Meni Search

Leptirići u trbuhu

Penne s radičem

Španjolski migas s bundevom
Pečene banane s kajenskim paprom
Čarobna ljetna piletina
Rižoto s tunom
Odresci u paketiću
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Raskošna ljetna tava
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Punjena pečenka u vinu
Pizza sirni jastučići
Pizza s tunom
Vol-au-vent s gljivama
Fina pikantna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Kozice s rižom
Lignje na šumskom rižotu
Dalmatinska simfonija
Zapečeni poriluk
Špageti s acetom balsamicom
Tjestenina fuži s tartufima
Grčka seljačka salata
Lignje punjene crvenim radićem
Teriyaki piletina
Mini lazanje
Košarice od lisnatog tijesta
Mirisni prilog iz pećnice
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina s pistacijama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pljukanci s pršutom i rikulom
Salata od tune i povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s pečenim povrćem
Dječje lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuglice od riže i svježeg sira
Paprene pogačice
Popečci od bulgura s umakom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Špageti mediteraneo
Juha od kelja sa sirom
Pikantni gulaš
Zapečena ricotta
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina mediterana
Ljubavne šurlice
Rajčica s kukuruzom
Odresci s umakom od kupina
Meksička party salata
Polpete od slanutka s kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od cvjetače
Voćna salata s piletinom
Ramstek s povrćem
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Brusketa s avokadom
Švicarska juha sa sirom
Finska - Juha s lososom
Uskršnja šunka na zabavan način
Pileća prsa iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Kaštelanski makaruni
Slatko twist pile
Mediteranski kruščić s lovorom
Male teleće pitice
Sočna Wellington pečenka
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižoto s dagnjama
Slatki ostaci s cimetom
Salata od liganja
Papreni tart s marelicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fileti lososa u finom umaku
Biftek rolice
Lignje i tikvice na štapiću
Oslić s maslinama
Biftek u zelenom papru
Jakobove kapice s umakom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Krem juha od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni ražnjići
Piletina sa šafranom
Hrskavi krumpir iz pećnice
Salata s mora
Belgija - Salade Liégeoise
Palačinke s nadjevom od riže
Hrskavi trokuti
Bruskete s povrćem
Rižoto tortice
Pohani zamotuljci
Puretina s jabukom iz pećnice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Caponata alla Podravka
Riblja juha s Malte
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočna pureća rolada
Pileća prsa u umaku od naranče
Krumpir u košuljici
Dip od južnog voća
Meso u woku na indonezijski način
Pileća krilca s Coca-Colom
Punjeni filet brancina
Piletina u aromatičnom omotaču
Salata s neobičnim preljevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s mascarponeom
Srneći file na salatu
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na nebrojeno načina možemo obogatiti tjesteninu, a mi smo joj odlučili dodati glavicu radiča i učiniti je bogatijom svime što ova namirnica nudi.

Sastojci

300 g integralne tjestenine Penne Zlatopolje
1 glavica crvenog radiča (oko 300 g)
2 češnja češnjaka
4 žlice maslinova ulja
1 žica limunova soka
400 ml vrhnja za kuhanje
Vegeta Maestro crni papar
Veget Maestro slatka paprika
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
50 g naribanog parmezana

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Tjesteninu skuhajte al dente u posoljenoj kipućoj vodi, pa ju ocijedite i isperite.
  • 2 Na ulje u tavu stavite narezani radič i protisnuti češnjak i samo ih kratko popržite da radič malo povene.
  • 3 Dodajte peršin, sok limuna, vrhnje za kuhanje, slatku papriku, posolite, popaprite i kratko pirjajte da tekućina proključa.
  • 4 U umak stavite kuhane penne, promiješajte, pospite parmezanom i poslužite odmah toplo.

Savjet

Jelo možete obogatiti tako da prije radiča popečete malo narezanog Podravskog špeka.

Posluživanje

Poslužite odmah toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke