Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Blagdanska rolada
Teriyaki piletina
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Bakalar s krumpirom
Pureća rolada s mlincima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brownie s kajenskim paprom
Proljetna janjetina
Riblji ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti mediteraneo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Male teleće pitice
Janjetina s medom od kadulje
Pohani zamotuljci
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Tuna burger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Skandinavske rolice s cimetom
Dip od južnog voća
Cous-cous s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Finska - Juha s lososom
Slatka patka
Rebarca s grilla
Svinjski file s povrćem
Kaštelanski makaruni
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s dagnjama
Pizza sirni jastučići
Odresci s umakom od kupina
Rižoto s tri vrste gljiva
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s kozjim sirom
Hrskava pileća krilca
Hrskavo pečeno pile
Sočni pureći ražnjići
Ljetni lungić
Goveđa rebarca sa zeljem
Dječje lazanje
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Punjena teleća prsa
Marinirane srdele
Lignje na šumskom rižotu
Pašticada voli penne a ti mene
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pogača sa sardinom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini shepherd's pie
Bruskete s povrćem
BBQ cheeseburger
Svinjski file s grila
Piletina sa šafranom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Šampinjoni u palačinki
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Salata s mljevenim mesom
Lignji po gosposki
Piletina s mascarponeom
Brudet
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lazanje u tavi
Obojeni hamburger
Mini lazanje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Špageti na kineski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Brusketa s avokadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kuglice od riže i svježeg sira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u pivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mladi krumpir s ajvarom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riba u škartocu
Ramstek s povrćem
Kunić na bijelo
Bouillabaisse
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke