Meni Search

Superwoman

Odresci u umaku s češnjakom

Pogača sa sardinom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Obojeni hamburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Sočni pureći ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ cheeseburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Brownie s kajenskim paprom
Teriyaki piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete s povrćem
Proljetna janjetina
Male teleće pitice
Pileći gulaš
Svinjski file s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Brudet
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Finska - Juha s lososom
Bakalar s krumpirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Punjena teleća prsa
Dječje lazanje
Piletina sa šafranom
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni lungić
Riblji ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Gulaš od oslića i povrća
Špageti mediteraneo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s kozjim sirom
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci s umakom od kupina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek s povrćem
Kunić na bijelo
Salata s mljevenim mesom
Hrskavo pečeno pile
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mirisna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tuna burger
Brancinovo oko
Mini shepherd's pie
Svinjski gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s dagnjama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Popečci od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Lazanje u tavi
Grill vratina u sendviču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Marinirane srdele
Slatka patka
Piletina Kiev
Rižini ravioli s mozzarellom
Pašticada voli penne a ti mene
Ramsteak u seksi umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Cous-cous s povrćem
Piletina s mascarponeom
Ljetni ražnjići
Špageti na kineski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina u pivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Pohani zamotuljci
Energetske kuglice s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Riba u škartocu
Svinjski file s grila
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s grilla
Rebarca s graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignji po gosposki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa punjena čvarcima
Bouillabaisse
Srneći file na salatu
Dip od južnog voća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke