Meni Search

Superwoman

Odresci s umakom od kupina

Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s grilla
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dječje lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Piletina u pivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Goveđa rebarca sa zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Tuna burger
Gulaš od oslića i povrća
Teriyaki piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje u tavi
Pizza sirni jastučići
Pileći gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bruskete od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s grila
Obojeni hamburger
Punjena teleća prsa
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Špageti na kineski način
Rebarca s graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
BBQ cheeseburger
Popečci od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s tri vrste gljiva
Mini shepherd's pie
Lignji po gosposki
Rižini ravioli s mozzarellom
Pohani zamotuljci
Marinirane srdele
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Špageti mediteraneo
Piletina sa šafranom
Piletina s mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramstek s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Velika Britanija - Pastirska pita
Brudet
Pogača sa sardinom
Kunić na bijelo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Male teleće pitice
Dip od južnog voća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slatka patka
Salata s mljevenim mesom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskava pileća krilca
Cous-cous s povrćem
Finska - Juha s lososom
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljetni lungić
Srneći file na salatu
Pohani tofu s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s dagnjama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Roštilj s umakom Romesco
Riba u škartocu
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski file s povrćem
Svinjski gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Riblji ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pureća rolada s mlincima
Lignje na šumskom rižotu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Bouillabaisse
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bakalar s krumpirom
Mirisna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavo pečeno pile
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke