Meni Search

Superwoman

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Piletina s kozjim sirom
Lignji po gosposki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Brownie s kajenskim paprom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Bakalar s krumpirom
Kaštelanski makaruni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brancinovo oko
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Gulaš od oslića i povrća
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Dip od južnog voća
Rebarca s graškom
Zlatna piletina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavi trokuti
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižini ravioli s mozzarellom
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci s umakom od kupina
Riblji ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ cheeseburger
Hrskavo pečeno pile
Finska - Juha s lososom
Manastirski đuveč
Srneći file na salatu
Salata s mljevenim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Dječje lazanje
Pileći gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Male teleće pitice
Obojeni hamburger
Svinjski file s grila
Šampinjoni u palačinki
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Energetske kuglice s kurkumom
Slatka patka
Meksička party salata
Mini lazanje
Brusketa s avokadom
Riba u škartocu
Pileća prsa punjena čvarcima
Lazanje u tavi
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani zamotuljci
Sočni pureći ražnjići
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teriyaki piletina
Bruskete od cvjetače
Odresci u umaku s češnjakom
Kunić na bijelo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna pureća rolada
Cous-cous s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Hrskava pileća krilca
Svinjski gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti mediteraneo
Punjena teleća prsa
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni lungić
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marinirane srdele
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s dagnjama
Pureća rolada s mlincima
Tuna burger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Piletina u pivu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Pizza sirni jastučići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
Rebarca s grilla
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Pašticada voli penne a ti mene
Bouillabaisse
Kroketi od piletine
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Brudet
Piletina s mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke