Meni Search

Superwoman

Odresci s umakom od kupina

Obojeni hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Riba u škartocu
Brusketa s avokadom
Brudet
Gulaš od oslića i povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni lungić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bouillabaisse
Sočni pureći ražnjići
Cous-cous s povrćem
Punjena teleća prsa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kunić na bijelo
Piletina u pivu
Rižoto s dagnjama
Sočna pureća rolada
Svinjski file s grila
Skandinavske rolice s cimetom
Slatka patka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
Pogača sa sardinom
Blagdanska rolada
Riblji ražnjići
Bruskete s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bakalar s krumpirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s graškom
Janjetina na padelu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignje na šumskom rižotu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskava pileća krilca
Špageti na kineski način
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pohani zamotuljci
Piletina s mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirane srdele
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kroketi od piletine
Kuglice od riže i svježeg sira
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s tri vrste gljiva
Srneći file na salatu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice na ražnjiću
Pašticada voli penne a ti mene
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ cheeseburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Ramstek s povrćem
Brancinovo oko
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tuna burger
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavo pečeno pile
Tjestenina fuži s tartufima
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Male teleće pitice
Pileća prsa punjena čvarcima
Bugarska pita od krumpira
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mladi krumpir s ajvarom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Popečci od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dip od južnog voća
Špageti mediteraneo
Bruskete od cvjetače
Piletina s kozjim sirom
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teriyaki piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći gulaš
Zlatna piletina
Svinjski gulaš
Grill vratina u sendviču
Mirisna pureća rolada
Rebarca s grilla
Lignji po gosposki
Piletina Kiev
Finska - Juha s lososom
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižini ravioli s mozzarellom
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dječje lazanje
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke