Meni Search

Okrećem novi list

Palačinke s nadjevom od riže

Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečena ricotta
Raskošna ljetna tava
Sočna aromatična torta
Rezanci s krušnim mrvicama
Zimski punč
Belgija - Salade Liégeoise
Kineska juha s račićima i gljivama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata s mora
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Uskršnja šunka na zabavan način
Crveno ljetno varivo
Sočna Wellington pečenka
Uzbudljivi kolač od blitve
Rižoto tortice
Čudotvorni čaj za detoks
Piletina s pistacijama
Pileća prsa iz pećnice
Prežgana juha
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice u umaku
Salata u košaricama od parmezana
Salata od tune i povrća
Pileći gulaš
Brusketa s avokadom
Piletina s mascarponeom
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Govedina s lukom
Salata od quinoe i povrća
Mesne okruglice
Oslić s maslinama
Pohana skuta
Rosti
Ražnjići od lososa
Caponata alla Podravka
Male teleće pitice
Marokanska salata s cous-cousom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grčka seljačka salata
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Rolice od soma
Papreni tart s marelicama
Popečci od bulgura s umakom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje punjene crvenim radićem
Rižoto na španjolski način
Salata s neobičnim preljevom
Mini lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Fina pikantna piletina
Špageti na kineski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Polpete od slanutka s kurkumom
Sočna pureća rolada
Ljubavne šurlice
Kuglice od riže i svježeg sira
Voćna juha od višanja
Mirisni prilog iz pećnice
Pirjani kunić
Bruskete od cvjetače
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Juha od cvjetače i camemberta
Pileći bataci s umakom od luka
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rižoto s tunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Čarobni štapići
Španjolski migas s bundevom
Mediteranski špageti
Zabavni kineski ravioli
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Cous-cous s povrćem
Pohane paprike
Vege odresci s marinadom
Kozice s rižom
Juha od bundeve s jabukom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Senf s paprikama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Janjetina na padelu
Sočna rebarca
Empanade s pestom
Prilog od prokulica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Žuti medaljoni
Roštilj s umakom Romesco
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Krumpir u košuljici
Lignje na šumskom rižotu
Velika Britanija - Pastirska pita
Rolice od blitve
Popečci od cvjetače
Vegetina enchilada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Lignje i tikvice na štapiću
Polupunjene paprike
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rižini ravioli s mozzarellom
Juha od rikule i račića
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tko ne voli slane, slatke, zapečene, slasne palačinke. U Rusiji ih nadijevaju smjesom od sitno nasjeckanog luka, kuhane riže i zdrobljenih kuhanih jaja i od njih oblikuju zamotuljke. Poslužuju se uz kiselo vrhnje.

Sastojci

Za palačinke:
2 jaja
1 žličica šećera
1 žličica soli
450 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
1 l tople vode
Za nadjev:
150 g riže
60 g maslaca
1 vezica mladog luka
3 jaja
1 žličica Vegete
sol
Za pečenje:
2 žlice maslaca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U dubokoj posudi izmiješajte jaja, šećer i malo soli pa postupno dodajte prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo i toplu vodu.
  • 2 Pripremljenu smjesu za palačinke ostavite stajati oko 10 minuta.
  • 3 Od pripremljene smjese ispecite veće palačinke.
  • 4 Rižu prelijte s oko 300 ml vode, dodajte maslac i kuhajte na laganoj vatri dok ne upije svu vodu i bude kuhana.
  • 5 Na maslacu popecite sitno nasjeckani luk, dodajte kuhanu rižu, zdrobljena kuhana jaja, Vegetu, sol i kratko popecite.
  • 6 Na svaku palačinku stavite žlicu nadjeva, a zatim palačinke savijte u četverokut tako da dobijete paketić.
  • 7 Zamotuljke popecite na maslacu do zlatne boje.

Savjet

Nadjev možete obogatiti prema svojim željama.

Posluživanje

Uz tople palačinke poslužite kiselo vrhnje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 214.07 27 27
Kalcij mg 103.47 10 10
Kalij mg 123.63 3 3
Niacin mg 5.45 39 27
Vitamin C mg 1.23 2 1
Vitamin D μg 22.55 11 11
Vitamin A μg 566.53 14 11
Sol g 2.24 0 0
Bjelančevine g 10.04 - -
Vlakna g 1.78 - -
Ugljikohidrati g 60.86 - -
Masti g 12.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke