Meni Search

Okrećem novi list

Oslić s maslinama

Lignje punjene crvenim radićem
Raskošna ljetna tava
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rižoto s tunom
Rolice od soma
Kuglice od riže i svježeg sira
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Zimski punč
Voćna juha od višanja
Rižoto tortice
Caponata alla Podravka
Salata s neobičnim preljevom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Njemačka - Jetrica s jabukama
Zapečena ricotta
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pečena piletina s limunom
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata od tune i povrća
Krumpir u košuljici
Palačinke s nadjevom od riže
Fina pikantna piletina
Sočna aromatična torta
Bugarska pita od krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Vege odresci s marinadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Marokanska salata s cous-cousom
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kaštelanski makaruni
Španjolski migas s bundevom
Cous-cous s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Bruskete od cvjetače
Sočna rebarca
Grill povrće na salatu
Mirisni prilog iz pećnice
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s mora
Velika Britanija - Pastirska pita
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Prilog od prokulica
Roštilj s umakom Romesco
Juha od bundeve s jabukom
Empanade s pestom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grčka seljačka salata
Rižoto na španjolski način
Prežgana juha
Senf s paprikama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s mascarponeom
Crveno ljetno varivo
Salata u košaricama od parmezana
Popečci od bulgura s umakom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Čarobni štapići
Zlatna piletina
Polpete od slanutka s kurkumom
Pohane paprike
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Male teleće pitice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pirjani kunić
Čudotvorni čaj za detoks
Ljubavne šurlice
Pileća prsa iz pećnice
Povrtni ražnjići
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Žuti medaljoni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mediteranski špageti
Pohani tofu s povrćem
Juha od rikule i račića
Govedina s lukom
Mesne okruglice u umaku
Mesne okruglice
Salata od quinoe i povrća
Tagliatelle s pečenim povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Janjetina na padelu
Polupunjene paprike
Uskršnja šunka na zabavan način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rolice od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Papreni tart s marelicama
Špageti na kineski način
Sočna Wellington pečenka
Pohana skuta
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Ražnjići od lososa
Juha od cvjetače i camemberta
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rosti
Vegetina enchilada
Pileći gulaš
Piletina s pistacijama
Lignje i tikvice na štapiću
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kozice s rižom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada se u istom tanjuru udruže okusi Mediterana zasigurno će to biti fantastičan okus s mora jer pečeni oslić zaslužuje najbolje priloge.

Sastojci

700 g filea oslića (svježi ili zamrznuti)
1 limun
3 češnja češnjaka
150 g mladog luka
50 g crnih maslina
150 ml bijelog vina
1 Passata Podravka (500 g)
1 žlica Vegete Mediteran
300 g Kukuruzne krupice Podravka
1 žličica soli
4 žlice maslinovog ulja
1,2 l vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Filete oslića narežite na manje komade, pospite Vegetom Mediteran i nakapajte limunovim sokom. Filete popecite s obje strane, izvadite, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani češnjak, narezani mladi luk i crne masline.
  • 2 Podlijte vinom, pustite da se vino reducira u potpunosti pa dodajte Passatu. Pirjajte na laganoj vatri, po potrebi podlijevajte vodom.
  • 3 Kukuruznu krupicu uspite u kipuću posoljenu vodu, zagrijavajte uz miješanje, a kad zavrije kuhajte još 10 minuta. Na kraju umiješajte maslinovo ulje.

Savjet

Kad skuhate palentu, po vrhu možete dodati tanke listiće tvrdog paškog sira ili bilo kojeg drugog sira ribanca koji će se polagano topiti i prodirati sa svojim aromama u sredinu palente.

Posluživanje

Oslić poslužite s umakom i palentom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke