Meni Search

Okrećem novi list

Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem

Poljska - Prozračna juha od kiselice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pohani tofu s povrćem
Grčka seljačka salata
Vege odresci s marinadom
Prežgana juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fina pikantna piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice
Rižoto tortice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Marokanska salata s cous-cousom
Sočna rebarca
Salata s neobičnim preljevom
Polupunjene paprike
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Popečci od bulgura s umakom
Belgija - Salade Liégeoise
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Palačinke s nadjevom od riže
Pirjani kunić
Oslić s maslinama
Ražnjići od lososa
Pohane paprike
Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pileći bataci s umakom od luka
Salata u košaricama od parmezana
Zabavni kineski ravioli
Prilog od prokulica
Rolice od soma
Lignje na šumskom rižotu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Lignje i tikvice na štapiću
Grill povrće na salatu
Pečena piletina s limunom
Rižoto na španjolski način
Juha od bundeve s jabukom
Sočna pureća rolada
Lignje punjene crvenim radićem
Voćna juha od višanja
Rižoto s tunom
Ramsteak u seksi umaku
Govedina s lukom
Papreni tart s marelicama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Špageti na kineski način
Čudotvorni čaj za detoks
Žuti medaljoni
Kineska juha s račićima i gljivama
Empanade s pestom
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Senf s paprikama
Janjetina na padelu
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rolice od blitve
Krumpir u košuljici
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata od quinoe i povrća
Juha od cvjetače i camemberta
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s mora
Sočna aromatična torta
Povrtni ražnjići
Pileća prsa iz pećnice
Goveđa rebarca sa zeljem
Čarobni štapići
Sočna Wellington pečenka
Ljubavne šurlice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Raskošna ljetna tava
Popečci od cvjetače
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kozice s rižom
Caponata alla Podravka
Mirisni prilog iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rosti
Piletina s pistacijama
Salata od tune i povrća
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Juha od rikule i račića
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Crveno ljetno varivo
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brusketa s avokadom
Pohana skuta
Zimski punč
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetina enchilada
Mediteranski špageti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Španjolski migas s bundevom
Zapečena ricotta
Bugarska pita od krumpira
Male teleće pitice
Piletina s mascarponeom
Uskršnja šunka na zabavan način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Šarmu ovako pripremljene bundeve naprosto je teško odoljeti jer sve boje jeseni pretvorene u fino toplo jelo pružit poseban okus.

Sastojci

2 srednje butternut bundeve (2 × 750 g)
3 žlice ulja
1 veći luk
1 crvena paprika (150 g)
1 tikvica (200 g)
2 češnja češnjaka
Vegeta Maestro šareni papar
1 žlica Vegete
50 ml Passate Podravka
200 g Kus-kusa Zlato Polje
150 g naribanog sira (cheddar)
sol
1 žlica sitno narezanog svježeg peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 Bundeve prerežite po dužini tako da dobijete 4 dijela. Očistite ih od koštica i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Pecite dok ne postanu mekane (oko 50 minuta).
  • 2 Za to vrijeme na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatne boje. Dodajte papriku narezanu na kockice i sve zajedno kratko popecite.
  • 3 Zatim dodajte tikvicu narezanu na kockice, kratko popecite i umiješajte protisnuti češnjak, mljeveni šareni papar, Vegetu i pirjajte na laganoj vatri 5 minuta. Po potrebi podlijte vodom.
  • 4 Potkraj dodajte Passatu i 400 ml vode.
  • 5 Pirjano povrće maknite s vatre i umiješajte kus-kus te ostavite 5 minuta.
  • 6 Pripremljeni kus-kus razrahlite vilicom, rasporedite ga u pečene polovice bundeva i pospite naribanim sirom. Vratite u pećnicu još 5–10 minuta da se zapeče.

Savjet

Ako je meso bundeve deblje, žlicom skinite dio i dodajte povrću (pritom pazite da ostane dovoljno debelo kako bi zdjelica od bundeve ostala čvrsta).

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 638.56 80 80
Kalcij mg 451.17 45 45
Kalij mg 2020.22 55 55
Pantotenska kiselina mg 0.57 8 8
Niacin mg 9.6 69 48
Vitamin A μg 10056.09 251 201
Sol g 0.51 0 0
Ugljikohidrati g 29.06 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.17 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.27 - -
- zasićene masne kiseline g 8.61 - -
Masti g 22.5 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke