Meni Search

Okrećem novi list

Oslić s maslinama

Crveno ljetno varivo
Salata s neobičnim preljevom
Mirisni prilog iz pećnice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od soma
Salata od quinoe i povrća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Voćna juha od višanja
Vege odresci s marinadom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohane paprike
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna aromatična torta
Rižoto s tunom
Rosti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Palačinke s nadjevom od riže
Polpete od slanutka s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljubavne šurlice
Caponata alla Podravka
Roštilj s umakom Romesco
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mediteranski špageti
Lignje i tikvice na štapiću
Rižoto tortice
Proljetno meso i povrće iz woka
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Cous-cous s povrćem
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Prilog od prokulica
Salata u košaricama od parmezana
Pečena piletina s limunom
Juha od rikule i račića
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Vegetina enchilada
Sočna rebarca
Brusketa s avokadom
Salata od tune i povrća
Prežgana juha
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa iz pećnice
Sočna pureća rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Pileći gulaš
Njemačka - Jetrica s jabukama
Lignje na šumskom rižotu
Čarobni štapići
Bugarska pita od krumpira
Salata s mora
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rolice od blitve
Marokanska salata s cous-cousom
Raskošna ljetna tava
Pirjani kunić
Ražnjići od lososa
Popečci od cvjetače
Lignje punjene crvenim radićem
Papreni tart s marelicama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mesne okruglice u umaku
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Čudotvorni čaj za detoks
Govedina s lukom
Juha od bundeve s jabukom
Kineska juha s račićima i gljivama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fina pikantna piletina
Krumpir u košuljici
Male teleće pitice
Mini lazanje
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Žuti medaljoni
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kozice s rižom
Pileći bataci s umakom od luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zabavni kineski ravioli
Sočna Wellington pečenka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Popečci od bulgura s umakom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Juha od cvjetače i camemberta
Piletina s mascarponeom
Polupunjene paprike
Senf s paprikama
Zlatna piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s pistacijama
Rižoto na španjolski način
Povrtni ražnjići
Grill povrće na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Empanade s pestom
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete od cvjetače
Uskršnja šunka na zabavan način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grčka seljačka salata
Španjolski migas s bundevom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Zapečena ricotta
Mesne okruglice
Zimski punč
Špageti na kineski način
Pohana skuta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada se u istom tanjuru udruže okusi Mediterana zasigurno će to biti fantastičan okus s mora jer pečeni oslić zaslužuje najbolje priloge.

Sastojci

700 g filea oslića (svježi ili zamrznuti)
1 limun
3 češnja češnjaka
150 g mladog luka
50 g crnih maslina
150 ml bijelog vina
1 Passata Podravka (500 g)
1 žlica Vegete Mediteran
300 g Kukuruzne krupice Podravka
1 žličica soli
4 žlice maslinovog ulja
1,2 l vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Filete oslića narežite na manje komade, pospite Vegetom Mediteran i nakapajte limunovim sokom. Filete popecite s obje strane, izvadite, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani češnjak, narezani mladi luk i crne masline.
  • 2 Podlijte vinom, pustite da se vino reducira u potpunosti pa dodajte Passatu. Pirjajte na laganoj vatri, po potrebi podlijevajte vodom.
  • 3 Kukuruznu krupicu uspite u kipuću posoljenu vodu, zagrijavajte uz miješanje, a kad zavrije kuhajte još 10 minuta. Na kraju umiješajte maslinovo ulje.

Savjet

Kad skuhate palentu, po vrhu možete dodati tanke listiće tvrdog paškog sira ili bilo kojeg drugog sira ribanca koji će se polagano topiti i prodirati sa svojim aromama u sredinu palente.

Posluživanje

Oslić poslužite s umakom i palentom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke