Meni Search

Superwoman

Odresci u umaku s češnjakom

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lazanje u tavi
Pašticada voli penne a ti mene
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Popečci od cvjetače
Bruskete s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Kunić na bijelo
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Obojeni hamburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavo pečeno pile
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Gulaš od oslića i povrća
Energetske kuglice s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuglice od riže i svježeg sira
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Finska - Juha s lososom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni lungić
Dip od južnog voća
Rižoto s dagnjama
Salata s mljevenim mesom
Špageti na kineski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Brownie s kajenskim paprom
Manastirski đuveč
Riba u škartocu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teriyaki piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slatka patka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramsteak u seksi umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s mascarponeom
Pohani zamotuljci
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna pureća rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Marinirane srdele
Piletina s kozjim sirom
Hrskavi trokuti
Ramstek s povrćem
Kaštelanski makaruni
Mirisna pureća rolada
Srneći file na salatu
Riblji ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brusketa s avokadom
Goveđa rebarca sa zeljem
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Punjena teleća prsa
BBQ cheeseburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cous-cous s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Brudet
Piletina u pivu
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Zlatna piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bouillabaisse
Lignji po gosposki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Pureća rolada s mlincima
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s grila
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina Kiev
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Tuna burger
Brancinovo oko
Male teleće pitice
Bruskete od cvjetače
Rebarca s graškom
Odresci s umakom od kupina
Pogača sa sardinom
Mini shepherd's pie
Pohani tofu s povrćem
Blagdanska rolada
Špageti mediteraneo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s grilla
Bakalar s krumpirom
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tri vrste gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke