Meni Search

Superwoman

Odresci u umaku s češnjakom

Svinjski file s grila
Finska - Juha s lososom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Roštilj s umakom Romesco
Pileći gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Šampinjoni u palačinki
Lazanje u tavi
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Energetske kuglice s kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Mini shepherd's pie
Hrskava pileća krilca
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Manastirski đuveč
Mladi krumpir s ajvarom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u pivu
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tuna burger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dječje lazanje
Male teleće pitice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bugarska pita od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Brancinovo oko
Teriyaki piletina
Dip od južnog voća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pohani zamotuljci
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Goveđa rebarca sa zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Obojeni hamburger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani tofu s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Bakalar s krumpirom
Brudet
Blagdanska rolada
Špageti na kineski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Riblji ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Srneći file na salatu
Hrskavo pečeno pile
Piletina s mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slatka patka
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti mediteraneo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina na padelu
Bruskete od cvjetače
Sočna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Gulaš od oslića i povrća
Piletina Kiev
Rebarca s graškom
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Marinirane srdele
Fish&Chips u tortilji
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Cous-cous s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Riba u škartocu
Kunić na bijelo
Bruskete s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Skandinavske rolice s cimetom
Punjena teleća prsa
Ljetni lungić
Lignji po gosposki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bouillabaisse
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke