Meni Search

Ful nabrijana

Ossobuco

Turske pizze
Krem juha od tikvica
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Mediteranski špageti
Rolice od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Sočna rebarca
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kaštelanski makaruni
Račići na posteljici od povrća
Ražnjići od lososa
Lungić s povrćem
Prežgana juha
Vege odresci s marinadom
Pizza s tunom
Blagdanska rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lazanje s lignjama
Miješani grill
Pogača sa sardinom
Piletina laganini
Okruglice u umaku od rajčice
Špageti s ribom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Grill povrće na salatu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Delikatesna junetina na češki
Fina pikantna piletina
Čarobna ljetna piletina
Salata od liganja
Fileti lososa u finom umaku
Mirisna pečenka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina na kijevski način
Rajčica s kukuruzom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje s manistrom u škartocu
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna pureća rolada
Irska janjetina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Teleći odresci u umaku od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Bugarska pita od krumpira
Riba u bijelom umaku
Zlatna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirana piletina s roštilja
Lignje s povrćem i smokvama
Lagana sarma
Voćna juha od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina sa šafranom
Aromatizirani kruh
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Odresci od morskog psa
Mini lazanje
Sendvič s avokadom
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci u umaku s češnjakom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Salata s mora
Povrtni lonac
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Viška pogača
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Kobasica u pivu i pecivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Fini gulaš od gljiva
Pohani tofu s povrćem
Mini shepherd's pie
Meksička party salata
Popečci od tikvica
Pečena piletina s limunom
Povrtni ražnjići
Meso s repom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rezanci s krušnim mrvicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Brusketa s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Urbana pola
Pizza sirni jastučići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Roštilj s umakom Romesco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Belgija - Salade Liégeoise
Hlebinska i pretepena juha
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjevene lignje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Šampinjoni u palačinki
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleću koljenicu s umakom poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže i uživajte u mirisnu vina i timijana u finim zalogajima.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
1 luk
1 poriluk
sol
4 odreska teleće koljenice (ossobuco)
1 žlica Vegete
2 žlice Oštrog brašna Podravka
3 žlice maslaca
150 ml bijelog vina
2 lista Lovora sušenog Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml Pasirane rajčice Podravka
½ žličice nasjeckanog timijana
1 stapka celera
120 g Riže Podravka
Za gremoladu:
1 žlica sitno nasjeckane korice limuna
1 češanj češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
½ žličice nasjeckanog svježeg timijana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe75 min

  • 1 Na maslinovu ulju popecite nasjeckani luk, dodajte poriluk narezan na ploškice, sitno nasjeckani celer, smanjite vatru i pustite da se lagano pirja još 2-3 minute te lagano posolite.
  • 2 Odreske teleće koljenice pospite Vegetom, uvaljajte u brašno i stavite na maslac, pržite ih sa svake strane oko dvije minute.
  • 3 Meso dodajte na pirjano povrće, podlijte vodom (i pirjajte na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom).
  • 4 Podlijte vinom, dodajte lovorov list, papar, pasiranu rajčicu, timijan i nastavite pirjati dok meso ne omekša (oko 1 sat). Po potrebi posolite.
  • 5 Za gremoladu, nasjeckani češnjak pomiješajte s nasjeckanim peršinom, naribanom koricom limuna i timijanom.

Savjet

Za vrijeme pirjanja mesa tavicu par puta lagano protresite.

Posluživanje

Teleću koljenicu u umaku poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke