Meni Search

Superwoman

Odresci u umaku s češnjakom

Blagdanska rolada
Riba u škartocu
Popečci od cvjetače
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Marinirane srdele
Pileći bataci s umakom od luka
Brancinovo oko
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u pivu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina Kiev
Teriyaki piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižini ravioli s mozzarellom
Pogača sa sardinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grill vratina u sendviču
Hrskavo pečeno pile
Špageti na kineski način
Sočna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Špageti mediteraneo
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileći gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Male teleće pitice
Zlatna piletina
Svinjski file s grila
Lignji po gosposki
Pureća rolada s mlincima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cous-cous s povrćem
Finska - Juha s lososom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kaštelanski makaruni
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s dagnjama
Šampinjoni u palačinki
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani tofu s povrćem
Ljetni ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramstek s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Brownie s kajenskim paprom
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dip od južnog voća
Pizza sirni jastučići
Svinjski gulaš
Rebarca s graškom
Bugarska pita od krumpira
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bruskete od cvjetače
BBQ cheeseburger
Slatka patka
Energetske kuglice s kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Mirisna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Ljetni lungić
Bouillabaisse
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini lazanje
Piletina s mascarponeom
Hrskavi trokuti
Srneći file na salatu
Kunić na bijelo
Brudet
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
Piletina sa šafranom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pašticada voli penne a ti mene
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Riblji ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kroketi od piletine
Piletina s kozjim sirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bakalar s krumpirom
Tuna burger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Goveđa rebarca sa zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete s povrćem
Mini shepherd's pie
Punjena teleća prsa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Obojeni hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Skandinavske rolice s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke