Meni Search

Ful nabrijana

Odresci od morskog psa

Pizza sirni jastučići
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskavi trokuti
Pečena piletina s limunom
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sendvič s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata s mora
Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina s medom od kadulje
Pohani tofu s povrćem
Lungić s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Viška pogača
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Čarobna ljetna piletina
Delikatesna junetina na češki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Proljetna janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Lazanje s lignjama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Miješani grill
Račići na posteljici od povrća
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Grill povrće na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Ossobuco
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lagana sarma
Sočna rebarca
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić u sendviču
Krem juha od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od tikvica
Turske pizze
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pogača sa sardinom
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice
Mediteranski špageti
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Uzbudljivi kolač od blitve
Kaštelanski makaruni
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Aromatizirani kruh
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti s ribom
Pizza s tunom
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Pirjani kunić
Nadjevene lignje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći savici u umaku od grejpa
Brancinovo oko
Lignje s manistrom u škartocu
Povrtni lonac
Blagdanska rolada
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rajčica s kukuruzom
Urbana pola
Mini shepherd's pie
Kobasica u pivu i pecivu
Martinjska guska s hajdinom kašom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Piletina na kijevski način
Piletina Kiev
Grdobina u pikantnoj šalši
Kroketi od piletine
Belgija - Salade Liégeoise
Mirisna pečenka
Vege odresci s marinadom
Fini gulaš od gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Grdobina s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Povrtni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Irska janjetina
Salata od liganja
Fileti lososa u finom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Voćna juha od višanja
Ljetni ražnjići
Meso s repom
Lignje s povrćem i smokvama
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u bijelom umaku
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina laganini
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kunić na bijelo
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i uživajte u pravoj gozbi.

Sastojci

300 g morskog psa
100 g maslaca
200 g kukuruzne krupice
100 g skute
300 g kelja
350 g cherry rajčica
100 ml aromatiziranog maslinova ulja
100 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 lista kadulje
2 grančice majčine dušice
2 grančice ružmarina
300 ml mlijeka
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 U kipuću vodu stavite maslac,posolite, dodajte kukuruznu krupicu i kuhajte dok se malo ne zgusne.
  • 2 Maknite s vatre, dodajte skutu, promiješajte i ostavite da se palenta ohladi.
  • 3 Izrežite kelj, pa ga stavite u kipuću, posoljenu vodu da se blanšira.
  • 4 U 500 ml vode otopite povrtni temeljac.
  • 5 Morskog psa kojeg ste narezali na odreske, umočili u mlijeko i pustili da odstoji 24 sata, stavite na zagrijano aromatizirano maslinovo ulje.
  • 6 Pospite ga Vegetom mediteran, okrenite na drugu stranu, dodajte listiće kadulje (salvije) i ostavite ga sa strane.
  • 7 Za to vrijeme pripremite kremu od kelja. Kelj izvadite iz vode, stavite u električnu sjeckalicu, dodajte mu malo temeljca, a zatim ga izmiksajte u laganu kremu.
  • 8 Palentu izvadite iz kalupa, narežite na ploške i popecite s obje strane na maslinovu ulju.
  • 9 Na ugrijano maslinovo ulje stavite polusušene rajčice, dodajte ružmarin i timijan, pustite da se oslobode arome i maknite s vatre.

Savjet

Polusušene rajčice pripremit ćete tako da ih narežete, stavite u pećnicu zagrijanu na 40 °C i sušite oko 4 sata.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke