Meni Search

Superwoman

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cous-cous s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci u umaku od višanja
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni ražnjići
Pogača sa sardinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bakalar s krumpirom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina Kiev
Dip od južnog voća
Manastirski đuveč
Gulaš od oslića i povrća
Marinirane srdele
Pizza sirni jastučići
Pileći gulaš
Ramstek s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina u pivu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižoto s dagnjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Lignji po gosposki
Pita s muškatnom bundevom i makom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani zamotuljci
Pileći bataci s umakom od luka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ cheeseburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Brudet
Piletina sa šafranom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski gulaš
Lazanje u tavi
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mladi krumpir s ajvarom
Male teleće pitice
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Slatka patka
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Proljetna janjetina
Bouillabaisse
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Hrskavi trokuti
Mini shepherd's pie
Svinjski file s grila
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini lazanje
Brancinovo oko
Popečci od cvjetače
Mirisna pureća rolada
Špageti na kineski način
Bruskete od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tuna burger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s grilla
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni lungić
Špageti mediteraneo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Riblji ražnjići
Janjetina na padelu
Pureća rolada s mlincima
Riba u škartocu
Blagdanska rolada
Hrskavo pečeno pile
Srneći file na salatu
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina s medom od kadulje
Punjena teleća prsa
Finska - Juha s lososom
Bruskete s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina u aromatičnom omotaču
Dječje lazanje
Piletina s kozjim sirom
Obojeni hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Energetske kuglice s kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski file s povrćem
Teriyaki piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke