Meni Search

Macho

Orada s krumpirom i mladim lukom

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći štapići u ketchupu
Punjene tikve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Marinirana piletina s roštilja
Odresci s umakom od kupina
Špageti s acetom balsamicom
Mladi krumpir s ajvarom
Meksička party salata
File steak na povrću
Medeni teleći kotleti
Marinirano svinjsko pečenje
Lungić u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ribarska popara
Dagnje na buzaru
Pureća rolada s mlincima
Hrenovke u panceti
Teletina s pirjanim povrćem
Zlatna piletina
Odrezak s umakom chimichurri
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci u umaku s češnjakom
Kotleti u pivskom umaku
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Kotlet s varivom od leće
Teleći savici u umaku od grejpa
Pita s crnim pivom
Dip od južnog voća
Umak od limete (Molho de limao)
Macho hamburger
Slasni BBQ burgeri
Lungić s povrćem
Pohani zamotuljci
Rebarca s grilla
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bakalar s krumpirom
Govedina s lukom
Mirisna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Grill vratina u sendviču
Irska janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Biftek rolice
Čarobna ljetna piletina
Pileća krilca s Coca-Colom
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća krilca s roštilja
Piletina s mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kotlovina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočni pureći ražnjići
Kroketi od piletine
Ramstek s povrćem
Pašticada
Kuhana govedina s umakom od hrena
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brancinovo oko
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Salata od tune i povrća
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Nadjevene lignje
Obojeni hamburger
Piletina u pivu
Šampinjoni u palačinki
Piletina s nadjevom od ajvara
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileća prsa iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Piletina sa šafranom
Pizza s tunom
Kobasica u pivu i pecivu
Proljetna janjetina
Pirjani kunić
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Slatki lungić
Ljetni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Delikatesna junetina na češki
Teriyaki piletina
Ramsteak u seksi umaku
Špageti na kineski način
Juha od gljiva
Palačinke s nadjevom od riže
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke