Meni Search

Okrećem novi list

Papreni tart s marelicama

Piletina s pistacijama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Male teleće pitice
Rosti
Salata u košaricama od parmezana
Njemačka - Jetrica s jabukama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pohane paprike
Kruh od cvjetače s kurkumom
Krumpir u košuljici
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Lignje punjene crvenim radićem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Salata s mora
Prežgana juha
Zimski punč
Senf s paprikama
Belgija - Salade Liégeoise
Fina pikantna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Španjolski migas s bundevom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zapečena ricotta
Popečci od bulgura s umakom
Cous-cous s povrćem
Rolice od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto tortice
Pileći bataci s umakom od luka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brusketa s avokadom
Lignje i tikvice na štapiću
Kineska juha s račićima i gljivama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s tunom
Grčka seljačka salata
Juha od rikule i račića
Čudotvorni čaj za detoks
Govedina s lukom
Sočna aromatična torta
Crveno ljetno varivo
Kaštelanski makaruni
Vege odresci s marinadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Palačinke s nadjevom od riže
Rižini ravioli s mozzarellom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Raskošna ljetna tava
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Piletina s mascarponeom
Vegetina enchilada
Rolice od soma
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pohana skuta
Uzbudljivi kolač od blitve
Marokanska salata s cous-cousom
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice u umaku
Grill povrće na salatu
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Polupunjene paprike
Mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Oslić s maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna Wellington pečenka
Uskršnja šunka na zabavan način
Juha od cvjetače i camemberta
Salata od tune i povrća
Ramsteak u seksi umaku
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kozice s rižom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći gulaš
Juha od bundeve s jabukom
Rižoto na španjolski način
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Empanade s pestom
Ljubavne šurlice
Sočna rebarca
Salata od quinoe i povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Polpete od slanutka s kurkumom
Pečena piletina s limunom
Pohani tofu s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski špageti
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Caponata alla Podravka
Tjestenina fuži s tartufima
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Čarobni štapići
Mirisni prilog iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Prilog od prokulica
Ražnjići od lososa
Voćna juha od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Zabavni kineski ravioli
Savici sa špinatom i satricom od sira
Popečci od cvjetače
Špageti na kineski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Žuti medaljoni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Morskom soli lagano posoljene tartove poslužite s omiljenim voćem bilo da se radi o smokvama, marelicama ili šljivama okus će vas oduševiti.

Sastojci

270 g lisnatog tijesta (već razvaljanog)
200 g ricotte
50 g šećer
ocijeđen sok ½ limuna
600 g svježih marelica
Vegeta Maestro crni papar
Posluživanje:
med
sol

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 40 min

  • 1 Tijesto izrežite na kvadrate (8 cm × 8 cm) te posložite na lim prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Po tijestu rasporedite sir pomiješan sa šećerom i limunovim sokom, a zatim posložite narezane svježe marelice. Sve dobro pospite svježe mljevenim crnim paprom.
  • 3 Pecite 25 – 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Kad rubovi dobiju zlatnu boju, izvadite iz pećnice.

Savjet

Tartove prije posluživanja lagano posolite morskom soli. Umjesto marelica možete upotrijebiti smokve, crvene šljive.

Posluživanje

Po želji nakapajte medom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 142.92 14 14
Kalij mg 168.25 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.24 3 3
Niacin mg 2.04 15 10
Vitamin A μg 225.19 6 5
Sol g 0.12 0 0
Vlakna g 2.49 - -
Ugljikohidrati g 26.84 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 4.44 - -
- zasićene masne kiseline g 4.71 - -
Masti g 11.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke