Meni Search

Macho

Pašticada

Umak od limete (Molho de limao)
Pileća krilca s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Kotlovina
Lungić u sendviču
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Ribarska popara
Ramstek s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Čarobna ljetna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Teletina s pirjanim povrćem
Pita s crnim pivom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Mirisna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s nadjevom od ajvara
Kobasica u pivu i pecivu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u pivu
Govedina s lukom
Zlatna piletina
Pizza s tunom
Dip od južnog voća
Proljetna janjetina
Odresci s umakom od kupina
Medeni teleći kotleti
File steak na povrću
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Juha od gljiva
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina sa šafranom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti na kineski način
Pileći štapići u ketchupu
Lungić s povrćem
Slasni BBQ burgeri
Grill vratina u sendviču
Salata od tune i povrća
Ramsteak u seksi umaku
Kotlet s varivom od leće
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina s mascarponeom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Špageti s acetom balsamicom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kotleti u pivskom umaku
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s grilla
Zabavni kineski ravioli
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirano svinjsko pečenje
Biftek rolice
Delikatesna junetina na češki
Teriyaki piletina
Macho hamburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Hrenovke u panceti
Nadjevene lignje
Brancinovo oko
Irska janjetina
Meksička party salata
Bakalar s krumpirom
Sočna pureća rolada
Pirjani kunić
Slatki lungić
Pileća prsa iz pećnice
Hrskavi trokuti
Odrezak s umakom chimichurri
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Punjene tikve
Dagnje na buzaru
Pileća krilca s Coca-Colom
Pureća rolada s mlincima
Palačinke s nadjevom od riže
Šampinjoni u palačinki
Teleći savici u umaku od grejpa
Orada s krumpirom i mladim lukom
Obojeni hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sastojci

1 kg govedine ili junetine od buta
1 žličica klinčića
4 češnja češnjaka
50 g Pancete Podravka
4 žlice maslinovog ulja
2 žličice Vegete
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
200 g Passate Podravka
100 g suhih šljiva
nekoliko smokvi
100 ml prošeka
Za marinadu:
400 ml crnog vina
1 glavica luka (100 g)
1 češanj češnjaka
2 mrkve (200 g)
50 g korijena celera
nekoliko zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
50 ml vinskog octa
1 list Vegeta Maestro lovora

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe100 min

  • 1 Goveđi but nabodite ("našpikajte") klinčićima, štapićima češnjaka i štapićima pancete.
  • 2 Pripremite marinadu od crnog vina, narezanog luka, češnjaka, korijena celera, papra, vinskog octa i lovora.
  • 3 Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, prelijte pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 4 Marinirano meso ocijedite i osušite pa kratko popecite sa svih strana u loncu na vrućem ulju.
  • 5 Dodajte ocijeđeno povrće iz marinade (mrkvu, luk, celerov korijen), začinite Vegetom, soli, paprom i pirjajte na srednje jakoj vatri, povremeno okrećući meso, dok povrće ne omekša.
  • 6 Zatim u lonac dodajte rajčicu, polovicu šljiva, smokve, podlijte marinadom i kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat, odnosno dok meso ne omekša (po potrebi podlijte s malo vode).
  • 7 Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške, a umak izmiješajte štapnim mikserom.
  • 8 Na kraju dodajte prošek, ostatak šljiva, promiješajte i kada zavri, maknite s vatre.

Savjet

Pašticadu možete pripremiti tako da se poklopljena kuha u pećnici na 180°C.

Posluživanje

Poslužite ploške mesa s njokima preliveno s umakom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke