Meni Search

Superman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Brownie s kajenskim paprom
Piletina s kozjim sirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Hrskava pileća krilca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s grilla
Hrskavi trokuti
Piletina s nadjevom od ajvara
Kokošja juha s požirakima
Slatka patka
Lignje na šumskom rižotu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni lungić
Fish&Chips u tortilji
Bruskete s povrćem
Hrskavo pečeno pile
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s dagnjama
Pašticada s njokima
Tuna burger
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Grill vratina u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek i salata s roštilja
BBQ cheeseburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjevene lignje
Macho hamburger
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Obojeni hamburger
Špageti mediteraneo
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina s medom od kadulje
Lazanje u tavi
Meksička party salata
Popečci od cvjetače
Kroketi od piletine
Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa sezonskim povrćem
Janjetina na padelu
Ramstek s povrćem
Svinjski file s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u aromatičnom omotaču
Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s graškom
Pileća prsa iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s grila
Špageti na kineski način
Kaštelanski makaruni
Rižoto s tri vrste gljiva
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zlatna piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Dip od južnog voća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u pivu
Koprivnički odojak
Teriyaki piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Finska - Juha s lososom
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina u finom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Dječje lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileća prsa punjena čvarcima
Roštilj s umakom Romesco
Odresci s umakom od kupina
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski gulaš
Bugarska pita od krumpira
Ljetni ražnjići
Bruskete od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Manastirski đuveč
Pileći gulaš
Riba u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani zamotuljci
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Srneći file na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke