Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Rižoto s tri vrste gljiva
Marinirane srdele
Pohani zamotuljci
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Fish&Chips u tortilji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brudet
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
Tuna burger
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Ljetni ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riblji ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Odresci s umakom od kupina
Goveđa rebarca sa zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teriyaki piletina
Lazanje u tavi
Riba u škartocu
Finska - Juha s lososom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
Bakalar s krumpirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignji po gosposki
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Gulaš od oslića i povrća
Srneći file na salatu
BBQ cheeseburger
Hrskavo pečeno pile
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Manastirski đuveč
Piletina u pivu
Pohani tofu s povrćem
Bruskete s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti mediteraneo
Pileći gulaš
Mini shepherd's pie
Kuglice od riže i svježeg sira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brownie s kajenskim paprom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Piletina u aromatičnom omotaču
Skandinavske rolice s cimetom
Meksička party salata
Slatka patka
Bruskete od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bouillabaisse
Rebarca s graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Male teleće pitice
Lignje na šumskom rižotu
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pašticada voli penne a ti mene
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dječje lazanje
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cous-cous s povrćem
Pogača sa sardinom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski gulaš
Ljetni lungić
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Rebarca s grilla
Dip od južnog voća
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižoto s dagnjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Punjena teleća prsa
Obojeni hamburger
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s kozjim sirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Mirisna pureća rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Popečci od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s grila
Mladi krumpir s ajvarom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke