Meni Search

Superwoman

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kroketi od piletine
Finska - Juha s lososom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek s povrćem
Teriyaki piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Manastirski đuveč
Riba u škartocu
Pileći bataci s umakom od luka
Pašticada voli penne a ti mene
Brancinovo oko
Svinjski file s grila
Bruskete s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Salata s mljevenim mesom
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bouillabaisse
Piletina s mascarponeom
Zlatna piletina
Riblji ražnjići
Punjena teleća prsa
Piletina u aromatičnom omotaču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s kozjim sirom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pizza sirni jastučići
Gulaš od oslića i povrća
Bruskete od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dječje lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bugarska pita od krumpira
Proljetna janjetina
Energetske kuglice s kurkumom
Srneći file na salatu
Lignji po gosposki
Brudet
Kuglice od riže i svježeg sira
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Špageti mediteraneo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočni pureći ražnjići
BBQ cheeseburger
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s grilla
Mini lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Mini shepherd's pie
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Obojeni hamburger
Pureća rolada s mlincima
Ljetni lungić
Skandinavske rolice s cimetom
Male teleće pitice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Dip od južnog voća
Hrskava pileća krilca
Marinirane srdele
Odresci u umaku s češnjakom
Roštilj s umakom Romesco
Bakalar s krumpirom
Brusketa s avokadom
Odresci s umakom od kupina
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatka patka
Lignje na šumskom rižotu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s dagnjama
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s graškom
Meksička party salata
Pogača sa sardinom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočna pureća rolada
Svinjski gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileći gulaš
Špageti na kineski način
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tuna burger
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavo pečeno pile
Piletina u pivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cous-cous s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Brownie s kajenskim paprom
Pohani zamotuljci
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kunić na bijelo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Janjetina na padelu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mirisna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke