Meni Search

Okrećem novi list

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileći gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Zabavni kineski ravioli
Pohani tofu s povrćem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Sočna rebarca
Ramsteak u seksi umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vege odresci s marinadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Polpete od slanutka s kurkumom
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina s pistacijama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rolice od soma
Mediteranski špageti
Mesne okruglice u umaku
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Lignje i tikvice na štapiću
Prilog od prokulica
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pirjani kunić
Tagliatelle s pečenim povrćem
Zimski punč
Juha od rikule i račića
Salata od tune i povrća
Oslić s maslinama
Govedina s lukom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Empanade s pestom
Lignje punjene crvenim radićem
Kozice s rižom
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Pohane paprike
Čudotvorni čaj za detoks
Piletina s mascarponeom
Rosti
Njemačka - Jetrica s jabukama
Voćna juha od višanja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Papreni tart s marelicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Grill povrće na salatu
Ljubavne šurlice
Grčka seljačka salata
Lignje na šumskom rižotu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohana skuta
Sočna pureća rolada
Pileća prsa iz pećnice
Rižoto na španjolski način
Zapečena ricotta
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Povrtni ražnjići
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Vegetina enchilada
Zanimljiva salata s kikirikijem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata od pečene rotkvice sa medom
Roštilj s umakom Romesco
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Bruskete od cvjetače
Crveno ljetno varivo
Popečci od cvjetače
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s neobičnim preljevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cous-cous s povrćem
Mirisni prilog iz pećnice
Salata s mora
Špageti na kineski način
Belgija - Salade Liégeoise
Krumpir u košuljici
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rižoto s tunom
Španjolski migas s bundevom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mesne okruglice
Zlatna piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Brusketa s avokadom
Čarobni štapići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata u košaricama od parmezana
Raskošna ljetna tava
Uskršnja šunka na zabavan način
Žuti medaljoni
Prežgana juha
Goveđa rebarca sa zeljem
Palačinke s nadjevom od riže
Sočna Wellington pečenka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od lososa
Rižoto tortice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Bugarska pita od krumpira
Male teleće pitice
Juha od cvjetače i camemberta
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna aromatična torta
Rolice od blitve
Juha od bundeve s jabukom
Popečci od bulgura s umakom
Pečena piletina s limunom
Kuglice od riže i svježeg sira
Polupunjene paprike
Salata od quinoe i povrća
Caponata alla Podravka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Senf s paprikama
Fina pikantna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke