Meni Search

Superwoman

Odresci u umaku s češnjakom

Odresci s umakom od kupina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni lungić
Piletina u pivu
Dip od južnog voća
Šampinjoni u palačinki
Rižini ravioli s mozzarellom
Bakalar s krumpirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bouillabaisse
Proljetna janjetina
Slatka patka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s kozjim sirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Punjena teleća prsa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brownie s kajenskim paprom
Gulaš od oslića i povrća
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riblji ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Goveđa rebarca sa zeljem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća prsa punjena čvarcima
Velika Britanija - Pastirska pita
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Pašticada voli penne a ti mene
Kuglice od riže i svježeg sira
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s dagnjama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Piletina s mascarponeom
Marinirane srdele
Ramstek s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Ljetni ražnjići
Finska - Juha s lososom
Rebarca s grilla
Bruskete od cvjetače
Rižoto s tri vrste gljiva
Lazanje u tavi
Piletina Kiev
Srneći file na salatu
Lignji po gosposki
Brudet
Male teleće pitice
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskava pileća krilca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dječje lazanje
Riba u škartocu
Mini lazanje
Svinjski gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teriyaki piletina
Svinjski file s povrćem
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Pileći gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kaštelanski makaruni
Cous-cous s povrćem
Kunić na bijelo
Mini shepherd's pie
Rebarca s graškom
BBQ cheeseburger
Salata s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Tuna burger
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pureća rolada s mlincima
Zlatna piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavo pečeno pile
Brancinovo oko
Svinjski file s grila
Mladi krumpir s ajvarom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti mediteraneo
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bruskete s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke