Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Punjena teleća prsa
Lungić s toplom salatom od šparoga
Srneći file na salatu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Svinjski gulaš
Svinjski file s grila
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bouillabaisse
Proljetna janjetina
Male teleće pitice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u škartocu
Finska - Juha s lososom
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Bugarska pita od krumpira
Pohani zamotuljci
Šampinjoni u palačinki
Pureća rolada s mlincima
Gulaš od oslića i povrća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina u pivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Riblji ražnjići
Sočna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni lungić
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s grilla
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Energetske kuglice s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci u umaku s češnjakom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Blagdanska rolada
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Lazanje u tavi
Ljetni ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći gulaš
BBQ cheeseburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Bruskete s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Rižoto s dagnjama
Mini lazanje
Rižini ravioli s mozzarellom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Marinirane srdele
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bakalar s krumpirom
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Dječje lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini shepherd's pie
Cous-cous s povrćem
Kunić na bijelo
Mladi krumpir s ajvarom
Brudet
Rižoto s tri vrste gljiva
Lignji po gosposki
Fish&Chips u tortilji
Slatka patka
Rebarca s graškom
Popečci od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavo pečeno pile
Brusketa s avokadom
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Obojeni hamburger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Dip od južnog voća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pogača sa sardinom
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke