Meni Search

Ful nabrijana

Odresci u umaku s češnjakom

Grill oslić u aromatičnoj korici
Hlebinska i pretepena juha
Grickalica slanutak iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić s povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci od morskog psa
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Lignje s povrćem i smokvama
Kobasica u pivu i pecivu
Krem juha od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Miješani grill
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice
Kunić na bijelo
Pizza s tunom
Grill povrće na salatu
Lazanje s lignjama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza sirni jastučići
Lungić u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje s manistrom u škartocu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fina pikantna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
Turske pizze
Svinjski file s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Povrtni lonac
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od tikvica
Prežgana juha
Roštilj s umakom Romesco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meso s repom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od lososa
Salata od liganja
Šampinjoni u palačinki
Irska janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s ribom
Račići na posteljici od povrća
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rajčica s kukuruzom
Sočni pureći ražnjići
Ossobuco
Mirisna pečenka
Uzbudljivi kolač od blitve
Pogača sa sardinom
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u bijelom umaku
Voćna juha od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina na padelu
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Marinirana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Kaštelanski makaruni
Ljetni ražnjići
Sočna rebarca
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Lagana sarma
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Viška pogača
Čarobna ljetna piletina
Grill vratina u sendviču
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna pureća rolada
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rolice od blitve
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
Zlatna piletina
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sendvič s avokadom
Meksička party salata
Aromatizirani kruh
Piletina laganini
Blagdanska rolada
Grdobina s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Pečena piletina s limunom
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mora
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskava pileća krilca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mediteranski špageti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Urbana pola
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fish&Chips u tortilji
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke