Meni Search

Superwoman

Odresci s umakom od kupina

Pureća rolada s mlincima
Dječje lazanje
Mirisna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Riba u škartocu
Bruskete od cvjetače
Bouillabaisse
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirane srdele
Blagdanska rolada
Hrskava pileća krilca
Hrskavi trokuti
Obojeni hamburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Pašticada voli penne a ti mene
Bakalar s krumpirom
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dip od južnog voća
Špageti mediteraneo
Kunić na bijelo
Slatka patka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Piletina u pivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Energetske kuglice s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni lungić
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rebarca s grilla
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Srneći file na salatu
Svinjski file s povrćem
Svinjski file s grila
Grill vratina u sendviču
Rižoto s dagnjama
Zlatna piletina
Punjena teleća prsa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Male teleće pitice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brownie s kajenskim paprom
Kuglice od riže i svježeg sira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Skandinavske rolice s cimetom
Tuna burger
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Piletina s kozjim sirom
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cous-cous s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Lignji po gosposki
Špageti na kineski način
Lazanje u tavi
Pileći bataci s umakom od luka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignje na šumskom rižotu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižini ravioli s mozzarellom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s tri vrste gljiva
Popečci od cvjetače
Bruskete s povrćem
Piletina Kiev
Šampinjoni u palačinki
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani zamotuljci
Velika Britanija - Pastirska pita
Gulaš od oslića i povrća
Rebarca s graškom
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Brudet
Piletina u aromatičnom omotaču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek s povrćem
Teriyaki piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini shepherd's pie
Svinjski gulaš
Pileći gulaš
Meksička party salata
Piletina s mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mladi krumpir s ajvarom
Brancinovo oko
Lungić s toplom salatom od šparoga
Finska - Juha s lososom
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ cheeseburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Riblji ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke