Meni Search

Ful nabrijana

Odresci u umaku s češnjakom

Teleći savici u umaku od grejpa
Aromatizirani kruh
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lignje s manistrom u škartocu
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Čarobna ljetna piletina
Odresci od morskog psa
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Bugarska pita od krumpira
Sendvič s avokadom
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice
Pizza s tunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mora
Lazanje s lignjama
Krem juha od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni lonac
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rolice od blitve
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Manastirski đuveč
Kuhano meso s umakom od hrena
Grdobina s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna rebarca
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prežgana juha
Proljetna janjetina
Fish&Chips u tortilji
Uzbudljivi kolač od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Hlebinska i pretepena juha
Piletina na kijevski način
Špageti s ribom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje s povrćem i smokvama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski špageti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od tikvica
Mirisna pečenka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavi trokuti
Piletina laganini
Riba u bijelom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić u sendviču
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Voćna juha od višanja
Pogača sa sardinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetno meso i povrće iz woka
Viška pogača
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Turske pizze
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni ražnjići
Salata od liganja
Ljetni ražnjići
Piletina Kiev
Rajčica s kukuruzom
Ossobuco
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kobasica u pivu i pecivu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grdobina u pikantnoj šalši
Irska janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Fina pikantna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Okruglice u umaku od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Račići na posteljici od povrća
Fini gulaš od gljiva
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Miješani grill
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski kruščić s lovorom
Pirjani kunić
Grill pirjana piletina s roštilja
Kroketi od piletine
Umak od limete (Molho de limao)
Meso s repom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Delikatesna junetina na češki
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od lososa
Urbana pola
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Zabavni kineski ravioli
Ramsteak u seksi umaku
Mini shepherd's pie
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke