Meni Search

Superwoman

Odresci s umakom od kupina

Hrskava pileća krilca
Popečci od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižini ravioli s mozzarellom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Energetske kuglice s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini shepherd's pie
Pureća rolada s mlincima
Bouillabaisse
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Gulaš od oslića i povrća
Tuna burger
Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brownie s kajenskim paprom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Mini lazanje
Svinjski gulaš
Piletina s kozjim sirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mirisna pureća rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski file s grila
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pogača sa sardinom
Sočna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Brudet
Brancinovo oko
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina Kiev
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Finska - Juha s lososom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Obojeni hamburger
Bruskete s povrćem
Ljetni lungić
Odresci u umaku s češnjakom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teleći odresci u umaku od višanja
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti mediteraneo
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Goveđa rebarca sa zeljem
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s dagnjama
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje u tavi
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata s mljevenim mesom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Blagdanska rolada
Punjena teleća prsa
Svinjski file s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Srneći file na salatu
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Pizza sirni jastučići
Hrskavo pečeno pile
Pohani tofu s povrćem
Riba u škartocu
Špageti na kineski način
Kaštelanski makaruni
Pašticada voli penne a ti mene
Rebarca s graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavi trokuti
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina sa šafranom
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s grilla
Dip od južnog voća
Teriyaki piletina
Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cous-cous s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u pivu
Pileći gulaš
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignji po gosposki
Bakalar s krumpirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zlatna piletina
Male teleće pitice
Janjetina na padelu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riblji ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Slatka patka
Marinirane srdele
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke