Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

Rebarca s grilla
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina na padelu
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kuglice od riže i svježeg sira
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Obojeni hamburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slatka patka
Janjetina s medom od kadulje
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Dječje lazanje
Piletina u pivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u škartocu
Brownie s kajenskim paprom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brudet
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s graškom
BBQ cheeseburger
Marinirane srdele
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini shepherd's pie
Špageti na kineski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Rižoto s dagnjama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Teriyaki piletina
Bugarska pita od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani zamotuljci
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Piletina s kozjim sirom
Piletina sa šafranom
Goveđa rebarca sa zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Gulaš od oslića i povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Male teleće pitice
Odresci u umaku s češnjakom
Cous-cous s povrćem
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Bakalar s krumpirom
Ramstek s povrćem
Bruskete s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Kaštelanski makaruni
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s grila
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Energetske kuglice s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Skandinavske rolice s cimetom
Pogača sa sardinom
Ljetni lungić
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tuna burger
Sočni pureći ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od cvjetače
Špageti mediteraneo
Meksička party salata
Dip od južnog voća
Bruskete od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Hrskavi trokuti
Odresci s umakom od kupina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bouillabaisse
Brancinovo oko
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Finska - Juha s lososom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Srneći file na salatu
Punjena teleća prsa
Mirisna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Riblji ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Lignji po gosposki
Manastirski đuveč
Proljetna janjetina
Svinjski gulaš
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mljevenim mesom
Piletina u aromatičnom omotaču
Lignje na šumskom rižotu
Lazanje u tavi
Pileći gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke