Meni Search

Macho

Pašticada

Teriyaki piletina
Pureća rolada s mlincima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočni pureći ražnjići
Irska janjetina
Biftek rolice
Tjestenina fuži s tartufima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski file s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Marinirano svinjsko pečenje
Ribarska popara
Rezanci s krušnim mrvicama
Obojeni hamburger
Pohani tofu s povrćem
Nadjevene lignje
Sočna pureća rolada
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Odresci u umaku s češnjakom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Grill vratina u sendviču
Pileća prsa punjena čvarcima
Roštilj s umakom Romesco
Kobasica u pivu i pecivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhana govedina s umakom od hrena
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Medeni teleći kotleti
Dagnje na buzaru
Pileća prsa iz pećnice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pita s crnim pivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina s mascarponeom
Kotlet s varivom od leće
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetna janjetina
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Palačinke s nadjevom od riže
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice na ražnjiću
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileća krilca s roštilja
Ramstek s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Šampinjoni u palačinki
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Marinirana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slasni BBQ burgeri
Mini lazanje
Dip od južnog voća
Zabavni kineski ravioli
Macho hamburger
Govedina s lukom
Brancinovo oko
Punjene tikve
Teleći savici u umaku od grejpa
Kotlovina
Pirjani kunić
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina na padelu
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavi trokuti
Bakalar s krumpirom
File steak na povrću
Pizza s tunom
Pileći štapići u ketchupu
Juha od gljiva
Rebarca s grilla
Lungić s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Odresci s umakom od kupina
Špageti s acetom balsamicom
Blagdanska rolada
Hrenovke u panceti
Špageti na kineski način
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Pileća krilca s Coca-Colom
Slatki lungić
Kroketi od piletine
Mirisna pureća rolada
Lungić u sendviču
Salata od tune i povrća
Piletina u pivu
Odrezak s umakom chimichurri
Piletina s nadjevom od ajvara
Delikatesna junetina na češki
Kotleti u pivskom umaku
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sastojci

1 kg govedine ili junetine od buta
1 žličica klinčića
4 češnja češnjaka
50 g Pancete Podravka
4 žlice maslinovog ulja
2 žličice Vegete
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
200 g Passate Podravka
100 g suhih šljiva
nekoliko smokvi
100 ml prošeka
Za marinadu:
400 ml crnog vina
1 glavica luka (100 g)
1 češanj češnjaka
2 mrkve (200 g)
50 g korijena celera
nekoliko zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
50 ml vinskog octa
1 list Vegeta Maestro lovora

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe100 min

  • 1 Goveđi but nabodite ("našpikajte") klinčićima, štapićima češnjaka i štapićima pancete.
  • 2 Pripremite marinadu od crnog vina, narezanog luka, češnjaka, korijena celera, papra, vinskog octa i lovora.
  • 3 Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, prelijte pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 4 Marinirano meso ocijedite i osušite pa kratko popecite sa svih strana u loncu na vrućem ulju.
  • 5 Dodajte ocijeđeno povrće iz marinade (mrkvu, luk, celerov korijen), začinite Vegetom, soli, paprom i pirjajte na srednje jakoj vatri, povremeno okrećući meso, dok povrće ne omekša.
  • 6 Zatim u lonac dodajte rajčicu, polovicu šljiva, smokve, podlijte marinadom i kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat, odnosno dok meso ne omekša (po potrebi podlijte s malo vode).
  • 7 Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške, a umak izmiješajte štapnim mikserom.
  • 8 Na kraju dodajte prošek, ostatak šljiva, promiješajte i kada zavri, maknite s vatre.

Savjet

Pašticadu možete pripremiti tako da se poklopljena kuha u pećnici na 180°C.

Posluživanje

Poslužite ploške mesa s njokima preliveno s umakom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke