Meni Search

Ful nabrijana

Odresci u umaku s češnjakom

Sočni pureći ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Rajčica s kukuruzom
Pohani tofu s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Brancinovo oko
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci od morskog psa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill oslić u aromatičnoj korici
Nadjevene lignje
Mini shepherd's pie
Okruglice u umaku od rajčice
Voćna juha od višanja
Hrskava pileća krilca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s manistrom u škartocu
Povrtni lonac
Svinjski file s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Grill povrće na salatu
Sendvič s avokadom
Salata s mora
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna rebarca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice na ražnjiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brusketa s avokadom
Aromatizirani kruh
Mirisna pečenka
Pizza sirni jastučići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina s povrćem
Piletina laganini
Riba u bijelom umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lungić u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni ražnjići
Blagdanska rolada
Urbana pola
Miješani grill
Lazanje s lignjama
Špageti s ribom
Proljetna janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
Irska janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fini gulaš od gljiva
Fish&Chips u tortilji
Delikatesna junetina na češki
Pogača sa sardinom
Roštilj s umakom Romesco
Turske pizze
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina na kijevski način
Kobasica u pivu i pecivu
Hrskavi trokuti
Lagana sarma
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fina pikantna piletina
Viška pogača
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza s tunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Ossobuco
Račići na posteljici od povrća
Jabučni krumpirići s cimetom
Kuhano meso s umakom od hrena
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Grickalica slanutak iz pećnice
Kunić na bijelo
Marinirana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Pečena piletina s limunom
Vege odresci s marinadom
Ljetni ražnjići
Meso s repom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Uzbudljivi kolač od blitve
Bugarska pita od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mediteranski špageti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mediteranski kruščić s lovorom
Fileti lososa u finom umaku
Zlatna piletina
Ražnjići od lososa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Rolice od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke