Meni Search

Superwoman

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Piletina s kozjim sirom
Salata s mljevenim mesom
Manastirski đuveč
Svinjski file s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Kuglice od riže i svježeg sira
Finska - Juha s lososom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina u aromatičnom omotaču
Popečci od cvjetače
Dip od južnog voća
Svinjski file s grila
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Marinirane srdele
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Male teleće pitice
Gulaš od oslića i povrća
Kroketi od piletine
Rižoto s dagnjama
Pileći gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Kunić na bijelo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti mediteraneo
Pureća rolada s mlincima
Jabučni krumpirići s cimetom
Slatka patka
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina Kiev
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brownie s kajenskim paprom
Ramsteak u seksi umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci s umakom od kupina
Mladi krumpir s ajvarom
Riblji ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Srneći file na salatu
Brancinovo oko
Rebarca s graškom
Pohani zamotuljci
Tuna burger
Obojeni hamburger
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskava pileća krilca
Ljetni ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s tri vrste gljiva
Kruh od cvjetače s kurkumom
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riba u škartocu
Teriyaki piletina
Pizza sirni jastučići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kaštelanski makaruni
Piletina s mascarponeom
Piletina u pivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Bouillabaisse
Energetske kuglice s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Punjena teleća prsa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete od cvjetače
Hrskavi trokuti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sočna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Grill vratina u sendviču
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ cheeseburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Šampinjoni u palačinki
Bruskete s povrćem
Pogača sa sardinom
Ramstek s povrćem
Bakalar s krumpirom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s grilla
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Brudet
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignji po gosposki
Sočni pureći ražnjići
Janjetina na padelu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meksička party salata
Zlatna piletina
Dječje lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Ljetni lungić
Piletina sa šafranom
Cous-cous s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Proljetna janjetina
Mini shepherd's pie
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje u tavi
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke