Meni Search

Superwoman

Odresci u umaku s češnjakom

BBQ svinjska rebarca u foliji
Pureća rolada s mlincima
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kroketi od piletine
Rebarca s graškom
Brusketa s avokadom
Teriyaki piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini shepherd's pie
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Marinirane srdele
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Pileća prsa punjena čvarcima
Energetske kuglice s kurkumom
Bakalar s krumpirom
Popečci od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani tofu s povrćem
BBQ cheeseburger
Tuna burger
Pileći bataci s umakom od luka
Punjena teleća prsa
Hrskavi trokuti
Brudet
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski gulaš
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni ražnjići
Slatka patka
Pohani zamotuljci
Ramsteak u seksi umaku
Riblji ražnjići
Male teleće pitice
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s tri vrste gljiva
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kunić na bijelo
Cous-cous s povrćem
Brancinovo oko
Hrskava pileća krilca
Dip od južnog voća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u pivu
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fish&Chips u tortilji
Bouillabaisse
Špageti na kineski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dječje lazanje
Pogača sa sardinom
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Hrskavo pečeno pile
Gulaš od oslića i povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s mascarponeom
Obojeni hamburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Goveđa rebarca sa zeljem
Šampinjoni u palačinki
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zlatna piletina
Bruskete s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Blagdanska rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Riba u škartocu
Mirisna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina sa šafranom
Lignje na šumskom rižotu
Roštilj s umakom Romesco
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti mediteraneo
Mini lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s kozjim sirom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Ramstek s povrćem
Svinjski file s grila
Bruskete od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Finska - Juha s lososom
Ljetni lungić
Lignji po gosposki
Proljetna janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke