Meni Search

Superwoman

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s graškom
Pašticada voli penne a ti mene
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižini ravioli s mozzarellom
Špageti na kineski način
Manastirski đuveč
Lungić s toplom salatom od šparoga
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pureća rolada s mlincima
Goveđa rebarca sa zeljem
Pogača sa sardinom
Riba u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci u umaku s češnjakom
Rižoto s dagnjama
Dip od južnog voća
Odresci s umakom od kupina
Popečci od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bakalar s krumpirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Zlatna piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kaštelanski makaruni
Dječje lazanje
Riblji ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje u tavi
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Cous-cous s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti mediteraneo
Svinjski gulaš
Ljetni lungić
Rebarca s grilla
Teleći odresci u umaku od višanja
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Mirisna pureća rolada
Sočna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Male teleće pitice
Brusketa s avokadom
Obojeni hamburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s grila
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Gulaš od oslića i povrća
Pileća prsa punjena čvarcima
Lignje na šumskom rižotu
Slatka patka
Brancinovo oko
Bouillabaisse
Piletina u pivu
Roštilj s umakom Romesco
Punjena teleća prsa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Brudet
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini lazanje
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Finska - Juha s lososom
Salata s mljevenim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignji po gosposki
BBQ cheeseburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Mini shepherd's pie
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći gulaš
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Tuna burger
Marinirane srdele
Rižoto s tri vrste gljiva
Teriyaki piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Grill vratina u sendviču
Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete od cvjetače
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke