Meni Search

Ful nabrijan

Pečena piletina s limunom

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Krem juha od tikvica
Salata s mora
Povrtni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Kuhano meso s umakom od hrena
Pašticada s njokima
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kroketi od piletine
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Fish&Chips u tortilji
Piletina laganini
Grill povrće na salatu
Irska janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zabavni kineski ravioli
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Aromatizirani kruh
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Popečci od tikvica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Povrtni lonac
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći savici u umaku od grejpa
Grdobina s povrćem
Ražnjići od lososa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Miješani grill
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Uzbudljivi kolač od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prežgana juha
Salata od liganja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Okruglice u umaku od rajčice
Fini gulaš od gljiva
Pizza s tunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meso s repom
Marinirana piletina s roštilja
Urbana pola
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pečenka
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Račići na posteljici od povrća
Sendvič s avokadom
Riba u bijelom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini lazanje
Lungić u sendviču
Vratina sa sezonskim povrćem
Pirjani kunić
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rolice od blitve
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Fina pikantna piletina
Sočna rebarca
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Grill oslić u aromatičnoj korici
Umak od limete (Molho de limao)
Čarobna ljetna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Teleći odresci u umaku od višanja
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Grickalica slanutak iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lagana sarma
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjevene lignje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Vege odresci s marinadom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lignje s povrćem i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dagnje na buzaru
Lignje na šumskom rižotu
Voćna juha od višanja
Mediteranski špageti
Kobasica u pivu i pecivu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na argentinski način s povrćem, kokosovim mlijekom i senfom nudi izvornu argentinsku aromu. Baš koliko i tipični steakovi, empanade i izvrsna argentinska vina. Od nečega valja početi.

Sastojci

1 kg piletine (batak, zabatak, pileća prsa)
ulje za pečenje
3 žlice otopljenog maslaca
3 žlice limunova soka
100 ml vode
½ žličice soli
2 žlice Vegete
70 g korijena celera
80 g mrkve
250 g poriluka
1 stabljika celera
Za umak:
40 g maslaca
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
400 ml kokosovog mlijeka
sol
½ žličice Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
2 žličice Senfa estragon Podravka
½ žličice jabučnog octa

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Dijelove pileta jedan za drugim dobro popecite na ulju, a zatim ih položite u vatrostalnu posudu.
  • 2 Otopljeni maslac pomiješajte s limunovim sokom, vodom, soli i Vegetom te prelijte po pripremljenim pilećim komadima.
  • 3 Celer i mrkvu ogulite i narežite na kockice, a poriluk i stabljiku celera na kolutiće te rasporedite između pilećih komada. Poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko sat vremena.
  • 4 U međuvremenu pripremite umak. Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno. Dodajte 200 ml kokosova mlijeka, sol i papar te uz stalno miješanje kuhajte na blagoj vatri dok se ne zgusne.
  • 5 U preostalo kokosovo mlijeko umiješajte šećer, senf i ocat te miješajte dok se lagano ne zgusne.
  • 6 Obje smjese pomiješajte dok ne dobijete kompaktan umak.

Savjet

Umak možete poslužiti i odvojeno.

Posluživanje

Pečenu piletinu s povrćem izvadite iz pećnice, prelijte umakom i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 290.95 36 36
Kalcij mg 96.22 10 10
Kalij mg 631.19 17 17
Vitamin C mg 16.98 23 19
Vitamin E mg 21.38 97 97
Vitamin D μg 11.56 6 6
Vitamin A μg 7591.65 190 152
Sol g 3.7 0 0
Bjelančevine g 13.79 - -
Vlakna g 3.39 - -
Ugljikohidrati g 20.61 - -
Masti g 219.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke