Meni Search

Superwoman

Odresci s umakom od kupina

Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti mediteraneo
Srneći file na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižini ravioli s mozzarellom
Mini shepherd's pie
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tuna burger
Teriyaki piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brudet
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ cheeseburger
Piletina s kozjim sirom
Popečci od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljetni lungić
Riblji ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bugarska pita od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mladi krumpir s ajvarom
Riba u škartocu
Bouillabaisse
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani zamotuljci
Finska - Juha s lososom
Lignje na šumskom rižotu
Cous-cous s povrćem
Dječje lazanje
Špageti na kineski način
Bakalar s krumpirom
Piletina Kiev
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lignji po gosposki
Bruskete od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dip od južnog voća
Rebarca s grilla
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Obojeni hamburger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zlatna piletina
Piletina s mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Pileći gulaš
Kroketi od piletine
Gulaš od oslića i povrća
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Brownie s kajenskim paprom
Salata s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Pogača sa sardinom
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek s povrćem
Hrskava pileća krilca
Piletina u pivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Punjena teleća prsa
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u aromatičnom omotaču
Brusketa s avokadom
Slatka patka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s grila
Rižoto s dagnjama
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brancinovo oko
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina sa šafranom
Marinirane srdele
Bruskete s povrćem
Sočna pureća rolada
Male teleće pitice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavo pečeno pile
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke