Meni Search

Superwoman

Odresci s umakom od kupina

BBQ cheeseburger
Mini shepherd's pie
Ljetni lungić
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Srneći file na salatu
Bruskete s povrćem
Mirisna pureća rolada
Punjena teleća prsa
Kroketi od piletine
Kruh od cvjetače s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Obojeni hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Kunić na bijelo
Brudet
Piletina u aromatičnom omotaču
Grill vratina u sendviču
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina u pivu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s grila
Pohani tofu s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Male teleće pitice
Bakalar s krumpirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Riba u škartocu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zlatna piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignji po gosposki
Proljetna janjetina
Cous-cous s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Skandinavske rolice s cimetom
Marinirane srdele
Dip od južnog voća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pogača sa sardinom
Piletina s kozjim sirom
Brancinovo oko
Meksička party salata
Svinjski gulaš
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočni pureći ražnjići
Špageti mediteraneo
Lignje na šumskom rižotu
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s dagnjama
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice na ražnjiću
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Salata s mljevenim mesom
Hrskavo pečeno pile
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Finska - Juha s lososom
Brusketa s avokadom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bouillabaisse
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s grilla
Piletina s mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Riblji ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Rezanci s krušnim mrvicama
Pureća rolada s mlincima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slatka patka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Rebarca s graškom
Ramsteak u seksi umaku
Teriyaki piletina
Gulaš od oslića i povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
Janjetina na padelu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavi trokuti
Pileća prsa punjena čvarcima
Tuna burger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Bugarska pita od krumpira
Lazanje u tavi
Bruskete od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke