Meni Search

Superwoman

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Male teleće pitice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zlatna piletina
Dip od južnog voća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Pašticada voli penne a ti mene
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Gulaš od oslića i povrća
Pogača sa sardinom
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini shepherd's pie
Srneći file na salatu
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignje na šumskom rižotu
Lignji po gosposki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s mascarponeom
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fish&Chips u tortilji
Piletina u pivu
Rebarca s grilla
Pureća rolada s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Bruskete od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brusketa s avokadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lazanje u tavi
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s grila
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s tri vrste gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Jabučni krumpirići s cimetom
Bakalar s krumpirom
Sočni pureći ražnjići
Špageti na kineski način
Bruskete s povrćem
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Piletina u aromatičnom omotaču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni lungić
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočna pureća rolada
Mirisna pureća rolada
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetna janjetina
Hrskavo pečeno pile
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s kozjim sirom
Odresci s umakom od kupina
Riblji ražnjići
Rižoto s dagnjama
Ramsteak u seksi umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ljetni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Finska - Juha s lososom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižini ravioli s mozzarellom
Slatka patka
Goveđa rebarca sa zeljem
Cous-cous s povrćem
Hrskava pileća krilca
Marinirane srdele
Roštilj s umakom Romesco
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ cheeseburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavi trokuti
Brownie s kajenskim paprom
Meksička party salata
Energetske kuglice s kurkumom
Riba u škartocu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brudet
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Obojeni hamburger
Teriyaki piletina
Pohani zamotuljci
Dječje lazanje
Pizza sirni jastučići
Rebarca s graškom
Pileći gulaš
Salata s mljevenim mesom
Tuna burger
Punjena teleća prsa
Špageti mediteraneo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill vratina u sendviču
Bouillabaisse
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke