Meni Search

Superman

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom

Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Hrskavi trokuti
Ramstek s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileća prsa iz pećnice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Macho hamburger
Piletina s mascarponeom
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s dagnjama
Kuglice od riže i svježeg sira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete od cvjetače
Dječje lazanje
Špageti mediteraneo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
Meksička party salata
Piletina u aromatičnom omotaču
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pureća rolada
Lazanje u tavi
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kokošja juha s požirakima
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Dip od južnog voća
Rižoto s tri vrste gljiva
Pureća rolada s mlincima
Slatka patka
Bruskete s povrćem
Mini lazanje
Obojeni hamburger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pohani zamotuljci
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s grilla
Pašticada s njokima
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina s kozjim sirom
Pileći gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kaštelanski makaruni
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni lungić
Rebarca s graškom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Koprivnički odojak
Brusketa s avokadom
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavo pečeno pile
Fish&Chips u tortilji
Pohani tofu s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s grila
Ramsteak u seksi umaku
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina s medom od kadulje
Finska - Juha s lososom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek i salata s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Tjestenina u finom umaku
Teriyaki piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bugarska pita od krumpira
Tuna burger
Goveđa rebarca sa zeljem
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
BBQ cheeseburger
Srneći file na salatu
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Popečci od cvjetače
Riba u škartocu
Piletina u pivu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brancinovo oko
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni ražnjići
Svinjski gulaš
Špageti na kineski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da pereci mogu biti onakvi kakve ste ih zamišljali uvjerit će vas topli zalogaji popunjeni sirom s češnjakom i kimom, a uz dobro društvo i blagdanske filmove zadovoljstvo zalogajima biti će kompletno.

Sastojci

Tijesto (za pizzu):
600 g Glatkog brašna Podravka
1 Instant kvasac Dolcela
1 žličica šećera
1 žličica soli
4 žlice maslinova ulja
180 ml mlijeka
oko 150 ml tople vode
400 g mozzarelle (naribane)
3 žlice rastopljenog maslaca
1 žličica Vegeta Maestro češnjaka u granulama
2 žličice Vegeta Maestro kima
90 g naribanog parmezana

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Brašnu dodajte instant kvasac, šećer, sol, maslinovo ulje, toplo mlijeko i uz dodavanje tople vode (mikserom) zamijesite glatko, mekše tijesto. Ostavite ga pokriveno na toplom mjestu da se diže 60 minuta.
  • 2 Tijesto zatim premijesite, razvaljajte u pravokutnik (0,5 cm debljine) i izrežite u trake široke 2 cm.
  • 3 Svaku traku malo raširite rukama i na nju po sredini rasporedite mozzarellu. Krajeve stisnite oko mozzarelle tako da dobijete dugačke valjke. Od njih oblikujte perece i posložite ih na lim prekriven papirom za pečenje.
  • 4 Pomiješajte rastopljeni maslac, češnjak u granulama i kim. Premažite time posložene perece. Pospite naribanim parmezanom.
  • 5 Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C do zlatnorumene boje.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno s Podravkinim blagim kečapom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 945.53 118 118
Kalcij mg 1118.96 112 112
Kalij mg 633.32 17 17
Pantotenska kiselina mg 1.22 17 17
Niacin mg 20.93 150 105
Vitamin A μg 1190.69 30 24
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 6.06 - -
Ugljikohidrati g 124.8 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.02 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 19.63 - -
- zasićene masne kiseline g 22.7 - -
Masti g 47.76 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke