Meni Search

Ful nabrijana

Odresci u umaku s češnjakom

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od lososa
Zabavni kineski ravioli
Sočni pureći ražnjići
Povrtni ražnjići
Grdobina s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Salata s mora
Povrtni lonac
Hlebinska i pretepena juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zlatna piletina
Voćna juha od višanja
Fina pikantna piletina
Rajčica s kukuruzom
Meso s repom
Lazanje s lignjama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski file s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Uzbudljivi kolač od blitve
Sendvič s avokadom
Lagana sarma
Mini shepherd's pie
Irska janjetina
Mini lazanje
Fini gulaš od gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Prežgana juha
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Pečena piletina s limunom
Lignje s manistrom u škartocu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u bijelom umaku
Delikatesna junetina na češki
Popečci od tikvica
Grill povrće na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski kruščić s lovorom
Ljetni ražnjići
Piletina Kiev
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Račići na posteljici od povrća
Lungić s povrćem
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fileti lososa u finom umaku
Vege odresci s marinadom
Pogača sa sardinom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Viška pogača
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ossobuco
Belgija - Salade Liégeoise
Mirisna pečenka
Piletina laganini
Krem juha od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza s tunom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Čarobna ljetna piletina
Piletina sa šafranom
Pirjani kunić
Pizza sirni jastučići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina na kijevski način
Lungić u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna rebarca
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski špageti
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Miješani grill
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Salata od liganja
Rolice od blitve
Hrskava pileća krilca
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Odresci od morskog psa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Urbana pola
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Turske pizze
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjevene lignje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Manastirski đuveč
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke