Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Marinirane srdele
Proljetna janjetina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cous-cous s povrćem
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s grila
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slatka patka
Mirisna pureća rolada
Mini shepherd's pie
Riblji ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rebarca s grilla
Špageti na kineski način
Brownie s kajenskim paprom
Bruskete od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u pivu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Male teleće pitice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni lungić
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bakalar s krumpirom
Pohani zamotuljci
Punjena teleća prsa
Pohani tofu s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Teriyaki piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskava pileća krilca
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina sa šafranom
Goveđa rebarca sa zeljem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Rižoto s tri vrste gljiva
Gulaš od oslića i povrća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti mediteraneo
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
Kuglice od riže i svježeg sira
Kunić na bijelo
Sočna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavo pečeno pile
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Pileća prsa punjena čvarcima
Srneći file na salatu
Bruskete s povrćem
Brudet
Energetske kuglice s kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Obojeni hamburger
Tuna burger
Piletina s kozjim sirom
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fish&Chips u tortilji
Lignji po gosposki
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Riba u škartocu
Pileći gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Zlatna piletina
Pogača sa sardinom
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s dagnjama
Janjetina s medom od kadulje
Jabučni krumpirići s cimetom
Lazanje u tavi
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ cheeseburger
Odresci s umakom od kupina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni ražnjići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mesne okruglice na ražnjiću
Pureća rolada s mlincima
Svinjski gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Dip od južnog voća
Bouillabaisse
Lignje na šumskom rižotu
Dječje lazanje
Manastirski đuveč
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s graškom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Skandinavske rolice s cimetom
Kroketi od piletine
Piletina s mascarponeom
Brusketa s avokadom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Finska - Juha s lososom
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižini ravioli s mozzarellom
Salata s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke