Meni Search

Superwoman

Odresci s umakom od kupina

Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek s povrćem
Bruskete od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramsteak u seksi umaku
Brownie s kajenskim paprom
Cous-cous s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slatka patka
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Riba u škartocu
Piletina u pivu
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Skandinavske rolice s cimetom
Mini lazanje
Bakalar s krumpirom
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Male teleće pitice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Punjena teleća prsa
Bugarska pita od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći gulaš
Obojeni hamburger
Fish&Chips u tortilji
Mirisna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Bruskete s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s grilla
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s mascarponeom
Pogača sa sardinom
Kroketi od piletine
Srneći file na salatu
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Brancinovo oko
Finska - Juha s lososom
Sočna pureća rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Gulaš od oslića i povrća
Pureća rolada s mlincima
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Špageti mediteraneo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u aromatičnom omotaču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Piletina s kozjim sirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Sočni pureći ražnjići
Pohani zamotuljci
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Goveđa rebarca sa zeljem
Lazanje u tavi
Marinirane srdele
Svinjski gulaš
Bouillabaisse
Janjetina na padelu
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brudet
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dip od južnog voća
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti na kineski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tuna burger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mladi krumpir s ajvarom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini shepherd's pie
BBQ cheeseburger
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pašticada voli penne a ti mene
Pizza sirni jastučići
Salata s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Riblji ražnjići
Lignji po gosposki
Rižoto s dagnjama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s graškom
Svinjski file s grila
Ljetni lungić
Teriyaki piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Dječje lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke