Meni Search

Ful nabrijana

Ossobuco

Grdobina u pikantnoj šalši
Proljetna janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina s medom od kadulje
Lignje na šumskom rižotu
Fileti lososa u finom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Salata od liganja
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci od morskog psa
Rajčica s kukuruzom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Krem juha od tikvica
Grdobina s povrćem
Irska janjetina
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Meso s repom
Hlebinska i pretepena juha
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski špageti
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena piletina s limunom
Kunić na bijelo
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Kobasica u pivu i pecivu
Marinirana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Čarobna ljetna piletina
Zlatna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s ribom
Lungić u sendviču
Manastirski đuveč
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file s povrćem
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina na padelu
Lignje s manistrom u škartocu
Mediteranski kruščić s lovorom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pirjani kunić
Mirisna pečenka
Lungić s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Lagana sarma
Viška pogača
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lazanje s lignjama
Lignje s povrćem i smokvama
Brusketa s avokadom
Aromatizirani kruh
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Miješani grill
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u bijelom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina laganini
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Račići na posteljici od povrća
Fini gulaš od gljiva
Piletina na kijevski način
Pogača sa sardinom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pizza s tunom
Sendvič s avokadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pileći bataci s umakom od luka
Zabavni kineski ravioli
Sočna pureća rolada
Popečci od tikvica
Vege odresci s marinadom
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni lonac
Grill povrće na salatu
Delikatesna junetina na češki
Odresci u umaku s češnjakom
Okruglice u umaku od rajčice
Umak od limete (Molho de limao)
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Nadjevene lignje
Grill pirjana piletina s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od lososa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grickalica slanutak iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Urbana pola
Fina pikantna piletina
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci u umaku od višanja
Fish&Chips u tortilji
Voćna juha od višanja
Salata s mora
Grill vratina u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prežgana juha
Sočna rebarca
Turske pizze
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleću koljenicu s umakom poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže i uživajte u mirisnu vina i timijana u finim zalogajima.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
1 luk
1 poriluk
sol
4 odreska teleće koljenice (ossobuco)
1 žlica Vegete
2 žlice Oštrog brašna Podravka
3 žlice maslaca
150 ml bijelog vina
2 lista Lovora sušenog Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml Pasirane rajčice Podravka
½ žličice nasjeckanog timijana
1 stapka celera
120 g Riže Podravka
Za gremoladu:
1 žlica sitno nasjeckane korice limuna
1 češanj češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
½ žličice nasjeckanog svježeg timijana

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe75 min

  • 1 Na maslinovu ulju popecite nasjeckani luk, dodajte poriluk narezan na ploškice, sitno nasjeckani celer, smanjite vatru i pustite da se lagano pirja još 2-3 minute te lagano posolite.
  • 2 Odreske teleće koljenice pospite Vegetom, uvaljajte u brašno i stavite na maslac, pržite ih sa svake strane oko dvije minute.
  • 3 Meso dodajte na pirjano povrće, podlijte vodom (i pirjajte na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom).
  • 4 Podlijte vinom, dodajte lovorov list, papar, pasiranu rajčicu, timijan i nastavite pirjati dok meso ne omekša (oko 1 sat). Po potrebi posolite.
  • 5 Za gremoladu, nasjeckani češnjak pomiješajte s nasjeckanim peršinom, naribanom koricom limuna i timijanom.

Savjet

Za vrijeme pirjanja mesa tavicu par puta lagano protresite.

Posluživanje

Teleću koljenicu u umaku poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke