Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Odresci s umakom od kupina
Piletina s kozjim sirom
Šampinjoni u palačinki
Pileća prsa punjena čvarcima
Roštilj s umakom Romesco
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kaštelanski makaruni
Pašticada voli penne a ti mene
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lazanje u tavi
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Riblji ražnjići
Brusketa s avokadom
Piletina u pivu
Meksička party salata
Svinjski file s grila
Ramsteak u seksi umaku
Hrskava pileća krilca
Špageti mediteraneo
Rižoto s dagnjama
Bakalar s krumpirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohani zamotuljci
Pureća rolada s mlincima
Piletina s mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Obojeni hamburger
Grill vratina u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brancinovo oko
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Finska - Juha s lososom
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s tri vrste gljiva
Pogača sa sardinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cous-cous s povrćem
Dječje lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Pileći bataci s umakom od luka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zlatna piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Skandinavske rolice s cimetom
Male teleće pitice
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bruskete od cvjetače
BBQ cheeseburger
Kunić na bijelo
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini shepherd's pie
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Energetske kuglice s kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižini ravioli s mozzarellom
Lignji po gosposki
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s graškom
Punjena teleća prsa
Bouillabaisse
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slatka patka
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata s mljevenim mesom
Tuna burger
Ljetni lungić
Brudet
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Gulaš od oslića i povrća
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Rebarca s grilla
Marinirane srdele
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teriyaki piletina
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Ramstek s povrćem
Mirisna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Hrskavo pečeno pile
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci u umaku od višanja
Riba u škartocu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke