Meni Search

Superwoman

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Rebarca s grilla
Punjena teleća prsa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani zamotuljci
Piletina u pivu
Srneći file na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina Kiev
Pašticada voli penne a ti mene
Slatka patka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od cvjetače
Male teleće pitice
Gulaš od oslića i povrća
Finska - Juha s lososom
Piletina sa šafranom
Pileći gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bakalar s krumpirom
Bruskete od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pureća rolada s mlincima
Cous-cous s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Marinirane srdele
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s graškom
Lazanje u tavi
Mini shepherd's pie
Ramsteak u seksi umaku
Tuna burger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bouillabaisse
Blagdanska rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Pizza sirni jastučići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s mascarponeom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dječje lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski gulaš
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mljevenim mesom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileća prsa punjena čvarcima
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riblji ražnjići
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Obojeni hamburger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Mladi krumpir s ajvarom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ cheeseburger
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignji po gosposki
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brudet
Piletina s kozjim sirom
Rižoto s dagnjama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Pogača sa sardinom
Lignje na šumskom rižotu
Bruskete s povrćem
Janjetina na padelu
Ljetni lungić
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kroketi od piletine
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižini ravioli s mozzarellom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zlatna piletina
Svinjski file s grila
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u škartocu
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti na kineski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Grill vratina u sendviču
Dip od južnog voća
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavo pečeno pile
Šampinjoni u palačinki
Špageti mediteraneo
Teriyaki piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Energetske kuglice s kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke