Meni Search

Gladna kao vuk

Pašticada s njokima

Vegetarijanski čips
Janjetina s medom od kadulje
Pileća krilca s roštilja
Biftek rolice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Punjena pečenka u vinu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice u umaku
Sarma sa suhim mesom
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Macho hamburger
Špageti s tikvicama
Obojeni hamburger
Patka s mlincima
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna rebarca
Pileća prsa iz pećnice
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Skandinavske rolice s cimetom
Ciganski odrezak
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Umak od limete (Molho de limao)
Govedina s lukom
Ramsteak u seksi umaku
Kotlovina
Odresci u umaku s češnjakom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pureća rolada s mlincima
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Odresci u paketiću
Puretina s jabukom iz pećnice
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Teletina s pirjanim povrćem
Fino varivo v loncu
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Piletina u egzotičnom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Quiche od bundeve, sira i luka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pizza sirni jastučići
Slasni burger sa slaninom i sirom
Hrenovke u panceti
Mesna rolada u tijestu
Neobične punjene paprike
Fino začinjena piletina
Slatki lungić
Ramstek s povrćem
Meso u woku na indonezijski način
Varivo od kelja i teletine
Svinjski gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s grilla
Pureći hamburger
Piletina u pivu
Povrtni lonac
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Slatko twist pile
Slasni BBQ burgeri
Juha od gljiva
Glazirana patka s umakom od jabuka
Harrisa janjetina s limunom
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Ribarska popara
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Medeni teleći kotleti
Fish&Chips u tortilji
Vratina s roštilja
Tortilje pikant
Kuhano meso s umakom od hrena
Pikantni gulaš
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna Wellington pečenka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zahvaljujući prirodnim bogatstvima i raznolikostima te marljivosti i mašti njenih ljudi, hrvatska kuhinja je primarno regionalna, a samim tim vrlo raznovrsna, uvijek zanimljiva i ukusna.

Sastojci

1,6 - 2 kg govedine ili junetine od buta (ili frikando)
150 g Pancete Podravka
250 g mrkve
150 g korijena celera
2 žličice Senfa estragon Podravka
150 g luka
60 g korijena peršina
2 češnja češnjaka
3 suhe smokve
6 suhih šljiva
Lovor sušeni Podravka
1 grančica ružmarina
½ žličice majčine dušice
300 ml crnog vina
3 žlice crvenog vinskog octa
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1-2 žlice Koncentrata od rajčice Podravka
1 srednja jabuka
1 naranča
30 ml prošeka
1 žlica Vegete
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 kg Zamrznutih njoka Podravka (2X500 g)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe100 min

  • 1 Meso operite, osušite pa našpikajte štapićima pancete, mrkve i celera.
  • 2 Premažite senfom, dodajte narezano preostalo povrće, smokve, šljive, timijan, lovorov list, ružmarin, sve zalijte vinom i dodajte vinski ocat. Ostavite marinirati nekoliko sati, a najbolje preko noći.
  • 3 Meso izvadite iz marinade i na zagrijanom maslinovom ulju zapecite meso sa svih strana. Izvadite ga iz posude, a na istom ulju popecite ocijeđeno povrće iz marinade (oko 10 minuta).
  • 4 Dodajte koncentrat rajčice, prelijte marinadom, meso vratite i dodajte vode po potrebi da meso bude do pola uronjeno. Kuhajte na laganoj vatri oko sat i 30 minuta.
  • 5 Potkraj dodajte oguljenu i na kockice narezanu jabuku, sok 1 naranče, prošek i 1 žlicu Vegete. Kuhajte još 10-ak minuta.
  • 6 Omekšalo meso izvadite i ostavite da se odmori 10 minuta prije rezanja.
  • 7 Umak propasirajte, posolite i popaprite po potrebi.

Posluživanje

Meso narežite na ploške i poslužite s umakom i njokima.

Male tajne

Kod pripreme junetine sol i Vegetu dodajte potkraj kuhanja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 752.3 94 94
Kalcij mg 139.7 14 14
Kalij mg 1903.43 51 51
Pantotenska kiselina mg 1.8 26 26
Niacin mg 21.62 154 108
Vitamin D μg 47 24 24
Vitamin A μg 12983.22 325 260
Sol g 3.01 0 0
Bjelančevine g 82.41 - -
Vlakna g 5.94 - -
Ugljikohidrati g 53.13 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke