Meni Search

Superwoman

Odresci s umakom od kupina

Piletina u aromatičnom omotaču
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bouillabaisse
Pohani zamotuljci
Marinirane srdele
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s graškom
Šampinjoni u palačinki
Piletina s kozjim sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Riba u škartocu
Lignje na šumskom rižotu
Pašticada voli penne a ti mene
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni ražnjići
Mini shepherd's pie
Dječje lazanje
Svinjski file s grila
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Salata s mljevenim mesom
Ramstek s povrćem
Punjena teleća prsa
Teriyaki piletina
Kunić na bijelo
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavo pečeno pile
Fish&Chips u tortilji
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s dagnjama
Janjetina na padelu
Mirisna pureća rolada
Finska - Juha s lososom
Brudet
Proljetna janjetina
Bakalar s krumpirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Srneći file na salatu
Popečci od cvjetače
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavi trokuti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Sočna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina sa šafranom
Špageti mediteraneo
Svinjski gulaš
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s mascarponeom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Dip od južnog voća
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignji po gosposki
Mini lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cous-cous s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riblji ražnjići
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Tuna burger
Skandinavske rolice s cimetom
Zlatna piletina
Rebarca s grilla
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ cheeseburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kroketi od piletine
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižini ravioli s mozzarellom
Ljetni lungić
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Obojeni hamburger
Slatka patka
Gulaš od oslića i povrća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Male teleće pitice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Pileći gulaš
Lazanje u tavi
Grill vratina u sendviču
Pogača sa sardinom
Piletina u pivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke