Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bouillabaisse
Proljetna janjetina
Cous-cous s povrćem
BBQ cheeseburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini shepherd's pie
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavo pečeno pile
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Skandinavske rolice s cimetom
Marinirane srdele
Rebarca s graškom
Sočni pureći ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Riba u škartocu
Pileći gulaš
Brudet
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grill vratina u sendviču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s tri vrste gljiva
Rižoto s dagnjama
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Teriyaki piletina
Pohani zamotuljci
Punjena teleća prsa
Kroketi od piletine
Srneći file na salatu
Janjetina na padelu
Tuna burger
Tjestenina fuži s tartufima
Obojeni hamburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s kozjim sirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Svinjski file s grila
Rebarca s grilla
Popečci od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice na ražnjiću
Lazanje u tavi
Svinjski gulaš
Špageti na kineski način
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskavi trokuti
Ramstek s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pogača sa sardinom
Pileća prsa punjena čvarcima
Lignji po gosposki
Salata s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Male teleće pitice
Zlatna piletina
Dip od južnog voća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mladi krumpir s ajvarom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina u pivu
Bakalar s krumpirom
Ljetni ražnjići
Mirisna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti mediteraneo
Bruskete od cvjetače
Odresci s umakom od kupina
Pašticada voli penne a ti mene
Finska - Juha s lososom
Fish&Chips u tortilji
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni lungić
Riblji ražnjići
Kunić na bijelo
Šampinjoni u palačinki
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Dječje lazanje
Pizza sirni jastučići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bugarska pita od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brownie s kajenskim paprom
Rižini ravioli s mozzarellom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s mascarponeom
Slatka patka
Teleći savici u umaku od grejpa
Pureća rolada s mlincima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Gulaš od oslića i povrća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke