Meni Search

Superwoman

Odresci s umakom od kupina

Sočni pureći ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od cvjetače
Gulaš od oslića i povrća
Mirisna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Špageti na kineski način
Manastirski đuveč
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Piletina u pivu
Ljetni lungić
Špageti mediteraneo
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jabučni krumpirići s cimetom
Dip od južnog voća
Marinirane srdele
Mini lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Srneći file na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Svinjski gulaš
Brusketa s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci u umaku s češnjakom
Slatka patka
Piletina s kozjim sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ cheeseburger
Kroketi od piletine
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Finska - Juha s lososom
Cous-cous s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani zamotuljci
Pogača sa sardinom
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Riblji ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignji po gosposki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Male teleće pitice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brancinovo oko
Dječje lazanje
Proljetna janjetina
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s grila
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bakalar s krumpirom
Zlatna piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Pileća prsa punjena čvarcima
Teriyaki piletina
Hrskavo pečeno pile
Piletina s mascarponeom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Rebarca s grilla
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Piletina Kiev
Rebarca s graškom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Energetske kuglice s kurkumom
Blagdanska rolada
Brudet
Tuna burger
Lazanje u tavi
Ramstek s povrćem
Pileći gulaš
Obojeni hamburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini shepherd's pie
Kunić na bijelo
Riba u škartocu
Fish&Chips u tortilji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Pašticada voli penne a ti mene
Orada s krumpirom i mladim lukom
Punjena teleća prsa
Meksička party salata
Rižoto s dagnjama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bouillabaisse
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s mljevenim mesom
Brownie s kajenskim paprom
Teleći savici u umaku od grejpa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke