Meni Search

Okrećem novi list

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prežgana juha
Ražnjići od lososa
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice u umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Empanade s pestom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pileća prsa iz pećnice
Bruskete od cvjetače
Juha od cvjetače i camemberta
Grčka seljačka salata
Oslić s maslinama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Senf s paprikama
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski špageti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Čarobni štapići
Kozice s rižom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisni prilog iz pećnice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Velika Britanija - Pastirska pita
Proljetno meso i povrće iz woka
Crveno ljetno varivo
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Voćna juha od višanja
Polpete od slanutka s kurkumom
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Cous-cous s povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ljubavne šurlice
Povrtni ražnjići
Fina pikantna piletina
Male teleće pitice
Marokanska salata s cous-cousom
Popečci od cvjetače
Rižini ravioli s mozzarellom
Juha od bundeve s jabukom
Salata od quinoe i povrća
Njemačka - Jetrica s jabukama
Vege odresci s marinadom
Lignje na šumskom rižotu
Zabavni kineski ravioli
Papreni tart s marelicama
Rižoto s tunom
Piletina s pistacijama
Mesne okruglice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Caponata alla Podravka
Pileći gulaš
Čudotvorni čaj za detoks
Kruh od cvjetače s kurkumom
Žuti medaljoni
Rolice od blitve
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
Rižoto na španjolski način
Salata u košaricama od parmezana
Rižoto tortice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brusketa s avokadom
Goveđa rebarca sa zeljem
Zimski punč
Zlatna piletina
Prilog od prokulica
Govedina s lukom
Lignje i tikvice na štapiću
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetina enchilada
Palačinke s nadjevom od riže
Roštilj s umakom Romesco
Uskršnja šunka na zabavan način
Kineska juha s račićima i gljivama
Sočna aromatična torta
Rosti
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina s mascarponeom
Raskošna ljetna tava
Salata s neobičnim preljevom
Kaštelanski makaruni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna Wellington pečenka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna rebarca
Pohana skuta
Salata od tune i povrća
Lignje punjene crvenim radićem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Popečci od bulgura s umakom
Ramsteak u seksi umaku
Juha od rikule i račića
Španjolski migas s bundevom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohane paprike
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s mora
Zapečena ricotta
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti na kineski način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rolice od soma
Pirjani kunić
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Krumpir u košuljici
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Janjetina na padelu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke