Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Tjestenina fuži s tartufima
Energetske kuglice s kurkumom
Blagdanska rolada
Dječje lazanje
Brownie s kajenskim paprom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete od cvjetače
Male teleće pitice
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci u umaku s češnjakom
Pureća rolada s mlincima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s grila
Dip od južnog voća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Roštilj s umakom Romesco
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s graškom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u pivu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bouillabaisse
Popečci od cvjetače
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Marinirane srdele
Finska - Juha s lososom
Lignje na šumskom rižotu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kroketi od piletine
BBQ cheeseburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Pileća prsa punjena čvarcima
Slatka patka
Bugarska pita od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Riba u škartocu
Mini shepherd's pie
Manastirski đuveč
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek s povrćem
Svinjski gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti mediteraneo
Teriyaki piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Skandinavske rolice s cimetom
Pašticada voli penne a ti mene
Bakalar s krumpirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani zamotuljci
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileći gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Grill vratina u sendviču
Tuna burger
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina sa šafranom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bruskete s povrćem
Brudet
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s mascarponeom
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mljevenim mesom
Srneći file na salatu
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Lazanje u tavi
Odresci s umakom od kupina
Rižoto s dagnjama
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Obojeni hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavo pečeno pile
Rižoto s tri vrste gljiva
Punjena teleća prsa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Lignji po gosposki
Riblji ražnjići
Ljetni lungić
Šampinjoni u palačinki
Piletina s kozjim sirom
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Pogača sa sardinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke