Meni Search

Superwoman

Odresci s umakom od kupina

Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Sočni pureći ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s dagnjama
Energetske kuglice s kurkumom
Srneći file na salatu
Bouillabaisse
Svinjski file s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Finska - Juha s lososom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina u pivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kunić na bijelo
Špageti na kineski način
Dječje lazanje
Lazanje u tavi
Lignji po gosposki
Riblji ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ cheeseburger
Teriyaki piletina
Rebarca s grilla
Skandinavske rolice s cimetom
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Dip od južnog voća
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kaštelanski makaruni
Popečci od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Punjena teleća prsa
Brudet
Mladi krumpir s ajvarom
Grill vratina u sendviču
Rebarca s graškom
Pileći gulaš
Proljetna janjetina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Bakalar s krumpirom
Tuna burger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Obojeni hamburger
Salata s mljevenim mesom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Marinirane srdele
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavo pečeno pile
Brownie s kajenskim paprom
Mini lazanje
Male teleće pitice
Pizza sirni jastučići
Rižini ravioli s mozzarellom
Mini shepherd's pie
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani zamotuljci
Ljetni lungić
Ljetni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski gulaš
Riba u škartocu
Brancinovo oko
Manastirski đuveč
Svinjski file s grila
Bruskete s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti mediteraneo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavi trokuti
Mirisna pureća rolada
Kroketi od piletine
Odresci u umaku s češnjakom
Rezanci s krušnim mrvicama
Bruskete od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Pileća prsa punjena čvarcima
Slatka patka
Gulaš od oslića i povrća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina Kiev
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohani tofu s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke