Meni Search

Superman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Dip od južnog voća
Mirisna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u pivu
Kuglice od riže i svježeg sira
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Srneći file na salatu
Teleći odresci u umaku od višanja
Kokošja juha s požirakima
Brancinovo oko
Ramstek i salata s roštilja
Svinjski file s povrćem
Finska - Juha s lososom
Lignje na šumskom rižotu
Pureća rolada s mlincima
Ramstek s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjevene lignje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Hrskava pileća krilca
Pileći gulaš
Salata s mljevenim mesom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Piletina Kiev
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ljetni lungić
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina u finom umaku
Pohani zamotuljci
Pašticada s njokima
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Proljetna janjetina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bruskete s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Pileća prsa punjena čvarcima
Mladi krumpir s ajvarom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavo pečeno pile
Špageti mediteraneo
Blagdanska rolada
Piletina s mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Riba u škartocu
Slatka patka
Svinjski file s grila
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Janjetina na padelu
Popečci od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mini lazanje
Piletina s nadjevom od ajvara
Pita s muškatnom bundevom i makom
Goveđa rebarca sa zeljem
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti na kineski način
Koprivnički odojak
Piletina u aromatičnom omotaču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ cheeseburger
Sočna pureća rolada
Kunić na bijelo
Obojeni hamburger
Rebarca s grilla
Kroketi od piletine
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa sezonskim povrćem
Dječje lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Rebarca s graškom
Velika Britanija - Pastirska pita
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Macho hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teriyaki piletina
Tuna burger
Manastirski đuveč
Rižoto s dagnjama
Bruskete od cvjetače
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavi trokuti
Svinjski gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke