Meni Search

Okrećem novi list

Papreni tart s marelicama

Kozice s rižom
Crveno ljetno varivo
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetno meso i povrće iz woka
Belgija - Salade Liégeoise
Ljubavne šurlice
Grčka seljačka salata
Zanimljiva salata s kikirikijem
Prilog od prokulica
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od pečene rotkvice sa medom
Vege odresci s marinadom
Cous-cous s povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Lignje i tikvice na štapiću
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rolice od blitve
Rižoto tortice
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od cvjetače
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice u umaku
Žuti medaljoni
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od bulgura s umakom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata s neobičnim preljevom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Mediteranski špageti
Salata s mora
Rižoto s tunom
Španjolski migas s bundevom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pirjani kunić
Ražnjići od lososa
Savici sa špinatom i satricom od sira
Polpete od slanutka s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Pohana skuta
Pileća prsa iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zlatna piletina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Čarobni štapići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Uskršnja šunka na zabavan način
Povrtni ražnjići
Juha od cvjetače i camemberta
Zapečena ricotta
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna aromatična torta
Zimski punč
Rolice od soma
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Oslić s maslinama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata od tune i povrća
Marokanska salata s cous-cousom
Pileći gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Bruskete od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Čudotvorni čaj za detoks
Pileći bataci s umakom od luka
Juha od bundeve s jabukom
Brusketa s avokadom
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočna Wellington pečenka
Palačinke s nadjevom od riže
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s pistacijama
Polupunjene paprike
Grill povrće na salatu
Krumpir u košuljici
Njemačka - Jetrica s jabukama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata u košaricama od parmezana
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s mascarponeom
Vegetina enchilada
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Senf s paprikama
Salata od quinoe i povrća
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Pohani tofu s povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Zabavni kineski ravioli
Rižoto na španjolski način
Raskošna ljetna tava
Špageti na kineski način
Govedina s lukom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Male teleće pitice
Mirisni prilog iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna rebarca
Prežgana juha
Empanade s pestom
Bugarska pita od krumpira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Caponata alla Podravka
Juha od rikule i račića
Pohane paprike
Rosti
Pečena piletina s limunom
Goveđa rebarca sa zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Morskom soli lagano posoljene tartove poslužite s omiljenim voćem bilo da se radi o smokvama, marelicama ili šljivama okus će vas oduševiti.

Sastojci

270 g lisnatog tijesta (već razvaljanog)
200 g ricotte
50 g šećer
ocijeđen sok ½ limuna
600 g svježih marelica
Vegeta Maestro crni papar
Posluživanje:
med
sol

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 40 min

  • 1 Tijesto izrežite na kvadrate (8 cm × 8 cm) te posložite na lim prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Po tijestu rasporedite sir pomiješan sa šećerom i limunovim sokom, a zatim posložite narezane svježe marelice. Sve dobro pospite svježe mljevenim crnim paprom.
  • 3 Pecite 25 – 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Kad rubovi dobiju zlatnu boju, izvadite iz pećnice.

Savjet

Tartove prije posluživanja lagano posolite morskom soli. Umjesto marelica možete upotrijebiti smokve, crvene šljive.

Posluživanje

Po želji nakapajte medom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 142.92 14 14
Kalij mg 168.25 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.24 3 3
Niacin mg 2.04 15 10
Vitamin A μg 225.19 6 5
Sol g 0.12 0 0
Vlakna g 2.49 - -
Ugljikohidrati g 26.84 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 4.44 - -
- zasićene masne kiseline g 4.71 - -
Masti g 11.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke