Meni Search

Superwoman

Odresci s umakom od kupina

Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
Srneći file na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brudet
Mini shepherd's pie
Piletina s kozjim sirom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Rebarca s graškom
Brownie s kajenskim paprom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lazanje u tavi
Svinjski file s grila
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete s povrćem
Dip od južnog voća
Hrskava pileća krilca
Rebarca s grilla
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Finska - Juha s lososom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavo pečeno pile
Ramstek s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti na kineski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Gulaš od oslića i povrća
Salata s mljevenim mesom
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Punjena teleća prsa
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Rižini ravioli s mozzarellom
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina fuži s tartufima
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pureća rolada s mlincima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s dagnjama
Sočna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Riba u škartocu
Pogača sa sardinom
Kroketi od piletine
Slatka patka
Bruskete od cvjetače
Pohani zamotuljci
Jabučni krumpirići s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Pileća prsa punjena čvarcima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cous-cous s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pašticada voli penne a ti mene
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bugarska pita od krumpira
Ljetni lungić
Piletina u aromatičnom omotaču
Grill vratina u sendviču
Svinjski gulaš
Lignji po gosposki
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Obojeni hamburger
Kaštelanski makaruni
Ramsteak u seksi umaku
Riblji ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Pileći gulaš
Blagdanska rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zlatna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Dječje lazanje
Meksička party salata
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Špageti mediteraneo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Male teleće pitice
Tuna burger
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Bakalar s krumpirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Teriyaki piletina
Piletina u pivu
BBQ cheeseburger
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileći bataci s umakom od luka
Bouillabaisse
Skandinavske rolice s cimetom
Brusketa s avokadom
Marinirane srdele
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke