Meni Search

Superman

Odresci s umakom od kupina

Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Macho hamburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s grilla
Hrskavi trokuti
Pohani zamotuljci
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek s povrćem
Piletina s mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Mirisna pureća rolada
Ljetni lungić
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavo pečeno pile
Fish&Chips u tortilji
Grill vratina u sendviču
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini lazanje
Piletina u pivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje u tavi
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Pašticada s njokima
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Ramstek i salata s roštilja
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći savici u umaku od grejpa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mladi krumpir s ajvarom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti na kineski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Srneći file na salatu
Dip od južnog voća
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s grila
Tuna burger
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Finska - Juha s lososom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u škartocu
Piletina s nadjevom od ajvara
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kunić na bijelo
Rižoto s tri vrste gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s graškom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižoto s dagnjama
Popečci od cvjetače
Ljetni ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s kozjim sirom
Nadjevene lignje
Vratina sa sezonskim povrćem
Kroketi od piletine
BBQ cheeseburger
Koprivnički odojak
Brancinovo oko
Bruskete s povrćem
Manastirski đuveč
Kuglice od riže i svježeg sira
Kokošja juha s požirakima
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s mljevenim mesom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pureća rolada s mlincima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teriyaki piletina
Piletina sa šafranom
Slatka patka
Tjestenina u finom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski gulaš
Špageti mediteraneo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke