Meni Search

Ful nabrijana

Pečena piletina s limunom

Umak od limete (Molho de limao)
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pogača sa sardinom
Salata od liganja
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci od morskog psa
Čarobna ljetna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina u pikantnoj šalši
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od lososa
Meksička party salata
Irska janjetina
Popečci od tikvica
Voćna juha od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pirjani kunić
Belgija - Salade Liégeoise
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grickalica slanutak iz pećnice
Špageti s ribom
Grill pirjana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Urbana pola
Brusketa s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rolice od blitve
Povrtni lonac
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prežgana juha
Manastirski đuveč
Mediteranski špageti
Brancinovo oko
Lungić s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina Kiev
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Delikatesna junetina na češki
Lagana sarma
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Ossobuco
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hrskavi trokuti
Hrskava pileća krilca
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina laganini
Grdobina s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Turske pizze
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Riba u bijelom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Aromatizirani kruh
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohani tofu s povrćem
Povrtni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Sendvič s avokadom
Svinjski file s povrćem
Grill povrće na salatu
Piletina na kijevski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Uzbudljivi kolač od blitve
Mirisna pečenka
Miješani grill
Mini shepherd's pie
Fileti lososa u finom umaku
Piletina sa šafranom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill vratina u sendviču
Pizza s tunom
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice
Meso s repom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kroketi od piletine
Hlebinska i pretepena juha
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Krem juha od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vege odresci s marinadom
Lungić u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Zabavni kineski ravioli
Kunić na bijelo
Proljetna janjetina
Sočna rebarca
Nadjevene lignje
Kobasica u pivu i pecivu
Roštilj s umakom Romesco
Lazanje s lignjama
Fina pikantna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Viška pogača
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na argentinski način s povrćem, kokosovim mlijekom i senfom nudi izvornu argentinsku aromu. Baš koliko i tipični steakovi, empanade i izvrsna argentinska vina. Od nečega valja početi.

Sastojci

1 kg piletine (batak, zabatak, pileća prsa)
ulje za pečenje
3 žlice otopljenog maslaca
3 žlice limunova soka
100 ml vode
½ žličice soli
2 žlice Vegete
70 g korijena celera
80 g mrkve
250 g poriluka
1 stabljika celera
Za umak:
40 g maslaca
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
400 ml kokosovog mlijeka
sol
½ žličice Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
2 žličice Senfa estragon Podravka
½ žličice jabučnog octa

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Dijelove pileta jedan za drugim dobro popecite na ulju, a zatim ih položite u vatrostalnu posudu.
  • 2 Otopljeni maslac pomiješajte s limunovim sokom, vodom, soli i Vegetom te prelijte po pripremljenim pilećim komadima.
  • 3 Celer i mrkvu ogulite i narežite na kockice, a poriluk i stabljiku celera na kolutiće te rasporedite između pilećih komada. Poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko sat vremena.
  • 4 U međuvremenu pripremite umak. Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno. Dodajte 200 ml kokosova mlijeka, sol i papar te uz stalno miješanje kuhajte na blagoj vatri dok se ne zgusne.
  • 5 U preostalo kokosovo mlijeko umiješajte šećer, senf i ocat te miješajte dok se lagano ne zgusne.
  • 6 Obje smjese pomiješajte dok ne dobijete kompaktan umak.

Savjet

Umak možete poslužiti i odvojeno.

Posluživanje

Pečenu piletinu s povrćem izvadite iz pećnice, prelijte umakom i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 290.95 36 36
Kalcij mg 96.22 10 10
Kalij mg 631.19 17 17
Vitamin C mg 16.98 23 19
Vitamin E mg 21.38 97 97
Vitamin D μg 11.56 6 6
Vitamin A μg 7591.65 190 152
Sol g 3.7 0 0
Bjelančevine g 13.79 - -
Vlakna g 3.39 - -
Ugljikohidrati g 20.61 - -
Masti g 219.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke