Meni Search

Superwoman

Odresci u umaku s češnjakom

Rebarca s grilla
Marinirane srdele
Mini lazanje
Zlatna piletina
Srneći file na salatu
Hrskava pileća krilca
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramsteak u seksi umaku
Slatka patka
Rižoto s tri vrste gljiva
Špageti mediteraneo
Sočni pureći ražnjići
Kroketi od piletine
Pohani zamotuljci
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s dagnjama
Pohani tofu s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignji po gosposki
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni lungić
Pileći gulaš
Dječje lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski gulaš
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
Energetske kuglice s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Špageti na kineski način
Lazanje u tavi
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bakalar s krumpirom
Mladi krumpir s ajvarom
Mirisna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Male teleće pitice
Obojeni hamburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Rebarca s graškom
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dip od južnog voća
Punjena teleća prsa
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Riba u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada voli penne a ti mene
Teriyaki piletina
Brudet
Odresci s umakom od kupina
Brownie s kajenskim paprom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kunić na bijelo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cous-cous s povrćem
Proljetna janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tuna burger
Hrskavo pečeno pile
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek s povrćem
Popečci od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riblji ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bouillabaisse
Goveđa rebarca sa zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete od cvjetače
Piletina u pivu
Lignje na šumskom rižotu
BBQ cheeseburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mljevenim mesom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Pogača sa sardinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brancinovo oko
Bugarska pita od krumpira
Mini shepherd's pie
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bruskete s povrćem
Svinjski file s grila
Finska - Juha s lososom
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke