Meni Search

Ful nabrijana

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Šampinjoni u palačinki
Piletina na kijevski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje s manistrom u škartocu
Umak od limete (Molho de limao)
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fini gulaš od gljiva
Irska janjetina
Brancinovo oko
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskava pileća krilca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje s povrćem i smokvama
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Jabučni krumpirići s cimetom
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u bijelom umaku
Lungić s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s ribom
Ossobuco
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Belgija - Salade Liégeoise
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Račići na posteljici od povrća
Krem juha od tikvica
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjevene lignje
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Sočna rebarca
Janjetina na padelu
Lungić u sendviču
Salata od liganja
Sendvič s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zabavni kineski ravioli
Pohani tofu s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Mirisna pečenka
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kunić na bijelo
Čarobna ljetna piletina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mora
Grill povrće na salatu
Viška pogača
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Miješani grill
Odresci u umaku s češnjakom
Mini shepherd's pie
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina s povrćem
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kroketi od piletine
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Voćna juha od višanja
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Lazanje s lignjama
Grickalica slanutak iz pećnice
Prežgana juha
Popečci od tikvica
Meso s repom
Janjetina s medom od kadulje
Vege odresci s marinadom
Turske pizze
Odresci od morskog psa
Delikatesna junetina na češki
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni lonac
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hlebinska i pretepena juha
Bugarska pita od krumpira
Rolice od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fina pikantna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Urbana pola
Mediteranski špageti
Pečena piletina s limunom
Piletina laganini
Marinirana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza sirni jastučići
Hrskavi trokuti
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od lososa
Brusketa s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Pizza s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke