Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

Piletina u aromatičnom omotaču
Lazanje u tavi
Piletina sa šafranom
Pogača sa sardinom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći gulaš
Teriyaki piletina
Gulaš od oslića i povrća
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni ražnjići
Brusketa s avokadom
Punjena teleća prsa
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti mediteraneo
Piletina s kozjim sirom
BBQ cheeseburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dječje lazanje
Sočna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Manastirski đuveč
Špageti na kineski način
Marinirane srdele
Slatka patka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Bruskete s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Finska - Juha s lososom
Rebarca s grilla
Hrskava pileća krilca
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riblji ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bouillabaisse
Tuna burger
Hrskavo pečeno pile
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s mascarponeom
Obojeni hamburger
Riba u škartocu
Cous-cous s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni lungić
Pureća rolada s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mirisna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Brudet
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s grila
Mini shepherd's pie
Odresci u umaku s češnjakom
Mini lazanje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Srneći file na salatu
Svinjski gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Kunić na bijelo
Salata s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Velika Britanija - Pastirska pita
Jabučni krumpirići s cimetom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lignji po gosposki
Kroketi od piletine
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani zamotuljci
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetna janjetina
Popečci od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dip od južnog voća
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s dagnjama
Ramstek s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u pivu
Bakalar s krumpirom
Odresci s umakom od kupina
Brownie s kajenskim paprom
Energetske kuglice s kurkumom
Meksička party salata
Male teleće pitice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke