Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s mascarponeom
Ljetni ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Manastirski đuveč
Finska - Juha s lososom
Mini shepherd's pie
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Bakalar s krumpirom
Skandinavske rolice s cimetom
Kroketi od piletine
Pileći bataci s umakom od luka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočna pureća rolada
Lazanje u tavi
Ljetni lungić
Odresci u umaku s češnjakom
Punjena teleća prsa
Energetske kuglice s kurkumom
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tuna burger
Cous-cous s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s graškom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto s tri vrste gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mljevenim mesom
Srneći file na salatu
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brudet
Rebarca s grilla
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dip od južnog voća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bruskete s povrćem
Pogača sa sardinom
Teriyaki piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavi trokuti
Rižoto s dagnjama
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavo pečeno pile
Svinjski file s grila
Slatka patka
Male teleće pitice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Odresci s umakom od kupina
Špageti mediteraneo
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Zlatna piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek s povrćem
Marinirane srdele
Brownie s kajenskim paprom
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pureća rolada s mlincima
Špageti na kineski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riblji ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bouillabaisse
Kolinjsko zelje s frišketinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Brancinovo oko
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bruskete od cvjetače
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Meksička party salata
Popečci od cvjetače
Svinjski gulaš
Piletina u pivu
Lignji po gosposki
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dječje lazanje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pohani zamotuljci
BBQ cheeseburger
Piletina s kozjim sirom
Mirisna pureća rolada
Riba u škartocu
Janjetina na padelu
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke