Meni Search

Ful nabrijana

Odresci od morskog psa

Lagana sarma
Umak od limete (Molho de limao)
Urbana pola
Hrskava pileća krilca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rajčica s kukuruzom
Mirisna pečenka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Grill pirjana piletina s roštilja
Delikatesna junetina na češki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Turske pizze
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Pirjani kunić
Lazanje s lignjama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kaštelanski makaruni
Mediteranski špageti
Janjetina s medom od kadulje
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina na kijevski način
Špageti s ribom
Rolice od blitve
Salata s mora
Lignje s manistrom u škartocu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fini gulaš od gljiva
Bugarska pita od krumpira
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić u sendviču
Ljetni ražnjići
Pogača sa sardinom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice
Riba u bijelom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Marinirana piletina s roštilja
Meso s repom
Grill povrće na salatu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krem juha od tikvica
Sočna rebarca
Belgija - Salade Liégeoise
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill vratina u sendviču
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Hlebinska i pretepena juha
Sočna pureća rolada
Grdobina s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pečena piletina s limunom
Čarobna ljetna piletina
Pizza s tunom
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Proljetno meso i povrće iz woka
Brancinovo oko
Odresci u umaku s češnjakom
Povrtni lonac
Zabavni kineski ravioli
Piletina sa šafranom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Okruglice u umaku od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zlatna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočni pureći ražnjići
Voćna juha od višanja
Viška pogača
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fish&Chips u tortilji
Fileti lososa u finom umaku
Piletina Kiev
Šampinjoni u palačinki
Manastirski đuveč
Aromatizirani kruh
Ossobuco
Sendvič s avokadom
Ražnjići od lososa
Janjetina na padelu
Miješani grill
Vege odresci s marinadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Račići na posteljici od povrća
Povrtni ražnjići
Mini shepherd's pie
Fina pikantna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata od liganja
Blagdanska rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Prežgana juha
Popečci od tikvica
Piletina laganini
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Irska janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i uživajte u pravoj gozbi.

Sastojci

300 g morskog psa
100 g maslaca
200 g kukuruzne krupice
100 g skute
300 g kelja
350 g cherry rajčica
100 ml aromatiziranog maslinova ulja
100 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 lista kadulje
2 grančice majčine dušice
2 grančice ružmarina
300 ml mlijeka
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 U kipuću vodu stavite maslac,posolite, dodajte kukuruznu krupicu i kuhajte dok se malo ne zgusne.
  • 2 Maknite s vatre, dodajte skutu, promiješajte i ostavite da se palenta ohladi.
  • 3 Izrežite kelj, pa ga stavite u kipuću, posoljenu vodu da se blanšira.
  • 4 U 500 ml vode otopite povrtni temeljac.
  • 5 Morskog psa kojeg ste narezali na odreske, umočili u mlijeko i pustili da odstoji 24 sata, stavite na zagrijano aromatizirano maslinovo ulje.
  • 6 Pospite ga Vegetom mediteran, okrenite na drugu stranu, dodajte listiće kadulje (salvije) i ostavite ga sa strane.
  • 7 Za to vrijeme pripremite kremu od kelja. Kelj izvadite iz vode, stavite u električnu sjeckalicu, dodajte mu malo temeljca, a zatim ga izmiksajte u laganu kremu.
  • 8 Palentu izvadite iz kalupa, narežite na ploške i popecite s obje strane na maslinovu ulju.
  • 9 Na ugrijano maslinovo ulje stavite polusušene rajčice, dodajte ružmarin i timijan, pustite da se oslobode arome i maknite s vatre.

Savjet

Polusušene rajčice pripremit ćete tako da ih narežete, stavite u pećnicu zagrijanu na 40 °C i sušite oko 4 sata.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke