Meni Search

Ful nabrijana

Pečena piletina s limunom

Aromatizirani kruh
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Umak od limete (Molho de limao)
Tjestenina fuži s tartufima
Urbana pola
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Fileti lososa u finom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Fini gulaš od gljiva
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina laganini
Zlatna piletina
Špageti s ribom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kobasica u pivu i pecivu
Pirjani kunić
Račići na posteljici od povrća
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od tikvica
Kuhano meso s umakom od hrena
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni lonac
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Rolice od blitve
Grill povrće na salatu
Riba u bijelom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Turske pizze
Blagdanska rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Fina pikantna piletina
Rajčica s kukuruzom
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Krem juha od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Miješani grill
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lazanje s lignjama
Mediteranski špageti
Salata s mora
Pizza sirni jastučići
Pizza s tunom
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci u umaku od višanja
Čarobna ljetna piletina
Piletina na kijevski način
Viška pogača
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fish&Chips u tortilji
Bugarska pita od krumpira
Ljetni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Marinirana piletina s roštilja
Lungić s povrćem
Mesne okruglice
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Prežgana juha
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Sendvič s avokadom
Salata od liganja
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Lignje s manistrom u škartocu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Meso s repom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna rebarca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hlebinska i pretepena juha
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Vege odresci s marinadom
Hrskava pileća krilca
Irska janjetina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mirisna pečenka
Mediteranski kruščić s lovorom
Lagana sarma
Voćna juha od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić u sendviču
Kroketi od piletine
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini shepherd's pie
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci od morskog psa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Ossobuco
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ražnjići od lososa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na argentinski način s povrćem, kokosovim mlijekom i senfom nudi izvornu argentinsku aromu. Baš koliko i tipični steakovi, empanade i izvrsna argentinska vina. Od nečega valja početi.

Sastojci

1 kg piletine (batak, zabatak, pileća prsa)
ulje za pečenje
3 žlice otopljenog maslaca
3 žlice limunova soka
100 ml vode
½ žličice soli
2 žlice Vegete
70 g korijena celera
80 g mrkve
250 g poriluka
1 stabljika celera
Za umak:
40 g maslaca
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
400 ml kokosovog mlijeka
sol
½ žličice Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
2 žličice Senfa estragon Podravka
½ žličice jabučnog octa

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Dijelove pileta jedan za drugim dobro popecite na ulju, a zatim ih položite u vatrostalnu posudu.
  • 2 Otopljeni maslac pomiješajte s limunovim sokom, vodom, soli i Vegetom te prelijte po pripremljenim pilećim komadima.
  • 3 Celer i mrkvu ogulite i narežite na kockice, a poriluk i stabljiku celera na kolutiće te rasporedite između pilećih komada. Poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko sat vremena.
  • 4 U međuvremenu pripremite umak. Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno. Dodajte 200 ml kokosova mlijeka, sol i papar te uz stalno miješanje kuhajte na blagoj vatri dok se ne zgusne.
  • 5 U preostalo kokosovo mlijeko umiješajte šećer, senf i ocat te miješajte dok se lagano ne zgusne.
  • 6 Obje smjese pomiješajte dok ne dobijete kompaktan umak.

Savjet

Umak možete poslužiti i odvojeno.

Posluživanje

Pečenu piletinu s povrćem izvadite iz pećnice, prelijte umakom i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 290.95 36 36
Kalcij mg 96.22 10 10
Kalij mg 631.19 17 17
Vitamin C mg 16.98 23 19
Vitamin E mg 21.38 97 97
Vitamin D μg 11.56 6 6
Vitamin A μg 7591.65 190 152
Sol g 3.7 0 0
Bjelančevine g 13.79 - -
Vlakna g 3.39 - -
Ugljikohidrati g 20.61 - -
Masti g 219.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke