Meni Search

Superwoman

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Punjena teleća prsa
Blagdanska rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Skandinavske rolice s cimetom
Brudet
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s dagnjama
Dip od južnog voća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lazanje u tavi
Velika Britanija - Pastirska pita
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kuglice od riže i svježeg sira
Obojeni hamburger
Zlatna piletina
Popečci od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Finska - Juha s lososom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Proljetna janjetina
Pureća rolada s mlincima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Energetske kuglice s kurkumom
Marinirane srdele
Odresci u umaku s češnjakom
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u pivu
Špageti mediteraneo
Kunić na bijelo
Slatka patka
Rižini ravioli s mozzarellom
Grill vratina u sendviču
Pohani zamotuljci
Piletina u aromatičnom omotaču
Cous-cous s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tuna burger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Hrskavo pečeno pile
Pašticada voli penne a ti mene
Lignji po gosposki
Mini lazanje
Riblji ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini shepherd's pie
Lungić s toplom salatom od šparoga
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Goveđa rebarca sa zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ cheeseburger
Rebarca s grilla
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni lungić
Brancinovo oko
Riba u škartocu
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek s povrćem
Manastirski đuveč
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski gulaš
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Srneći file na salatu
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Dječje lazanje
Kroketi od piletine
Bouillabaisse
Bruskete s povrćem
Pogača sa sardinom
Gulaš od oslića i povrća
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s mljevenim mesom
Teriyaki piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Pileći gulaš
Male teleće pitice
Rebarca s graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file s grila
Sočni pureći ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bakalar s krumpirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meksička party salata
Kruh od cvjetače s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke