Meni Search

Gladna kao vuk

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom

Pikantni gulaš
Quiche od bundeve, sira i luka
Pašticada s njokima
Teletina s pirjanim povrćem
Povrtni lonac
Slasni BBQ burgeri
Neobične punjene paprike
Varivo od kelja i teletine
Janjetina na padelu
Pureći hamburger
Rebarca s grilla
Sočna rebarca
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Obojeni hamburger
Fish&Chips u tortilji
Tuna burger
Mesna rolada u tijestu
Janjetina s medom od kadulje
Pileća prsa iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tortilje pikant
Pizza sirni jastučići
Harrisa janjetina s limunom
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sočna Wellington pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski gulaš
Kuhana govedina s umakom od hrena
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slatko twist pile
Vegetarijanski čips
Ramstek s povrćem
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Fino začinjena piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
Medeni teleći kotleti
Mesne okruglice u umaku
Ciganski odrezak
Patka s mlincima
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Odresci u paketiću
Punjena pečenka u vinu
Slatki lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća krilca s roštilja
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Skandinavske rolice s cimetom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ramsteak u seksi umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina u egzotičnom umaku
Špageti s tikvicama
Kotlovina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sarma sa suhim mesom
Meso u woku na indonezijski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina s roštilja
Fino varivo v loncu
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Hrenovke u panceti
Piletina u pivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Umak od limete (Molho de limao)
Kuhano meso s umakom od hrena
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Juha od gljiva
Puretina s jabukom iz pećnice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Odresci u umaku s češnjakom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Biftek rolice
Govedina s lukom
Mediteranski kruščić s lovorom
Mladi krumpir s ajvarom
Ribarska popara
Macho hamburger
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da pereci mogu biti onakvi kakve ste ih zamišljali uvjerit će vas topli zalogaji popunjeni sirom s češnjakom i kimom, a uz dobro društvo i blagdanske filmove zadovoljstvo zalogajima biti će kompletno.

Sastojci

Tijesto (za pizzu):
600 g Glatkog brašna Podravka
1 Instant kvasac Dolcela
1 žličica šećera
1 žličica soli
4 žlice maslinova ulja
180 ml mlijeka
oko 150 ml tople vode
400 g mozzarelle (naribane)
3 žlice rastopljenog maslaca
1 žličica Vegeta Maestro češnjaka u granulama
2 žličice Vegeta Maestro kima
90 g naribanog parmezana

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Brašnu dodajte instant kvasac, šećer, sol, maslinovo ulje, toplo mlijeko i uz dodavanje tople vode (mikserom) zamijesite glatko, mekše tijesto. Ostavite ga pokriveno na toplom mjestu da se diže 60 minuta.
  • 2 Tijesto zatim premijesite, razvaljajte u pravokutnik (0,5 cm debljine) i izrežite u trake široke 2 cm.
  • 3 Svaku traku malo raširite rukama i na nju po sredini rasporedite mozzarellu. Krajeve stisnite oko mozzarelle tako da dobijete dugačke valjke. Od njih oblikujte perece i posložite ih na lim prekriven papirom za pečenje.
  • 4 Pomiješajte rastopljeni maslac, češnjak u granulama i kim. Premažite time posložene perece. Pospite naribanim parmezanom.
  • 5 Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C do zlatnorumene boje.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno s Podravkinim blagim kečapom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 945.53 118 118
Kalcij mg 1118.96 112 112
Kalij mg 633.32 17 17
Pantotenska kiselina mg 1.22 17 17
Niacin mg 20.93 150 105
Vitamin A μg 1190.69 30 24
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 6.06 - -
Ugljikohidrati g 124.8 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.02 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 19.63 - -
- zasićene masne kiseline g 22.7 - -
Masti g 47.76 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke