Meni Search

Ful nabrijana

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Čarobna ljetna piletina
Meso s repom
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Okruglice u umaku od rajčice
Bugarska pita od krumpira
Sendvič s avokadom
Mini shepherd's pie
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje s povrćem i smokvama
Grill vratina u sendviču
Miješani grill
Rezanci s krušnim mrvicama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje s lignjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Viška pogača
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill povrće na salatu
Hrskavi trokuti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Mirisna pečenka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Pizza s tunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski špageti
Piletina Kiev
Salata s mora
Uzbudljivi kolač od blitve
Pirjani kunić
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje s manistrom u škartocu
Mini lazanje
Rajčica s kukuruzom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Pizza sirni jastučići
Lungić s povrćem
Ossobuco
Grill oslić u aromatičnoj korici
Blagdanska rolada
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjevene lignje
Urbana pola
Fini gulaš od gljiva
Povrtni lonac
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Rolice od blitve
Proljetna janjetina
Povrtni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Martinjska guska s hajdinom kašom
Roštilj s umakom Romesco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Lagana sarma
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Grdobina u pikantnoj šalši
Riba u bijelom umaku
Sočna rebarca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mediteranski kruščić s lovorom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od tikvica
Krem juha od tikvica
Piletina na kijevski način
Piletina laganini
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od lososa
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Fileti lososa u finom umaku
Šampinjoni u palačinki
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Špageti s ribom
Kobasica u pivu i pecivu
Fina pikantna piletina
Turske pizze
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hlebinska i pretepena juha
Umak od limete (Molho de limao)
Irska janjetina
Pečena piletina s limunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Aromatizirani kruh
Odresci od morskog psa
Pogača sa sardinom
Vege odresci s marinadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata od liganja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke