Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

Velika Britanija - Pastirska pita
Energetske kuglice s kurkumom
Kunić na bijelo
Punjena teleća prsa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Hrskavi trokuti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći gulaš
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Obojeni hamburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Srneći file na salatu
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Salata s mljevenim mesom
Pohani zamotuljci
Manastirski đuveč
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Bouillabaisse
BBQ cheeseburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižini ravioli s mozzarellom
Roštilj s umakom Romesco
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Dječje lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riblji ražnjići
Bruskete od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rebarca s grilla
Dip od južnog voća
Rižoto s tri vrste gljiva
Kaštelanski makaruni
Marinirane srdele
Bugarska pita od krumpira
Svinjski gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti mediteraneo
Grill vratina u sendviču
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Gulaš od oslića i povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teriyaki piletina
Male teleće pitice
Cous-cous s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Lignji po gosposki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek s povrćem
Tuna burger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje u tavi
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Brudet
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u pivu
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s graškom
Pizza sirni jastučići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s grila
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bruskete s povrćem
Ljetni lungić
Odresci s umakom od kupina
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Hrskavo pečeno pile
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mirisna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s kozjim sirom
Špageti na kineski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Finska - Juha s lososom
Hrskava pileća krilca
Fish&Chips u tortilji
Mini shepherd's pie
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slatka patka
Riba u škartocu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Blagdanska rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Bakalar s krumpirom
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke