Meni Search

Superwoman

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Male teleće pitice
Punjena teleća prsa
Brownie s kajenskim paprom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pogača sa sardinom
Bugarska pita od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s kozjim sirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riblji ražnjići
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskava pileća krilca
Mladi krumpir s ajvarom
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Marinirane srdele
Mini shepherd's pie
Riba u škartocu
Hrskavo pečeno pile
Hrskavi trokuti
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća prsa punjena čvarcima
Obojeni hamburger
Špageti na kineski način
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski file s grila
Nadjeveni kaneloni u umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kunić na bijelo
Bruskete od cvjetače
Šampinjoni u palačinki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brancinovo oko
Kuglice od riže i svježeg sira
Fish&Chips u tortilji
Pohani zamotuljci
Rebarca s grilla
Dječje lazanje
Piletina sa šafranom
Slatka patka
Lignji po gosposki
Meksička party salata
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti mediteraneo
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bakalar s krumpirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dip od južnog voća
Svinjski gulaš
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ cheeseburger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci s umakom od kupina
Blagdanska rolada
Pileći gulaš
Popečci od cvjetače
Bouillabaisse
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetna janjetina
Finska - Juha s lososom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lazanje u tavi
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brusketa s avokadom
Piletina s mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teriyaki piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Zlatna piletina
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Rižoto s dagnjama
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina s medom od kadulje
Pureća rolada s mlincima
Piletina u pivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Mirisna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brudet
Gulaš od oslića i povrća
Tuna burger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke