Meni Search

Superman

Pašticada s njokima

Dječje lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slatka patka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa iz pećnice
Skandinavske rolice s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Srneći file na salatu
Manastirski đuveč
Tjestenina u finom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Pita s muškatnom bundevom i makom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s grilla
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti mediteraneo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s kozjim sirom
Zlatna piletina
Ljetni ražnjići
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Obojeni hamburger
Svinjski file s grila
Janjetina na padelu
BBQ cheeseburger
Bruskete od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Dip od južnog voća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kaštelanski makaruni
Teriyaki piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mirisna pureća rolada
Kokošja juha s požirakima
Brusketa s avokadom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Roštilj s umakom Romesco
Lazanje u tavi
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Riba u škartocu
Bruskete s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Vratina sa sezonskim povrćem
Pileći gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Pileći bataci s umakom od luka
Tuna burger
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Špageti na kineski način
Ramstek i salata s roštilja
Svinjski gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u pivu
Grill vratina u sendviču
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto s dagnjama
Macho hamburger
Pureća rolada s mlincima
Hrskavo pečeno pile
Odresci s umakom od kupina
Koprivnički odojak
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Finska - Juha s lososom
Pohani zamotuljci
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s graškom
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni lungić
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s tri vrste gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Reprezentativni dalmatinski specijalitet pojednostavljen se javlja na raznim stolovima, a po ovoj ga recepturi priredite za osobito biranu prigodu i osobito birano društvo.

Sastojci

2 kg govedine ili junetine od buta
20 g sušene slanine
200 g luka
150 g korijena peršina
150 g mrkve
50 g korijena celera
2 češnja češnjaka
20 g Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
200 ml ulja
2 žlice Vegete
6 suhih šljiva
6 suhih smokava
1 jabuka
300 ml crnog vina
2 žlice Senfa estragon Podravka
Lovor sušeni Podravka
listići ružmarina
majčina dušica
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za njoke:
500 g bijelog krumpira
150-200 g brašna
1 jaje
60 g maslaca

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 8 osobe140 min

  • 1 Meso operite, obrišite, pa u njega nabodite trake slanine. Dobro ga posolite, premažite senfom i uljem pa neka tako pripremljeno odstoji najmanje 2 sata ili preko noći.
  • 2 Meso naglo zapecite sa svih strana na vrućem ulju. Izvadite ga iz posude pa na istom ulju kratko propirjajte narezani luk i češnjak te povrće. Vratite meso u posudu, dodajte Vegetu i pirjajte poklopljeno otprilike 2 sata uz povremeno dolijevanje malih količina mješavine vode i vina.
  • 3 Kada meso napola omekša, dodajte razmućeni koncentrat rajčice, a zatim oprane šljive i smokve te na četvrtine narezanu jabuku.
  • 4 Pred kraj kuhanja umiješajte lovorov list, ružmarin, majčinu dušicu, popaprite i malo dosolite.
  • 5 Izvadite meso, narežite ga na ploške i stavite na zagrijan tanjur, a povrće s umakom protisnite, prokuhajte i prelijte preko mesa.
  • 6 Za njoke, krumpir ogulite i protisnite dok je još vruć. Dodajte brašno, maslac, jaje i posolite. Izradite tijesto, podijelite ga na dva do tri dijela, svaki oblikujte kao valjak i režite komade jednake veličine.
  • 7 Njoke kuhajte u slanoj kipućoj vodi otprilike 10 minuta i procijedite.

Savjet

Ako želite, možete u propasirani umak dodati grožđice namočene u malo prošeka.

Posluživanje

Kao prilog pašticadi poslužite kuhane njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 96.5 32 24
Fosfor mg 556.02 70 70
Kalij mg 1360.21 37 37
Niacin mg 21.51 154 108
Vitamin C mg 23.7 32 26
Vitamin D μg 26.84 13 13
Vitamin A μg 4858.94 121 97
Sol g 2.61 0 0
Bjelančevine g 63.57 - -
Vlakna g 4.31 - -
Ugljikohidrati g 40.8 - -
Masti g 37.1 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke