Meni Search

Superwoman

Odresci u umaku s češnjakom

Bouillabaisse
Špageti na kineski način
Svinjski file s grila
Pohani tofu s povrćem
Finska - Juha s lososom
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cous-cous s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od cvjetače
Meksička party salata
Brudet
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mini lazanje
Rižini ravioli s mozzarellom
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bakalar s krumpirom
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Obojeni hamburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Manastirski đuveč
Slatka patka
Marinirane srdele
Pileća prsa punjena čvarcima
Salata s mljevenim mesom
Tuna burger
Hrskavi trokuti
Energetske kuglice s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski gulaš
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teriyaki piletina
Bruskete od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s kozjim sirom
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina sa šafranom
Gulaš od oslića i povrća
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s grilla
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci s umakom od kupina
Ljetni lungić
Bugarska pita od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dječje lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižoto s tri vrste gljiva
Pureća rolada s mlincima
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Riba u škartocu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani zamotuljci
Kuglice od riže i svježeg sira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Punjena teleća prsa
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileći gulaš
Piletina u pivu
BBQ cheeseburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavo pečeno pile
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Male teleće pitice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lazanje u tavi
Svinjski file s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Teleći savici u umaku od grejpa
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kaštelanski makaruni
Sočni pureći ražnjići
Lignji po gosposki
Piletina s mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pašticada voli penne a ti mene
Fish&Chips u tortilji
Bruskete s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Dip od južnog voća
Brancinovo oko
Brownie s kajenskim paprom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s dagnjama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Šampinjoni u palačinki
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riblji ražnjići
Sočna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke