Meni Search

Fitness freak

Orada s krumpirom i mladim lukom

Salata s okruglicama od sira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Beskvasne calzone
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata od tune i povrća
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete od cvjetače
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Tagliatelle s pečenim povrćem
Krem juha od tikvica
Crveno ljetno varivo
Rolice od blitve
Nadjevene lignje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Bruskete s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Grčka seljačka salata
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Tjestenina mediterana
Osvježavajuća juha od krastavaca
Vol-au-vent s gljivama
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od pečene rotkvice sa medom
Roštilj s umakom Romesco
Ljetna pileća salata
Caponata alla Podravka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cartoccio od bijele ribe
Mediteranska rapsodija
Kozice s rižom
Račići na posteljici od povrća
Oslić s maslinama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od lososa
Rižoto na španjolski način
Meksička party salata
Brusketa s avokadom
Mirisni prilog iz pećnice
Teriyaki piletina
Fina pikantna piletina
Polupunjene paprike
Salata od quinoe i povrća
Čarobna ljetna piletina
Grill povrće na salatu
Rižoto s tri vrste gljiva
Salata s neobičnim preljevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Mediteranski grill
Polpete od slanutka s kurkumom
Čudotvorni čaj za detoks
Sočni pureći ražnjići
Palamida s čilijem i mangom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski špageti
Špageti s acetom balsamicom
Topla salata barba Frane
Salata sa skutom
Vege odresci s marinadom
Juha od kelja sa sirom
Pita s crnim pivom
Osvježavajući smoothie
Grill oslić u aromatičnoj korici
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pikantne grickalice
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni ražnjići
Ljubavne šurlice
Popečci od tikvica
Popečci od cvjetače
Ljetni lungić
Salata s mora
Cous-cous s povrćem
Kaštelanski makaruni
Juha od bundeve s jabukom
Riblja juha s Malte
Rižoto s tunom
Marokanska salata s cous-cousom
Ljetni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Brancinovo oko
Punjeni filet brancina
Dip od južnog voća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u finom mediteranskom umaku
Brzi detoks doručak
Kineska juha s račićima i gljivama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zelena torta
Kokošja juha s požirakima
Salata od liganja
Proljetno meso i povrće iz woka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirana piletina s roštilja
Finska - Juha s lososom
Brzo jelo od teletine i povrća
Prilog od prokulica
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Energetske kuglice s kurkumom
Zapečena ricotta
Lignje s povrćem i smokvama
Raskošna ljetna tava
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke