Meni Search

Luda k'o šiba

Orada s krumpirom i mladim lukom

Piletina s mascarponeom
Kotlovina
Male teleće pitice
Blagdanska rolada
Sunčani užitak mediterana
Meksička party salata
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći gulaš
Nadjevene lignje
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cipar - Lungić na ciparski
Palamida s čilijem i mangom
Šampinjoni u palačinki
Marinirano svinjsko pečenje
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kotleti u pivskom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini shepherd's pie
Pizza s tunom
Brownie s kajenskim paprom
Krem juha sa sjemenkama
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti na kineski način
Hrskave tortice od krumpira
Piletina Kiev
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Brancinovo oko
Hrskavo pečeno pile
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pečena piletina s limunom
Kineska juha s račićima i gljivama
Piletina sa šafranom
Teriyaki piletina
Medeni teleći kotleti
Slasni BBQ burgeri
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s nadjevom od ajvara
Palačinke s nadjevom od riže
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina s roštilja
Pašticada s njokima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Marinirana pileća krilca s povrćem
Jakobove kapice s umakom
Jabučni krumpirići s cimetom
Marokanska salata s cous-cousom
Zabavni kineski ravioli
Sendvič s avokadom
Hrskavi trokuti
Tuna burger
Sočni pureći ražnjići
Zapečena ricotta
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dječje lazanje
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Pohani zamotuljci
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s pistacijama
Grill povrće na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Juha od bundeve s jabukom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pašticada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Patka s mlincima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić u sendviču
Piletina u pivu
Proljetna janjetina
Riblja juha s Malte
Pirjani kunić
Srneći file na salatu
Janjetina na padelu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje s povrćem i smokvama
Fiš paprikaš
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s pirjanim povrćem
Prežgana juha
Polupunjene paprike
Pohana skuta
Bugarska pita od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cous-cous s povrćem
Pikantne mazalice
Irska janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke