Meni Search

Superwoman

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Tuna burger
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Špageti na kineski način
Svinjski file s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Dječje lazanje
Male teleće pitice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Proljetna janjetina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brownie s kajenskim paprom
Brancinovo oko
Svinjski gulaš
Marinirane srdele
Slatka patka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Riblji ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani zamotuljci
Pizza sirni jastučići
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s mascarponeom
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pureća rolada s mlincima
Janjetina s medom od kadulje
Gulaš od oslića i povrća
Popečci od cvjetače
Pileći gulaš
Zlatna piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci u umaku s češnjakom
Rižoto s dagnjama
Ramstek s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Blagdanska rolada
Hrskavo pečeno pile
Bouillabaisse
Bruskete od cvjetače
Ljetni lungić
Finska - Juha s lososom
Piletina Kiev
Skandinavske rolice s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižini ravioli s mozzarellom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brudet
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignji po gosposki
Piletina s kozjim sirom
Kroketi od piletine
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina u aromatičnom omotaču
Energetske kuglice s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Obojeni hamburger
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u škartocu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s grila
Rižoto s tri vrste gljiva
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
Bruskete s povrćem
Meksička party salata
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Rebarca s graškom
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Srneći file na salatu
Pogača sa sardinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća prsa punjena čvarcima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Punjena teleća prsa
Sočna pureća rolada
Cous-cous s povrćem
Dip od južnog voća
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Kuglice od riže i svježeg sira
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina u pivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mljevenim mesom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Mini shepherd's pie
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti mediteraneo
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci u umaku od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kunić na bijelo
Teriyaki piletina
BBQ cheeseburger
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Bakalar s krumpirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke