Meni Search

Ful nabrijan

Pečena piletina s limunom

Lungić s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mirisna pečenka
Kroketi od piletine
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
Pileći bataci s umakom od luka
Kobasica u pivu i pecivu
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Lignje s povrćem i smokvama
Pirjani kunić
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Miješani grill
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Salata s mora
Povrtni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Riba u bijelom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina laganini
Čarobna ljetna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zanimljiva salata s kikirikijem
Belgija - Salade Liégeoise
Delikatesna junetina na češki
Meso s repom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rajčica s kukuruzom
Pašticada s njokima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grdobina s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Lungić u sendviču
Sočna rebarca
Fish&Chips u tortilji
Povrtni lonac
Tjestenina fuži s tartufima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Salata od liganja
Urbana pola
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice na ražnjiću
Fini gulaš od gljiva
Grdobina u pikantnoj šalši
Proljetno meso i povrće iz woka
Umak od limete (Molho de limao)
Uzbudljivi kolač od blitve
Lagana sarma
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sendvič s avokadom
Krem juha od tikvica
Fina pikantna piletina
Pizza s tunom
Prežgana juha
Popečci od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Okruglice u umaku od rajčice
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od lososa
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini lazanje
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Bugarska pita od krumpira
Kuhano meso s umakom od hrena
Zlatna piletina
Dagnje na buzaru
Mesne okruglice
Kunić na bijelo
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Vratina sa sezonskim povrćem
Mediteranski špageti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Voćna juha od višanja
Vege odresci s marinadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavi trokuti
Irska janjetina
Rolice od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ljetni ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill povrće na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Zabavni kineski ravioli
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na argentinski način s povrćem, kokosovim mlijekom i senfom nudi izvornu argentinsku aromu. Baš koliko i tipični steakovi, empanade i izvrsna argentinska vina. Od nečega valja početi.

Sastojci

1 kg piletine (batak, zabatak, pileća prsa)
ulje za pečenje
3 žlice otopljenog maslaca
3 žlice limunova soka
100 ml vode
½ žličice soli
2 žlice Vegete
70 g korijena celera
80 g mrkve
250 g poriluka
1 stabljika celera
Za umak:
40 g maslaca
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
400 ml kokosovog mlijeka
sol
½ žličice Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
2 žličice Senfa estragon Podravka
½ žličice jabučnog octa

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Dijelove pileta jedan za drugim dobro popecite na ulju, a zatim ih položite u vatrostalnu posudu.
  • 2 Otopljeni maslac pomiješajte s limunovim sokom, vodom, soli i Vegetom te prelijte po pripremljenim pilećim komadima.
  • 3 Celer i mrkvu ogulite i narežite na kockice, a poriluk i stabljiku celera na kolutiće te rasporedite između pilećih komada. Poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko sat vremena.
  • 4 U međuvremenu pripremite umak. Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno. Dodajte 200 ml kokosova mlijeka, sol i papar te uz stalno miješanje kuhajte na blagoj vatri dok se ne zgusne.
  • 5 U preostalo kokosovo mlijeko umiješajte šećer, senf i ocat te miješajte dok se lagano ne zgusne.
  • 6 Obje smjese pomiješajte dok ne dobijete kompaktan umak.

Savjet

Umak možete poslužiti i odvojeno.

Posluživanje

Pečenu piletinu s povrćem izvadite iz pećnice, prelijte umakom i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 290.95 36 36
Kalcij mg 96.22 10 10
Kalij mg 631.19 17 17
Vitamin C mg 16.98 23 19
Vitamin E mg 21.38 97 97
Vitamin D μg 11.56 6 6
Vitamin A μg 7591.65 190 152
Sol g 3.7 0 0
Bjelančevine g 13.79 - -
Vlakna g 3.39 - -
Ugljikohidrati g 20.61 - -
Masti g 219.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke