Meni Search

Ful nabrijana

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata s mora
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fina pikantna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina Kiev
Meso s repom
Lagana sarma
Hlebinska i pretepena juha
Popečci od tikvica
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci od morskog psa
Salata od liganja
Rolice od blitve
Prežgana juha
Turske pizze
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza s tunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grickalica slanutak iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina u pikantnoj šalši
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zabavni kineski ravioli
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ossobuco
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Čarobna ljetna piletina
Viška pogača
Pileći bataci s umakom od luka
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski kruščić s lovorom
Mini lazanje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Piletina na kijevski način
Riba u bijelom umaku
Hrskavi trokuti
Lignje s povrćem i smokvama
Grill vratina u sendviču
Vege odresci s marinadom
Grdobina s povrćem
Pečena piletina s limunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Belgija - Salade Liégeoise
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mirisna pečenka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci u umaku s češnjakom
Uzbudljivi kolač od blitve
Irska janjetina
Blagdanska rolada
Lungić u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s ribom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lazanje s lignjama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Urbana pola
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Aromatizirani kruh
Voćna juha od višanja
Sendvič s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Račići na posteljici od povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brancinovo oko
Mini shepherd's pie
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice
Lungić s povrćem
Pogača sa sardinom
Ljetni ražnjići
Povrtni lonac
Ražnjići od lososa
Piletina laganini
BBQ svinjska rebarca u foliji
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hrskava pileća krilca
Sočna rebarca
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna pureća rolada
Krem juha od tikvica
Miješani grill
Mediteranski špageti
Nadjevene lignje
Grill povrće na salatu
Janjetina na padelu
Pirjani kunić
Fileti lososa u finom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Delikatesna junetina na češki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fini gulaš od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke