Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Bakalar s krumpirom
Grill vratina u sendviču
Dječje lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Teriyaki piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna pureća rolada
Riblji ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tuna burger
Zlatna piletina
Bugarska pita od krumpira
Bouillabaisse
Mini lazanje
Rebarca s graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s kozjim sirom
BBQ cheeseburger
Pogača sa sardinom
Šampinjoni u palačinki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Srneći file na salatu
Špageti na kineski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u pivu
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Marinirane srdele
Pileći gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mljevenim mesom
Pohani zamotuljci
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od cvjetače
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto s dagnjama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina Kiev
Meksička party salata
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s medom od kadulje
Finska - Juha s lososom
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Cous-cous s povrćem
Manastirski đuveč
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski file s grila
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
Lignji po gosposki
Lazanje u tavi
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u škartocu
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Roštilj s umakom Romesco
Brudet
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s grilla
Goveđa rebarca sa zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Punjena teleća prsa
Bruskete s povrćem
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavi trokuti
Obojeni hamburger
Hrskavo pečeno pile
Gulaš od oslića i povrća
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bruskete od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mladi krumpir s ajvarom
Slatka patka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brownie s kajenskim paprom
Mirisna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni lungić
Male teleće pitice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci s umakom od kupina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini shepherd's pie
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kroketi od piletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti mediteraneo
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s mascarponeom
Pureća rolada s mlincima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke