Meni Search

Superman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s dagnjama
Ramstek s povrćem
Blagdanska rolada
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Janjetina na padelu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Bruskete od cvjetače
Hrskavi trokuti
Pureća rolada s mlincima
Sočni pureći ražnjići
Dječje lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bugarska pita od krumpira
Bruskete s povrćem
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina Kiev
Svinjski file s grila
Brownie s kajenskim paprom
Piletina sa šafranom
Tuna burger
Pileći gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s kozjim sirom
Špageti na kineski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brancinovo oko
Kokošja juha s požirakima
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u aromatičnom omotaču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Macho hamburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski gulaš
Obojeni hamburger
Proljetna janjetina
Tjestenina u finom umaku
Slatka patka
Mini lazanje
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskava pileća krilca
Riba u škartocu
Pileća prsa iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Zlatna piletina
Teriyaki piletina
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Ramsteak u seksi umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pašticada s njokima
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuglice od riže i svježeg sira
Pizza sirni jastučići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s grilla
Piletina s mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Mladi krumpir s ajvarom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek i salata s roštilja
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti mediteraneo
Finska - Juha s lososom
Velika Britanija - Pastirska pita
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Dip od južnog voća
Meksička party salata
Mirisna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Srneći file na salatu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lazanje u tavi
Ljetni lungić
BBQ cheeseburger
Pohani zamotuljci
Fish&Chips u tortilji
Piletina u pivu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mljevenim mesom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Koprivnički odojak
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke