Meni Search

Ful nabrijana

Odresci u umaku s češnjakom

Mirisna pečenka
Piletina Kiev
Šampinjoni u palačinki
Viška pogača
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Povrtni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Meso s repom
Pogača sa sardinom
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Grill povrće na salatu
Kaštelanski makaruni
Lazanje s lignjama
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetno meso i povrće iz woka
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Grdobina s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill vratina u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Pizza sirni jastučići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ossobuco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s mora
Sočni pureći ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Martinjska guska s hajdinom kašom
Salata od liganja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni lonac
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fini gulaš od gljiva
Mini lazanje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kobasica u pivu i pecivu
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Popečci od tikvica
Ražnjići od lososa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Račići na posteljici od povrća
Pečena piletina s limunom
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Voćna juha od višanja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza s tunom
Urbana pola
Lignje s manistrom u škartocu
Turske pizze
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina fuži s tartufima
Miješani grill
Piletina laganini
Fina pikantna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Irska janjetina
Vege odresci s marinadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Okruglice u umaku od rajčice
Rolice od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina sa šafranom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini shepherd's pie
Nadjevene lignje
Blagdanska rolada
Sočna rebarca
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavi trokuti
Kunić na bijelo
Odresci od morskog psa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić s povrćem
Krem juha od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Lignje na šumskom rižotu
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grickalica slanutak iz pećnice
Pirjani kunić
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Hrskava pileća krilca
Aromatizirani kruh
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti s ribom
Sendvič s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Piletina na kijevski način
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ljetni ražnjići
Lungić u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Delikatesna junetina na češki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski kruščić s lovorom
Marinirana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramsteak u seksi umaku
Lagana sarma
Zlatna piletina
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke