Meni Search

Okrećem novi list

Oslić s maslinama

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Popečci od cvjetače
Rolice od blitve
Prežgana juha
Caponata alla Podravka
Ražnjići od lososa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni ražnjići
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata od quinoe i povrća
Salata od tune i povrća
Grill povrće na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Polpete od slanutka s kurkumom
Španjolski migas s bundevom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Krumpir u košuljici
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rolice od soma
Zimski punč
Savici sa špinatom i satricom od sira
Žuti medaljoni
Mini lazanje
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileća prsa iz pećnice
Pirjani kunić
Uskršnja šunka na zabavan način
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljubavne šurlice
Proljetno meso i povrće iz woka
Prilog od prokulica
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice u umaku
Pohani tofu s povrćem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Zabavni kineski ravioli
Ramsteak u seksi umaku
Pohana skuta
Senf s paprikama
Čarobni štapići
Rižoto na španjolski način
Rižoto tortice
Rosti
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kineska juha s račićima i gljivama
Palačinke s nadjevom od riže
Mediteranski špageti
Lignje i tikvice na štapiću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bugarska pita od krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Polupunjene paprike
Bruskete od cvjetače
Tagliatelle s pečenim povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Crveno ljetno varivo
Vege odresci s marinadom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Zapečena ricotta
Salata s mora
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Juha od rikule i račića
Cous-cous s povrćem
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata s neobičnim preljevom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Male teleće pitice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći gulaš
Pohane paprike
Čudotvorni čaj za detoks
Špageti na kineski način
Empanade s pestom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Lignje punjene crvenim radićem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Juha od cvjetače i camemberta
Mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rižoto s tunom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s mascarponeom
Marokanska salata s cous-cousom
Belgija - Salade Liégeoise
Pileći bataci s umakom od luka
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata u košaricama od parmezana
Sočna Wellington pečenka
Papreni tart s marelicama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s pistacijama
Tjestenina fuži s tartufima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Sočna rebarca
Uzbudljivi kolač od blitve
Mirisni prilog iz pećnice
Kozice s rižom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Raskošna ljetna tava
Vegetina enchilada
Brusketa s avokadom
Kuglice od riže i svježeg sira
Zlatna piletina
Grčka seljačka salata
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Sočna aromatična torta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Govedina s lukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada se u istom tanjuru udruže okusi Mediterana zasigurno će to biti fantastičan okus s mora jer pečeni oslić zaslužuje najbolje priloge.

Sastojci

700 g filea oslića (svježi ili zamrznuti)
1 limun
3 češnja češnjaka
150 g mladog luka
50 g crnih maslina
150 ml bijelog vina
1 Passata Podravka (500 g)
1 žlica Vegete Mediteran
300 g Kukuruzne krupice Podravka
1 žličica soli
4 žlice maslinovog ulja
1,2 l vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Filete oslića narežite na manje komade, pospite Vegetom Mediteran i nakapajte limunovim sokom. Filete popecite s obje strane, izvadite, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani češnjak, narezani mladi luk i crne masline.
  • 2 Podlijte vinom, pustite da se vino reducira u potpunosti pa dodajte Passatu. Pirjajte na laganoj vatri, po potrebi podlijevajte vodom.
  • 3 Kukuruznu krupicu uspite u kipuću posoljenu vodu, zagrijavajte uz miješanje, a kad zavrije kuhajte još 10 minuta. Na kraju umiješajte maslinovo ulje.

Savjet

Kad skuhate palentu, po vrhu možete dodati tanke listiće tvrdog paškog sira ili bilo kojeg drugog sira ribanca koji će se polagano topiti i prodirati sa svojim aromama u sredinu palente.

Posluživanje

Oslić poslužite s umakom i palentom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke