Meni Search

Superwoman

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Mladi krumpir s ajvarom
Marinirane srdele
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Obojeni hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rebarca s grilla
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Teleći savici u umaku od grejpa
Dip od južnog voća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Brudet
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek s povrćem
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski gulaš
Odresci s umakom od kupina
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci u umaku s češnjakom
Brownie s kajenskim paprom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini shepherd's pie
Teriyaki piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći gulaš
Male teleće pitice
Salata s mljevenim mesom
BBQ cheeseburger
Kaštelanski makaruni
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Energetske kuglice s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dječje lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Punjena teleća prsa
Hrskavi trokuti
Pita s muškatnom bundevom i makom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Bakalar s krumpirom
Srneći file na salatu
Popečci od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Lignji po gosposki
Tuna burger
Slatka patka
Špageti na kineski način
Zlatna piletina
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u pivu
Svinjski file s grila
Lazanje u tavi
Pašticada voli penne a ti mene
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s mascarponeom
Riba u škartocu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti mediteraneo
Pureća rolada s mlincima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pogača sa sardinom
Riblji ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Mini lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Gulaš od oslića i povrća
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Velika Britanija - Pastirska pita
Brusketa s avokadom
Ljetni ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s tri vrste gljiva
Mirisna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Proljetna janjetina
Rižoto s dagnjama
Svinjski file s povrćem
Rebarca s graškom
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni lungić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Bruskete s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Bouillabaisse
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke