Meni Search

Gladna kao vuk

Patka s mlincima

Slasni burger sa slaninom i sirom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesna rolada u tijestu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Teleći savici u umaku od grejpa
Sarma sa suhim mesom
Slasni BBQ burgeri
Ciganski odrezak
Puretina s jabukom iz pećnice
Odresci s umakom od kupina
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek s povrćem
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Punjena pečenka u vinu
Ramsteak u seksi umaku
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Meso u woku na indonezijski način
Quiche od bundeve, sira i luka
Piletina u pivu
Svinjski gulaš
Hrenovke u panceti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureći hamburger
Obojeni hamburger
Pileća krilca s roštilja
Biftek rolice
Pizza sirni jastučići
Slatki lungić
Fino začinjena piletina
Neobične punjene paprike
Vratina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pileća prsa iz pećnice
Povrtni lonac
Varivo od kelja i teletine
Juha od gljiva
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Špageti s tikvicama
Piletina u egzotičnom umaku
Odresci u paketiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Umak od limete (Molho de limao)
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Govedina s lukom
Macho hamburger
Piletina s nadjevom od ajvara
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s grilla
Slatko twist pile
Fino varivo v loncu
Vegetarijanski čips
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Tuna burger
Tortilje pikant
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Skandinavske rolice s cimetom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna Wellington pečenka
Medeni teleći kotleti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fish&Chips u tortilji
Teletina s pirjanim povrćem
Lazanje u tavi
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice u umaku
Janjetina na padelu
Sočna rebarca
Kotlovina
Mladi krumpir s ajvarom
Pašticada s njokima
Pikantni gulaš
Ribarska popara
Harrisa janjetina s limunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Već ste se zatekli u situaciji da strancima pokušavate opisati “mlince”. I sigurno ste došli do zaključka da ih je najlakše objasniti – kušanjem! Još kad su združeni sa sočnom pečenkom hrskave korice…

Sastojci

1 patka (oko 3 kg)
2 žlice Vegete
1 veća jabuka
50 ml ulja
Za prilog:
350 g mlinaca
1 žličica soli
Za premazivanje:
1 žlica Meda bagrem Podravka
1 žlica ulja
1 žlica octa

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Utrobu i vanjski dio očišćene patke natrljajte Vegetom.
  • 2 Patku stavite na pleh, a u utrobu joj stavite jabuku. Prelijte je zagrijanim uljem, podlijte s oko 50 ml vode i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 2, 5-3 sata. Tijekom pečenja, patku podlijevajte masnoćom od pečenja i s malo vode.
  • 3 Med pomiješajte s uljem i octom, pa pred kraj pečenja (oko 30 minuta) ovom mješavinom premažite patku.
  • 4 Pečenu patku izvadite, a iz pleha odlijte suvišnu masnoću.
  • 5 Mlince skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i pomiješajte s preostalom masnoćom u kojoj se pekla patka.

Savjet

Kako vam koža patke ne bi izgorjela, nakon 1,5 sat pečenja prekrijte je aluminijskom folijom.

Posluživanje

Patku narežite i poslužite s pripremljenim mlincima i salatom po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 7.53 3 2
Fosfor mg 24.71 3 3
Kalij mg 44.34 1 1
Niacin mg 1.08 8 5
Vitamin C mg 1.52 2 2
Vitamin D μg 47.12 24 24
Vitamin A μg 39.42 1 1
Sol g 2.27 0 0
Bjelančevine g 88.99 - -
Vlakna g 2.43 - -
Ugljikohidrati g 16.76 - -
Masti g 15.82 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke