Meni Search

Ful nabrijana

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Mirisna pečenka
Pogača sa sardinom
Nadjevene lignje
Sočna rebarca
Piletina laganini
Meksička party salata
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetna janjetina
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Delikatesna junetina na češki
Salata s mora
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Viška pogača
Povrtni ražnjići
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Sendvič s avokadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Voćna juha od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Belgija - Salade Liégeoise
Urbana pola
Kolinjsko zelje s frišketinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brusketa s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina s povrćem
Turske pizze
Mini shepherd's pie
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Povrtni lonac
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Kobasica u pivu i pecivu
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pečena piletina s limunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski špageti
Račići na posteljici od povrća
Fina pikantna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Krem juha od tikvica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Popečci od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ossobuco
Rolice od blitve
Šampinjoni u palačinki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riba u bijelom umaku
Fish&Chips u tortilji
Brancinovo oko
Aromatizirani kruh
Lagana sarma
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hrskava pileća krilca
Odresci od morskog psa
Prežgana juha
Hlebinska i pretepena juha
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina na kijevski način
Špageti s ribom
Mesne okruglice
Zlatna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Pizza s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina sa šafranom
Čarobna ljetna piletina
Zabavni kineski ravioli
Teleći savici u umaku od grejpa
Grdobina u pikantnoj šalši
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Meso s repom
Pirjani kunić
Fini gulaš od gljiva
Okruglice u umaku od rajčice
Jabučni krumpirići s cimetom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill pirjana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Rajčica s kukuruzom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Marinirana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lazanje s lignjama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata od liganja
Miješani grill
Vege odresci s marinadom
Lungić s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke