Meni Search

Ful nabrijana

Pečena piletina s limunom

Pohani tofu s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Pogača sa sardinom
Lignje s manistrom u škartocu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Šampinjoni u palačinki
Pizza sirni jastučići
Bugarska pita od krumpira
Nadjevene lignje
Račići na posteljici od povrća
Viška pogača
Pirjani kunić
Meso s repom
Prežgana juha
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata od liganja
Brancinovo oko
Fina pikantna piletina
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice
Odresci od morskog psa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina na padelu
Grdobina u pikantnoj šalši
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Krem juha od tikvica
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić s povrćem
Lagana sarma
Mirisna pečenka
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći savici u umaku od grejpa
Turske pizze
Sočna rebarca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci u umaku s češnjakom
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina s medom od kadulje
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Voćna juha od višanja
Miješani grill
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fileti lososa u finom umaku
Sočna pureća rolada
Irska janjetina
Grill pirjana piletina s roštilja
Lazanje s lignjama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ramsteak u seksi umaku
Delikatesna junetina na češki
Marinirana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski špageti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Riba u bijelom umaku
Vege odresci s marinadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Čarobna ljetna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Meksička party salata
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fish&Chips u tortilji
Povrtni lonac
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lungić u sendviču
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Uzbudljivi kolač od blitve
Urbana pola
Rolice od blitve
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kunić na bijelo
Grdobina s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina laganini
Grill povrće na salatu
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hlebinska i pretepena juha
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ossobuco
Popečci od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grickalica slanutak iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fini gulaš od gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini shepherd's pie
Piletina na kijevski način
Rajčica s kukuruzom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Blagdanska rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina sa šafranom
Manastirski đuveč
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza s tunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od lososa
Špageti s ribom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kroketi od piletine
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Aromatizirani kruh
Zabavni kineski ravioli
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na argentinski način s povrćem, kokosovim mlijekom i senfom nudi izvornu argentinsku aromu. Baš koliko i tipični steakovi, empanade i izvrsna argentinska vina. Od nečega valja početi.

Sastojci

1 kg piletine (batak, zabatak, pileća prsa)
ulje za pečenje
3 žlice otopljenog maslaca
3 žlice limunova soka
100 ml vode
½ žličice soli
2 žlice Vegete
70 g korijena celera
80 g mrkve
250 g poriluka
1 stabljika celera
Za umak:
40 g maslaca
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
400 ml kokosovog mlijeka
sol
½ žličice Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
2 žličice Senfa estragon Podravka
½ žličice jabučnog octa

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Dijelove pileta jedan za drugim dobro popecite na ulju, a zatim ih položite u vatrostalnu posudu.
  • 2 Otopljeni maslac pomiješajte s limunovim sokom, vodom, soli i Vegetom te prelijte po pripremljenim pilećim komadima.
  • 3 Celer i mrkvu ogulite i narežite na kockice, a poriluk i stabljiku celera na kolutiće te rasporedite između pilećih komada. Poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko sat vremena.
  • 4 U međuvremenu pripremite umak. Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno. Dodajte 200 ml kokosova mlijeka, sol i papar te uz stalno miješanje kuhajte na blagoj vatri dok se ne zgusne.
  • 5 U preostalo kokosovo mlijeko umiješajte šećer, senf i ocat te miješajte dok se lagano ne zgusne.
  • 6 Obje smjese pomiješajte dok ne dobijete kompaktan umak.

Savjet

Umak možete poslužiti i odvojeno.

Posluživanje

Pečenu piletinu s povrćem izvadite iz pećnice, prelijte umakom i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 290.95 36 36
Kalcij mg 96.22 10 10
Kalij mg 631.19 17 17
Vitamin C mg 16.98 23 19
Vitamin E mg 21.38 97 97
Vitamin D μg 11.56 6 6
Vitamin A μg 7591.65 190 152
Sol g 3.7 0 0
Bjelančevine g 13.79 - -
Vlakna g 3.39 - -
Ugljikohidrati g 20.61 - -
Masti g 219.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke