Meni Search

Superwoman

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom

Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci s umakom od kupina
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Hrskavo pečeno pile
Rižini ravioli s mozzarellom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ cheeseburger
Ljetni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Svinjski gulaš
Marinirane srdele
Pileća prsa punjena čvarcima
Cous-cous s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Piletina u pivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini shepherd's pie
Male teleće pitice
Srneći file na salatu
Slatka patka
Rebarca s graškom
Rižoto s dagnjama
Pašticada voli penne a ti mene
Hrskava pileća krilca
Goveđa rebarca sa zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Mladi krumpir s ajvarom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski file s povrćem
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Janjetina na padelu
Lazanje u tavi
Finska - Juha s lososom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bouillabaisse
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti na kineski način
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Bakalar s krumpirom
Rebarca s grilla
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignji po gosposki
Mirisna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riba u škartocu
Riblji ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tuna burger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Energetske kuglice s kurkumom
Brancinovo oko
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bruskete od cvjetače
Brudet
Salata s mljevenim mesom
Dječje lazanje
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Punjena teleća prsa
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Pogača sa sardinom
Sočna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek s povrćem
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti mediteraneo
Teriyaki piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Svinjski file s grila
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani zamotuljci
Odresci u umaku s češnjakom
Kuglice od riže i svježeg sira
Brownie s kajenskim paprom
Pizza sirni jastučići
Rižoto s tri vrste gljiva
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina Kiev
Obojeni hamburger
Brusketa s avokadom
Ljetni lungić
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Mini lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Pileći gulaš
Popečci od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da pereci mogu biti onakvi kakve ste ih zamišljali uvjerit će vas topli zalogaji popunjeni sirom s češnjakom i kimom, a uz dobro društvo i blagdanske filmove zadovoljstvo zalogajima biti će kompletno.

Sastojci

Tijesto (za pizzu):
600 g Glatkog brašna Podravka
1 Instant kvasac Dolcela
1 žličica šećera
1 žličica soli
4 žlice maslinova ulja
180 ml mlijeka
oko 150 ml tople vode
400 g mozzarelle (naribane)
3 žlice rastopljenog maslaca
1 žličica Vegeta Maestro češnjaka u granulama
2 žličice Vegeta Maestro kima
90 g naribanog parmezana

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Brašnu dodajte instant kvasac, šećer, sol, maslinovo ulje, toplo mlijeko i uz dodavanje tople vode (mikserom) zamijesite glatko, mekše tijesto. Ostavite ga pokriveno na toplom mjestu da se diže 60 minuta.
  • 2 Tijesto zatim premijesite, razvaljajte u pravokutnik (0,5 cm debljine) i izrežite u trake široke 2 cm.
  • 3 Svaku traku malo raširite rukama i na nju po sredini rasporedite mozzarellu. Krajeve stisnite oko mozzarelle tako da dobijete dugačke valjke. Od njih oblikujte perece i posložite ih na lim prekriven papirom za pečenje.
  • 4 Pomiješajte rastopljeni maslac, češnjak u granulama i kim. Premažite time posložene perece. Pospite naribanim parmezanom.
  • 5 Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C do zlatnorumene boje.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno s Podravkinim blagim kečapom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 945.53 118 118
Kalcij mg 1118.96 112 112
Kalij mg 633.32 17 17
Pantotenska kiselina mg 1.22 17 17
Niacin mg 20.93 150 105
Vitamin A μg 1190.69 30 24
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 6.06 - -
Ugljikohidrati g 124.8 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.02 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 19.63 - -
- zasićene masne kiseline g 22.7 - -
Masti g 47.76 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke