Meni Search

Ful nabrijana

Odresci od morskog psa

Govedina s pireom i umakom od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramsteak u seksi umaku
Aromatizirani kruh
Marinirana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Delikatesna junetina na češki
Proljetna janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić u sendviču
Piletina laganini
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskavi trokuti
Vege odresci s marinadom
Lignje s manistrom u škartocu
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje s povrćem i smokvama
Pileći bataci s umakom od luka
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni lonac
Sočna rebarca
Jabučni krumpirići s cimetom
Kaštelanski makaruni
Meso s repom
Irska janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna pureća rolada
Fini gulaš od gljiva
Janjetina na padelu
Salata s mora
Okruglice u umaku od rajčice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina s povrćem
Špageti s ribom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grickalica slanutak iz pećnice
Mini shepherd's pie
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice
Pizza s tunom
Riba u bijelom umaku
Krem juha od tikvica
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pirjani kunić
Fina pikantna piletina
Meksička party salata
Zabavni kineski ravioli
Viška pogača
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lagana sarma
Šampinjoni u palačinki
Lazanje s lignjama
Belgija - Salade Liégeoise
Pečena piletina s limunom
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rolice od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill povrće na salatu
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskava pileća krilca
Grill vratina u sendviču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići od lososa
Brusketa s avokadom
Svinjski file s povrćem
Lungić s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Mediteranski kruščić s lovorom
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sendvič s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pogača sa sardinom
Salata od liganja
Hlebinska i pretepena juha
Urbana pola
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pečenka
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Čarobna ljetna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Prežgana juha
Mediteranski špageti
Ossobuco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Piletina na kijevski način
Zlatna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Miješani grill
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Uzbudljivi kolač od blitve
Turske pizze
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i uživajte u pravoj gozbi.

Sastojci

300 g morskog psa
100 g maslaca
200 g kukuruzne krupice
100 g skute
300 g kelja
350 g cherry rajčica
100 ml aromatiziranog maslinova ulja
100 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 lista kadulje
2 grančice majčine dušice
2 grančice ružmarina
300 ml mlijeka
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 U kipuću vodu stavite maslac,posolite, dodajte kukuruznu krupicu i kuhajte dok se malo ne zgusne.
  • 2 Maknite s vatre, dodajte skutu, promiješajte i ostavite da se palenta ohladi.
  • 3 Izrežite kelj, pa ga stavite u kipuću, posoljenu vodu da se blanšira.
  • 4 U 500 ml vode otopite povrtni temeljac.
  • 5 Morskog psa kojeg ste narezali na odreske, umočili u mlijeko i pustili da odstoji 24 sata, stavite na zagrijano aromatizirano maslinovo ulje.
  • 6 Pospite ga Vegetom mediteran, okrenite na drugu stranu, dodajte listiće kadulje (salvije) i ostavite ga sa strane.
  • 7 Za to vrijeme pripremite kremu od kelja. Kelj izvadite iz vode, stavite u električnu sjeckalicu, dodajte mu malo temeljca, a zatim ga izmiksajte u laganu kremu.
  • 8 Palentu izvadite iz kalupa, narežite na ploške i popecite s obje strane na maslinovu ulju.
  • 9 Na ugrijano maslinovo ulje stavite polusušene rajčice, dodajte ružmarin i timijan, pustite da se oslobode arome i maknite s vatre.

Savjet

Polusušene rajčice pripremit ćete tako da ih narežete, stavite u pećnicu zagrijanu na 40 °C i sušite oko 4 sata.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke