Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

Svinjski file s povrćem
Mirisna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brudet
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete s povrćem
Finska - Juha s lososom
Ramstek s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini shepherd's pie
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riblji ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s kozjim sirom
Bugarska pita od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Sočna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Piletina u aromatičnom omotaču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani tofu s povrćem
Bakalar s krumpirom
Piletina Kiev
Dječje lazanje
Srneći file na salatu
Brownie s kajenskim paprom
Goveđa rebarca sa zeljem
Odresci u umaku s češnjakom
Mini lazanje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Janjetina s medom od kadulje
Slatka patka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramsteak u seksi umaku
Punjena teleća prsa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Proljetna janjetina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pizza sirni jastučići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bruskete od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina na padelu
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cous-cous s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski gulaš
Ljetni lungić
BBQ cheeseburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Male teleće pitice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti mediteraneo
Pileći gulaš
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Pohani zamotuljci
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Lignji po gosposki
Rebarca s graškom
Pureća rolada s mlincima
Bouillabaisse
Hrskavo pečeno pile
Dip od južnog voća
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Popečci od cvjetače
Marinirane srdele
Brusketa s avokadom
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski file s grila
Šampinjoni u palačinki
Riba u škartocu
Špageti na kineski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci u umaku od višanja
Lazanje u tavi
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižoto s dagnjama
Energetske kuglice s kurkumom
Tuna burger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina u pivu
Rebarca s grilla
Gulaš od oslića i povrća
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kuglice od riže i svježeg sira
Obojeni hamburger
Pogača sa sardinom
Hrskava pileća krilca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke