Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Goveđa rebarca sa zeljem
Tuna burger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u aromatičnom omotaču
Dip od južnog voća
Bruskete s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Marinirane srdele
Pohani zamotuljci
Lignje na šumskom rižotu
Bakalar s krumpirom
Finska - Juha s lososom
Lazanje u tavi
Pohani tofu s povrćem
Hrskava pileća krilca
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa punjena čvarcima
Mirisna pureća rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Brusketa s avokadom
Cous-cous s povrćem
Svinjski file s grila
Popečci od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavo pečeno pile
Piletina Kiev
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini shepherd's pie
Pileći gulaš
Teriyaki piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s dagnjama
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rebarca s graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s grilla
Sočni pureći ražnjići
Ramstek s povrćem
Špageti mediteraneo
Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Pogača sa sardinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavi trokuti
Dječje lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Pašticada voli penne a ti mene
Bruskete od cvjetače
Špageti na kineski način
Kunić na bijelo
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brudet
Punjena teleća prsa
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Fish&Chips u tortilji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s kozjim sirom
Ljetni ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Gulaš od oslića i povrća
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Male teleće pitice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Pureća rolada s mlincima
Meksička party salata
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bouillabaisse
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina fuži s tartufima
Slatka patka
Salata s mljevenim mesom
Rižini ravioli s mozzarellom
Proljetna janjetina
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zlatna piletina
Brancinovo oko
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s mascarponeom
Ljetni lungić
Riba u škartocu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u pivu
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski gulaš
Srneći file na salatu
BBQ cheeseburger
Lignji po gosposki
Brownie s kajenskim paprom
Riblji ražnjići
Obojeni hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke