Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Hrskavo pečeno pile
Lignje na šumskom rižotu
Piletina u aromatičnom omotaču
Pašticada voli penne a ti mene
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni lungić
Šampinjoni u palačinki
Lazanje u tavi
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina u pivu
Dječje lazanje
Riba u škartocu
Odresci s umakom od kupina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini shepherd's pie
Srneći file na salatu
Cous-cous s povrćem
Ramstek s povrćem
Pohani zamotuljci
Hrskavi trokuti
Bruskete s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s dagnjama
Popečci od cvjetače
Odresci u umaku s češnjakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Proljetna janjetina
Rižoto s tri vrste gljiva
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brancinovo oko
Velika Britanija - Pastirska pita
Meksička party salata
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Gulaš od oslića i povrća
Ljetni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Kroketi od piletine
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina s medom od kadulje
Blagdanska rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pogača sa sardinom
Energetske kuglice s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mljevenim mesom
Slatka patka
Riblji ražnjići
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Bakalar s krumpirom
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rebarca s grilla
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brownie s kajenskim paprom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Brudet
Špageti na kineski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Male teleće pitice
Svinjski file s grila
Piletina s kozjim sirom
Pileća prsa punjena čvarcima
Obojeni hamburger
Teriyaki piletina
Mini lazanje
Mirisna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Pureća rolada s mlincima
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti mediteraneo
Grill vratina u sendviču
Pileći gulaš
Tuna burger
Hrskava pileća krilca
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lignji po gosposki
Manastirski đuveč
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kolinjsko zelje s frišketinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Roštilj s umakom Romesco
Sočni pureći ražnjići
Bruskete od cvjetače
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski gulaš
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Finska - Juha s lososom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Marinirane srdele
Rezanci s krušnim mrvicama
Punjena teleća prsa
Svinjski file s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Kunić na bijelo
Bouillabaisse
BBQ cheeseburger
Dip od južnog voća
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s mascarponeom
Rižini ravioli s mozzarellom
Mladi krumpir s ajvarom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke