Meni Search

Ful nabrijana

Ossobuco

Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fileti lososa u finom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mora
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Krem juha od tikvica
Povrtni lonac
Urbana pola
Zlatna piletina
Hrskava pileća krilca
Lagana sarma
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pogača sa sardinom
Marinirana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Povrtni ražnjići
Kunić na bijelo
Sendvič s avokadom
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Brancinovo oko
Mini shepherd's pie
Šampinjoni u palačinki
Salata od liganja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mediteranski kruščić s lovorom
Delikatesna junetina na češki
Mini lazanje
Lungić u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prežgana juha
Nadjevene lignje
Grill povrće na salatu
Mediteranski špageti
Lungić s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pečenka
Grill pirjana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Grdobina s povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Piletina laganini
Voćna juha od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Fini gulaš od gljiva
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Roštilj s umakom Romesco
Špageti s ribom
Hrskavi trokuti
Vege odresci s marinadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u bijelom umaku
Pohani tofu s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci u umaku s češnjakom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina Kiev
Pečena piletina s limunom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Popečci od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Grdobina u pikantnoj šalši
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rolice od blitve
Sočna pureća rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina na kijevski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Brusketa s avokadom
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od lososa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pirjani kunić
Račići na posteljici od povrća
Zabavni kineski ravioli
Belgija - Salade Liégeoise
Meso s repom
Sočna rebarca
Pizza s tunom
Manastirski đuveč
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Blagdanska rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci od morskog psa
Čarobna ljetna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Rajčica s kukuruzom
Pileći bataci s umakom od luka
Lazanje s lignjama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Irska janjetina
Aromatizirani kruh
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Fina pikantna piletina
Miješani grill
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Turske pizze
Viška pogača
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleću koljenicu s umakom poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže i uživajte u mirisnu vina i timijana u finim zalogajima.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
1 luk
1 poriluk
sol
4 odreska teleće koljenice (ossobuco)
1 žlica Vegete
2 žlice Oštrog brašna Podravka
3 žlice maslaca
150 ml bijelog vina
2 lista Lovora sušenog Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml Pasirane rajčice Podravka
½ žličice nasjeckanog timijana
1 stapka celera
120 g Riže Podravka
Za gremoladu:
1 žlica sitno nasjeckane korice limuna
1 češanj češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
½ žličice nasjeckanog svježeg timijana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe75 min

  • 1 Na maslinovu ulju popecite nasjeckani luk, dodajte poriluk narezan na ploškice, sitno nasjeckani celer, smanjite vatru i pustite da se lagano pirja još 2-3 minute te lagano posolite.
  • 2 Odreske teleće koljenice pospite Vegetom, uvaljajte u brašno i stavite na maslac, pržite ih sa svake strane oko dvije minute.
  • 3 Meso dodajte na pirjano povrće, podlijte vodom (i pirjajte na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom).
  • 4 Podlijte vinom, dodajte lovorov list, papar, pasiranu rajčicu, timijan i nastavite pirjati dok meso ne omekša (oko 1 sat). Po potrebi posolite.
  • 5 Za gremoladu, nasjeckani češnjak pomiješajte s nasjeckanim peršinom, naribanom koricom limuna i timijanom.

Savjet

Za vrijeme pirjanja mesa tavicu par puta lagano protresite.

Posluživanje

Teleću koljenicu u umaku poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke