Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dip od južnog voća
Sočna pureća rolada
Brownie s kajenskim paprom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dječje lazanje
Piletina Kiev
Piletina s mascarponeom
Kroketi od piletine
Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zlatna piletina
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski gulaš
Pohani zamotuljci
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s grila
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Blagdanska rolada
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mladi krumpir s ajvarom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočni pureći ražnjići
Pogača sa sardinom
Janjetina na padelu
Finska - Juha s lososom
Lazanje u tavi
Manastirski đuveč
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ cheeseburger
Obojeni hamburger
Marinirane srdele
Lignji po gosposki
Bugarska pita od krumpira
Brudet
Rižini ravioli s mozzarellom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s tri vrste gljiva
Bakalar s krumpirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Gulaš od oslića i povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Pileći gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Male teleće pitice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tuna burger
Pohani tofu s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teriyaki piletina
Ramstek s povrćem
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riba u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini shepherd's pie
Ljetni ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci u umaku s češnjakom
Kunić na bijelo
Bruskete s povrćem
Meksička party salata
Mini lazanje
Riblji ražnjići
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje na šumskom rižotu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s kozjim sirom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s grilla
Mirisna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti na kineski način
Salata s mljevenim mesom
Popečci od cvjetače
Bouillabaisse
Rižoto s dagnjama
Ljetni lungić
Hrskavi trokuti
Bruskete od cvjetače
Slatka patka
Rebarca s graškom
Piletina u pivu
Srneći file na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pureća rolada s mlincima
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina sa šafranom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Punjena teleća prsa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke