Meni Search

Leptirići u trbuhu

Paprene pogačice

Grill pirjana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od pečene rotkvice sa medom
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatki ostaci s cimetom
Odresci s umakom od kupina
Palačinke s nadjevom od riže
Kozice s rižom
Košarice od lisnatog tijesta
Vol-au-vent s gljivama
Pizza s tunom
Špageti s acetom balsamicom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Penne s radičem
Pizza sirni jastučići
Salata od tune i povrća
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rižoto tortice
Odresci u paketiću
Papreni tart s marelicama
Ramstek s povrćem
Brusketa s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Pohani zamotuljci
Male teleće pitice
Sočna Wellington pečenka
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata s mora
Polpete od slanutka s kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u aromatičnom omotaču
Voćna salata s piletinom
Dječje lazanje
Lignje i tikvice na štapiću
Piletina s pistacijama
Mirisni prilog iz pećnice
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Raskošna ljetna tava
Teletina s pirjanim povrćem
Meksička party salata
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Zlatna piletina
Ljubavne šurlice
Pileća prsa iz pećnice
Biftek rolice
Srneći file na salatu
Pileća prsa u umaku od naranče
Rižoto s dagnjama
Puretina s jabukom iz pećnice
Mini lazanje
Salata od liganja
Piletina s mascarponeom
Salata s neobičnim preljevom
Slatko twist pile
Fileti lososa u finom umaku
Pileća krilca s Coca-Colom
Punjena pečenka u vinu
Hrskavi krumpir iz pećnice
Biftek u zelenom papru
Jakobove kapice s umakom
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni ražnjići
Tjestenina mediterana
Čarobna ljetna piletina
Meso u woku na indonezijski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zapečena ricotta
Rižoto s tunom
Pikantni gulaš
Zapečeni poriluk
Bruskete s povrćem
Piletina sa šafranom
Teriyaki piletina
Riblja juha s Malte
Mediteranski kruščić s lovorom
Voćna juha od višanja
Popečci od bulgura s umakom
Salata s pečenim povrćem
Špageti mediteraneo
Punjeni filet brancina
Kaštelanski makaruni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mladi krumpir s ajvarom
Oslić s maslinama
Švicarska juha sa sirom
Dalmatinska simfonija
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pljukanci s pršutom i rikulom
Belgija - Salade Liégeoise
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dip od južnog voća
Tjestenina fuži s tartufima
Brownie s kajenskim paprom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Fina pikantna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Španjolski migas s bundevom
Nadjevene lignje
Krumpir u košuljici
Pečene banane s kajenskim paprom
Grčka seljačka salata
Lignje na šumskom rižotu
Caponata alla Podravka
Krem juha od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Lignje punjene crvenim radićem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavi trokuti
Popečci od cvjetače
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Juha od kelja sa sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zapaprite pogačice cijelim zrnima i prepustite se zalogajima toplog i mjestimično ljutog pečenog tijesta.

Sastojci

250 g Glatkog brašna Podravka
2 žličice Prašak za pecivo Dolcela
1/2 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/2 žličice šećer
60 g naribanog parmezana
1/2 žlice narezanog vlasac
200 g tekućeg jogurta
100 g maslaca(hladnog)
2 žlice vrhnja
Vegeta Maestro crni papar zrno

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 40 min

  • 1 Brašnu dodajte prašak za pecivo, sol, crni papar, šećer, parmezan, vlasac i promiješajte. Dodajte zatim jogurt te zamijesite glatko tijesto.
  • 2 Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto te pospite naribanim hladnim maslacem. Tijesto zatim nekoliko puta preklopite kao pismo.
  • 3 Tijesto pažljivo razvaljujte na oko 1 cm debljine pa kalupom izrežite pogačice. Posložite ih na lim za pečenje prekriven masnim papirom, sredinu tijesta lagano pritisnite i premažite vrhnjem. Pogačice obilno pospite grubo mljevenim paprom.
  • 4 Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C, do zlatne boje.

Savjet

Da bi se pogačice što više listale, pokušajte što više „preklapati“ tijesto prilikom pripreme.

Posluživanje

Poslužite tople ili hladne.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1938.12 242 242
Klor mg 885.96 88596 88596
Pantotenska kiselina mg 2.77 40 40
Niacin mg 26.24 187 131
Vitamin D μg 77.7 39 39
Vitamin A μg 3826.26 96 77
Sol g 1.53 0 0
Bjelančevine g 59.83 - -
Ugljikohidrati g 215.64 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 31.32 - -
- zasićene masne kiseline g 66.87 - -
Masti g 108.38 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke