Meni Search

Superman

Odresci s umakom od kupina

Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Lungić s toplom salatom od šparoga
Obojeni hamburger
Grill vratina u sendviču
Brownie s kajenskim paprom
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Svinjski file s grila
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavo pečeno pile
Bruskete s povrćem
Piletina u pivu
Pohani tofu s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Špageti na kineski način
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s povrćem
Kokošja juha s požirakima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pašticada s njokima
Piletina u aromatičnom omotaču
Velika Britanija - Pastirska pita
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u škartocu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Srneći file na salatu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti mediteraneo
Pileći gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Macho hamburger
Mini lazanje
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza sirni jastučići
Rebarca s grilla
Pohani zamotuljci
Fish&Chips u tortilji
Hrskavi trokuti
Pileća prsa punjena čvarcima
Slatka patka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskava pileća krilca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brancinovo oko
Dječje lazanje
Ljetni ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete od cvjetače
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kaštelanski makaruni
Svinjski gulaš
Teriyaki piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
Lazanje u tavi
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Dip od južnog voća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od cvjetače
Tuna burger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjevene lignje
Ramstek i salata s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ cheeseburger
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Koprivnički odojak
Piletina s mascarponeom
Piletina Kiev
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mirisna pureća rolada
Tjestenina u finom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileća prsa iz pećnice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni lungić
Rižoto s dagnjama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Finska - Juha s lososom
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke