Meni Search

Ful nabrijana

Odresci od morskog psa

Piletina laganini
Mini shepherd's pie
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riba u bijelom umaku
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni ražnjići
Salata s mora
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina na kijevski način
Ljetni ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hlebinska i pretepena juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Grdobina s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Nadjevene lignje
Uzbudljivi kolač od blitve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pogača sa sardinom
Brusketa s avokadom
Lagana sarma
Popečci od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Hrskavi trokuti
Čarobna ljetna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Miješani grill
Lignje s povrćem i smokvama
Delikatesna junetina na češki
Meksička party salata
Mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Viška pogača
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Aromatizirani kruh
Rezanci s krušnim mrvicama
Turske pizze
Ossobuco
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sendvič s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Voćna juha od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meso s repom
Fini gulaš od gljiva
Janjetina na padelu
Špageti s ribom
Proljetno meso i povrće iz woka
Pirjani kunić
Kunić na bijelo
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Tjestenina fuži s tartufima
Okruglice u umaku od rajčice
Zlatna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Sočna pureća rolada
Krem juha od tikvica
Blagdanska rolada
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Bugarska pita od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata od liganja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
Sočna rebarca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Račići na posteljici od povrća
Vege odresci s marinadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski kruščić s lovorom
Lungić s povrćem
Mirisna pečenka
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina sa šafranom
Ramsteak u seksi umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Martinjska guska s hajdinom kašom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Povrtni lonac
Kuhano meso s umakom od hrena
Belgija - Salade Liégeoise
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje s manistrom u škartocu
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza s tunom
Hrskava pileća krilca
Umak od limete (Molho de limao)
Urbana pola
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski špageti
Irska janjetina
Marinirana piletina s roštilja
Piletina Kiev
Lazanje s lignjama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rolice od blitve
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od lososa
Janjetina s medom od kadulje
Grill povrće na salatu
Fish&Chips u tortilji
Pečena piletina s limunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i uživajte u pravoj gozbi.

Sastojci

300 g morskog psa
100 g maslaca
200 g kukuruzne krupice
100 g skute
300 g kelja
350 g cherry rajčica
100 ml aromatiziranog maslinova ulja
100 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 lista kadulje
2 grančice majčine dušice
2 grančice ružmarina
300 ml mlijeka
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 U kipuću vodu stavite maslac,posolite, dodajte kukuruznu krupicu i kuhajte dok se malo ne zgusne.
  • 2 Maknite s vatre, dodajte skutu, promiješajte i ostavite da se palenta ohladi.
  • 3 Izrežite kelj, pa ga stavite u kipuću, posoljenu vodu da se blanšira.
  • 4 U 500 ml vode otopite povrtni temeljac.
  • 5 Morskog psa kojeg ste narezali na odreske, umočili u mlijeko i pustili da odstoji 24 sata, stavite na zagrijano aromatizirano maslinovo ulje.
  • 6 Pospite ga Vegetom mediteran, okrenite na drugu stranu, dodajte listiće kadulje (salvije) i ostavite ga sa strane.
  • 7 Za to vrijeme pripremite kremu od kelja. Kelj izvadite iz vode, stavite u električnu sjeckalicu, dodajte mu malo temeljca, a zatim ga izmiksajte u laganu kremu.
  • 8 Palentu izvadite iz kalupa, narežite na ploške i popecite s obje strane na maslinovu ulju.
  • 9 Na ugrijano maslinovo ulje stavite polusušene rajčice, dodajte ružmarin i timijan, pustite da se oslobode arome i maknite s vatre.

Savjet

Polusušene rajčice pripremit ćete tako da ih narežete, stavite u pećnicu zagrijanu na 40 °C i sušite oko 4 sata.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke