Meni Search

Ful nabrijana

Ossobuco

Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Lazanje s lignjama
Fileti lososa u finom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Čarobna ljetna piletina
Piletina sa šafranom
Viška pogača
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Turske pizze
Martinjska guska s hajdinom kašom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sendvič s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni ražnjići
Mirisna pečenka
Irska janjetina
Grill povrće na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Grickalica slanutak iz pećnice
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Šampinjoni u palačinki
Belgija - Salade Liégeoise
Lagana sarma
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice
Odresci od morskog psa
Lignje s manistrom u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Vege odresci s marinadom
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file s povrćem
Pečena piletina s limunom
Pizza sirni jastučići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Mini shepherd's pie
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Brusketa s avokadom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Kunić na bijelo
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meso s repom
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Marinirana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prežgana juha
Kroketi od piletine
Lignje s povrćem i smokvama
Fina pikantna piletina
Piletina laganini
Aromatizirani kruh
Kaštelanski makaruni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mora
Salata od liganja
Povrtni lonac
Urbana pola
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mediteranski špageti
Zlatna piletina
Mini lazanje
Rajčica s kukuruzom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Proljetna janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s ribom
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Piletina na kijevski način
Rolice od blitve
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina s medom od kadulje
Ražnjići od lososa
Hrskavi trokuti
Sočna rebarca
Grdobina s povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Sočni pureći ražnjići
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u bijelom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskava pileća krilca
Pogača sa sardinom
Krem juha od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Manastirski đuveč
Pirjani kunić
Fini gulaš od gljiva
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Miješani grill
Fish&Chips u tortilji
Lungić u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Pizza s tunom
Nadjevene lignje
Blagdanska rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleću koljenicu s umakom poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže i uživajte u mirisnu vina i timijana u finim zalogajima.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
1 luk
1 poriluk
sol
4 odreska teleće koljenice (ossobuco)
1 žlica Vegete
2 žlice Oštrog brašna Podravka
3 žlice maslaca
150 ml bijelog vina
2 lista Lovora sušenog Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml Pasirane rajčice Podravka
½ žličice nasjeckanog timijana
1 stapka celera
120 g Riže Podravka
Za gremoladu:
1 žlica sitno nasjeckane korice limuna
1 češanj češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
½ žličice nasjeckanog svježeg timijana

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe75 min

  • 1 Na maslinovu ulju popecite nasjeckani luk, dodajte poriluk narezan na ploškice, sitno nasjeckani celer, smanjite vatru i pustite da se lagano pirja još 2-3 minute te lagano posolite.
  • 2 Odreske teleće koljenice pospite Vegetom, uvaljajte u brašno i stavite na maslac, pržite ih sa svake strane oko dvije minute.
  • 3 Meso dodajte na pirjano povrće, podlijte vodom (i pirjajte na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom).
  • 4 Podlijte vinom, dodajte lovorov list, papar, pasiranu rajčicu, timijan i nastavite pirjati dok meso ne omekša (oko 1 sat). Po potrebi posolite.
  • 5 Za gremoladu, nasjeckani češnjak pomiješajte s nasjeckanim peršinom, naribanom koricom limuna i timijanom.

Savjet

Za vrijeme pirjanja mesa tavicu par puta lagano protresite.

Posluživanje

Teleću koljenicu u umaku poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke