Meni Search

Okrećem novi list

Papreni tart s marelicama

Lignje punjene crvenim radićem
Vegetina enchilada
Voćna juha od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Španjolski migas s bundevom
Salata s neobičnim preljevom
Grill povrće na salatu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata u košaricama od parmezana
Čudotvorni čaj za detoks
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Brusketa s avokadom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pileći gulaš
Fina pikantna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Empanade s pestom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Čarobni štapići
Juha od cvjetače i camemberta
Lignje i tikvice na štapiću
Pohane paprike
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Senf s paprikama
Govedina s lukom
Rižoto s tunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto tortice
Janjetina na padelu
Zapečena ricotta
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rolice od soma
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti na kineski način
Cous-cous s povrćem
Sočna Wellington pečenka
Vege odresci s marinadom
Bruskete od cvjetače
Juha od bundeve s jabukom
Krumpir u košuljici
Mirisni prilog iz pećnice
Sočna pureća rolada
Sočna rebarca
Grčka seljačka salata
Pirjani kunić
Pohani tofu s povrćem
Juha od rikule i račića
Proljetno meso i povrće iz woka
Crveno ljetno varivo
Polupunjene paprike
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mesne okruglice u umaku
Sočna aromatična torta
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Oslić s maslinama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rižoto na španjolski način
Ramsteak u seksi umaku
Kineska juha s račićima i gljivama
Marokanska salata s cous-cousom
Roštilj s umakom Romesco
Prilog od prokulica
Rezanci s krušnim mrvicama
Raskošna ljetna tava
Piletina s mascarponeom
Povrtni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Pohana skuta
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kozice s rižom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kaštelanski makaruni
Zabavni kineski ravioli
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s mora
Male teleće pitice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata od quinoe i povrća
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od lososa
Uskršnja šunka na zabavan način
Žuti medaljoni
Tjestenina fuži s tartufima
Caponata alla Podravka
Zlatna piletina
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rosti
Salata od pečene rotkvice sa medom
Salata od tune i povrća
Prežgana juha
Mediteranski špageti
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Popečci od bulgura s umakom
Zimski punč
Ljubavne šurlice
Rolice od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Morskom soli lagano posoljene tartove poslužite s omiljenim voćem bilo da se radi o smokvama, marelicama ili šljivama okus će vas oduševiti.

Sastojci

270 g lisnatog tijesta (već razvaljanog)
200 g ricotte
50 g šećer
ocijeđen sok ½ limuna
600 g svježih marelica
Vegeta Maestro crni papar
Posluživanje:
med
sol

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 40 min

  • 1 Tijesto izrežite na kvadrate (8 cm × 8 cm) te posložite na lim prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Po tijestu rasporedite sir pomiješan sa šećerom i limunovim sokom, a zatim posložite narezane svježe marelice. Sve dobro pospite svježe mljevenim crnim paprom.
  • 3 Pecite 25 – 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Kad rubovi dobiju zlatnu boju, izvadite iz pećnice.

Savjet

Tartove prije posluživanja lagano posolite morskom soli. Umjesto marelica možete upotrijebiti smokve, crvene šljive.

Posluživanje

Po želji nakapajte medom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 142.92 14 14
Kalij mg 168.25 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.24 3 3
Niacin mg 2.04 15 10
Vitamin A μg 225.19 6 5
Sol g 0.12 0 0
Vlakna g 2.49 - -
Ugljikohidrati g 26.84 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 4.44 - -
- zasićene masne kiseline g 4.71 - -
Masti g 11.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke