Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

Bugarska pita od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Proljetna janjetina
Zlatna piletina
Ramstek s povrćem
Ljetni ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brudet
Skandinavske rolice s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s dagnjama
Rižini ravioli s mozzarellom
Obojeni hamburger
Pohani zamotuljci
Mini lazanje
Rižoto s tri vrste gljiva
Riblji ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s mascarponeom
Pogača sa sardinom
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete od cvjetače
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Ljetni lungić
Rebarca s grilla
Bouillabaisse
Finska - Juha s lososom
Pizza sirni jastučići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Kroketi od piletine
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Manastirski đuveč
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini shepherd's pie
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Hrskava pileća krilca
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bakalar s krumpirom
BBQ cheeseburger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pureća rolada s mlincima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Energetske kuglice s kurkumom
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina Kiev
Brusketa s avokadom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tuna burger
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Srneći file na salatu
Slatka patka
Lazanje u tavi
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina u pivu
Meksička party salata
Pileći gulaš
Rebarca s graškom
Svinjski file s grila
Marinirane srdele
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s kozjim sirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavi trokuti
Lungić s toplom salatom od šparoga
Popečci od cvjetače
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti na kineski način
Male teleće pitice
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bruskete s povrćem
Riba u škartocu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Teriyaki piletina
Gulaš od oslića i povrća
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileća prsa punjena čvarcima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavo pečeno pile
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dip od južnog voća
Dječje lazanje
Lignji po gosposki
Punjena teleća prsa
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti mediteraneo
Fish&Chips u tortilji
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke