Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s dagnjama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Mini shepherd's pie
Dip od južnog voća
Bouillabaisse
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Punjena teleća prsa
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s toplom salatom od šparoga
Salata s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lazanje u tavi
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramsteak u seksi umaku
Odresci s umakom od kupina
Finska - Juha s lososom
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Gulaš od oslića i povrća
Cous-cous s povrćem
Lignji po gosposki
Špageti na kineski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Blagdanska rolada
Pohani zamotuljci
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brusketa s avokadom
Slatka patka
Svinjski file s grila
Mirisna pureća rolada
Bakalar s krumpirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s mascarponeom
Pogača sa sardinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u škartocu
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Sočni pureći ražnjići
Tuna burger
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Meksička party salata
Teriyaki piletina
Dječje lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Špageti mediteraneo
Popečci od cvjetače
Zlatna piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rebarca s grilla
Hrskava pileća krilca
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek s povrćem
Brancinovo oko
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pureća rolada s mlincima
Mini lazanje
Brudet
Mladi krumpir s ajvarom
Riblji ražnjići
Piletina sa šafranom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavo pečeno pile
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ cheeseburger
Svinjski gulaš
Energetske kuglice s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Proljetna janjetina
Rebarca s graškom
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći gulaš
Marinirane srdele
Teleći odresci u umaku od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete s povrćem
Piletina Kiev
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s kozjim sirom
Odresci u umaku s češnjakom
Obojeni hamburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u pivu
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Srneći file na salatu
Male teleće pitice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke