Meni Search

Okrećem novi list

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom

Krumpir u košuljici
Pirjani kunić
Čudotvorni čaj za detoks
Palačinke s nadjevom od riže
Ražnjići od lososa
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rižoto na španjolski način
Kozice s rižom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Vege odresci s marinadom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grčka seljačka salata
Papreni tart s marelicama
Rosti
Pečena piletina s limunom
Salata od tune i povrća
Španjolski migas s bundevom
Mediteranski špageti
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti na kineski način
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kineska juha s račićima i gljivama
Voćna juha od višanja
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Fina pikantna piletina
Savici sa špinatom i satricom od sira
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mirisni prilog iz pećnice
Mesne okruglice
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Raskošna ljetna tava
Rižini ravioli s mozzarellom
Zimski punč
Salata s neobičnim preljevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Salata u košaricama od parmezana
Zapečena ricotta
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Pohane paprike
Kaštelanski makaruni
Prilog od prokulica
Salata od quinoe i povrća
Crveno ljetno varivo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetno meso i povrće iz woka
Cous-cous s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna Wellington pečenka
Pileći bataci s umakom od luka
Rolice od soma
Mesne okruglice u umaku
Polupunjene paprike
Polpete od slanutka s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljubavne šurlice
Pileći gulaš
Senf s paprikama
Juha od bundeve s jabukom
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Čarobni štapići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Juha od rikule i račića
Žuti medaljoni
Bugarska pita od krumpira
Govedina s lukom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Uskršnja šunka na zabavan način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od cvjetače
Brusketa s avokadom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mini lazanje
Pileća prsa iz pećnice
Lignje i tikvice na štapiću
Caponata alla Podravka
Piletina s mascarponeom
Lignje punjene crvenim radićem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata s mora
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Lignje na šumskom rižotu
Tagliatelle s pečenim povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Vegetina enchilada
Popečci od bulgura s umakom
Piletina s pistacijama
Kuglice od riže i svježeg sira
Juha od cvjetače i camemberta
Janjetina na padelu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Rolice od blitve
Rižoto tortice
Oslić s maslinama
Pohana skuta
Marokanska salata s cous-cousom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna aromatična torta
Bruskete od cvjetače
Rižoto s tunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Empanade s pestom
Male teleće pitice
Sočna pureća rolada
Sočna rebarca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da pereci mogu biti onakvi kakve ste ih zamišljali uvjerit će vas topli zalogaji popunjeni sirom s češnjakom i kimom, a uz dobro društvo i blagdanske filmove zadovoljstvo zalogajima biti će kompletno.

Sastojci

Tijesto (za pizzu):
600 g Glatkog brašna Podravka
1 Instant kvasac Dolcela
1 žličica šećera
1 žličica soli
4 žlice maslinova ulja
180 ml mlijeka
oko 150 ml tople vode
400 g mozzarelle (naribane)
3 žlice rastopljenog maslaca
1 žličica Vegeta Maestro češnjaka u granulama
2 žličice Vegeta Maestro kima
90 g naribanog parmezana

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Brašnu dodajte instant kvasac, šećer, sol, maslinovo ulje, toplo mlijeko i uz dodavanje tople vode (mikserom) zamijesite glatko, mekše tijesto. Ostavite ga pokriveno na toplom mjestu da se diže 60 minuta.
  • 2 Tijesto zatim premijesite, razvaljajte u pravokutnik (0,5 cm debljine) i izrežite u trake široke 2 cm.
  • 3 Svaku traku malo raširite rukama i na nju po sredini rasporedite mozzarellu. Krajeve stisnite oko mozzarelle tako da dobijete dugačke valjke. Od njih oblikujte perece i posložite ih na lim prekriven papirom za pečenje.
  • 4 Pomiješajte rastopljeni maslac, češnjak u granulama i kim. Premažite time posložene perece. Pospite naribanim parmezanom.
  • 5 Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C do zlatnorumene boje.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno s Podravkinim blagim kečapom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 945.53 118 118
Kalcij mg 1118.96 112 112
Kalij mg 633.32 17 17
Pantotenska kiselina mg 1.22 17 17
Niacin mg 20.93 150 105
Vitamin A μg 1190.69 30 24
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 6.06 - -
Ugljikohidrati g 124.8 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.02 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 19.63 - -
- zasićene masne kiseline g 22.7 - -
Masti g 47.76 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke