Meni Search

Lagana depra

Osvježavajuća juha od krastavaca

Hrskave tortice od krumpira
Juha od gljiva
Salata sa skutom
Rižoto s tunom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Zapečeni poriluk
Rebarca s grilla
Voćna salata s piletinom
Crveno ljetno varivo
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrenovke u panceti
Pohane paprike
Rosti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u bijelom umaku
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s okruglicama od sira
Slasni BBQ burgeri
Tjestenina fuži s tartufima
Pečena piletina s limunom
Juha od bundeve s jabukom
Juha od kelja sa sirom
Sočni pureći ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sunčani užitak mediterana
Meksička party salata
Biftek rolice
Piletina s mascarponeom
Proljetno meso i povrće iz woka
Švicarska juha sa sirom
Finska - Juha s lososom
Uskršnja šunka na zabavan način
Povrtni ražnjići
BBQ Steak & chips
Piletina sa šafranom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Sočna aromatična torta
Piletina Kiev
Lungić u sendviču
File steak na povrću
Špinatova juha s feta sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata od tune i krastavaca
Nadjevene lignje
Rižoto tortice
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina s povrćem
Polupunjene paprike
Govedina s lukom
Dagnje na buzaru
Špageti s acetom balsamicom
Mirisni prilog iz pećnice
Pileća prsa iz pećnice
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lazanje u tavi
Voćna juha od višanja
Cous-cous s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fina pikantna piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Piletina u finom mediteranskom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riblja juha s Malte
Riža s tunom
Dalmatinska simfonija
Mediteranska rapsodija
Svinjski gulaš
Rižoto na španjolski način
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Slatki lungić
Empanade s pestom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina na tajlandski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marokanska salata s cous-cousom
Palamida s čilijem i mangom
Tjestenina u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Fino varivo v loncu
Pileći štapići u ketchupu
Piletina s pistacijama
Pohana skuta
Palačinke s nadjevom od riže
Ciganski odrezak
Lungić s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Dječje lazanje
Španjolski migas s bundevom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Salata od quinoe i povrća
Caponata alla Podravka
Povrtni lonac
Dip od južnog voća
Pileća krilca s Coca-Colom
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s neobičnim preljevom
Kineska juha s račićima i gljivama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s povrćem
Singapurski ljuti omlet
Glazirana patka s umakom od jabuka
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pečena janjetina s bademima
Uzbudljivi kolač od blitve
Pita s crnim pivom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zimski punč
Marinirana piletina s roštilja
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Punjene tikve
Prežgana juha
Grill vratina u sendviču
Špageti na kineski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Juha od rikule i račića
Grčka seljačka salata
Bugarska pita od krumpira
Senf s paprikama
Ražnjići od lososa
Rajčica s kukuruzom
Umak od limete (Molho de limao)
Pohani zamotuljci
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirano svinjsko pečenje
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juha od krastavaca prava je ljetna konkurencija poznatoj salati. U sebi krije niz osvježavajućih sastojaka, a kao najmoćniji izdvajamo mentu. Upotrijebite li mlade krastavce koje nije potrebno guliti, povećat ćete juhi hranjivu vrijednost.

Sastojci

3 žlice maslinova ulja
450-500 ml vruće vode
1 žlica Vegete
2 žlice narezanog kopra
1 žličica narezane svježe metvice
150-200 g krumpira
2 češnja češnjaka
400 g svježih krastavaca
80 g luka
250 ml kiselog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Oprane krastavce ogulite, uzdužno prerežite, očistite od sjemenki i narežite na veće komade.
  • 2 Na ulju popecite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani češnjak i oguljeni krumpir narezan na kockice.
  • 3 Kratko popecite, a zatim zalijte vodom. Dodajte Vegetu i mentu pa kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
  • 4 Nakon toga umiješajte krastavce, nastavite kuhati još 10 minuta, malo ohladite i sve zajedno usitnite u električnoj sjeckalici.
  • 5 Dobivenu juhu stavite u odgovarajuću zdjelu, umiješajte kopar, kiselo vrhnje, dobro promiješajte i stavite hladiti u hladnjak oko sat vremena.

Posluživanje

Juhu ukrasite kockicama ili ploškama krastavaca i koprom te poslužite hladnu.

Male tajne

Mlade krastavce nije potrebno guliti. Neoguljeni krastavci povećavaju hranjivu vrijednost i aromatičnost jela.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 93.77 12 12
Kalcij mg 88.37 9 9
Kalij mg 420.17 11 11
Vitamin C mg 11.43 15 13
Vitamin E mg 2.63 12 12
Vitamin D μg 22.09 11 11
Vitamin A μg 853.97 21 17
Sol g 1.29 0 0
Bjelančevine g 3.53 - -
Vlakna g 2.2 - -
Ugljikohidrati g 17.37 - -
Masti g 26.14 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke