Meni Search

Luda k'o šiba

Pašticada

BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavi trokuti
Teriyaki piletina
Zapečena ricotta
Male teleće pitice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Aromatizirani kruh
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Palamida s čilijem i mangom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći gulaš
Pizza s tunom
Nadjevene lignje
Prežgana juha
Blagdanska rolada
Patka s mlincima
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina Kiev
Proljetna janjetina
Brownie s kajenskim paprom
Hrskave tortice od krumpira
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od bundeve s jabukom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jakobove kapice s umakom
Cipar - Lungić na ciparski
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krem juha sa sjemenkama
Rezanci s krušnim mrvicama
Riblja juha s Malte
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Irska janjetina
Zabavni kineski ravioli
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u pivu
Sendvič s avokadom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Teletina s pirjanim povrćem
Pečena piletina s limunom
Lungić u sendviču
Slasni BBQ burgeri
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marinirana pileća krilca s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantne mazalice
Pašticada s njokima
Špageti na kineski način
Kotleti u pivskom umaku
Sunčani užitak mediterana
Mirisna pureća rolada
Janjetina na padelu
Grill povrće na salatu
Piletina s mascarponeom
Pohana skuta
Dječje lazanje
Fiš paprikaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Medeni teleći kotleti
Polupunjene paprike
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file s povrćem
Pirjani kunić
Bugarska pita od krumpira
Marinirano svinjsko pečenje
Roštilj s umakom Romesco
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kotlovina
Vratina s roštilja
Špageti s pistacijama
Mini shepherd's pie
Meksička party salata
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kineska juha s račićima i gljivama
Srneći file na salatu
Hrskavo pečeno pile
Šampinjoni u palačinki
Tuna burger
Brancinovo oko
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Marokanska salata s cous-cousom
Cous-cous s povrćem
Pohani zamotuljci
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sastojci

1 kg govedine ili junetine od buta
1 žličica klinčića
4 češnja češnjaka
50 g Pancete Podravka
4 žlice maslinovog ulja
2 žličice Vegete
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
200 g Passate Podravka
100 g suhih šljiva
nekoliko smokvi
100 ml prošeka
Za marinadu:
400 ml crnog vina
1 glavica luka (100 g)
1 češanj češnjaka
2 mrkve (200 g)
50 g korijena celera
nekoliko zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
50 ml vinskog octa
1 list Vegeta Maestro lovora

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe100 min

  • 1 Goveđi but nabodite ("našpikajte") klinčićima, štapićima češnjaka i štapićima pancete.
  • 2 Pripremite marinadu od crnog vina, narezanog luka, češnjaka, korijena celera, papra, vinskog octa i lovora.
  • 3 Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, prelijte pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 4 Marinirano meso ocijedite i osušite pa kratko popecite sa svih strana u loncu na vrućem ulju.
  • 5 Dodajte ocijeđeno povrće iz marinade (mrkvu, luk, celerov korijen), začinite Vegetom, soli, paprom i pirjajte na srednje jakoj vatri, povremeno okrećući meso, dok povrće ne omekša.
  • 6 Zatim u lonac dodajte rajčicu, polovicu šljiva, smokve, podlijte marinadom i kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat, odnosno dok meso ne omekša (po potrebi podlijte s malo vode).
  • 7 Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške, a umak izmiješajte štapnim mikserom.
  • 8 Na kraju dodajte prošek, ostatak šljiva, promiješajte i kada zavri, maknite s vatre.

Savjet

Pašticadu možete pripremiti tako da se poklopljena kuha u pećnici na 180°C.

Posluživanje

Poslužite ploške mesa s njokima preliveno s umakom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke