Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teriyaki piletina
Janjetina na padelu
Brudet
Kunić na bijelo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavo pečeno pile
Bugarska pita od krumpira
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina sa šafranom
Ljetni lungić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Srneći file na salatu
Rižini ravioli s mozzarellom
Popečci od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Obojeni hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Energetske kuglice s kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zlatna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirane srdele
Salata s mljevenim mesom
Pileći gulaš
Piletina s kozjim sirom
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s grila
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Male teleće pitice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto s dagnjama
Rebarca s grilla
Mirisna pureća rolada
Riblji ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Dip od južnog voća
Cous-cous s povrćem
Riba u škartocu
Punjena teleća prsa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini shepherd's pie
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti mediteraneo
Rižoto s tri vrste gljiva
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Svinjski file s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fish&Chips u tortilji
BBQ cheeseburger
Svinjski gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Bruskete od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Finska - Juha s lososom
Grill vratina u sendviču
Bakalar s krumpirom
Rebarca s graškom
Roštilj s umakom Romesco
Skandinavske rolice s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u pivu
Kuglice od riže i svježeg sira
Brownie s kajenskim paprom
Tuna burger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignji po gosposki
Lignje na šumskom rižotu
Pohani zamotuljci
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Proljetna janjetina
Ramstek s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Slatka patka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pogača sa sardinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Bouillabaisse
Dječje lazanje
Meksička party salata
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Blagdanska rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pureća rolada s mlincima
Manastirski đuveč
Gulaš od oslića i povrća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke