Meni Search

Superman

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom

Špageti na kineski način
Dip od južnog voća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina sa šafranom
Manastirski đuveč
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kokošja juha s požirakima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Blagdanska rolada
Teriyaki piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Srneći file na salatu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Macho hamburger
Brownie s kajenskim paprom
Riba u škartocu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Koprivnički odojak
Odresci s umakom od kupina
Brancinovo oko
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mirisna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s grilla
Hrskava pileća krilca
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tuna burger
Kaštelanski makaruni
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tri vrste gljiva
Bruskete s povrćem
Svinjski file s grila
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s kozjim sirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani zamotuljci
Salata s mljevenim mesom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ cheeseburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižoto s dagnjama
Sočna pureća rolada
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rebarca s graškom
Grill vratina u sendviču
Špageti mediteraneo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina u pivu
Finska - Juha s lososom
Bruskete od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Skandinavske rolice s cimetom
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavo pečeno pile
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni lungić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Obojeni hamburger
Pizza sirni jastučići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski gulaš
Ramstek i salata s roštilja
Proljetna janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slatka patka
Janjetina na padelu
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina Kiev
Piletina s mascarponeom
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Dječje lazanje
Pileći gulaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Goveđa rebarca sa zeljem
Fish&Chips u tortilji
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek s povrćem
Lazanje u tavi
Pašticada s njokima
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni ražnjići
Tjestenina u finom umaku
Mini lazanje
Popečci od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da pereci mogu biti onakvi kakve ste ih zamišljali uvjerit će vas topli zalogaji popunjeni sirom s češnjakom i kimom, a uz dobro društvo i blagdanske filmove zadovoljstvo zalogajima biti će kompletno.

Sastojci

Tijesto (za pizzu):
600 g Glatkog brašna Podravka
1 Instant kvasac Dolcela
1 žličica šećera
1 žličica soli
4 žlice maslinova ulja
180 ml mlijeka
oko 150 ml tople vode
400 g mozzarelle (naribane)
3 žlice rastopljenog maslaca
1 žličica Vegeta Maestro češnjaka u granulama
2 žličice Vegeta Maestro kima
90 g naribanog parmezana

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Brašnu dodajte instant kvasac, šećer, sol, maslinovo ulje, toplo mlijeko i uz dodavanje tople vode (mikserom) zamijesite glatko, mekše tijesto. Ostavite ga pokriveno na toplom mjestu da se diže 60 minuta.
  • 2 Tijesto zatim premijesite, razvaljajte u pravokutnik (0,5 cm debljine) i izrežite u trake široke 2 cm.
  • 3 Svaku traku malo raširite rukama i na nju po sredini rasporedite mozzarellu. Krajeve stisnite oko mozzarelle tako da dobijete dugačke valjke. Od njih oblikujte perece i posložite ih na lim prekriven papirom za pečenje.
  • 4 Pomiješajte rastopljeni maslac, češnjak u granulama i kim. Premažite time posložene perece. Pospite naribanim parmezanom.
  • 5 Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C do zlatnorumene boje.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno s Podravkinim blagim kečapom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 945.53 118 118
Kalcij mg 1118.96 112 112
Kalij mg 633.32 17 17
Pantotenska kiselina mg 1.22 17 17
Niacin mg 20.93 150 105
Vitamin A μg 1190.69 30 24
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 6.06 - -
Ugljikohidrati g 124.8 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.02 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 19.63 - -
- zasićene masne kiseline g 22.7 - -
Masti g 47.76 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke