Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Piletina s mascarponeom
Piletina Kiev
Sočni pureći ražnjići
Punjena teleća prsa
Rebarca s graškom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Pizza sirni jastučići
Mini shepherd's pie
Energetske kuglice s kurkumom
Lignji po gosposki
Odresci s umakom od kupina
Teriyaki piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina fuži s tartufima
Dječje lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti na kineski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pureća rolada s mlincima
Finska - Juha s lososom
Lazanje u tavi
Pileća prsa punjena čvarcima
Kaštelanski makaruni
Riblji ražnjići
Pohani zamotuljci
Ramstek s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Male teleće pitice
Obojeni hamburger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pileći gulaš
Pogača sa sardinom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bouillabaisse
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Dip od južnog voća
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Cous-cous s povrćem
Janjetina na padelu
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s tri vrste gljiva
Riba u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mladi krumpir s ajvarom
Srneći file na salatu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete od cvjetače
Bruskete s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Pileći bataci s umakom od luka
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ cheeseburger
Odresci u umaku s češnjakom
Brudet
Piletina u pivu
Špageti mediteraneo
Janjetina s medom od kadulje
Piletina sa šafranom
Svinjski file s grila
Marinirane srdele
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Slatka patka
Mini lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Tuna burger
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Svinjski file s povrćem
Ljetni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s kozjim sirom
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Mirisna pureća rolada
Proljetna janjetina
Pašticada voli penne a ti mene
Kuglice od riže i svježeg sira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavo pečeno pile
Pita s muškatnom bundevom i makom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bakalar s krumpirom
Brusketa s avokadom
Svinjski gulaš
Ljetni lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Gulaš od oslića i povrća
Blagdanska rolada
Rebarca s grilla
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke