Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Pašticada voli penne a ti mene
Riba u škartocu
Brownie s kajenskim paprom
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fish&Chips u tortilji
Male teleće pitice
Rižoto s dagnjama
Sočna pureća rolada
Bakalar s krumpirom
Kuglice od riže i svježeg sira
Dječje lazanje
Rižini ravioli s mozzarellom
Bruskete od cvjetače
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Ramstek s povrćem
Piletina Kiev
Tuna burger
Zlatna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s mascarponeom
Marinirane srdele
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočni pureći ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ cheeseburger
Mini lazanje
Svinjski file s grila
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti mediteraneo
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Mini shepherd's pie
Obojeni hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje u tavi
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bugarska pita od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s mljevenim mesom
Ljetni lungić
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Popečci od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s povrćem
Bruskete s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riblji ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani zamotuljci
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brancinovo oko
Rebarca s grilla
Brudet
Lignji po gosposki
Ljetni ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Pureća rolada s mlincima
Šampinjoni u palačinki
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cous-cous s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Gulaš od oslića i povrća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Finska - Juha s lososom
Punjena teleća prsa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavo pečeno pile
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bouillabaisse
Špageti na kineski način
Odresci s umakom od kupina
Mirisna pureća rolada
Slatka patka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskava pileća krilca
Pogača sa sardinom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u pivu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileći bataci s umakom od luka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s kozjim sirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Srneći file na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke