Meni Search

Superwoman

Odresci s umakom od kupina

Srneći file na salatu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u pivu
Male teleće pitice
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Blagdanska rolada
Pogača sa sardinom
Ljetni lungić
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s kozjim sirom
Proljetna janjetina
Rebarca s grilla
Pohani tofu s povrćem
Dječje lazanje
Mini lazanje
Bakalar s krumpirom
Lignje na šumskom rižotu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mljevenim mesom
Svinjski gulaš
Kunić na bijelo
Pileća prsa punjena čvarcima
Teriyaki piletina
Lignji po gosposki
Kroketi od piletine
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tuna burger
Brancinovo oko
Bruskete s povrćem
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Dip od južnog voća
Kuglice od riže i svježeg sira
Brownie s kajenskim paprom
BBQ cheeseburger
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u škartocu
Svinjski file s povrćem
Marinirane srdele
Punjena teleća prsa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cous-cous s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini shepherd's pie
Špageti na kineski način
Bruskete od cvjetače
Hrskavo pečeno pile
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bouillabaisse
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje u tavi
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Obojeni hamburger
Zlatna piletina
Rižoto s dagnjama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u aromatičnom omotaču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brudet
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Riblji ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Sočni pureći ražnjići
Finska - Juha s lososom
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s grila
Kolinjsko zelje s frišketinom
Velika Britanija - Pastirska pita
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Goveđa rebarca sa zeljem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Skandinavske rolice s cimetom
Fish&Chips u tortilji
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Meksička party salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Odresci u umaku s češnjakom
Pileći gulaš
Mirisna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Grill vratina u sendviču
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slatka patka
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s mascarponeom
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s graškom
Brusketa s avokadom
Mladi krumpir s ajvarom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke