Meni Search

Lagana depra

Odresci u umaku s češnjakom

Ražnjići od lososa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rebarca s grilla
Pohani zamotuljci
Fino varivo v loncu
Zapečeni poriluk
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Mirisni prilog iz pećnice
Hrskave tortice od krumpira
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Meksička party salata
Juha od gljiva
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto tortice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Špageti na kineski način
Mladi krumpir s ajvarom
Caponata alla Podravka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Riblja juha s Malte
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina sa šafranom
Lazanje u tavi
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pečena janjetina s bademima
Zimski punč
Teletina s pirjanim povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Piletina s povrćem
Slatki lungić
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Uskršnja šunka na zabavan način
Španjolski migas s bundevom
Rajčica s kukuruzom
Mediteranska rapsodija
Dječje lazanje
Teriyaki piletina
Juha od rikule i račića
Lungić u sendviču
Ciganski odrezak
Grill vratina u sendviču
Tjestenina u finom umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s povrćem
Voćna salata s piletinom
Sočni pureći ražnjići
Pileća krilca s Coca-Colom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Povrtni lonac
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić s povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mesne okruglice na ražnjiću
Švicarska juha sa sirom
Crveno ljetno varivo
Povrtni ražnjići
Hrskava pileća krilca
File steak na povrću
Piletina na tajlandski način
Palamida s čilijem i mangom
Salata sa skutom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Juha od kelja sa sirom
Pohane paprike
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Piletina Kiev
Punjene tikve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena piletina s limunom
Marinirano svinjsko pečenje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Biftek rolice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrenovke u panceti
Osvježavajuća juha od krastavaca
Šampinjoni u palačinki
Marokanska salata s cous-cousom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slasni BBQ burgeri
Pileća prsa iz pećnice
Blagdanski rižoto s bakalarom
Mesne okruglice
Empanade s pestom
Palačinke s nadjevom od riže
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Zabavni kineski ravioli
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Salata s neobičnim preljevom
Dalmatinska simfonija
Špageti s acetom balsamicom
Tjestenina fuži s tartufima
Grčka seljačka salata
Riža s tunom
Cous-cous s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Finska - Juha s lososom
BBQ Steak & chips
Piletina s mascarponeom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Dagnje na buzaru
Polupunjene paprike
Salata od quinoe i povrća
Pita s crnim pivom
Čarobna ljetna piletina
Senf s paprikama
Rižoto s tunom
Sočna aromatična torta
Rižoto na španjolski način
Fina pikantna piletina
Rosti
Pileći štapići u ketchupu
Pohana skuta
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Dip od južnog voća
Špinatova juha s feta sirom
Sunčani užitak mediterana
Salata s okruglicama od sira
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata od tune i krastavaca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marinirana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Govedina s lukom
Piletina s pistacijama
Nadjevene lignje
Svinjski gulaš
Riba u bijelom umaku
Singapurski ljuti omlet
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke