Meni Search

Fitness freak

Orada s krumpirom i mladim lukom

Pita s crnim pivom
Popečci od tikvica
Kaštelanski makaruni
Fina pikantna piletina
Beskvasne calzone
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Vege odresci s marinadom
Nadjevene lignje
Raskošna ljetna tava
Palamida s čilijem i mangom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Prilog od prokulica
Mediteranski špageti
Ljetna pileća salata
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rižoto s tunom
Račići na posteljici od povrća
Mediteranska rapsodija
Bruskete od cvjetače
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Lignje s povrćem i smokvama
Meksička party salata
Brusketa s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Osvježavajuća juha od krastavaca
Cartoccio od bijele ribe
Salata od tune i povrća
Bruskete s povrćem
Rolice od blitve
Grill povrće na salatu
Čudotvorni čaj za detoks
Topla salata barba Frane
Roštilj s umakom Romesco
Kineska juha s račićima i gljivama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rižoto na španjolski način
Špageti s acetom balsamicom
Tjestenina mediterana
Polupunjene paprike
Crveno ljetno varivo
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s tri vrste gljiva
Juha od bundeve s jabukom
Zapečena ricotta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljubavne šurlice
Proljetno meso i povrće iz woka
Energetske kuglice s kurkumom
Krem juha od tikvica
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cous-cous s povrćem
Punjeni filet brancina
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s mora
Salata od pečene rotkvice sa medom
Grdobina u pikantnoj šalši
Marinirana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Belgija - Salade Liégeoise
Ljetni lungić
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od quinoe i povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Riblja juha s Malte
Caponata alla Podravka
Vol-au-vent s gljivama
Brzi detoks doručak
Salata s okruglicama od sira
Mediteranski grill
Mirisni prilog iz pećnice
Kokošja juha s požirakima
Teriyaki piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina u finom mediteranskom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Popečci od cvjetače
Povrtni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Polpete od slanutka s kurkumom
Brzo jelo od teletine i povrća
Pikantne grickalice
Kozice s rižom
Dip od južnog voća
Osvježavajući smoothie
Juha od kelja sa sirom
Ljetni ražnjići
Ražnjići od lososa
Oslić s maslinama
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od liganja
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Finska - Juha s lososom
Zelena torta
Brancinovo oko
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Grčka seljačka salata
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Salata sa skutom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke