Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

Tuna burger
Teriyaki piletina
Bakalar s krumpirom
Bugarska pita od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignji po gosposki
Kruh od cvjetače s kurkumom
Manastirski đuveč
Proljetna janjetina
Lazanje u tavi
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bouillabaisse
Pileći bataci s umakom od luka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s tri vrste gljiva
Dječje lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete s povrćem
Hrskavi trokuti
Slatka patka
Pohani zamotuljci
Dip od južnog voća
Pureća rolada s mlincima
Goveđa rebarca sa zeljem
Riba u škartocu
Mirisna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Rižini ravioli s mozzarellom
Zlatna piletina
Piletina sa šafranom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brudet
Velika Britanija - Pastirska pita
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Popečci od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Ljetni ražnjići
Ramstek s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Finska - Juha s lososom
Piletina Kiev
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Marinirane srdele
Kaštelanski makaruni
Piletina u pivu
Hrskavo pečeno pile
Meksička party salata
Punjena teleća prsa
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s grilla
Svinjski file s grila
Kunić na bijelo
Fish&Chips u tortilji
Špageti na kineski način
BBQ cheeseburger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mini shepherd's pie
Riblji ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti mediteraneo
Male teleće pitice
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći gulaš
Ljetni lungić
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pileća prsa punjena čvarcima
Pogača sa sardinom
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Šampinjoni u palačinki
Mini lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brusketa s avokadom
Odresci s umakom od kupina
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s graškom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Obojeni hamburger
Rižoto s dagnjama
Skandinavske rolice s cimetom
Kroketi od piletine
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u aromatičnom omotaču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Srneći file na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke