Meni Search

Okrećem novi list

Oslić s maslinama

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Juha od rikule i račića
Mediteranski špageti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od cvjetače i camemberta
Mesne okruglice
Senf s paprikama
Caponata alla Podravka
Španjolski migas s bundevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Zimski punč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Juha od bundeve s jabukom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Kineska juha s račićima i gljivama
Rezanci s krušnim mrvicama
Polpete od slanutka s kurkumom
Fina pikantna piletina
Pohane paprike
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileći bataci s umakom od luka
Marokanska salata s cous-cousom
Špageti na kineski način
Piletina s pistacijama
Lignje i tikvice na štapiću
Čarobni štapići
Salata s mora
Uskršnja šunka na zabavan način
Mesne okruglice u umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pirjani kunić
Žuti medaljoni
Ljubavne šurlice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Zabavni kineski ravioli
Palačinke s nadjevom od riže
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rosti
Sočna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pileća prsa iz pećnice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Raskošna ljetna tava
Kozice s rižom
Zapečena ricotta
Povrtni ražnjići
Prilog od prokulica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Govedina s lukom
Salata od quinoe i povrća
Sočna aromatična torta
Male teleće pitice
Rižoto tortice
Piletina s mascarponeom
Empanade s pestom
Grčka seljačka salata
Ražnjići od lososa
Bugarska pita od krumpira
Pohana skuta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cous-cous s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Papreni tart s marelicama
Popečci od bulgura s umakom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Polupunjene paprike
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rolice od soma
Roštilj s umakom Romesco
Belgija - Salade Liégeoise
Čudotvorni čaj za detoks
Lignje punjene crvenim radićem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata s neobičnim preljevom
Vegetina enchilada
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rižoto na španjolski način
Rižoto s tunom
Mini lazanje
Salata u košaricama od parmezana
Sočna Wellington pečenka
Uzbudljivi kolač od blitve
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna rebarca
Popečci od cvjetače
Vege odresci s marinadom
Janjetina na padelu
Grill povrće na salatu
Crveno ljetno varivo
Voćna juha od višanja
Goveđa rebarca sa zeljem
Pečena piletina s limunom
Bruskete od cvjetače
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rolice od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mirisni prilog iz pećnice
Prežgana juha
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Pileći gulaš
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Salata od tune i povrća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Krumpir u košuljici
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada se u istom tanjuru udruže okusi Mediterana zasigurno će to biti fantastičan okus s mora jer pečeni oslić zaslužuje najbolje priloge.

Sastojci

700 g filea oslića (svježi ili zamrznuti)
1 limun
3 češnja češnjaka
150 g mladog luka
50 g crnih maslina
150 ml bijelog vina
1 Passata Podravka (500 g)
1 žlica Vegete Mediteran
300 g Kukuruzne krupice Podravka
1 žličica soli
4 žlice maslinovog ulja
1,2 l vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Filete oslića narežite na manje komade, pospite Vegetom Mediteran i nakapajte limunovim sokom. Filete popecite s obje strane, izvadite, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani češnjak, narezani mladi luk i crne masline.
  • 2 Podlijte vinom, pustite da se vino reducira u potpunosti pa dodajte Passatu. Pirjajte na laganoj vatri, po potrebi podlijevajte vodom.
  • 3 Kukuruznu krupicu uspite u kipuću posoljenu vodu, zagrijavajte uz miješanje, a kad zavrije kuhajte još 10 minuta. Na kraju umiješajte maslinovo ulje.

Savjet

Kad skuhate palentu, po vrhu možete dodati tanke listiće tvrdog paškog sira ili bilo kojeg drugog sira ribanca koji će se polagano topiti i prodirati sa svojim aromama u sredinu palente.

Posluživanje

Oslić poslužite s umakom i palentom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke