Meni Search

Ful nabrijana

Odresci od morskog psa

Grickalica slanutak iz pećnice
Ljetni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Rolice od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Prežgana juha
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza sirni jastučići
Grill vratina u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lagana sarma
Pohani tofu s povrćem
Sendvič s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini shepherd's pie
Račići na posteljici od povrća
Lazanje s lignjama
Meksička party salata
Hlebinska i pretepena juha
Mediteranski špageti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramsteak u seksi umaku
Piletina na kijevski način
Salata s mora
Irska janjetina
Voćna juha od višanja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata od liganja
Mediteranski kruščić s lovorom
Vege odresci s marinadom
Fini gulaš od gljiva
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riba u bijelom umaku
Grdobina s povrćem
Pečena piletina s limunom
Urbana pola
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci u umaku s češnjakom
Turske pizze
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna rebarca
Pirjani kunić
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskava pileća krilca
Kobasica u pivu i pecivu
Sočni pureći ražnjići
Grill povrće na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kunić na bijelo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Jabučni krumpirići s cimetom
Aromatizirani kruh
Nadjevene lignje
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Viška pogača
Lignje na šumskom rižotu
Pizza s tunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni lonac
Povrtni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Šampinjoni u palačinki
Proljetno meso i povrće iz woka
Meso s repom
Špageti s ribom
Ražnjići od lososa
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Belgija - Salade Liégeoise
Pogača sa sardinom
Hrskavi trokuti
Mirisna pečenka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Krem juha od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Delikatesna junetina na češki
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Zlatna piletina
Zabavni kineski ravioli
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Marinirana piletina s roštilja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s manistrom u škartocu
Umak od limete (Molho de limao)
Fina pikantna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s povrćem i smokvama
Miješani grill
Ossobuco
Piletina laganini
Kaštelanski makaruni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
Piletina sa šafranom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i uživajte u pravoj gozbi.

Sastojci

300 g morskog psa
100 g maslaca
200 g kukuruzne krupice
100 g skute
300 g kelja
350 g cherry rajčica
100 ml aromatiziranog maslinova ulja
100 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 lista kadulje
2 grančice majčine dušice
2 grančice ružmarina
300 ml mlijeka
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 U kipuću vodu stavite maslac,posolite, dodajte kukuruznu krupicu i kuhajte dok se malo ne zgusne.
  • 2 Maknite s vatre, dodajte skutu, promiješajte i ostavite da se palenta ohladi.
  • 3 Izrežite kelj, pa ga stavite u kipuću, posoljenu vodu da se blanšira.
  • 4 U 500 ml vode otopite povrtni temeljac.
  • 5 Morskog psa kojeg ste narezali na odreske, umočili u mlijeko i pustili da odstoji 24 sata, stavite na zagrijano aromatizirano maslinovo ulje.
  • 6 Pospite ga Vegetom mediteran, okrenite na drugu stranu, dodajte listiće kadulje (salvije) i ostavite ga sa strane.
  • 7 Za to vrijeme pripremite kremu od kelja. Kelj izvadite iz vode, stavite u električnu sjeckalicu, dodajte mu malo temeljca, a zatim ga izmiksajte u laganu kremu.
  • 8 Palentu izvadite iz kalupa, narežite na ploške i popecite s obje strane na maslinovu ulju.
  • 9 Na ugrijano maslinovo ulje stavite polusušene rajčice, dodajte ružmarin i timijan, pustite da se oslobode arome i maknite s vatre.

Savjet

Polusušene rajčice pripremit ćete tako da ih narežete, stavite u pećnicu zagrijanu na 40 °C i sušite oko 4 sata.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke