Meni Search

Ful nabrijana

Odresci od morskog psa

Pogača sa sardinom
Špageti s ribom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mirisna pečenka
Kuhano meso s umakom od hrena
Fina pikantna piletina
Grill povrće na salatu
Lungić s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Okruglice u umaku od rajčice
Grill pirjana piletina s roštilja
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Bugarska pita od krumpira
Rajčica s kukuruzom
Šampinjoni u palačinki
Viška pogača
Pirjani kunić
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetna janjetina
Hlebinska i pretepena juha
Belgija - Salade Liégeoise
Kunić na bijelo
Nadjevene lignje
Grdobina s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fini gulaš od gljiva
Pečena piletina s limunom
Urbana pola
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini shepherd's pie
Fish&Chips u tortilji
Aromatizirani kruh
Krem juha od tikvica
Mediteranski kruščić s lovorom
Fileti lososa u finom umaku
Salata s mora
Lazanje s lignjama
Zlatna piletina
Hrskavi trokuti
Teleći savici u umaku od grejpa
Prežgana juha
Kaštelanski makaruni
Umak od limete (Molho de limao)
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Delikatesna junetina na češki
Ossobuco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill vratina u sendviču
Popečci od tikvica
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Turske pizze
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Meksička party salata
Grdobina u pikantnoj šalši
Pizza s tunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski špageti
Pohani tofu s povrćem
Povrtni lonac
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna rebarca
Piletina sa šafranom
Meso s repom
Blagdanska rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina laganini
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Roštilj s umakom Romesco
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Riba u bijelom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Lungić u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Račići na posteljici od povrća
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Manastirski đuveč
Vege odresci s marinadom
Čarobna ljetna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
Svinjski file s povrćem
Miješani grill
Piletina na kijevski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Sendvič s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje s manistrom u škartocu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza sirni jastučići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Irska janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Ražnjići od lososa
Ljetni ražnjići
Lagana sarma
Voćna juha od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rolice od blitve
Salata od liganja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i uživajte u pravoj gozbi.

Sastojci

300 g morskog psa
100 g maslaca
200 g kukuruzne krupice
100 g skute
300 g kelja
350 g cherry rajčica
100 ml aromatiziranog maslinova ulja
100 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 lista kadulje
2 grančice majčine dušice
2 grančice ružmarina
300 ml mlijeka
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 U kipuću vodu stavite maslac,posolite, dodajte kukuruznu krupicu i kuhajte dok se malo ne zgusne.
  • 2 Maknite s vatre, dodajte skutu, promiješajte i ostavite da se palenta ohladi.
  • 3 Izrežite kelj, pa ga stavite u kipuću, posoljenu vodu da se blanšira.
  • 4 U 500 ml vode otopite povrtni temeljac.
  • 5 Morskog psa kojeg ste narezali na odreske, umočili u mlijeko i pustili da odstoji 24 sata, stavite na zagrijano aromatizirano maslinovo ulje.
  • 6 Pospite ga Vegetom mediteran, okrenite na drugu stranu, dodajte listiće kadulje (salvije) i ostavite ga sa strane.
  • 7 Za to vrijeme pripremite kremu od kelja. Kelj izvadite iz vode, stavite u električnu sjeckalicu, dodajte mu malo temeljca, a zatim ga izmiksajte u laganu kremu.
  • 8 Palentu izvadite iz kalupa, narežite na ploške i popecite s obje strane na maslinovu ulju.
  • 9 Na ugrijano maslinovo ulje stavite polusušene rajčice, dodajte ružmarin i timijan, pustite da se oslobode arome i maknite s vatre.

Savjet

Polusušene rajčice pripremit ćete tako da ih narežete, stavite u pećnicu zagrijanu na 40 °C i sušite oko 4 sata.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke