Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Bruskete s povrćem
Hrskava pileća krilca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slatka patka
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Popečci od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s tri vrste gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Dječje lazanje
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Riba u škartocu
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Tuna burger
Pizza sirni jastučići
Piletina u aromatičnom omotaču
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti na kineski način
Brownie s kajenskim paprom
Pohani tofu s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dip od južnog voća
Mini lazanje
Pohani zamotuljci
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći gulaš
Bakalar s krumpirom
Piletina u pivu
Odresci u umaku s češnjakom
Finska - Juha s lososom
Brancinovo oko
Pogača sa sardinom
Lazanje u tavi
Kroketi od piletine
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice na ražnjiću
Obojeni hamburger
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Teriyaki piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brudet
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignji po gosposki
Mirisna pureća rolada
Riblji ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s grilla
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Gulaš od oslića i povrća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Piletina s kozjim sirom
Punjena teleća prsa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini shepherd's pie
Ljetni ražnjići
Ljetni lungić
Marinirane srdele
Male teleće pitice
Fish&Chips u tortilji
Rižini ravioli s mozzarellom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kuglice od riže i svježeg sira
Srneći file na salatu
Svinjski file s grila
Rebarca s graškom
Janjetina na padelu
Pašticada voli penne a ti mene
Pureća rolada s mlincima
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ cheeseburger
Manastirski đuveč
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski file s povrćem
Bouillabaisse
Cous-cous s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kaštelanski makaruni
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Odresci s umakom od kupina
Piletina s mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke