Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

Riblji ražnjići
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni lungić
Piletina u pivu
Brusketa s avokadom
Mirisna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Slatka patka
Mini lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavo pečeno pile
Blagdanska rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Marinirane srdele
Teriyaki piletina
Piletina sa šafranom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohani tofu s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani zamotuljci
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Lazanje u tavi
Bruskete s povrćem
Finska - Juha s lososom
Bruskete od cvjetače
Brancinovo oko
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignji po gosposki
Kunić na bijelo
Skandinavske rolice s cimetom
Bakalar s krumpirom
Svinjski gulaš
Ljetni ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Proljetna janjetina
Ramstek s povrćem
Dječje lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Obojeni hamburger
Rižoto s dagnjama
Dip od južnog voća
Roštilj s umakom Romesco
Mini shepherd's pie
Šampinjoni u palačinki
Pureća rolada s mlincima
Brudet
Velika Britanija - Pastirska pita
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s povrćem
Piletina s mascarponeom
Riba u škartocu
Pileći gulaš
Rižini ravioli s mozzarellom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mljevenim mesom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Srneći file na salatu
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ cheeseburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tuna burger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti na kineski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina na padelu
Špageti mediteraneo
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s grila
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuglice od riže i svježeg sira
Grill vratina u sendviču
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Meksička party salata
Bouillabaisse
Rebarca s grilla
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s kozjim sirom
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Rižoto s tri vrste gljiva
Gulaš od oslića i povrća
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s graškom
Sočni pureći ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fish&Chips u tortilji
Punjena teleća prsa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina s medom od kadulje
Brownie s kajenskim paprom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od cvjetače
Sočna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Male teleće pitice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke