Meni Search

Okrećem novi list

Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem

Špageti na kineski način
Rolice od blitve
Prilog od prokulica
Kineska juha s račićima i gljivama
Pirjani kunić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tagliatelle s pečenim povrćem
Male teleće pitice
Piletina s pistacijama
Rižini ravioli s mozzarellom
Popečci od bulgura s umakom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohane paprike
Grill povrće na salatu
Povrtni ražnjići
Polpete od slanutka s kurkumom
Mesne okruglice u umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata od tune i povrća
Proljetno meso i povrće iz woka
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Španjolski migas s bundevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zabavni kineski ravioli
Lignje na šumskom rižotu
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata u košaricama od parmezana
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto tortice
Brusketa s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Crveno ljetno varivo
Polupunjene paprike
Goveđa rebarca sa zeljem
Marokanska salata s cous-cousom
Čudotvorni čaj za detoks
Papreni tart s marelicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Caponata alla Podravka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Janjetina na padelu
Popečci od cvjetače
Sočna aromatična torta
Roštilj s umakom Romesco
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljubavne šurlice
Pohana skuta
Zimski punč
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od lososa
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pileći gulaš
Juha od cvjetače i camemberta
Pohani tofu s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Juha od rikule i račića
Salata od quinoe i povrća
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata od pečene rotkvice sa medom
Salata s mora
Lignje punjene crvenim radićem
Mediteranski špageti
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Vege odresci s marinadom
Juha od bundeve s jabukom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Oslić s maslinama
Sočna Wellington pečenka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Senf s paprikama
Krumpir u košuljici
Pečena piletina s limunom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Prežgana juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna pureća rolada
Salata s neobičnim preljevom
Mirisni prilog iz pećnice
Fina pikantna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje i tikvice na štapiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Govedina s lukom
Rolice od soma
Zapečena ricotta
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Piletina s mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Grčka seljačka salata
Empanade s pestom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Čarobni štapići
Bugarska pita od krumpira
Rižoto na španjolski način
Palačinke s nadjevom od riže
Žuti medaljoni
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rosti
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Ramsteak u seksi umaku
Raskošna ljetna tava
Kozice s rižom
Kaštelanski makaruni
Voćna juha od višanja
Rižoto s tunom
Pileća prsa iz pećnice
Sočna rebarca
Vegetina enchilada
Uzbudljivi kolač od blitve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Šarmu ovako pripremljene bundeve naprosto je teško odoljeti jer sve boje jeseni pretvorene u fino toplo jelo pružit poseban okus.

Sastojci

2 srednje butternut bundeve (2 × 750 g)
3 žlice ulja
1 veći luk
1 crvena paprika (150 g)
1 tikvica (200 g)
2 češnja češnjaka
Vegeta Maestro šareni papar
1 žlica Vegete
50 ml Passate Podravka
200 g Kus-kusa Zlato Polje
150 g naribanog sira (cheddar)
sol
1 žlica sitno narezanog svježeg peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 Bundeve prerežite po dužini tako da dobijete 4 dijela. Očistite ih od koštica i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Pecite dok ne postanu mekane (oko 50 minuta).
  • 2 Za to vrijeme na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatne boje. Dodajte papriku narezanu na kockice i sve zajedno kratko popecite.
  • 3 Zatim dodajte tikvicu narezanu na kockice, kratko popecite i umiješajte protisnuti češnjak, mljeveni šareni papar, Vegetu i pirjajte na laganoj vatri 5 minuta. Po potrebi podlijte vodom.
  • 4 Potkraj dodajte Passatu i 400 ml vode.
  • 5 Pirjano povrće maknite s vatre i umiješajte kus-kus te ostavite 5 minuta.
  • 6 Pripremljeni kus-kus razrahlite vilicom, rasporedite ga u pečene polovice bundeva i pospite naribanim sirom. Vratite u pećnicu još 5–10 minuta da se zapeče.

Savjet

Ako je meso bundeve deblje, žlicom skinite dio i dodajte povrću (pritom pazite da ostane dovoljno debelo kako bi zdjelica od bundeve ostala čvrsta).

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 638.56 80 80
Kalcij mg 451.17 45 45
Kalij mg 2020.22 55 55
Pantotenska kiselina mg 0.57 8 8
Niacin mg 9.6 69 48
Vitamin A μg 10056.09 251 201
Sol g 0.51 0 0
Ugljikohidrati g 29.06 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.17 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.27 - -
- zasićene masne kiseline g 8.61 - -
Masti g 22.5 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke