Meni Search

Superwoman

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Grill vratina u sendviču
Rebarca s grilla
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina s medom od kadulje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slatka patka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Finska - Juha s lososom
Gulaš od oslića i povrća
Sočna pureća rolada
Tuna burger
Lignji po gosposki
Bouillabaisse
Ramstek s povrćem
Bruskete s povrćem
Hrskava pileća krilca
Manastirski đuveč
Energetske kuglice s kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Marinirane srdele
Piletina sa šafranom
Male teleće pitice
Dječje lazanje
Rebarca s graškom
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavi trokuti
Bakalar s krumpirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina Kiev
Teriyaki piletina
Kroketi od piletine
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pašticada voli penne a ti mene
Špageti mediteraneo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pureća rolada s mlincima
Piletina u aromatičnom omotaču
Šampinjoni u palačinki
Cous-cous s povrćem
Mirisna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci u umaku s češnjakom
Punjena teleća prsa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileća prsa punjena čvarcima
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Goveđa rebarca sa zeljem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani zamotuljci
Dip od južnog voća
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zlatna piletina
Hrskavo pečeno pile
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s grila
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u pivu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lazanje u tavi
Salata s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
Riba u škartocu
Rižini ravioli s mozzarellom
Špageti na kineski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski file s povrćem
Riblji ražnjići
Mini lazanje
Ljetni lungić
Skandinavske rolice s cimetom
Popečci od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
Brudet
Pita s muškatnom bundevom i makom
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
Brancinovo oko
Fish&Chips u tortilji
Lignje na šumskom rižotu
Mladi krumpir s ajvarom
Obojeni hamburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski gulaš
Pileći gulaš
Kunić na bijelo
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Srneći file na salatu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Piletina s kozjim sirom
Proljetna janjetina
Rižoto s dagnjama
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Velika Britanija - Pastirska pita
Bugarska pita od krumpira
Mini shepherd's pie
Brownie s kajenskim paprom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Bruskete od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke