Meni Search

Ful nabrijana

Odresci od morskog psa

Zabavni kineski ravioli
Grdobina s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Kaštelanski makaruni
Mirisna pečenka
Brancinovo oko
Odresci u umaku s češnjakom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sendvič s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Turske pizze
Piletina laganini
Rezanci s krušnim mrvicama
Krem juha od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rolice od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Viška pogača
Aromatizirani kruh
Zlatna piletina
Rajčica s kukuruzom
Kroketi od piletine
Lungić s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna rebarca
Svinjski file s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskava pileća krilca
Irska janjetina
Riba u bijelom umaku
Fish&Chips u tortilji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hlebinska i pretepena juha
Janjetina s medom od kadulje
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ražnjići od lososa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić u sendviču
Fina pikantna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Blagdanska rolada
Špageti s ribom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Uzbudljivi kolač od blitve
Ljetni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina sa šafranom
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
Mini lazanje
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Miješani grill
Kuhano meso s umakom od hrena
Kolinjsko zelje s frišketinom
Belgija - Salade Liégeoise
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni lonac
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grickalica slanutak iz pećnice
Pogača sa sardinom
Lignje s manistrom u škartocu
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od liganja
Mesne okruglice na ražnjiću
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza s tunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Salata s mora
Lazanje s lignjama
Voćna juha od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Lagana sarma
Lignje na šumskom rižotu
Pirjani kunić
Prežgana juha
Umak od limete (Molho de limao)
Fini gulaš od gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Urbana pola
Ossobuco
Šampinjoni u palačinki
Popečci od tikvica
Pileći bataci s umakom od luka
Meso s repom
Meksička party salata
Okruglice u umaku od rajčice
Mediteranski špageti
Vege odresci s marinadom
Delikatesna junetina na češki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina na kijevski način
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Nadjevene lignje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i uživajte u pravoj gozbi.

Sastojci

300 g morskog psa
100 g maslaca
200 g kukuruzne krupice
100 g skute
300 g kelja
350 g cherry rajčica
100 ml aromatiziranog maslinova ulja
100 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 lista kadulje
2 grančice majčine dušice
2 grančice ružmarina
300 ml mlijeka
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 U kipuću vodu stavite maslac,posolite, dodajte kukuruznu krupicu i kuhajte dok se malo ne zgusne.
  • 2 Maknite s vatre, dodajte skutu, promiješajte i ostavite da se palenta ohladi.
  • 3 Izrežite kelj, pa ga stavite u kipuću, posoljenu vodu da se blanšira.
  • 4 U 500 ml vode otopite povrtni temeljac.
  • 5 Morskog psa kojeg ste narezali na odreske, umočili u mlijeko i pustili da odstoji 24 sata, stavite na zagrijano aromatizirano maslinovo ulje.
  • 6 Pospite ga Vegetom mediteran, okrenite na drugu stranu, dodajte listiće kadulje (salvije) i ostavite ga sa strane.
  • 7 Za to vrijeme pripremite kremu od kelja. Kelj izvadite iz vode, stavite u električnu sjeckalicu, dodajte mu malo temeljca, a zatim ga izmiksajte u laganu kremu.
  • 8 Palentu izvadite iz kalupa, narežite na ploške i popecite s obje strane na maslinovu ulju.
  • 9 Na ugrijano maslinovo ulje stavite polusušene rajčice, dodajte ružmarin i timijan, pustite da se oslobode arome i maknite s vatre.

Savjet

Polusušene rajčice pripremit ćete tako da ih narežete, stavite u pećnicu zagrijanu na 40 °C i sušite oko 4 sata.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke