Meni Search

Superman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Kolinjsko zelje s frišketinom
Brusketa s avokadom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Grill vratina u sendviču
Piletina u aromatičnom omotaču
Teriyaki piletina
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Goveđa rebarca sa zeljem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pašticada s njokima
Manastirski đuveč
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ cheeseburger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s graškom
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s tri vrste gljiva
Pohani tofu s povrćem
Obojeni hamburger
Lazanje u tavi
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s mascarponeom
Riba u škartocu
Ljetni lungić
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća prsa iz pećnice
Bruskete s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Koprivnički odojak
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mirisna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Dječje lazanje
Zlatna piletina
Kroketi od piletine
Bruskete od cvjetače
Hrskavo pečeno pile
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rebarca s grilla
Popečci od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Tuna burger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s toplom salatom od šparoga
Macho hamburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti na kineski način
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski gulaš
Jabučni krumpirići s cimetom
Srneći file na salatu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Slatka patka
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s kozjim sirom
Ramstek i salata s roštilja
Vratina sa sezonskim povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani zamotuljci
Ramstek s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Meksička party salata
Dip od južnog voća
Lignje na šumskom rižotu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjevene lignje
Finska - Juha s lososom
Kokošja juha s požirakima
Pileći gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s grila
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavi trokuti
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Tjestenina u finom umaku
Rižoto s dagnjama
Piletina u pivu
Sočna pureća rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Blagdanska rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke