Meni Search

Ful nabrijana

Odresci od morskog psa

Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Salata s mora
Miješani grill
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Okruglice u umaku od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s manistrom u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Delikatesna junetina na češki
Voćna juha od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mirisna pečenka
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Rolice od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lagana sarma
Ljetni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina na padelu
Pečena piletina s limunom
Turske pizze
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskava pileća krilca
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice na ražnjiću
Blagdanska rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni lonac
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pogača sa sardinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Urbana pola
Prežgana juha
Fileti lososa u finom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Viška pogača
Popečci od tikvica
Aromatizirani kruh
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Sendvič s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Račići na posteljici od povrća
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje na šumskom rižotu
Pileći bataci s umakom od luka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meso s repom
Lungić s povrćem
Salata od liganja
Piletina na kijevski način
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pirjani kunić
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjevene lignje
Sočna rebarca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci u umaku s češnjakom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina laganini
Ražnjići od lososa
Umak od limete (Molho de limao)
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Čarobna ljetna piletina
Kunić na bijelo
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Šampinjoni u palačinki
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Povrtni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Mediteranski špageti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetna janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Irska janjetina
Fish&Chips u tortilji
Hlebinska i pretepena juha
Pizza s tunom
Ossobuco
Zlatna piletina
Rajčica s kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Lazanje s lignjama
Vege odresci s marinadom
Pohani tofu s povrćem
Špageti s ribom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini shepherd's pie
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice
Fina pikantna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mediteranski kruščić s lovorom
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kroketi od piletine
Marinirana piletina s roštilja
Grill pirjana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Grill povrće na salatu
Lignje s povrćem i smokvama
Belgija - Salade Liégeoise
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i uživajte u pravoj gozbi.

Sastojci

300 g morskog psa
100 g maslaca
200 g kukuruzne krupice
100 g skute
300 g kelja
350 g cherry rajčica
100 ml aromatiziranog maslinova ulja
100 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 lista kadulje
2 grančice majčine dušice
2 grančice ružmarina
300 ml mlijeka
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 U kipuću vodu stavite maslac,posolite, dodajte kukuruznu krupicu i kuhajte dok se malo ne zgusne.
  • 2 Maknite s vatre, dodajte skutu, promiješajte i ostavite da se palenta ohladi.
  • 3 Izrežite kelj, pa ga stavite u kipuću, posoljenu vodu da se blanšira.
  • 4 U 500 ml vode otopite povrtni temeljac.
  • 5 Morskog psa kojeg ste narezali na odreske, umočili u mlijeko i pustili da odstoji 24 sata, stavite na zagrijano aromatizirano maslinovo ulje.
  • 6 Pospite ga Vegetom mediteran, okrenite na drugu stranu, dodajte listiće kadulje (salvije) i ostavite ga sa strane.
  • 7 Za to vrijeme pripremite kremu od kelja. Kelj izvadite iz vode, stavite u električnu sjeckalicu, dodajte mu malo temeljca, a zatim ga izmiksajte u laganu kremu.
  • 8 Palentu izvadite iz kalupa, narežite na ploške i popecite s obje strane na maslinovu ulju.
  • 9 Na ugrijano maslinovo ulje stavite polusušene rajčice, dodajte ružmarin i timijan, pustite da se oslobode arome i maknite s vatre.

Savjet

Polusušene rajčice pripremit ćete tako da ih narežete, stavite u pećnicu zagrijanu na 40 °C i sušite oko 4 sata.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke