Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Svinjski file s grila
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rebarca s graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Velika Britanija - Pastirska pita
Dječje lazanje
Cous-cous s povrćem
Rižoto s dagnjama
Špageti na kineski način
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u pivu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ cheeseburger
Sočna pureća rolada
Tuna burger
Sočni pureći ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Proljetna janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Jabučni krumpirići s cimetom
Gulaš od oslića i povrća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meksička party salata
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kaštelanski makaruni
Lazanje u tavi
Riba u škartocu
Ljetni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Slatka patka
Rezanci s krušnim mrvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mladi krumpir s ajvarom
Riblji ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Blagdanska rolada
Pureća rolada s mlincima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci u umaku s češnjakom
Pogača sa sardinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Punjena teleća prsa
Marinirane srdele
Mini lazanje
Svinjski file s povrćem
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileća prsa punjena čvarcima
Srneći file na salatu
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Lignji po gosposki
Roštilj s umakom Romesco
Pohani zamotuljci
Zlatna piletina
Rebarca s grilla
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Janjetina na padelu
Špageti mediteraneo
Hrskavo pečeno pile
Piletina u aromatičnom omotaču
Salata s mljevenim mesom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pašticada voli penne a ti mene
Mirisna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
Piletina sa šafranom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bouillabaisse
Dip od južnog voća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Rižini ravioli s mozzarellom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kunić na bijelo
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Obojeni hamburger
Brownie s kajenskim paprom
Male teleće pitice
Ljetni lungić
Piletina s kozjim sirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brudet
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete od cvjetače
Brusketa s avokadom
Piletina s mascarponeom
Popečci od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Mini shepherd's pie
Pizza sirni jastučići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teriyaki piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bakalar s krumpirom
Brancinovo oko
Ramstek s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke