Meni Search

Ful nabrijana

Ossobuco

Blagdanska rolada
Povrtni ražnjići
Pirjani kunić
Piletina sa šafranom
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lagana sarma
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Rolice od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Povrtni lonac
Delikatesna junetina na češki
Čarobna ljetna piletina
Zlatna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mini lazanje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje s povrćem i smokvama
Brusketa s avokadom
Grdobina s povrćem
Viška pogača
Miješani grill
Lignje na šumskom rižotu
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Voćna juha od višanja
Piletina na kijevski način
Mediteranski špageti
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Pogača sa sardinom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci u umaku s češnjakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina Kiev
Proljetna janjetina
Manastirski đuveč
Teleći odresci u umaku od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza s tunom
Sočna rebarca
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sendvič s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vege odresci s marinadom
Turske pizze
Rajčica s kukuruzom
Meso s repom
Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kuhano meso s umakom od hrena
Zabavni kineski ravioli
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Salata od liganja
Fina pikantna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Fini gulaš od gljiva
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići od lososa
Pizza sirni jastučići
Piletina laganini
Šampinjoni u palačinki
Lignje s manistrom u škartocu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hlebinska i pretepena juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Irska janjetina
Lungić u sendviču
Mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski kruščić s lovorom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mora
Marinirana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fileti lososa u finom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Fish&Chips u tortilji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Riba u bijelom umaku
Nadjevene lignje
Kroketi od piletine
Grill povrće na salatu
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskavi trokuti
Mini shepherd's pie
Belgija - Salade Liégeoise
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prežgana juha
Ljetni ražnjići
Špageti s ribom
Hrskava pileća krilca
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mirisna pečenka
Lazanje s lignjama
Odresci od morskog psa
Popečci od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetno meso i povrće iz woka
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill vratina u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Urbana pola
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleću koljenicu s umakom poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže i uživajte u mirisnu vina i timijana u finim zalogajima.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
1 luk
1 poriluk
sol
4 odreska teleće koljenice (ossobuco)
1 žlica Vegete
2 žlice Oštrog brašna Podravka
3 žlice maslaca
150 ml bijelog vina
2 lista Lovora sušenog Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml Pasirane rajčice Podravka
½ žličice nasjeckanog timijana
1 stapka celera
120 g Riže Podravka
Za gremoladu:
1 žlica sitno nasjeckane korice limuna
1 češanj češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
½ žličice nasjeckanog svježeg timijana

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe75 min

  • 1 Na maslinovu ulju popecite nasjeckani luk, dodajte poriluk narezan na ploškice, sitno nasjeckani celer, smanjite vatru i pustite da se lagano pirja još 2-3 minute te lagano posolite.
  • 2 Odreske teleće koljenice pospite Vegetom, uvaljajte u brašno i stavite na maslac, pržite ih sa svake strane oko dvije minute.
  • 3 Meso dodajte na pirjano povrće, podlijte vodom (i pirjajte na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom).
  • 4 Podlijte vinom, dodajte lovorov list, papar, pasiranu rajčicu, timijan i nastavite pirjati dok meso ne omekša (oko 1 sat). Po potrebi posolite.
  • 5 Za gremoladu, nasjeckani češnjak pomiješajte s nasjeckanim peršinom, naribanom koricom limuna i timijanom.

Savjet

Za vrijeme pirjanja mesa tavicu par puta lagano protresite.

Posluživanje

Teleću koljenicu u umaku poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke