Meni Search

Ful nabrijana

Odresci u umaku s češnjakom

Špageti s ribom
Mediteranski špageti
Popečci od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Pogača sa sardinom
Kuhano meso s umakom od hrena
Pirjani kunić
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Viška pogača
Pohani tofu s povrćem
Rolice od blitve
Povrtni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Lignje s manistrom u škartocu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Umak od limete (Molho de limao)
Ramsteak u seksi umaku
Piletina Kiev
Mirisna pečenka
Pizza s tunom
Brusketa s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Čarobna ljetna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jabučni krumpirići s cimetom
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina laganini
Teleći odresci u umaku od višanja
Voćna juha od višanja
Hrskava pileća krilca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Irska janjetina
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Miješani grill
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
Proljetno meso i povrće iz woka
Fini gulaš od gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Grill vratina u sendviču
Salata od liganja
Sočna pureća rolada
Sendvič s avokadom
Proljetna janjetina
Fileti lososa u finom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Turske pizze
Sočna rebarca
Lignje na šumskom rižotu
Lagana sarma
Brancinovo oko
Odresci od morskog psa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tjestenina fuži s tartufima
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Fish&Chips u tortilji
Hlebinska i pretepena juha
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s povrćem
Blagdanska rolada
Pizza sirni jastučići
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Delikatesna junetina na češki
Okruglice u umaku od rajčice
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Aromatizirani kruh
Mediteranski kruščić s lovorom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Salata s mora
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Nadjevene lignje
Pečena piletina s limunom
Piletina na kijevski način
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Grdobina s povrćem
Urbana pola
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Grickalica slanutak iz pećnice
Ossobuco
Fina pikantna piletina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill povrće na salatu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Krem juha od tikvica
Povrtni lonac
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina u pikantnoj šalši
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Prežgana juha
Hrskavi trokuti
Meso s repom
Mesne okruglice
Lazanje s lignjama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Račići na posteljici od povrća
Zlatna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Piletina sa šafranom
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke