Meni Search

Macho

Orada s krumpirom i mladim lukom

Kotleti u pivskom umaku
Dagnje na buzaru
Šampinjoni u palačinki
Pita s crnim pivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Medeni teleći kotleti
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći štapići u ketchupu
Slatki lungić
Marinirano svinjsko pečenje
Pizza s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Delikatesna junetina na češki
Teletina s pirjanim povrćem
Hrenovke u panceti
Piletina sa šafranom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ramstek s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Špageti na kineski način
Lungić u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjevene lignje
Slasni BBQ burgeri
Pohani zamotuljci
Odresci u umaku s češnjakom
Dip od južnog voća
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pureća rolada s mlincima
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina u pivu
Piletina s mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
File steak na povrću
Mesne okruglice na ražnjiću
Velika Britanija - Pastirska pita
Marinirana piletina s roštilja
Mini lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teriyaki piletina
Biftek rolice
Pileća krilca s roštilja
Kotlovina
Čarobna ljetna piletina
Pirjani kunić
Janjetina na padelu
Špageti s acetom balsamicom
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Blagdanska rolada
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Brancinovo oko
Irska janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Kotlet s varivom od leće
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pohani tofu s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odrezak s umakom chimichurri
Zabavni kineski ravioli
Juha od gljiva
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Palačinke s nadjevom od riže
Bakalar s krumpirom
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Obojeni hamburger
Macho hamburger
Pileća prsa iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavi trokuti
Govedina s lukom
Pašticada
Ribarska popara
Punjene tikve
Pileća krilca s Coca-Colom
Rebarca s grilla
Lungić s povrćem
Mirisna pureća rolada
Kuhana govedina s umakom od hrena
Salata od tune i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke