Meni Search

Superwoman

Odresci u umaku s češnjakom

Finska - Juha s lososom
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni ražnjići
Rižoto s dagnjama
Pileći bataci s umakom od luka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riblji ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rebarca s graškom
Mirisna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Obojeni hamburger
Brusketa s avokadom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lazanje u tavi
Rižini ravioli s mozzarellom
Fish&Chips u tortilji
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice na ražnjiću
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Svinjski file s grila
Tuna burger
Srneći file na salatu
Salata s mljevenim mesom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pogača sa sardinom
Rebarca s grilla
Ljetni lungić
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Cous-cous s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Šampinjoni u palačinki
Kroketi od piletine
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Slatka patka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina sa šafranom
Pašticada voli penne a ti mene
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brownie s kajenskim paprom
Male teleće pitice
Mini shepherd's pie
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Punjena teleća prsa
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bakalar s krumpirom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje na šumskom rižotu
Odresci s umakom od kupina
Skandinavske rolice s cimetom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski gulaš
Špageti na kineski način
Dip od južnog voća
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Zlatna piletina
Lignji po gosposki
Riba u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Kunić na bijelo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Piletina u pivu
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Teriyaki piletina
Grill vratina u sendviču
Bruskete od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Gulaš od oslića i povrća
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bugarska pita od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brudet
Brancinovo oko
Bouillabaisse
Piletina s kozjim sirom
Popečci od cvjetače
Blagdanska rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirane srdele
Pureća rolada s mlincima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke