Meni Search

Ful nabrijana

Odresci u umaku s češnjakom

Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Vege odresci s marinadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mini lazanje
Viška pogača
Fina pikantna piletina
Salata s mora
Lagana sarma
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetna janjetina
Ossobuco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prežgana juha
Povrtni lonac
Manastirski đuveč
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od lososa
Piletina Kiev
Meso s repom
Mediteranski špageti
Lignje s manistrom u škartocu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Okruglice u umaku od rajčice
Turske pizze
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Krem juha od tikvica
Mediteranski kruščić s lovorom
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od tikvica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fini gulaš od gljiva
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Pogača sa sardinom
Grill pirjana piletina s roštilja
Lazanje s lignjama
Rajčica s kukuruzom
Pizza s tunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Miješani grill
Sendvič s avokadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fish&Chips u tortilji
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rolice od blitve
Piletina na kijevski način
Janjetina na padelu
Grdobina u pikantnoj šalši
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Čarobna ljetna piletina
Grill povrće na salatu
Brusketa s avokadom
Račići na posteljici od povrća
Mirisna pečenka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meksička party salata
Lungić u sendviču
Hrskava pileća krilca
Sočna rebarca
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Delikatesna junetina na češki
Pirjani kunić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Irska janjetina
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini shepherd's pie
Pečena piletina s limunom
Fileti lososa u finom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Aromatizirani kruh
Lungić s povrćem
Kaštelanski makaruni
Povrtni ražnjići
Voćna juha od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti s ribom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Grickalica slanutak iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Salata od liganja
Sočna pureća rolada
Urbana pola
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Blagdanska rolada
Grdobina s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina laganini
Janjetina s medom od kadulje
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci od morskog psa
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke