Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od cvjetače
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Kuglice od riže i svježeg sira
Slatka patka
Svinjski gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pogača sa sardinom
Kroketi od piletine
Mirisna pureća rolada
Ljetni lungić
Piletina sa šafranom
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Hrskavo pečeno pile
Špageti mediteraneo
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dip od južnog voća
Lignje na šumskom rižotu
Energetske kuglice s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s grila
Teleći odresci u umaku od višanja
Finska - Juha s lososom
Bugarska pita od krumpira
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni ražnjići
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dječje lazanje
Riblji ražnjići
Zlatna piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Lazanje u tavi
Sočni pureći ražnjići
Marinirane srdele
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Manastirski đuveč
Piletina s mascarponeom
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ cheeseburger
Mini lazanje
Teriyaki piletina
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani tofu s povrćem
Piletina u pivu
Tuna burger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskava pileća krilca
Bakalar s krumpirom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto s dagnjama
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci s umakom od kupina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Obojeni hamburger
Rebarca s grilla
Riba u škartocu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s kozjim sirom
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Pileći gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Brudet
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti na kineski način
Brownie s kajenskim paprom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Grill vratina u sendviču
Kaštelanski makaruni
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignji po gosposki
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rebarca s graškom
Male teleće pitice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bouillabaisse
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cous-cous s povrćem
Pohani zamotuljci
Punjena teleća prsa
Ramstek s povrćem
Brancinovo oko
Rižoto s tri vrste gljiva
Salata s mljevenim mesom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavi trokuti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Gulaš od oslića i povrća
Proljetna janjetina
Mini shepherd's pie
Srneći file na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke