Meni Search

Superwoman

Odresci u umaku s češnjakom

BBQ cheeseburger
Pohani tofu s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u škartocu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Manastirski đuveč
Teleći odresci u umaku od višanja
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski file s grila
Piletina sa šafranom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s mascarponeom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Grill vratina u sendviču
Piletina s kozjim sirom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani zamotuljci
Pizza sirni jastučići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Riblji ražnjići
Bruskete s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brudet
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileći bataci s umakom od luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavo pečeno pile
Velika Britanija - Pastirska pita
Zlatna piletina
Svinjski gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Marinirane srdele
Lignji po gosposki
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bouillabaisse
Janjetina s medom od kadulje
Srneći file na salatu
Kuglice od riže i svježeg sira
Finska - Juha s lososom
Rezanci s krušnim mrvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Pogača sa sardinom
Brusketa s avokadom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci s umakom od kupina
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od cvjetače
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileća prsa punjena čvarcima
Jabučni krumpirići s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lazanje u tavi
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tuna burger
Bruskete od cvjetače
Dječje lazanje
Male teleće pitice
Rebarca s graškom
Mirisna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Teriyaki piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kaštelanski makaruni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Punjena teleća prsa
Piletina u pivu
Energetske kuglice s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni lungić
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Rižoto s dagnjama
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Dip od južnog voća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti na kineski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slatka patka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Cous-cous s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Mladi krumpir s ajvarom
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Bakalar s krumpirom
Hrskava pileća krilca
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Obojeni hamburger
Rebarca s grilla
Brancinovo oko
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti mediteraneo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileći gulaš
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Mini shepherd's pie
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke