Meni Search

Superwoman

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Teriyaki piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavi trokuti
BBQ cheeseburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Lazanje u tavi
Piletina u pivu
Svinjski file s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Energetske kuglice s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brancinovo oko
Nadjeveni kaneloni u umaku
Roštilj s umakom Romesco
Dječje lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bruskete od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rebarca s grilla
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pureća rolada s mlincima
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Pogača sa sardinom
Rižoto s tri vrste gljiva
Bakalar s krumpirom
Ramsteak u seksi umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s grila
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kunić na bijelo
Pašticada voli penne a ti mene
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cous-cous s povrćem
Male teleće pitice
Hrskava pileća krilca
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani zamotuljci
Špageti mediteraneo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s medom od kadulje
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Lignji po gosposki
Srneći file na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Proljetna janjetina
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Slatka patka
Gulaš od oslića i povrća
Brudet
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Skandinavske rolice s cimetom
Finska - Juha s lososom
Tuna burger
Ljetni lungić
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavo pečeno pile
Pizza sirni jastučići
Mirisna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina u aromatičnom omotaču
Brusketa s avokadom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Grill vratina u sendviču
Bouillabaisse
Rižini ravioli s mozzarellom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata s mljevenim mesom
Goveđa rebarca sa zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rebarca s graškom
Bugarska pita od krumpira
Riba u škartocu
Bruskete s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dip od južnog voća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brownie s kajenskim paprom
Riblji ražnjići
Manastirski đuveč
Rižoto s dagnjama
Marinirane srdele
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini shepherd's pie
Punjena teleća prsa
Orada s krumpirom i mladim lukom
Obojeni hamburger
Ramstek s povrćem
Pileći gulaš
Piletina Kiev
Popečci od cvjetače
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti na kineski način
Svinjski gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci s umakom od kupina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s mascarponeom
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke