Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

Kaštelanski makaruni
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Odresci s umakom od kupina
Finska - Juha s lososom
Mini shepherd's pie
BBQ cheeseburger
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Piletina u pivu
Bakalar s krumpirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočni pureći ražnjići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramstek s povrćem
Tuna burger
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Riblji ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižini ravioli s mozzarellom
Lignji po gosposki
Piletina sa šafranom
Teriyaki piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riba u škartocu
Rižoto s tri vrste gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cous-cous s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kroketi od piletine
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći bataci s umakom od luka
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Šampinjoni u palačinki
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavo pečeno pile
Piletina s mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s dagnjama
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavi trokuti
Svinjski gulaš
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s kozjim sirom
Popečci od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Dip od južnog voća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Skandinavske rolice s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s grila
Odresci u umaku s češnjakom
Bruskete s povrćem
Hrskava pileća krilca
Salata s mljevenim mesom
Slatka patka
Roštilj s umakom Romesco
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Dječje lazanje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u aromatičnom omotaču
Male teleće pitice
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete od cvjetače
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mirisna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Gulaš od oslića i povrća
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Lazanje u tavi
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Rebarca s grilla
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Pileća prsa punjena čvarcima
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Obojeni hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni lungić
Mini lazanje
Punjena teleća prsa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti mediteraneo
Marinirane srdele
Pohani zamotuljci
Teleći odresci u umaku od višanja
Brudet
Rebarca s graškom
Srneći file na salatu
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bouillabaisse
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Proljetna janjetina
Špageti na kineski način
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke