Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

BBQ cheeseburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Gulaš od oslića i povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileća prsa punjena čvarcima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Male teleće pitice
Kuglice od riže i svježeg sira
Šampinjoni u palačinki
Mini shepherd's pie
Bugarska pita od krumpira
Punjena teleća prsa
Brancinovo oko
Rižoto s dagnjama
Mirisna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Kunić na bijelo
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina sa šafranom
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Finska - Juha s lososom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci u umaku s češnjakom
Bakalar s krumpirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s grila
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Mini lazanje
Špageti mediteraneo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći gulaš
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramsteak u seksi umaku
Dip od južnog voća
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mljevenim mesom
Fish&Chips u tortilji
Goveđa rebarca sa zeljem
Manastirski đuveč
Svinjski gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete s povrćem
Marinirane srdele
Rebarca s graškom
Lignje na šumskom rižotu
Bruskete od cvjetače
Tuna burger
Pureća rolada s mlincima
Ljetni lungić
Piletina s mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Obojeni hamburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Slatka patka
Teriyaki piletina
Pohani zamotuljci
Srneći file na salatu
Hrskavo pečeno pile
Dječje lazanje
Skandinavske rolice s cimetom
Popečci od cvjetače
Cous-cous s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u škartocu
Svinjski file s povrćem
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignji po gosposki
Brusketa s avokadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rebarca s grilla
Energetske kuglice s kurkumom
Blagdanska rolada
Riblji ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Lazanje u tavi
Ljetni ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Pogača sa sardinom
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskava pileća krilca
Špageti na kineski način
Bouillabaisse
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u pivu
Brudet
Brownie s kajenskim paprom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke