Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

Brownie s kajenskim paprom
Blagdanska rolada
Pureća rolada s mlincima
Gulaš od oslića i povrća
Skandinavske rolice s cimetom
Finska - Juha s lososom
Cous-cous s povrćem
Ljetni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kunić na bijelo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Brancinovo oko
Rebarca s graškom
Hrskava pileća krilca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignji po gosposki
Bruskete s povrćem
Janjetina na padelu
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mladi krumpir s ajvarom
Punjena teleća prsa
Rižoto s dagnjama
Popečci od cvjetače
Goveđa rebarca sa zeljem
Pogača sa sardinom
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Fish&Chips u tortilji
Bugarska pita od krumpira
Male teleće pitice
Mini lazanje
Bruskete od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Teriyaki piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bouillabaisse
Jabučni krumpirići s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni lungić
Ramstek s povrćem
Kroketi od piletine
Riba u škartocu
Odresci s umakom od kupina
Piletina u pivu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina Kiev
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brusketa s avokadom
Obojeni hamburger
Bakalar s krumpirom
Srneći file na salatu
Rebarca s grilla
Špageti na kineski način
Marinirane srdele
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kuglice od riže i svježeg sira
Svinjski file s grila
Svinjski file s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Brudet
Proljetna janjetina
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
Hrskavo pečeno pile
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ cheeseburger
Pohani zamotuljci
Piletina s kozjim sirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći bataci s umakom od luka
Šampinjoni u palačinki
Odresci u umaku s češnjakom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti mediteraneo
Svinjski gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s mascarponeom
Mini shepherd's pie
Mirisna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dip od južnog voća
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mljevenim mesom
Rižini ravioli s mozzarellom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Energetske kuglice s kurkumom
Slatka patka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Riblji ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lazanje u tavi
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke