Meni Search

Luda k'o šiba

Orada s krumpirom i mladim lukom

Pečena piletina s limunom
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina s mascarponeom
Sendvič s avokadom
Pašticada
Hrskave tortice od krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Špageti s pistacijama
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kineska juha s račićima i gljivama
Medeni teleći kotleti
Slasni BBQ burgeri
Patka s mlincima
Špageti na kineski način
Cous-cous s povrćem
Hrskavi trokuti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Krem juha sa sjemenkama
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Nadjevene lignje
Palamida s čilijem i mangom
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Aromatizirani kruh
Tuna burger
Mirisna pureća rolada
Marokanska salata s cous-cousom
Vratina s roštilja
Hrskavo pečeno pile
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Male teleće pitice
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Velika Britanija - Pastirska pita
Norveška krem juha od ribe i kozica
Palačinke s nadjevom od riže
Fiš paprikaš
Grill vratina u sendviču
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pikantne mazalice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje s povrćem i smokvama
Kotleti u pivskom umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riblja juha s Malte
Pohana skuta
Svinjski file s povrćem
Zapečena ricotta
Teriyaki piletina
Pašticada s njokima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s nadjevom od ajvara
Lungić u sendviču
Grill povrće na salatu
Irska janjetina
Mini shepherd's pie
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Piletina Kiev
Srneći file na salatu
Pizza s tunom
Blagdanska rolada
Meksička party salata
Kotlovina
Roštilj s umakom Romesco
Sunčani užitak mediterana
Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Prežgana juha
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileći gulaš
Piletina u pivu
Pirjani kunić
Brancinovo oko
Pohani zamotuljci
Teletina s pirjanim povrćem
Marinirana pileća krilca s povrćem
Marinirano svinjsko pečenje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jakobove kapice s umakom
Dječje lazanje
Polupunjene paprike
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Cipar - Lungić na ciparski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke