Meni Search

Ful nabrijana

Odresci u umaku s češnjakom

Ražnjići od svinjetine s koprivom
Turske pizze
Šampinjoni u palačinki
Sočna rebarca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci od morskog psa
Špageti s ribom
Čarobna ljetna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill pirjana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lignje s povrćem i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Lignje na šumskom rižotu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meksička party salata
Piletina Kiev
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od tikvica
Janjetina na padelu
Viška pogača
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meso s repom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić s povrćem
Svinjski file s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni ražnjići
Salata od liganja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Aromatizirani kruh
Prežgana juha
Lagana sarma
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pirjani kunić
Mini shepherd's pie
Proljetno meso i povrće iz woka
Urbana pola
Pogača sa sardinom
Ljetni ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pečena piletina s limunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza s tunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Piletina na kijevski način
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski špageti
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Fina pikantna piletina
Delikatesna junetina na češki
Rolice od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kuhano meso s umakom od hrena
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od lososa
Grdobina s povrćem
Sendvič s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Hlebinska i pretepena juha
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pohani tofu s povrćem
Miješani grill
Salata s mora
Piletina sa šafranom
Krem juha od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni lonac
Mirisna pečenka
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brancinovo oko
Rajčica s kukuruzom
Lignje s manistrom u škartocu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Nadjevene lignje
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina laganini
Riba u bijelom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mediteranski kruščić s lovorom
Irska janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić u sendviču
Grill povrće na salatu
Ossobuco
Manastirski đuveč
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Umak od limete (Molho de limao)
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Račići na posteljici od povrća
Grill vratina u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke