Meni Search

Okrećem novi list

Pečena piletina s limunom

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rolice od blitve
Prežgana juha
Povrtni ražnjići
Vegetina enchilada
Kaštelanski makaruni
Pileći gulaš
Ljubavne šurlice
Salata s neobičnim preljevom
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Pileća prsa iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Savici sa špinatom i satricom od sira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Sočna Wellington pečenka
Rižoto tortice
Sočna aromatična torta
Rezanci s krušnim mrvicama
Uskršnja šunka na zabavan način
Zlatna piletina
Empanade s pestom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohane paprike
Juha od bundeve s jabukom
Pirjani kunić
Pita s muškatnom bundevom i makom
Juha od rikule i račića
Bugarska pita od krumpira
Salata u košaricama od parmezana
Kruh od cvjetače s kurkumom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižini ravioli s mozzarellom
Kozice s rižom
Cous-cous s povrćem
Janjetina na padelu
Mediteranski špageti
Rižoto na španjolski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Senf s paprikama
Mini lazanje
Grčka seljačka salata
Špageti na kineski način
Čudotvorni čaj za detoks
Vege odresci s marinadom
Krumpir u košuljici
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Crveno ljetno varivo
Belgija - Salade Liégeoise
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Male teleće pitice
Raskošna ljetna tava
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od tune i povrća
Grill povrće na salatu
Zapečena ricotta
Salata od quinoe i povrća
Španjolski migas s bundevom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Žuti medaljoni
Polupunjene paprike
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Lignje na šumskom rižotu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Palačinke s nadjevom od riže
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prilog od prokulica
Roštilj s umakom Romesco
Oslić s maslinama
Juha od cvjetače i camemberta
Piletina s mascarponeom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna pureća rolada
Piletina s pistacijama
Pohana skuta
Govedina s lukom
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s mora
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Polpete od slanutka s kurkumom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Lignje punjene crvenim radićem
Proljetno meso i povrće iz woka
Mirisni prilog iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rolice od soma
Rosti
Mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Sočna rebarca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od cvjetače
Caponata alla Podravka
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice u umaku
Ražnjići od lososa
Salata od pečene rotkvice sa medom
Bruskete od cvjetače
Zanimljiva salata s kikirikijem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Papreni tart s marelicama
Popečci od bulgura s umakom
Marokanska salata s cous-cousom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zimski punč
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje i tikvice na štapiću
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Čarobni štapići
Kineska juha s račićima i gljivama
Rižoto s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na argentinski način s povrćem, kokosovim mlijekom i senfom nudi izvornu argentinsku aromu. Baš koliko i tipični steakovi, empanade i izvrsna argentinska vina. Od nečega valja početi.

Sastojci

1 kg piletine (batak, zabatak, pileća prsa)
ulje za pečenje
3 žlice otopljenog maslaca
3 žlice limunova soka
100 ml vode
½ žličice soli
2 žlice Vegete
70 g korijena celera
80 g mrkve
250 g poriluka
1 stabljika celera
Za umak:
40 g maslaca
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
400 ml kokosovog mlijeka
sol
½ žličice Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
2 žličice Senfa estragon Podravka
½ žličice jabučnog octa

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Dijelove pileta jedan za drugim dobro popecite na ulju, a zatim ih položite u vatrostalnu posudu.
  • 2 Otopljeni maslac pomiješajte s limunovim sokom, vodom, soli i Vegetom te prelijte po pripremljenim pilećim komadima.
  • 3 Celer i mrkvu ogulite i narežite na kockice, a poriluk i stabljiku celera na kolutiće te rasporedite između pilećih komada. Poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko sat vremena.
  • 4 U međuvremenu pripremite umak. Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno. Dodajte 200 ml kokosova mlijeka, sol i papar te uz stalno miješanje kuhajte na blagoj vatri dok se ne zgusne.
  • 5 U preostalo kokosovo mlijeko umiješajte šećer, senf i ocat te miješajte dok se lagano ne zgusne.
  • 6 Obje smjese pomiješajte dok ne dobijete kompaktan umak.

Savjet

Umak možete poslužiti i odvojeno.

Posluživanje

Pečenu piletinu s povrćem izvadite iz pećnice, prelijte umakom i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 290.95 36 36
Kalcij mg 96.22 10 10
Kalij mg 631.19 17 17
Vitamin C mg 16.98 23 19
Vitamin E mg 21.38 97 97
Vitamin D μg 11.56 6 6
Vitamin A μg 7591.65 190 152
Sol g 3.7 0 0
Bjelančevine g 13.79 - -
Vlakna g 3.39 - -
Ugljikohidrati g 20.61 - -
Masti g 219.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke