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina Kiev
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramsteak u seksi umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ossobuco
Rezanci s krušnim mrvicama
Rolice od blitve
Pečena piletina s limunom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Umak od limete (Molho de limao)
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Račići na posteljici od povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Urbana pola
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rajčica s kukuruzom
Grill povrće na salatu
Brancinovo oko
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Riba u bijelom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Hrskavi trokuti
Salata od liganja
Kunić na bijelo
Voćna juha od višanja
Kaštelanski makaruni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Belgija - Salade Liégeoise
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Popečci od tikvica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grickalica slanutak iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Viška pogača
Miješani grill
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Špageti s ribom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Manastirski đuveč
Irska janjetina
Kroketi od piletine
Svinjski file s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zabavni kineski ravioli
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke