Meni Search

Ful nabrijana

Ossobuco

Uzbudljivi kolač od blitve
Lagana sarma
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rajčica s kukuruzom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Brancinovo oko
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mora
Lungić s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fina pikantna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Povrtni lonac
Miješani grill
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Nadjevene lignje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina laganini
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskava pileća krilca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill povrće na salatu
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice
Mediteranski špageti
Manastirski đuveč
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill vratina u sendviču
Špageti s ribom
Sočni pureći ražnjići
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Okruglice u umaku od rajčice
Urbana pola
Sočna rebarca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Viška pogača
Krem juha od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Mini shepherd's pie
Irska janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s manistrom u škartocu
Hrskavi trokuti
Popečci od tikvica
Vege odresci s marinadom
Fileti lososa u finom umaku
Riba u bijelom umaku
Zlatna piletina
Pirjani kunić
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Voćna juha od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje s povrćem i smokvama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Račići na posteljici od povrća
Delikatesna junetina na češki
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirana piletina s roštilja
Mini lazanje
Pizza s tunom
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sendvič s avokadom
Sočna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zabavni kineski ravioli
Martinjska guska s hajdinom kašom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pečenka
Povrtni ražnjići
Lungić u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lazanje s lignjama
Odresci od morskog psa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Turske pizze
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kaštelanski makaruni
Meso s repom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Proljetno meso i povrće iz woka
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Rolice od blitve
Grdobina s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata od liganja
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prežgana juha
Aromatizirani kruh
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleću koljenicu s umakom poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže i uživajte u mirisnu vina i timijana u finim zalogajima.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
1 luk
1 poriluk
sol
4 odreska teleće koljenice (ossobuco)
1 žlica Vegete
2 žlice Oštrog brašna Podravka
3 žlice maslaca
150 ml bijelog vina
2 lista Lovora sušenog Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml Pasirane rajčice Podravka
½ žličice nasjeckanog timijana
1 stapka celera
120 g Riže Podravka
Za gremoladu:
1 žlica sitno nasjeckane korice limuna
1 češanj češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
½ žličice nasjeckanog svježeg timijana

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe75 min

  • 1 Na maslinovu ulju popecite nasjeckani luk, dodajte poriluk narezan na ploškice, sitno nasjeckani celer, smanjite vatru i pustite da se lagano pirja još 2-3 minute te lagano posolite.
  • 2 Odreske teleće koljenice pospite Vegetom, uvaljajte u brašno i stavite na maslac, pržite ih sa svake strane oko dvije minute.
  • 3 Meso dodajte na pirjano povrće, podlijte vodom (i pirjajte na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom).
  • 4 Podlijte vinom, dodajte lovorov list, papar, pasiranu rajčicu, timijan i nastavite pirjati dok meso ne omekša (oko 1 sat). Po potrebi posolite.
  • 5 Za gremoladu, nasjeckani češnjak pomiješajte s nasjeckanim peršinom, naribanom koricom limuna i timijanom.

Savjet

Za vrijeme pirjanja mesa tavicu par puta lagano protresite.

Posluživanje

Teleću koljenicu u umaku poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke