Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

BBQ svinjska rebarca u foliji
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskavo pečeno pile
Fish&Chips u tortilji
Špageti na kineski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riblji ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Cous-cous s povrćem
Slatka patka
Rižini ravioli s mozzarellom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u pivu
Brudet
Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brusketa s avokadom
Pileća prsa punjena čvarcima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pogača sa sardinom
Mladi krumpir s ajvarom
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Grill vratina u sendviču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski gulaš
Rižoto s dagnjama
Piletina u aromatičnom omotaču
Bakalar s krumpirom
Piletina s kozjim sirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirane srdele
Lignji po gosposki
Pizza sirni jastučići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Dip od južnog voća
Janjetina s medom od kadulje
Salata s mljevenim mesom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Špageti mediteraneo
Svinjski file s povrćem
Ljetni ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Mini lazanje
Rebarca s grilla
Male teleće pitice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s graškom
Teriyaki piletina
Svinjski file s grila
Sočni pureći ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bugarska pita od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brancinovo oko
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani zamotuljci
Bruskete od cvjetače
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kunić na bijelo
Rižoto s tri vrste gljiva
Riba u škartocu
Pureća rolada s mlincima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ cheeseburger
Odresci s umakom od kupina
Dječje lazanje
Blagdanska rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni lungić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Punjena teleća prsa
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci u umaku od višanja
Finska - Juha s lososom
Srneći file na salatu
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek s povrćem
Tuna burger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kaštelanski makaruni
Kroketi od piletine
Gulaš od oslića i povrća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lazanje u tavi
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Popečci od cvjetače
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Šampinjoni u palačinki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskava pileća krilca
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bouillabaisse
Mirisna pureća rolada
Obojeni hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke