Meni Search

Ful nabrijana

Ossobuco

Lungić u sendviču
Sočna rebarca
Mesne okruglice
Piletina laganini
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Riba u bijelom umaku
Voćna juha od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci od morskog psa
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Pirjani kunić
Fileti lososa u finom umaku
Lungić s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Hlebinska i pretepena juha
Hrskava pileća krilca
Urbana pola
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Rajčica s kukuruzom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rezanci s krušnim mrvicama
Šampinjoni u palačinki
Lazanje s lignjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Krem juha od tikvica
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočni pureći ražnjići
Aromatizirani kruh
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Sočna pureća rolada
Lagana sarma
Popečci od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Belgija - Salade Liégeoise
Delikatesna junetina na češki
Ramsteak u seksi umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Grickalica slanutak iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetna janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti s ribom
Kobasica u pivu i pecivu
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Teleći savici u umaku od grejpa
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina na kijevski način
Zabavni kineski ravioli
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kaštelanski makaruni
Grdobina s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Zlatna piletina
Turske pizze
Sendvič s avokadom
Salata od liganja
Grdobina u pikantnoj šalši
Proljetno meso i povrće iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Nadjevene lignje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Mirisna pečenka
Meso s repom
Piletina sa šafranom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Ražnjići od lososa
Hrskavi trokuti
Irska janjetina
Salata s mora
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
Viška pogača
Račići na posteljici od povrća
Lignje s manistrom u škartocu
Lignje s povrćem i smokvama
Prežgana juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fina pikantna piletina
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Miješani grill
Povrtni lonac
Grill povrće na salatu
Fish&Chips u tortilji
Lignje na šumskom rižotu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina Kiev
Martinjska guska s hajdinom kašom
Okruglice u umaku od rajčice
Mediteranski špageti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vege odresci s marinadom
Marinirana piletina s roštilja
Kroketi od piletine
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pizza s tunom
Brusketa s avokadom
Ljetni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pogača sa sardinom
Grill vratina u sendviču
Rolice od blitve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleću koljenicu s umakom poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže i uživajte u mirisnu vina i timijana u finim zalogajima.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
1 luk
1 poriluk
sol
4 odreska teleće koljenice (ossobuco)
1 žlica Vegete
2 žlice Oštrog brašna Podravka
3 žlice maslaca
150 ml bijelog vina
2 lista Lovora sušenog Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml Pasirane rajčice Podravka
½ žličice nasjeckanog timijana
1 stapka celera
120 g Riže Podravka
Za gremoladu:
1 žlica sitno nasjeckane korice limuna
1 češanj češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
½ žličice nasjeckanog svježeg timijana

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe75 min

  • 1 Na maslinovu ulju popecite nasjeckani luk, dodajte poriluk narezan na ploškice, sitno nasjeckani celer, smanjite vatru i pustite da se lagano pirja još 2-3 minute te lagano posolite.
  • 2 Odreske teleće koljenice pospite Vegetom, uvaljajte u brašno i stavite na maslac, pržite ih sa svake strane oko dvije minute.
  • 3 Meso dodajte na pirjano povrće, podlijte vodom (i pirjajte na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom).
  • 4 Podlijte vinom, dodajte lovorov list, papar, pasiranu rajčicu, timijan i nastavite pirjati dok meso ne omekša (oko 1 sat). Po potrebi posolite.
  • 5 Za gremoladu, nasjeckani češnjak pomiješajte s nasjeckanim peršinom, naribanom koricom limuna i timijanom.

Savjet

Za vrijeme pirjanja mesa tavicu par puta lagano protresite.

Posluživanje

Teleću koljenicu u umaku poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke