Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u pivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lazanje u tavi
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s mascarponeom
Mirisna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brancinovo oko
Obojeni hamburger
Zlatna piletina
Riblji ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Finska - Juha s lososom
Skandinavske rolice s cimetom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Meksička party salata
Male teleće pitice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignji po gosposki
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s kozjim sirom
Pureća rolada s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Bruskete od cvjetače
Dječje lazanje
Hrskavo pečeno pile
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Gulaš od oslića i povrća
Pizza sirni jastučići
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pogača sa sardinom
Dip od južnog voća
Rebarca s grilla
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetna janjetina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Blagdanska rolada
Svinjski file s grila
Punjena teleća prsa
Energetske kuglice s kurkumom
Manastirski đuveč
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Grill vratina u sendviču
Rebarca s graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Teriyaki piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti na kineski način
Ljetni lungić
Jabučni krumpirići s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata s mljevenim mesom
Srneći file na salatu
Mladi krumpir s ajvarom
Brusketa s avokadom
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski gulaš
Riba u škartocu
Rižini ravioli s mozzarellom
Mini shepherd's pie
BBQ cheeseburger
Kaštelanski makaruni
Brudet
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Kuglice od riže i svježeg sira
Bouillabaisse
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Cous-cous s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Tuna burger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Popečci od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Fish&Chips u tortilji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slatka patka
Bruskete s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marinirane srdele
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Špageti mediteraneo
Rižoto s dagnjama
Hrskavi trokuti
Pohani zamotuljci
Pohani tofu s povrćem
Bakalar s krumpirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kunić na bijelo
Janjetina s medom od kadulje
Goveđa rebarca sa zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke