Meni Search

Ful nabrijana

Ossobuco

Martinjska guska s hajdinom kašom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill pirjana piletina s roštilja
Marinirana piletina s roštilja
Salata s mora
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lungić s povrćem
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna rebarca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u bijelom umaku
Viška pogača
Hrskavi trokuti
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna pureća rolada
Vege odresci s marinadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Urbana pola
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice
Prežgana juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramsteak u seksi umaku
Turske pizze
BBQ svinjska rebarca u foliji
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od tikvica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rezanci s krušnim mrvicama
Sendvič s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Nadjevene lignje
Mini lazanje
Grdobina s povrćem
Proljetna janjetina
Delikatesna junetina na češki
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill vratina u sendviču
Aromatizirani kruh
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ljetni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić u sendviču
Zlatna piletina
Fina pikantna piletina
Salata od liganja
Meksička party salata
Zabavni kineski ravioli
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pogača sa sardinom
Manastirski đuveč
Špageti s ribom
Pečena piletina s limunom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mini shepherd's pie
Tjestenina fuži s tartufima
Fish&Chips u tortilji
Račići na posteljici od povrća
Grill povrće na salatu
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Rolice od blitve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Irska janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kobasica u pivu i pecivu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pirjani kunić
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Krem juha od tikvica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza s tunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kaštelanski makaruni
Voćna juha od višanja
Ražnjići od lososa
Teleći savici u umaku od grejpa
Hlebinska i pretepena juha
Miješani grill
Povrtni ražnjići
Meso s repom
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Piletina Kiev
Odresci od morskog psa
Fileti lososa u finom umaku
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Belgija - Salade Liégeoise
Lazanje s lignjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina laganini
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskava pileća krilca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Mirisna pečenka
Sočni pureći ražnjići
Povrtni lonac
Piletina na kijevski način
Pileći bataci s umakom od luka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza sirni jastučići
Kuhano meso s umakom od hrena
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranski špageti
Teleći odresci u umaku od višanja
Rajčica s kukuruzom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleću koljenicu s umakom poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže i uživajte u mirisnu vina i timijana u finim zalogajima.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
1 luk
1 poriluk
sol
4 odreska teleće koljenice (ossobuco)
1 žlica Vegete
2 žlice Oštrog brašna Podravka
3 žlice maslaca
150 ml bijelog vina
2 lista Lovora sušenog Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml Pasirane rajčice Podravka
½ žličice nasjeckanog timijana
1 stapka celera
120 g Riže Podravka
Za gremoladu:
1 žlica sitno nasjeckane korice limuna
1 češanj češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
½ žličice nasjeckanog svježeg timijana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe75 min

  • 1 Na maslinovu ulju popecite nasjeckani luk, dodajte poriluk narezan na ploškice, sitno nasjeckani celer, smanjite vatru i pustite da se lagano pirja još 2-3 minute te lagano posolite.
  • 2 Odreske teleće koljenice pospite Vegetom, uvaljajte u brašno i stavite na maslac, pržite ih sa svake strane oko dvije minute.
  • 3 Meso dodajte na pirjano povrće, podlijte vodom (i pirjajte na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom).
  • 4 Podlijte vinom, dodajte lovorov list, papar, pasiranu rajčicu, timijan i nastavite pirjati dok meso ne omekša (oko 1 sat). Po potrebi posolite.
  • 5 Za gremoladu, nasjeckani češnjak pomiješajte s nasjeckanim peršinom, naribanom koricom limuna i timijanom.

Savjet

Za vrijeme pirjanja mesa tavicu par puta lagano protresite.

Posluživanje

Teleću koljenicu u umaku poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke