Meni Search

Okrećem novi list

Oslić s maslinama

Piletina s pistacijama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani tofu s povrćem
Pohana skuta
Mesne okruglice
Prežgana juha
Pileći gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata u košaricama od parmezana
Roštilj s umakom Romesco
Rolice od blitve
Juha od bundeve s jabukom
Mirisni prilog iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
Marokanska salata s cous-cousom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Lignje punjene crvenim radićem
Polpete od slanutka s kurkumom
Popečci od cvjetače
Juha od rikule i račića
Tagliatelle s pečenim povrćem
Prilog od prokulica
Grill povrće na salatu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata od tune i povrća
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pileća prsa iz pećnice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto na španjolski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Rižoto s tunom
Kozice s rižom
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Papreni tart s marelicama
Caponata alla Podravka
Njemačka - Jetrica s jabukama
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice u umaku
Empanade s pestom
Pirjani kunić
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ljubavne šurlice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kineska juha s račićima i gljivama
Sočna aromatična torta
Belgija - Salade Liégeoise
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižoto tortice
Senf s paprikama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata od quinoe i povrća
Vegetina enchilada
Sočna pureća rolada
Cous-cous s povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kaštelanski makaruni
Grčka seljačka salata
Kruh od cvjetače s kurkumom
Crveno ljetno varivo
Rosti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje i tikvice na štapiću
Salata s mora
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Španjolski migas s bundevom
Krumpir u košuljici
Pečena piletina s limunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od lososa
Raskošna ljetna tava
Špageti na kineski način
Čudotvorni čaj za detoks
Zabavni kineski ravioli
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pileći bataci s umakom od luka
Male teleće pitice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pohane paprike
Juha od cvjetače i camemberta
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Palačinke s nadjevom od riže
Zimski punč
Čarobni štapići
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna Wellington pečenka
Zlatna piletina
Zapečena ricotta
Janjetina na padelu
Fina pikantna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Govedina s lukom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s neobičnim preljevom
Rolice od soma
Voćna juha od višanja
Popečci od bulgura s umakom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Proljetno meso i povrće iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Vege odresci s marinadom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Polupunjene paprike
Žuti medaljoni
Brusketa s avokadom
Mediteranski špageti
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočna rebarca
Uskršnja šunka na zabavan način
Piletina s mascarponeom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada se u istom tanjuru udruže okusi Mediterana zasigurno će to biti fantastičan okus s mora jer pečeni oslić zaslužuje najbolje priloge.

Sastojci

700 g filea oslića (svježi ili zamrznuti)
1 limun
3 češnja češnjaka
150 g mladog luka
50 g crnih maslina
150 ml bijelog vina
1 Passata Podravka (500 g)
1 žlica Vegete Mediteran
300 g Kukuruzne krupice Podravka
1 žličica soli
4 žlice maslinovog ulja
1,2 l vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Filete oslića narežite na manje komade, pospite Vegetom Mediteran i nakapajte limunovim sokom. Filete popecite s obje strane, izvadite, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani češnjak, narezani mladi luk i crne masline.
  • 2 Podlijte vinom, pustite da se vino reducira u potpunosti pa dodajte Passatu. Pirjajte na laganoj vatri, po potrebi podlijevajte vodom.
  • 3 Kukuruznu krupicu uspite u kipuću posoljenu vodu, zagrijavajte uz miješanje, a kad zavrije kuhajte još 10 minuta. Na kraju umiješajte maslinovo ulje.

Savjet

Kad skuhate palentu, po vrhu možete dodati tanke listiće tvrdog paškog sira ili bilo kojeg drugog sira ribanca koji će se polagano topiti i prodirati sa svojim aromama u sredinu palente.

Posluživanje

Oslić poslužite s umakom i palentom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke