Meni Search

Macho

Orada s krumpirom i mladim lukom

Obojeni hamburger
Palačinke s nadjevom od riže
Odrezak s umakom chimichurri
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pašticada
Govedina s lukom
Pileća krilca s roštilja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Delikatesna junetina na češki
Piletina s nadjevom od ajvara
Ribarska popara
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Pohani zamotuljci
Proljetna janjetina
Ramstek s povrćem
Lungić s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Dagnje na buzaru
Teletina s pirjanim povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Teriyaki piletina
Pizza s tunom
Marinirana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Šampinjoni u palačinki
Pileća prsa iz pećnice
Salata od tune i povrća
Lungić u sendviču
Janjetina na padelu
Rebarca s grilla
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kotlet s varivom od leće
Svinjski file s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pirjani kunić
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatki lungić
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u pivu
Odresci u umaku s češnjakom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Kobasica u pivu i pecivu
Zabavni kineski ravioli
Grill vratina u sendviču
Mirisna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Juha od gljiva
Sočni pureći ražnjići
Dip od južnog voća
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Pileći štapići u ketchupu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Roštilj s umakom Romesco
Macho hamburger
Punjene tikve
Bakalar s krumpirom
Pureća rolada s mlincima
Umak od limete (Molho de limao)
Marinirano svinjsko pečenje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zlatna piletina
Hrskavi trokuti
Ljetni ražnjići
Kotlovina
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Irska janjetina
Kotleti u pivskom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća krilca s Coca-Colom
Hrenovke u panceti
Biftek rolice
Špageti s acetom balsamicom
Blagdanska rolada
Odresci s umakom od kupina
Pita s crnim pivom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s mascarponeom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Nadjevene lignje
Medeni teleći kotleti
Slasni BBQ burgeri
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti na kineski način
File steak na povrću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke