Meni Search

Ful nabrijan

Pečena piletina s limunom

Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna pureća rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
Miješani grill
Fileti lososa u finom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Povrtni lonac
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pašticada s njokima
Umak od limete (Molho de limao)
Kuhano meso s umakom od hrena
Irska janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bugarska pita od krumpira
Salata s mora
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna rebarca
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski kruščić s lovorom
Prežgana juha
Okruglice u umaku od rajčice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Vratina sa sezonskim povrćem
Pizza s tunom
Krem juha od tikvica
Grdobina s povrćem
Meso s repom
Pirjani kunić
Lagana sarma
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski špageti
Vege odresci s marinadom
Popečci od tikvica
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Račići na posteljici od povrća
Urbana pola
Voćna juha od višanja
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Marinirana piletina s roštilja
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s povrćem i smokvama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lungić s povrćem
Brancinovo oko
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dagnje na buzaru
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Delikatesna junetina na češki
Janjetina na padelu
Sendvič s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pečenka
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić u sendviču
Fini gulaš od gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Grill povrće na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina laganini
Rolice od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Čarobna ljetna piletina
Rajčica s kukuruzom
Salata od liganja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od lososa
Lignje na šumskom rižotu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Riba u bijelom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Manastirski đuveč
Proljetno meso i povrće iz woka
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Aromatizirani kruh
Grill pirjana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na argentinski način s povrćem, kokosovim mlijekom i senfom nudi izvornu argentinsku aromu. Baš koliko i tipični steakovi, empanade i izvrsna argentinska vina. Od nečega valja početi.

Sastojci

1 kg piletine (batak, zabatak, pileća prsa)
ulje za pečenje
3 žlice otopljenog maslaca
3 žlice limunova soka
100 ml vode
½ žličice soli
2 žlice Vegete
70 g korijena celera
80 g mrkve
250 g poriluka
1 stabljika celera
Za umak:
40 g maslaca
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
400 ml kokosovog mlijeka
sol
½ žličice Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
2 žličice Senfa estragon Podravka
½ žličice jabučnog octa

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Dijelove pileta jedan za drugim dobro popecite na ulju, a zatim ih položite u vatrostalnu posudu.
  • 2 Otopljeni maslac pomiješajte s limunovim sokom, vodom, soli i Vegetom te prelijte po pripremljenim pilećim komadima.
  • 3 Celer i mrkvu ogulite i narežite na kockice, a poriluk i stabljiku celera na kolutiće te rasporedite između pilećih komada. Poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko sat vremena.
  • 4 U međuvremenu pripremite umak. Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno. Dodajte 200 ml kokosova mlijeka, sol i papar te uz stalno miješanje kuhajte na blagoj vatri dok se ne zgusne.
  • 5 U preostalo kokosovo mlijeko umiješajte šećer, senf i ocat te miješajte dok se lagano ne zgusne.
  • 6 Obje smjese pomiješajte dok ne dobijete kompaktan umak.

Savjet

Umak možete poslužiti i odvojeno.

Posluživanje

Pečenu piletinu s povrćem izvadite iz pećnice, prelijte umakom i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 290.95 36 36
Kalcij mg 96.22 10 10
Kalij mg 631.19 17 17
Vitamin C mg 16.98 23 19
Vitamin E mg 21.38 97 97
Vitamin D μg 11.56 6 6
Vitamin A μg 7591.65 190 152
Sol g 3.7 0 0
Bjelančevine g 13.79 - -
Vlakna g 3.39 - -
Ugljikohidrati g 20.61 - -
Masti g 219.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke