Meni Search

Ful nabrijana

Odresci od morskog psa

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Urbana pola
Marinirana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Kunić na bijelo
Uzbudljivi kolač od blitve
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Račići na posteljici od povrća
Proljetno meso i povrće iz woka
Aromatizirani kruh
Ossobuco
Okruglice u umaku od rajčice
Čarobna ljetna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza s tunom
Bugarska pita od krumpira
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rolice od blitve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Riba u bijelom umaku
Grdobina s povrćem
Lazanje s lignjama
Ramsteak u seksi umaku
Fileti lososa u finom umaku
Mini shepherd's pie
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskava pileća krilca
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Brancinovo oko
Salata od liganja
Turske pizze
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mediteranski špageti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Miješani grill
Lignje s povrćem i smokvama
Grickalica slanutak iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lagana sarma
Nadjevene lignje
Lignje na šumskom rižotu
Špageti s ribom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Grill pirjana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zlatna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Piletina laganini
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Manastirski đuveč
Kobasica u pivu i pecivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Umak od limete (Molho de limao)
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje s manistrom u škartocu
Brusketa s avokadom
Ražnjići od lososa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni lonac
Svinjski file s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pečena piletina s limunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sendvič s avokadom
Prežgana juha
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vege odresci s marinadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Delikatesna junetina na češki
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pogača sa sardinom
Šampinjoni u palačinki
Sočna rebarca
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mesne okruglice
Popečci od tikvica
Sočna pureća rolada
Mirisna pečenka
Meso s repom
Piletina sa šafranom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Voćna juha od višanja
Povrtni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Krem juha od tikvica
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Blagdanska rolada
Piletina na kijevski način
Viška pogača
Grdobina u pikantnoj šalši
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Irska janjetina
Fini gulaš od gljiva
Meksička party salata
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata s mora
Kaštelanski makaruni
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i uživajte u pravoj gozbi.

Sastojci

300 g morskog psa
100 g maslaca
200 g kukuruzne krupice
100 g skute
300 g kelja
350 g cherry rajčica
100 ml aromatiziranog maslinova ulja
100 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 lista kadulje
2 grančice majčine dušice
2 grančice ružmarina
300 ml mlijeka
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 U kipuću vodu stavite maslac,posolite, dodajte kukuruznu krupicu i kuhajte dok se malo ne zgusne.
  • 2 Maknite s vatre, dodajte skutu, promiješajte i ostavite da se palenta ohladi.
  • 3 Izrežite kelj, pa ga stavite u kipuću, posoljenu vodu da se blanšira.
  • 4 U 500 ml vode otopite povrtni temeljac.
  • 5 Morskog psa kojeg ste narezali na odreske, umočili u mlijeko i pustili da odstoji 24 sata, stavite na zagrijano aromatizirano maslinovo ulje.
  • 6 Pospite ga Vegetom mediteran, okrenite na drugu stranu, dodajte listiće kadulje (salvije) i ostavite ga sa strane.
  • 7 Za to vrijeme pripremite kremu od kelja. Kelj izvadite iz vode, stavite u električnu sjeckalicu, dodajte mu malo temeljca, a zatim ga izmiksajte u laganu kremu.
  • 8 Palentu izvadite iz kalupa, narežite na ploške i popecite s obje strane na maslinovu ulju.
  • 9 Na ugrijano maslinovo ulje stavite polusušene rajčice, dodajte ružmarin i timijan, pustite da se oslobode arome i maknite s vatre.

Savjet

Polusušene rajčice pripremit ćete tako da ih narežete, stavite u pećnicu zagrijanu na 40 °C i sušite oko 4 sata.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke