Meni Search

Superman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Piletina u aromatičnom omotaču
Rezanci s krušnim mrvicama
Macho hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rebarca s grilla
Skandinavske rolice s cimetom
Pileći gulaš
Svinjski file s grila
Meksička party salata
Kokošja juha s požirakima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramsteak u seksi umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Kunić na bijelo
Rižoto s tri vrste gljiva
Lazanje u tavi
Vratina sa sezonskim povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Salata s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Dip od južnog voća
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetna janjetina
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramstek i salata s roštilja
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Hrskava pileća krilca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti mediteraneo
Kaštelanski makaruni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto s dagnjama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina sa šafranom
Pašticada s njokima
Bruskete s povrćem
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Pureća rolada s mlincima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s graškom
Tjestenina u finom umaku
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s kozjim sirom
BBQ cheeseburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći savici u umaku od grejpa
Koprivnički odojak
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Manastirski đuveč
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavo pečeno pile
Teriyaki piletina
Slatka patka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fish&Chips u tortilji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Srneći file na salatu
Pohani zamotuljci
Popečci od cvjetače
Svinjski gulaš
Odresci s umakom od kupina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mirisna pureća rolada
Finska - Juha s lososom
Piletina u pivu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti na kineski način
Zlatna piletina
Obojeni hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni lungić
Sočni pureći ražnjići
Bruskete od cvjetače
Dječje lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brownie s kajenskim paprom
Brancinovo oko
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riba u škartocu
Pileći bataci s umakom od luka
Tuna burger
Bugarska pita od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke