Meni Search

Okrećem novi list

Palačinke s nadjevom od riže

Oslić s maslinama
Mediteranski špageti
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohana skuta
Špageti na kineski način
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s tunom
Juha od cvjetače i camemberta
Raskošna ljetna tava
Pirjani kunić
Piletina s mascarponeom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Govedina s lukom
Prilog od prokulica
Mini lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Uskršnja šunka na zabavan način
Čarobni štapići
Grčka seljačka salata
Cous-cous s povrćem
Papreni tart s marelicama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetina enchilada
Mesne okruglice u umaku
Sočna Wellington pečenka
Žuti medaljoni
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Ljubavne šurlice
Polpete od slanutka s kurkumom
Caponata alla Podravka
Povrtni ražnjići
Lignje i tikvice na štapiću
Čudotvorni čaj za detoks
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zimski punč
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s pistacijama
Juha od rikule i račića
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Belgija - Salade Liégeoise
Kineska juha s račićima i gljivama
Španjolski migas s bundevom
Salata s neobičnim preljevom
Krumpir u košuljici
Rosti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Prežgana juha
Fina pikantna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Pohane paprike
Salata od quinoe i povrća
Rižoto tortice
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Salata s mora
Male teleće pitice
Kaštelanski makaruni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pileći gulaš
Crveno ljetno varivo
Rolice od soma
Rižini ravioli s mozzarellom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Voćna juha od višanja
Sočna rebarca
Goveđa rebarca sa zeljem
Popečci od bulgura s umakom
Marokanska salata s cous-cousom
Zapečena ricotta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od bundeve s jabukom
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od lososa
Lignje punjene crvenim radićem
Sočna aromatična torta
Empanade s pestom
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Zabavni kineski ravioli
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rolice od blitve
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Grill povrće na salatu
Vege odresci s marinadom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Brusketa s avokadom
Rižoto na španjolski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina na padelu
Salata u košaricama od parmezana
Mirisni prilog iz pećnice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pileća prsa iz pećnice
Senf s paprikama
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od tune i povrća
Kozice s rižom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tko ne voli slane, slatke, zapečene, slasne palačinke. U Rusiji ih nadijevaju smjesom od sitno nasjeckanog luka, kuhane riže i zdrobljenih kuhanih jaja i od njih oblikuju zamotuljke. Poslužuju se uz kiselo vrhnje.

Sastojci

Za palačinke:
2 jaja
1 žličica šećera
1 žličica soli
450 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
1 l tople vode
Za nadjev:
150 g riže
60 g maslaca
1 vezica mladog luka
3 jaja
1 žličica Vegete
sol
Za pečenje:
2 žlice maslaca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U dubokoj posudi izmiješajte jaja, šećer i malo soli pa postupno dodajte prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo i toplu vodu.
  • 2 Pripremljenu smjesu za palačinke ostavite stajati oko 10 minuta.
  • 3 Od pripremljene smjese ispecite veće palačinke.
  • 4 Rižu prelijte s oko 300 ml vode, dodajte maslac i kuhajte na laganoj vatri dok ne upije svu vodu i bude kuhana.
  • 5 Na maslacu popecite sitno nasjeckani luk, dodajte kuhanu rižu, zdrobljena kuhana jaja, Vegetu, sol i kratko popecite.
  • 6 Na svaku palačinku stavite žlicu nadjeva, a zatim palačinke savijte u četverokut tako da dobijete paketić.
  • 7 Zamotuljke popecite na maslacu do zlatne boje.

Savjet

Nadjev možete obogatiti prema svojim željama.

Posluživanje

Uz tople palačinke poslužite kiselo vrhnje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 214.07 27 27
Kalcij mg 103.47 10 10
Kalij mg 123.63 3 3
Niacin mg 5.45 39 27
Vitamin C mg 1.23 2 1
Vitamin D μg 22.55 11 11
Vitamin A μg 566.53 14 11
Sol g 2.24 0 0
Bjelančevine g 10.04 - -
Vlakna g 1.78 - -
Ugljikohidrati g 60.86 - -
Masti g 12.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke