Meni Search

Ful nabrijan

Pečena piletina s limunom

Mirisna pečenka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Čarobna ljetna piletina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mora
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina Kiev
Mediteranski špageti
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fini gulaš od gljiva
Sočna rebarca
Voćna juha od višanja
Delikatesna junetina na češki
Vege odresci s marinadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetno meso i povrće iz woka
Rajčica s kukuruzom
Manastirski đuveč
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna pureća rolada
Grill povrće na salatu
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brusketa s avokadom
Pizza sirni jastučići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Prežgana juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Marinirana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Blagdanska rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Salata od liganja
Pileći bataci s umakom od luka
Irska janjetina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Vratina sa sezonskim povrćem
Zabavni kineski ravioli
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Urbana pola
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Dagnje na buzaru
Rolice od blitve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grdobina s povrćem
Proljetna janjetina
Aromatizirani kruh
Svinjski file s povrćem
Povrtni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina laganini
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pašticada s njokima
Sendvič s avokadom
Brancinovo oko
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ražnjići od lososa
Grickalica slanutak iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Okruglice u umaku od rajčice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjevene lignje
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni lonac
Kaštelanski makaruni
Lignje s povrćem i smokvama
Roštilj s umakom Romesco
Pirjani kunić
Meso s repom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić u sendviču
Lagana sarma
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Krem juha od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza s tunom
Miješani grill
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na argentinski način s povrćem, kokosovim mlijekom i senfom nudi izvornu argentinsku aromu. Baš koliko i tipični steakovi, empanade i izvrsna argentinska vina. Od nečega valja početi.

Sastojci

1 kg piletine (batak, zabatak, pileća prsa)
ulje za pečenje
3 žlice otopljenog maslaca
3 žlice limunova soka
100 ml vode
½ žličice soli
2 žlice Vegete
70 g korijena celera
80 g mrkve
250 g poriluka
1 stabljika celera
Za umak:
40 g maslaca
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
400 ml kokosovog mlijeka
sol
½ žličice Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
2 žličice Senfa estragon Podravka
½ žličice jabučnog octa

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Dijelove pileta jedan za drugim dobro popecite na ulju, a zatim ih položite u vatrostalnu posudu.
  • 2 Otopljeni maslac pomiješajte s limunovim sokom, vodom, soli i Vegetom te prelijte po pripremljenim pilećim komadima.
  • 3 Celer i mrkvu ogulite i narežite na kockice, a poriluk i stabljiku celera na kolutiće te rasporedite između pilećih komada. Poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko sat vremena.
  • 4 U međuvremenu pripremite umak. Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno. Dodajte 200 ml kokosova mlijeka, sol i papar te uz stalno miješanje kuhajte na blagoj vatri dok se ne zgusne.
  • 5 U preostalo kokosovo mlijeko umiješajte šećer, senf i ocat te miješajte dok se lagano ne zgusne.
  • 6 Obje smjese pomiješajte dok ne dobijete kompaktan umak.

Savjet

Umak možete poslužiti i odvojeno.

Posluživanje

Pečenu piletinu s povrćem izvadite iz pećnice, prelijte umakom i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 290.95 36 36
Kalcij mg 96.22 10 10
Kalij mg 631.19 17 17
Vitamin C mg 16.98 23 19
Vitamin E mg 21.38 97 97
Vitamin D μg 11.56 6 6
Vitamin A μg 7591.65 190 152
Sol g 3.7 0 0
Bjelančevine g 13.79 - -
Vlakna g 3.39 - -
Ugljikohidrati g 20.61 - -
Masti g 219.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke