Meni Search

Superman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Hrskavi trokuti
Ljetni lungić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u škartocu
Pileća prsa iz pećnice
Teriyaki piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Brancinovo oko
Bruskete s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Proljetna janjetina
Piletina s nadjevom od ajvara
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočni pureći ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slatka patka
Koprivnički odojak
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada s njokima
Srneći file na salatu
Piletina s mascarponeom
Pileća prsa punjena čvarcima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavo pečeno pile
Fish&Chips u tortilji
Sočna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti mediteraneo
Pohani tofu s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ cheeseburger
Kunić na bijelo
Rižoto s tri vrste gljiva
Vratina sa sezonskim povrćem
Pureća rolada s mlincima
Goveđa rebarca sa zeljem
Blagdanska rolada
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mirisna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dip od južnog voća
Rebarca s graškom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina Kiev
Rižoto s dagnjama
Pileći gulaš
Piletina sa šafranom
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete od cvjetače
Tuna burger
Bugarska pita od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti na kineski način
Piletina s kozjim sirom
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kokošja juha s požirakima
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci s umakom od kupina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lazanje u tavi
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Macho hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramstek i salata s roštilja
Obojeni hamburger
Zlatna piletina
Ramstek s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od cvjetače
Ljetni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Finska - Juha s lososom
Ramsteak u seksi umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s grila
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brownie s kajenskim paprom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani zamotuljci
Piletina u pivu
Tjestenina u finom umaku
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kruh od cvjetače s kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s grilla
Pita s muškatnom bundevom i makom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke