Meni Search

Superwoman

Odresci s umakom od kupina

Ljetni lungić
Gulaš od oslića i povrća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Pileća prsa punjena čvarcima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete od cvjetače
Piletina u pivu
Lazanje u tavi
Rižoto s dagnjama
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Pogača sa sardinom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignji po gosposki
Pureća rolada s mlincima
Janjetina na padelu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Brownie s kajenskim paprom
Dječje lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Obojeni hamburger
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s kozjim sirom
Riblji ražnjići
Tuna burger
Svinjski gulaš
Piletina s mascarponeom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brudet
Goveđa rebarca sa zeljem
Brancinovo oko
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bruskete s povrćem
Male teleće pitice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dip od južnog voća
Pašticada voli penne a ti mene
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini shepherd's pie
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Špageti na kineski način
Tjestenina fuži s tartufima
Finska - Juha s lososom
Marinirane srdele
Cous-cous s povrćem
Pileći gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani zamotuljci
Svinjski file s grila
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Rebarca s grilla
Bakalar s krumpirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bouillabaisse
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskavo pečeno pile
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teriyaki piletina
Ramstek s povrćem
BBQ cheeseburger
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Slatka patka
Svinjski file s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bugarska pita od krumpira
Špageti mediteraneo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Energetske kuglice s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Velika Britanija - Pastirska pita
Srneći file na salatu
Salata s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Kunić na bijelo
Janjetina s medom od kadulje
Riba u škartocu
Pizza sirni jastučići
Punjena teleća prsa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s tri vrste gljiva
Kuglice od riže i svježeg sira
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke