Meni Search

Ful nabrijana

Ossobuco

Zabavni kineski ravioli
Sočna rebarca
Šampinjoni u palačinki
Marinirana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Piletina laganini
Grill vratina u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Delikatesna junetina na češki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fina pikantna piletina
Povrtni lonac
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Voćna juha od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pogača sa sardinom
Prežgana juha
Fini gulaš od gljiva
Sendvič s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci od morskog psa
Fileti lososa u finom umaku
Meksička party salata
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Viška pogača
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Lignje na šumskom rižotu
Jabučni krumpirići s cimetom
Meso s repom
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s manistrom u škartocu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Ražnjići od lososa
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza s tunom
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od tikvica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočni pureći ražnjići
Lungić s povrćem
Salata od liganja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Krem juha od tikvica
Mini shepherd's pie
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Turske pizze
Bugarska pita od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Špageti s ribom
Hlebinska i pretepena juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Brancinovo oko
Lignje s povrćem i smokvama
Salata s mora
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
Vege odresci s marinadom
Kunić na bijelo
Urbana pola
Pečena piletina s limunom
Miješani grill
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Uzbudljivi kolač od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić u sendviču
Piletina na kijevski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pečenka
Rolice od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočna pureća rolada
Grill povrće na salatu
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni ražnjići
Irska janjetina
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina s povrćem
Lazanje s lignjama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza sirni jastučići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Račići na posteljici od povrća
Rajčica s kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Mediteranski špageti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski kruščić s lovorom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Odresci u umaku s češnjakom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleću koljenicu s umakom poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže i uživajte u mirisnu vina i timijana u finim zalogajima.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
1 luk
1 poriluk
sol
4 odreska teleće koljenice (ossobuco)
1 žlica Vegete
2 žlice Oštrog brašna Podravka
3 žlice maslaca
150 ml bijelog vina
2 lista Lovora sušenog Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml Pasirane rajčice Podravka
½ žličice nasjeckanog timijana
1 stapka celera
120 g Riže Podravka
Za gremoladu:
1 žlica sitno nasjeckane korice limuna
1 češanj češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
½ žličice nasjeckanog svježeg timijana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe75 min

  • 1 Na maslinovu ulju popecite nasjeckani luk, dodajte poriluk narezan na ploškice, sitno nasjeckani celer, smanjite vatru i pustite da se lagano pirja još 2-3 minute te lagano posolite.
  • 2 Odreske teleće koljenice pospite Vegetom, uvaljajte u brašno i stavite na maslac, pržite ih sa svake strane oko dvije minute.
  • 3 Meso dodajte na pirjano povrće, podlijte vodom (i pirjajte na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom).
  • 4 Podlijte vinom, dodajte lovorov list, papar, pasiranu rajčicu, timijan i nastavite pirjati dok meso ne omekša (oko 1 sat). Po potrebi posolite.
  • 5 Za gremoladu, nasjeckani češnjak pomiješajte s nasjeckanim peršinom, naribanom koricom limuna i timijanom.

Savjet

Za vrijeme pirjanja mesa tavicu par puta lagano protresite.

Posluživanje

Teleću koljenicu u umaku poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke