Meni Search

Superman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Svinjski file s grila
Pizza sirni jastučići
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti mediteraneo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zlatna piletina
Grill vratina u sendviču
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje na šumskom rižotu
Pureća rolada s mlincima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Svinjski gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći gulaš
Jabučni krumpirići s cimetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Proljetna janjetina
Rebarca s graškom
Janjetina s medom od kadulje
Špageti na kineski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ cheeseburger
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s dagnjama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od cvjetače
Macho hamburger
Ljetni ražnjići
Ramstek s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Srneći file na salatu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dip od južnog voća
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek i salata s roštilja
Mladi krumpir s ajvarom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina sa sezonskim povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileća prsa iz pećnice
Dječje lazanje
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Mirisna pureća rolada
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni lungić
Hrskavi trokuti
Brownie s kajenskim paprom
Blagdanska rolada
Rebarca s grilla
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani tofu s povrćem
Teriyaki piletina
Obojeni hamburger
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina sa šafranom
Finska - Juha s lososom
Tuna burger
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Goveđa rebarca sa zeljem
Riba u škartocu
Pašticada s njokima
Kokošja juha s požirakima
Odresci s umakom od kupina
Hrskavo pečeno pile
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lazanje u tavi
Koprivnički odojak
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani zamotuljci
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Meksička party salata
Piletina s kozjim sirom
Slatka patka
Piletina u pivu
Tjestenina u finom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke