Meni Search

Ful nabrijana

Ossobuco

BBQ svinjska rebarca u foliji
Turske pizze
Pogača sa sardinom
Piletina na kijevski način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Vege odresci s marinadom
Zabavni kineski ravioli
Aromatizirani kruh
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pizza sirni jastučići
Fini gulaš od gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marinirana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u bijelom umaku
Lagana sarma
Sendvič s avokadom
Voćna juha od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ljetni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lungić u sendviču
Mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Miješani grill
Mesne okruglice na ražnjiću
Brancinovo oko
Grill oslić u aromatičnoj korici
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Čarobna ljetna piletina
Manastirski đuveč
Svinjski file s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Mediteranski špageti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci od morskog psa
Hlebinska i pretepena juha
Janjetina na padelu
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od lososa
Salata s mora
Fina pikantna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći bataci s umakom od luka
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje s lignjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina laganini
Meso s repom
Grill pirjana piletina s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje s manistrom u škartocu
Rajčica s kukuruzom
Urbana pola
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Kuhano meso s umakom od hrena
Krem juha od tikvica
Grickalica slanutak iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Rolice od blitve
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Mirisna pečenka
Pečena piletina s limunom
Piletina sa šafranom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Blagdanska rolada
Prežgana juha
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Grdobina s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Umak od limete (Molho de limao)
Mini shepherd's pie
Viška pogača
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata od liganja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina Kiev
Delikatesna junetina na češki
Fileti lososa u finom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Brusketa s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Pizza s tunom
Kroketi od piletine
Špageti s ribom
Pirjani kunić
Irska janjetina
Lungić s povrćem
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Povrtni lonac
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mediteranski kruščić s lovorom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna rebarca
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od tikvica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleću koljenicu s umakom poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže i uživajte u mirisnu vina i timijana u finim zalogajima.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
1 luk
1 poriluk
sol
4 odreska teleće koljenice (ossobuco)
1 žlica Vegete
2 žlice Oštrog brašna Podravka
3 žlice maslaca
150 ml bijelog vina
2 lista Lovora sušenog Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml Pasirane rajčice Podravka
½ žličice nasjeckanog timijana
1 stapka celera
120 g Riže Podravka
Za gremoladu:
1 žlica sitno nasjeckane korice limuna
1 češanj češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
½ žličice nasjeckanog svježeg timijana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe75 min

  • 1 Na maslinovu ulju popecite nasjeckani luk, dodajte poriluk narezan na ploškice, sitno nasjeckani celer, smanjite vatru i pustite da se lagano pirja još 2-3 minute te lagano posolite.
  • 2 Odreske teleće koljenice pospite Vegetom, uvaljajte u brašno i stavite na maslac, pržite ih sa svake strane oko dvije minute.
  • 3 Meso dodajte na pirjano povrće, podlijte vodom (i pirjajte na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom).
  • 4 Podlijte vinom, dodajte lovorov list, papar, pasiranu rajčicu, timijan i nastavite pirjati dok meso ne omekša (oko 1 sat). Po potrebi posolite.
  • 5 Za gremoladu, nasjeckani češnjak pomiješajte s nasjeckanim peršinom, naribanom koricom limuna i timijanom.

Savjet

Za vrijeme pirjanja mesa tavicu par puta lagano protresite.

Posluživanje

Teleću koljenicu u umaku poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke