Meni Search

Ful nabrijana

Ossobuco

Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjevene lignje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Irska janjetina
Račići na posteljici od povrća
Lazanje s lignjama
Janjetina s medom od kadulje
Odresci od morskog psa
Sočni pureći ražnjići
Fina pikantna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni lonac
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pečenka
Proljetna janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Fini gulaš od gljiva
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Meso s repom
Lagana sarma
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Viška pogača
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brusketa s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Aromatizirani kruh
Krem juha od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Marinirana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje s povrćem i smokvama
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Čarobna ljetna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Riba u bijelom umaku
Mediteranski špageti
Lignje s manistrom u škartocu
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić s povrćem
Grill vratina u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata od liganja
Miješani grill
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Umak od limete (Molho de limao)
Kroketi od piletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini shepherd's pie
Pohani tofu s povrćem
Salata s mora
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grickalica slanutak iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s ribom
Odresci u umaku s češnjakom
Brancinovo oko
Piletina na kijevski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Janjetina na padelu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pirjani kunić
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Fish&Chips u tortilji
Fileti lososa u finom umaku
Sočna rebarca
Turske pizze
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Rolice od blitve
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice
Hrskava pileća krilca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Hrskavi trokuti
Piletina laganini
Voćna juha od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći savici u umaku od grejpa
Šampinjoni u palačinki
Rajčica s kukuruzom
Sendvič s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od tikvica
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Urbana pola
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Delikatesna junetina na češki
Pizza s tunom
Meksička party salata
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Hlebinska i pretepena juha
Piletina sa šafranom
Pizza sirni jastučići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Manastirski đuveč
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleću koljenicu s umakom poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže i uživajte u mirisnu vina i timijana u finim zalogajima.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
1 luk
1 poriluk
sol
4 odreska teleće koljenice (ossobuco)
1 žlica Vegete
2 žlice Oštrog brašna Podravka
3 žlice maslaca
150 ml bijelog vina
2 lista Lovora sušenog Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml Pasirane rajčice Podravka
½ žličice nasjeckanog timijana
1 stapka celera
120 g Riže Podravka
Za gremoladu:
1 žlica sitno nasjeckane korice limuna
1 češanj češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
½ žličice nasjeckanog svježeg timijana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe75 min

  • 1 Na maslinovu ulju popecite nasjeckani luk, dodajte poriluk narezan na ploškice, sitno nasjeckani celer, smanjite vatru i pustite da se lagano pirja još 2-3 minute te lagano posolite.
  • 2 Odreske teleće koljenice pospite Vegetom, uvaljajte u brašno i stavite na maslac, pržite ih sa svake strane oko dvije minute.
  • 3 Meso dodajte na pirjano povrće, podlijte vodom (i pirjajte na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom).
  • 4 Podlijte vinom, dodajte lovorov list, papar, pasiranu rajčicu, timijan i nastavite pirjati dok meso ne omekša (oko 1 sat). Po potrebi posolite.
  • 5 Za gremoladu, nasjeckani češnjak pomiješajte s nasjeckanim peršinom, naribanom koricom limuna i timijanom.

Savjet

Za vrijeme pirjanja mesa tavicu par puta lagano protresite.

Posluživanje

Teleću koljenicu u umaku poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke